Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ...


ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΡΓΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. 


 Γράφει η Elizabeth Nickson


Γιατί δεν ζούμε σε μια Χρυσή Εποχή;

Η πιο κατάφωρη κλοπή συλλογικού πλούτου και ευημερίας – και είναι ξεκάθαρη κλοπή – είναι η αναστάτωση στις «εναλλακτικές» μορφές παραγωγής ενέργειας. 

Ο γερουσιαστής Tommy Tuberville της Αλαμπάμα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του στον Steve Bannon ότι οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει περίπου 7 τρισεκατομμύρια δολάρια πάνω από τον προϋπολογισμό τα τελευταία τρία χρόνια και το 25% αυτού πήγε σε έργα «κλιματικής αλλαγής».

 Είναι όλοι σαν τη Solyndra, μαζικά επιδοτούμενοι και μέσα σε μια δεκαετία, μαζικές αποτυχίες. «Οι επενδυτές παίρνουν μια φορολογική απώλεια», δήλωσε ο Tuberville, «και στη συνέχεια προχωρούν στην επόμενη προσπάθεια όπου λεηλατούν και πάλι το κοινό». 

Αυτό είναι αλατισμένο μέσω όλων των επενδυτικών τραπεζών, των λογαριασμών συνταξιοδότησης. Αντιπροσωπεύει όλη την υποτιθέμενη ανάπτυξη.

Τον Ιούνιο του 2023, το Υπουργείο Ενέργειας παραδέχτηκε ότι είχε διαθέσει 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια για επενδυτική στήριξη «καθαρής ενέργειας» από το 2020 και ότι οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 25% από το 2021-23. 

Αυτό είναι ένα κλάσμα αυτού που πραγματικά δαπανήθηκε. Επιπλέον, αυτά τα χρήματα δεν βασίζονται μόνο στο χρέος, αυξάνοντας έτσι τον πληθωρισμό, αλλά αυξάνουν επίσης τις τιμές της ενέργειας. 

Είναι ο κύριος λόγος που σχεδόν το 25% από εμάς, σύμφωνα με τον οικονομολόγο Peter St. Onge, αναγκάστηκαν να επιλέξουν μεταξύ θέρμανσης και φαγητού αυτόν τον χειμώνα.



Τι επιλογή

Το εβδομήντα πέντε τοις εκατό των 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι 1.750.000.000 δολάρια, σε ένα ετήσιο δώρο στους πλούσιους. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προβλέπει ότι οι δαπάνες για το κλίμα στις ΗΠΑ θα τριπλασιαστούν τα επόμενα δέκα χρόνια.

 Ο προϋπολογισμός του Μπάιντεν για το «κλίμα» είναι 5,7 τρισεκατομμύρια δολάρια. Τριπλασιάστε το ποσό στα 20 τρισεκατομμύρια δολάρια. Δεν είναι περίεργο η αγορά ανθεί. 

Οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί άλλο μισό τρισεκατομμύριο σε «ηλεκτρική ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα» στο πλαίσιο της φετινής συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα. Και περαιτέρω:

Μεταξύ όλων των μέτρων που παρακολουθούνται από το 2020, τα άμεσα κίνητρα για τους κατασκευαστές με στόχο την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής «καθαρής» ενέργειας ανέρχονται πλέον σε περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια.


Από την έναρξη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, οι κυβερνήσεις έχουν επίσης διαθέσει 900 δισεκατομμύρια δολάρια σε βραχυπρόθεσμα μέτρα οικονομικής προσιτότητας των καταναλωτών, επιπλέον των προϋπαρχόντων προγραμμάτων στήριξης και επιδοτήσεων. Περίπου το 30% αυτών των δαπανών «οικονομικής προσιτότητας» έχει ανακοινωθεί τους τελευταίους έξι μήνες και παρά τις εκκλήσεις για καλύτερη στόχευση των νοικοκυριών και των βιομηχανιών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, μόνο το 25% των μέτρων οικονομικής προσιτότητας στοχεύουν σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος και βιομηχανίες που επηρεάζονται περισσότερο.

Μεγάλο μέρος αυτών των τελευταίων 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι άμεση επιδότηση προς τους πλούσιους σε ετήσιες επιδοτήσεις για καθαρή ενέργεια. Πρόκειται και πάλι για ετήσια επιδότηση, οπότε κοιτάξτε τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ο Πρόεδρος Ομπάμα ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα, επομένως, εξετάζουμε ένα δώρο 10 - 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στους πλούσιους από τότε που ο Lightbringer ανέλαβε καθήκοντα. Αυτό που δεν υπολογίζεται σε αυτούς τους προϋπολογισμούς είναι οι απώλειες που προκύπτουν από την αποτυχία των έργων «πράσινης ενέργειας», που είναι η απώλεια του φορολογούμενου.

Πέρυσι, οι επενδυτές στην κατάρρευση της πράσινης ενέργειας της Ισπανίας πήγαν την κυβέρνηση στο δικαστήριο για να ανακτήσει τις επιδοτήσεις από μια νεκρή βιομηχανία σε μια χώρα με χρέος 400% μεγαλύτερο από το ΑΕΠ. Δεν είναι περίεργο εκατομμύρια στους δρόμους θέλουν να θέσουν εκτός νόμου τον σοσιαλισμό. 

Όπως είναι σαφές από την Ισπανία, όταν η κυβέρνηση ξεμείνει από χρήματα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να πάει είναι η επιδότηση της πράσινης ενέργειας, μετά την οποία η επιχείρηση αποτυγχάνει αμέσως.

Στο λαιμό μου του καναδικού δάσους, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ηλιακό σύστημα για 20.000 δολάρια και να λάβετε επιδότηση 25%, όπως και ο εγκαταστάτης του οποίου την επιχείρηση δημιούργησε η κυβέρνηση μέσω «δωρεάν» «επενδύσεων». 

Ζω σε ένα τροπικό δάσος. Αυτό σημαίνει ότι η ηλιακή ενέργεια δεν είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια των χειμερινών βροχών και δεν χρειάζεται κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών. 

Πρόσφατα, όλοι με λίγα επιπλέον δολάρια έχουν αποδεχθεί την κυβερνητική προσφορά για την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας, που επιδοτούνται επίσης μεταξύ 50 τοις εκατό και 75 τοις εκατό. 

Τα δάση βροχής σημαίνουν υδροηλεκτρική ενέργεια, η οποία είναι ουσιαστικά, χωρίς αέρια θερμοκηπίου και το πιο φθηνό «καύσιμο», αλλά μια σχεδόν δωρεάν αντλία θερμότητας; Και πάλι νίκη για την ανώτερη μεσαία τάξη, επειδή κανείς στην ολοένα και πιο μαζική εργατική τάξη του Καναδά δεν μπορεί να το αντέξει οικονομικά.



Σολύντρα; Ποτέ δεν άκουσα γι 'αυτό!

Αυτό το μοντέλο εφευρέθηκε από πολιτικούς στην εξουσία. Ο πρώτος που το παρατήρησε ήταν ο Peter Schweizer. Στο Throw Them All Out, περιγράφει λεπτομερώς τους δισεκατομμυριούχους επενδυτές που χρηματοδότησαν τον Ομπάμα και οι οποίοι εξαργυρώθηκαν μέσω διαφόρων ηλιακών και αιολικών έργων. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια χάθηκαν από τα διάφορα έργα «καθαρής ενέργειας» του Ομπάμα.

Φέτος, κάθε κυβερνητική υπηρεσία «επενδύει» στην καθαρή ενέργεια, θα δείξει μια γρήγορη αναζήτηση στο Google. Ακολουθούν σελίδες και σελίδες με καυχησιάρικα δελτία τύπου. Κάθε οργανισμός είναι μέσα στο boondoggle. 

Η NOAA, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας και το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την προώθηση της τεχνολογίας του κλίματος. 

Αφήνοντας κατά μέρος το γεγονός ότι η «κλιματική αλλαγή» δεν είναι ούτε επικείμενη ούτε επικίνδυνη, η κυβέρνηση δεν πρέπει να δημιουργεί πατέντες. Η καινοτομία πρέπει να πραγματοποιείται από την ιδιωτική αγορά, όπου υπάρχουν έλεγχοι.

Όπως ανακαλύψαμε κατά τη διάρκεια του Covid, τα κυβερνητικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας τόσο για τον ιό όσο και για το εμβόλιο δεν υποβλήθηκαν σε δικαστική αμφισβήτηση, διπλά τυφλά τεστ ή σκοπιμότητα. 

Δεν υπάρχει αριθμός που να συνδέεται με την «πρωτοβουλία» της NOAA, αλλά αυτό είναι αντιπροσωπευτικό των δέκα χιλιάδων τέτοιων έργων που περνούν από κάθε κυβερνητικό γραφείο. Όλα αυτά τα χρήματα σπαταλώνται.

 Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια και τα διάφορα έργα μπαταριών δεν κατάφεραν να υποστηρίξουν το ηλεκτρικό δίκτυο με ουσιαστικό τρόπο, κυμαινόμενοι, κατά μέσο όρο, γύρω στο 4%. 

Παρά αυτή την απίστευτη σπατάλη χρημάτων, τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg υποσχέθηκε άλλα 500 δισεκατομμύρια δολάρια για να κλείσει το ισοδύναμο του 40% της συνολικής χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας εννέα πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας, της Φλόριντα, της Νέας Υόρκης, του Ιλινόις και του Τέξας.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα τρισεκατομμυρίων δημόσιου χρήματος που διοχετεύτηκαν σε «καθαρή», «πράσινη» «ενέργεια» στο πραγματικό ενεργειακό δίκτυο; Ο Robert Bryce, ένας αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας, δείχνει ότι αποτυγχάνει. Μια ομιλία που έδωσε στη χειμερινή συνάντηση της Εθνικής Ένωσης Ρυθμιστικών Επιτρόπων Κοινής Ωφέλειας έδειξε εκπληκτική, οριζόντια αποτυχία σε κάθε μέτρηση που μπορείτε να φανταστείτε.

Η «κλιματική πολιτική» θεωρείται ο σημαντικότερος κίνδυνος. Όπως περιγράφει ο Bryce, η «πράσινη ενέργεια» σημαίνει ότι η Ευρώπη αποβιομηχανοποιείται, η Ford έχασε 64.731 δολάρια για κάθε EV που πούλησε και ο IEA δηλώνει ότι η παγκόσμια χρήση άνθρακα θα χτυπήσει άλλο ένα νέο ρεκόρ 8,5 δισεκατομμυρίων τόνων. Η χρήση άνθρακα αυξήθηκε κατά 35% στον καύσωνα του περασμένου καλοκαιριού. Ο άνεμος μειώθηκε κατά 21%.

" πολιτική για το κλίμα καταστρέφει τα πάντα. Διαλύει κοινότητες, ενθαρρύνει την εκτεταμένη κλοπή δημόσιου χρήματος, λιμοκτονεί την παραγωγική εργασία και τη μεταποίηση, έχει χτυπήσει τους λιγότερο ευνοημένους και καταστρέφει τον ιστό της ζωής μας. Και για ποιο λόγο;

Η Elizabeth Nickson εκπαιδεύτηκε ως δημοσιογράφος στο γραφείο του περιοδικού Time στο Λονδίνο. Έγινε επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου του περιοδικού LIFE στα τελευταία χρόνια της μηνιαίας έκδοσής του, και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, απέκτησε τα δικαιώματα των απομνημονευμάτων του Νέλσον Μαντέλα πριν απελευθερωθεί από το νησί Robben. 

Συνέχισε να γράφει για το Harper's Magazine, τον Guardian, τον Observer, τον Independent, την Sunday Telegraph, το Sunday Times Magazine, την Telegraph, την Globe and Mail και το National Post.

 Το πρώτο της βιβλίο The Monkey Puzzle Tree ήταν μια έρευνα του προγράμματος ελέγχου του νου MKULTRA της CIA και δημοσιεύθηκε από το Bloomsbury και το Knopf Canada. 

Το επόμενο βιβλίο της, Eco-Fascists, How Radical Environmentalists Are Destroying Our Natural Heritage, ήταν μια ματιά στο πώς ο περιβαλλοντισμός, που εφαρμόζεται άσχημα, καταστρέφει την αγροτική οικονομία και τον αγροτικό πολιτισμό στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. 

Δημοσιεύθηκε από τον Adam Bellow στο Harper Collins των ΗΠΑ. Είναι Senior Fellow στο Frontier Center for Public Policy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου