Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΕΙΝΑΙ Ο ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥΣ


Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ»




Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Η ελληνική κοινωνία αποσβολωμένη πριν αρκετές ημέρες παρακολούθησε την είσοδο του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Του γιου του Σωκράτη Κόκκαλη, του διαπλεκόμενου επιχειρηματία που με την εταιρεία του την Intracom και με τη Siemens αναλάμβαναν όλες τις χρυσοφόρες συμβάσεις με τον ΟΤΕ.

Τον έμπιστο άνθρωπο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αλλά το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, πόσο μάλλον κομματική ταυτότητα. Έτσι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα να γίνει επιχειρηματικό άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με όρο στο “συμβόλαιο” – προφανώς – την συμμετοχή του υιού Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο.

Μετά από αυτήν την επιχειρηματική συναλλαγή, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι αυτή η συνεργασία Κόκκαλη – ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι πρότινος το κόμμα της “αριστεράς” τον καθύβριζε στα ΜΜΕ, ήταν η ταφόπλακα της απώλειας του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ προς την ελληνική κοινωνία! 

Αμ δε όμως! Ήρθαν και τα χειρότερα!

Η αποκάλυψη της χλιδάτης κρουαζιέρας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το κότερο της εφοπλιστικής οικογένειας Παναγόπουλου, λίγες μόλις ημέρες μετά το φρικτό θάνατο δεκάδων συνανθρώπων μας σε Μάνδρα και Μάτι της Αττικής, την οποία ευθύνη, αυτής της βιβλικής καταστροφής την φέρει ακεραία, η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής, πάγωσε τους πάντες.

Και ίσως τα χειρότερα για το ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν έλθει ακόμη…
Σαπουνόπερα θα γίνει ο Αλέξης Τσίπρας…

Ωστόσο, το ζήτημα της πολιτικής διαπλοκής Τσίπρα με το επιχειρηματικό κεφάλαιο, αλλά και η αναλγησία (σκληρότητα, απονιά) προς τους συγγενείς των θυμάτων και η τυμβωρυχία των αθώων νεκρών, έγινε πρώτη είδηση σε όλα τα ΜΜΕ.

Επίσης, η νεολαία του ΚΚΕ (ΚΝΕ) κυκλοφόρησε βίντεο, διακωμωδώντας τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα με τη θαλαμηγό της κ. Παναγοπούλου, συνδέοντάς την με την αξέχαστη καταπληκτική κινηματογραφική ταινία της Φίνος Φιλμς “Κορίτσια για φίλημα” και στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Κώστας Βουτσάς και η αξέχαστη Ρένα Βλαχοπούλου.

 Σε αυτήν την ταινία ακούγεται πολλές φορές η ατάκα: “Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα”! Και μην σας φανεί παράξενο, εάν αυτή η “συναλλαγή” Τσίπρα – Κεφαλαίου ανέβει ως επιθεώρηση στα θερινά θέατρα!

Αλλά, στο βίντεο αυτό θυμίζουν στον Αλέξη Τσίπρα, τα όσα είχε πει πρόσφατα σε ομιλία του στην Ξάνθη, πολλούς μήνες μετά το “έγκλημα” που είχε διαπράξει ο Πρωθυπουργός:


«Εμείς, φίλες και φίλοι, δεν λογοδοτούμε ούτε στα μεγάλα τζάκια, ούτε στους τραπεζίτες, ούτε σε αυτό που ονομάζουμε εκπρόσωπους των ελίτ. Εμείς λογοδοτούμε μονάχα σε έναν αφέντη κι αυτός ο αφέντης είναι ο ελληνικός λαός»!
Νάτος, νάτος, ο Τσίπρας ο σκαφάτος…

Αλλά, ως γνωστόν, ενός κακού μύρια έπονται…

Έτσι αποκαλύφτηκε, ότι ο Πρωθυπουργός εκτός από σύμβουλό του, προσπάθησε με επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) Τόμας Μπαχ – υπό τη μορφή διαβήματος – να συμπεριλάβει στα μέλη της την κ. Παναγοπούλου!

Ένα αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό, αφού για να γίνει κάποιος μέλος στη ΔΟΕ, πρέπει – το προτεινόμενο πρόσωπο – να έχει θητεύσει στην εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του μέλους – κράτους που υποβάλλει το αίτημα!

Όλα τα παραπάνω έλαβε ως αφορμή ο Πρόεδρος της ΝΔ και στην προχθεσινή διεργασία της Βουλής, είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό: Νάτος, νάτος, ο Τσίπρας ο σκαφάτος…
Ενημερώνεται για τα τρομοκρατικά κινήματα του παρελθόντος ο Πρωθυπουργός…

Όπως σας προείπα, το πολιτικό ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα έγινε πρώτη είδηση στα ΜΜΕ και στα Social Media!

Από όσα λοιπόν γράφτηκαν, ξεχώρισα μια ανάρτηση στο έγκυρο κι έγκαιρο Pro News

στις 7 Μαΐου 2019:

«Η εικόνα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πάνω στο χλιδάτο σκάφος του εφοπλιστή Παναγόπουλου τον δείχνει να απολαμβάνει τη θέα, να έχει δίπλα του ένα τασάκι – μάλλον για πούρα – και ένα βιβλίο.

Τι θα ταίριαζε, άραγε, σε ένα τέτοιο περιβάλλον; Η ολιγαρκής αφθονία του Σερζ Λατούς θα ήταν μια ιδέα, αλλά αυτό το διάβασε αργότερα. Πολιτικό βιβλίο δεν ταιριάζει ίσως, καθώς ο πρωθυπουργός, όπως μας ενημέρωσε η Κατερίνα Παναγοπούλου, ήθελε να ξεκουραστεί. Τι καλύτερη ιδέα από ένα μυθιστόρημα…

Οι προσεκτικοί παρατηρητές κατάφεραν να βρουν ποιο είναι το βιβλίο. Έχει τίτλο “Ανεξέλεγκτα στοιχεία” και το έχει γράψει ο Στεφάν Οσμόν. Και αν νομίζετε ότι η πολυτελής διαβίωση έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να ξεχάσει τις ρίζες του, είστε γελασμένοι. 

Το βιβλίο είναι ούλτρα αριστερό, όπως θα έλεγαν οι σύντροφοι, αφού οι αναφορές του είναι στην εποχή της ιταλικής τρομοκρατίας από τις αριστερές οργανώσεις, όπως οι Ερυθρές Ταξιαρχίες και η Πρίμα Λίνεα.



Στο βιβλίο, η ιστορία ξεκινά μ’ ένα τηλεφώνημα που δέχεται ο ήρωας του βιβλίου από τη Φεντόρα, τον νεανικό του έρωτα: εκείνη έχει μόλις βγει από τις ιταλικές φυλακές, μετά την έκτιση της ποινής της για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Prima Linea. 

Και μετά αρχίζουν οι μνήμες: Παιδιά, οι δύο πρωταγωνιστές έζησαν σε ένα ελευθεριακό κοινόβιο, έπειτα πέρασαν στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα και εντάχθηκαν σε αριστερίστικες οργανώσεις, πρώτα στη Γαλλία κι ύστερα στην Ιταλία. Συμμετείχαν σε ληστείες και ένοπλες επιθέσεις. Εκείνη συνέχισε. Αυτός σταμάτησε, λίγο πριν πατήσει τη σκανδάλη.

Όπως γράφει η Αριάδνη Μοσχονά στα Marginalia:

“Αυτό το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα είναι ένα πραγματικό πανόραμα της δεκαετίας του ’70, από τη σκοπιά ενός νεαρού Γάλλου αριστεριστή. 

Τα γεγονότα και τα πρόσωπα είναι όλα εκεί, όχι ως καρτ-ποστάλ μα ως μια φυσική αλληλουχία: η κατάληψη της Σχολής Καλών Τεχνών του Παρισιού τον Μάη του ’68, τα οδοφράγματα και οι ατελείωτες συνελεύσεις, διασπάσεις, κόντρες και τα συντροφικά μαχαιρώματα των αναρίθμητων οργανώσεων της άκρας αριστεράς, οι αδυσώπητες συγκρούσεις με τα διαβόητα CRS αλλά και τους ακροδεξιούς, η ίδρυση του πανεπιστημίου της Βενσέν, που στέγασε τα πιο ανήσυχα πνεύματα, μια Ελληνίδα φοιτήτρια που ανησυχεί για την τύχη του αγαπημένου της εν μέσω της Δικτατορίας, η Επανάσταση των Γαρυφάλλων, η άνοδος και η πτώση της ομάδας Μπάαντερ – Μάινχοφ, η απαγωγή του Άλντο Μόρο και το μούδιασμα που προκαλεί η εκτέλεσή του, οι Ερυθρές Ταξιαρχίες και η Prima Linea, νότες και κλίμα από την ανερχόμενη πανκ σκηνή, η θρυλική συναυλία Rock Against Racism του 1978 με τους Clash, η αναλγησία της Θατσερικής διακυβέρνησης, μια αναπάντεχη συνάντηση με τον Λουί Αλτουσέρ, τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα στην καρδιά της σεξουαλικής επανάστασης, ένα ταξίδι με το InterRail από το Παρίσι ως τον αρκτικό κύκλο κι από εκεί ως την Πορτογαλία μέσα από την Φρανκική Ισπανία, λίγο μετά τη βάρβαρη εκτέλεση του Σαλβαδόρ Πουτζ Αντίκ, μα και μια επικίνδυνη αποστολή ως τη Βαρσοβία μέσα από την Ανατολική Γερμανία, μ’ έναν αποσυναρμολογημένο πολύγραφο κρυμμένο στις αποσκευές”!

Στ’ αλήθεια, ποιος μπορούσε να φανταστεί καλύτερο μυθιστόρημα για τον έρωτα δύο τρομοκρατών να απολαύσει κάποιος πάνω στο ξύλινο ντεκ του γιοτ;»!


Υμνητές και υπερασπιστές τρομοκρατών…

Αλλά τι τα θες, τι τα γυρεύεις, εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται εκστασιάζονται με την τρομοκρατία. 

Παράδειγμα ο γιος του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος πρόσφατα ήταν στην επιτροπή υποδοχής του αρχιτρομοκράτη – εκτελεστή της “17 Νοέμβρη” Δημήτρη Κουφοντίνα, σε άδεια από τις φυλακές που του έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Και το σχόλιο του πατέρα Νίκου Βούτση – επαναλαμβάνω – Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ήταν: “Ουδέν σχόλιο”!

Να θυμίσουμε ότι ο υιός Νίκου Βούτση, είχε συλληφθεί στη Νέα Σμύρνη, μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” για ληστεία σε τράπεζα! 

Η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, που έχει επιτεθεί με γκαζάκια κατά τραπεζών και έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις με εμπρηστικούς ή εκρηκτικούς μηχανισμούς σε πολιτικά γραφεία, τράπεζες, φυλακές, δικαστήρια, οχήματα διπλωματών και άλλους στόχους…

Και για τις οποίες πράξεις του ο υιός Βούτση, Γιώργος Βούτσης – Βογιατζής καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση… ,

Ωστόσο, από τον Πρόεδρο της Βουλής θα περίμεναν όλοι, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθετήσεως μια κατηγορηματική δήλωση – καταδίκη των νοσταλγών και των υπερασπιστών της τρομοκρατίας. Κι ας είναι πατέρας ενός παιδιού που αποθεώνει έναν τρομοκράτη! Είναι όμως και Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων!

Κι αν δεν έχει τα κουράγια, τότε κάθεται σπίτι του!
Απαντήστε “σύντροφοι” στον Δημήτρη Καμμένο…

Οι “σκαφάτες” διακοπές του Πρωθυπουργού, προκάλεσαν τον ανεξάρτητο Βουλευτή και Πρόεδρο του κόμματος “Δύναμη Ελληνισμού” Δημήτρη Καμμένο και κατέθεσε Ερώτηση στις 7 Μαΐου 2019 στον Υπουργό Οικονομικών, με αριθμό πρωτοκόλλου 7330/1002 και θέμα: “Σχετικά με τις υπερπολυτελείς διακοπές του Έλληνα Πρωθυπουργού, λίγες μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι”!

Και ερωτάει ο κ. Δημήτρης Καμμένος:
Πόσο νόμιμη θεωρείται η χρήση του σκάφους από την οικογένεια Τσίπρα για τις διακοπές τους, το οποίο κατά την συνήθη χρήση κοστίζει έως 18 χιλιάδες ημερησίως; Συμπεριελήφθη στην δήλωση του Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού;

Παραβιάστηκε ή όχι ο Κώδικας Δεοντολογίας των Βουλευτών και των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ιδίως το Άρθρο 4 αυτού, που ορίζει ότι οι Βουλευτές δεν πρέπει να αποδέχονται δώρα με αξία μεγαλύτερη των 200 ευρώ;

Εγείρεται ζήτημα αμεροληψίας; Θα ελεγχθεί κατά πόσο παραβιάστηκε η ως άνω διάταξη, αν προκύπτουν παράλληλα και ποινικές ευθύνες σύμφωνα με το Άρθρο 159 του Ποινικού Κώδικα, σχετικά με τη δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων;

Έχει πραγματοποιηθεί κι αν όχι σκοπεύετε να προχωρήσετε σε έλεγχο της οικογένειας Παναγόπουλου, εάν κατ΄ επίφαση δηλώθηκε η συγκεκριμένη χρήση ως δωρεά; Ήταν κατά το προηγούμενο έτος δηλωμένη ως τέτοια σύμφωνα με το κοστολόγιό της;

Παρακαλώ να προσκομιστούν όλα τα έγγραφα του νηολογίου της θαλαμηγού σχετικώς. Να γίνει παράλληλα σχετικό αίτημα προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία και να προσκομιστεί το ημερήσιο κοστολόγιο λειτουργίας της θαλαμηγού για εκάστη ημέρα, καθ΄ όλες τις ημέρες χρήσης του από τον Πρωθυπουργό και τη συνοδεία του.

Παρακαλώ όπως προσκομισθεί η λίστα επιβατών κατά τις ημερομηνίες φιλοξενίας του Πρωθυπουργού!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου