Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ..


Η ΠΕΜΠΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ
ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΕΣΦΑΓΜΕΝΩΝ.




Και τώρα αρχίζει το λύσιμο της 5ης Σφραγίδας.

Με το άνοιγμά της νέα σκηνή,εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες,αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια του Ευαγγελιστού Ιωάννη.

Η νέα αυτή σκηνή δεν προκαλεί ίλιγγο τρόμου και αγωνίας,αλλά φέρει παρηγοριά και ελπίδα για τους πιστούς.Αποκαλύπτει την τιμητική θέση που θα βρίσκονται οι μακάριες ψυχές όλων εκείνων,που μαρτύρησαν και θα μαρτυρήσουν,μέχρι το τέλος του κόσμου,για την πίστη τους στον Χριστό.

Σε αυτή την σφραγίδα δεν δείχνει τη δυναμή του ο θάνατος.Ο Άδης δεν μαζεύει ψυχές,γιατί οι ψυχές αυτές είναι των ευσεβών Χριστιανών,των ομολογητών και των μαρτύρων της Πίστεως.

Οι ψυχές των μαρτύρων βρίσκονται γύρω και κοντά στο Θυσιαστήριο..Το Θυσιαστήριο εδώ που βλέπει ο Ιωάννης,βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τη σκηνοθεσία του Ουρανού,σαν τόπος διαμονής του Θεού.

Ο τόπος αυτός παριστάνεται εδώ ,σαν ναός,που έχει και το θυσιαστήριό του.
Γιατί όμως βρίσκονται εκεί υποκάτω του θυσιαστηρίου οι ψυχές των Μαρτύρων;



Θέλει με αυτό να φανερώσει ότι εκεί είναι τελείως ασφαλείς και δεν έχουν πλέον κανένα κίνδυνο.

Θέλει ακόμη να δείξει ότι το Θυσιαστήριο είναι ασφαλές και απαραβίαστο στον Ουρανό.

Θα το εννοήσουμε αυτό,αν θυμηθούμε,ότι το θυσιαστήριο,η Αγία 

Τράπεζα και εδώ στη Γη άλλοτε ήταν το πλέον ασφαλές σημείον παντός καταδιωκομένου.

Εδώ στη Γη,βεβαίως κατεδιέκωντο οι πιστοί και θα καατδιώκονται συνεχώς,χωρίς να βρίσκουν ασφάλεια πουθενά.Ήταν και θα είναι στο μέλλον συνεχώς,σαν τα κυνηγημένα πουλιά..Τους αδικούσαν και τους κυνηγούσαν οι άπιστοι και οι ασεβείς για να τους εξοντώσουν.

Ο Κύριος προανήγγειλε στους πιστούς Του όλων των γενεών τους διωγμούς αυτούς.καθόρισε μάλιστα και τον τρόπο με τον οποίο θα τους αντιμετωπίζουν οι οπαδοί Του.

"Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξωσιν".

Ευτυχισμένους και ασφαλείς τους βλέπει τώρα ο Ιωάννης,όλους αυτούς,που πέθαναν για την ομολογία και την μαρτυρία του Ιησού Χριστού.Τα δεινά όλα τελείωσαν πλέον γι αυτούς και είναι τώρα κα΄τοικοι στο ασφαλέστερο σημείο του Σύμπαντος κόσμου.

Η αβεβαιότητα και το ανασφάλιστο είναι το χειρότερο πράγμα.Όσα κι αν έχει κανείς πλούτη,δόξα,η σκέψη αυτής της ανασφάλειας είναι ικανή να δηλητηριάζει τον άνθρωπο.Γίνεται ο θνητός υπουργός και Πρωθυπουργός,καταλαμβάνει αξιώματα,αλλά έχει τον φόβο μήπως ανατραπεί και φονευθεί.

Είναι Βασιλεύς και κάθεται σε αγκάθια,φοβούμενος δολοφονία και έκπτωση.έχει χρήμα πολύ,αλλά σκέφτεται μήπως γίνει επανάσταση και επικρατήσουν άτακτα στοιχεία,μήπως επέλθει οικονομική κρίση και ψευτίσει το νόμισμα.


Εκεί όμως δεν υπάρχει αβεβαιότητα,αλλά ασφάλεια,ειρήνη και ευτυχία παντοτινή.

Οι διώκτες τους τι κέρδισαν;Προς στιγμήν βεβαίως επικράτησαν,αλλά αιωνίως τιμωρούνται.Το μαρτύριον όπως τονίσαμε είναι το μεγαλύτερο παράσημο που δίνει ο Θεός σε όσους τον αγαπούν.Δεν υπάρχουν προσφιλέστερα πρόσωπα στον Θεό από τους ομολογητές και τους Μάρτυρες.

Πόσοι είναι οι Μάρτυρες;Αμέτρητοι!11 εκατομμύρια είναι μόνο οι γωνστοί μάρτυρες των τριών πρώτων Χριστιανικών αιώνων.
Κατά εκατοντάδες και χιλιάδες εσφαγιάσθησαν οι πιστοί του Χριστού στο πέρασμα των αιώνων.

Γιατί έκραξαν με φωνή μεγάλη οι μάρτυρες;Γιατί η αδικία είναι μεγάλη.Ξέρετε τι είναι να σε σφάζουν άδικα;Τι κακό πράτουν όταν ζουν σύμφωνα με το νόμο του Θεού;Ασφαλώς είναι οι καλύτεροι στη Γη.Γι αυτό λοιπόν ζητούν εφαρμογή της Δικαιοσύνης του Θεού.

Η κραυγή τους δεν είναι από εκδίκηση,αλλά είναι απορία.Απορούν γιατί καθυστερεί η εκπλήρωση της Θείας Δικαιοσύνης.Λαμβάνουν εκεί οι μάρτυρες γνώση για τα συμβαίνοντα στη Γη και ενδιαφέρονται να παύσει το κακό,που γίνεται σε βάρος των αδερφών των.

Είναι βαθύς και ζωηρός ο πόθος των μαρτύρων και όλης της στρατευομένης εκκλησίας,για την αποκατάσταση της ηθικής τάξεως.



Η ΄δεηση αυτή των εσφαγμένων ψυχών εισακούστηκε.Η πληρωμή του Θεού τους δίνεται με τη στολή τη Λευκή.Δεν είναι πλέον με τα αίματα.Λευκάνθησαν αυτοί με το αίμα του μαρτυρίου.Όσα αμαρτήματα κι αν είχαν συγχωρέθηκαν.

Προσοχή όμως!
Ένα μόνο αμάρτημα δεν το ξεπλένει ούτε το αίμα του μαρτυρίου.Αυτό είναι το σχίσμα!Η αίρεση!
Το να γίνει δηλαδή κανείς αιρετικός.

Από τη σύσταση της υπομονής που κάνει στους Μάρτυρες ο ιεός,εξάγεται ότι δεν αδρανεί και δεν αδιαφορεί μπροστά στο κακό που υπάρχει εδώ στη Γη.Αλλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να το κτυπήσει.



Θα έρθει ασφαλώς και η τιμωρία των κατοικούντων στη Γη,των διωκτών των.Πότε;Όταν συμπληρωθεί στον ουρανό ο αριθμός των μαρτύρων.Πόσο παρήγορο είναι αυτό για τους πιστούς.
Μα θα πείτε δεν έχουμε σήμερα διωγμούς και μαρτύρια.

Δεν ΄χουμε ζήλο,γι αυτό δεν έχουμε διωγμούς.Δεν εργαζόμεθα δυστυχώς,όπως πρέπει για την πίστη μας,για το Λόγο του Θεού και για τη μαρτυρία του Χριστού.Είμαστε ανθρωποι των συμβιβασμών και των υποχωρήσεων.Χριστιανοί χλιαροί,εμετικοί.

Γι αυτό ακι τα καθ' ημάς χωλαίνουν.Εκείνοι οι Μάρτυρες με το αίμα τους ρίζωσαν την πίστη του Χριστού ενώ εμείς σήμερα χάνουμε έδαφος.

Που είναι το Αποστολικό Πνεύμα και ο ιεραποστολικός ζήλος;Πόσοι από εμάς υπέστησαν ξυλοδαρμούς,επειδήεπολέμησαν τους αιρετικούς και διέδωσαν το Ευαγγέλιο;

Ποιός ύψωσε φωνή διαμαρτυρίας για την δράση προσηλυτισμού των αιρετικών;

Η θάλασσα αναγνώστα,πάντοτε θα αγριεύει και θα είναι τρικυμισμένη και η Εκκλησία του Χριστού πάντοτε θα διώκεται.Μακάριοι όμως και καλότυχοι θα είναι εκείνοι που θα κρατήσουν την πίστη τους,χύνοντας και το αίμα τους για τον Χριστόν.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΕΞΗΓΗΜΕΝΗ.
ΑΡΧΙΜ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Δ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου