Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

ΑΚΟΥΝΕ ΟΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΕΣ ΤΑ ΦΙΜΩΤΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ;


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ 

Γράφει ο Ιάκωβος Τίγκας 
Επόπτης Δημόσιας Υγείας


Όταν ήμουν εκπαιδευόμενος, μας είχαν πάει με την Σχολή μου στο Νοσοκομείο Σωτηρία, που τότε νοσηλεύονταν κυρίως φυματικοί, προκειμένου να διδαχθούμε τα μέτρα προφύλαξης από την φυματίωση.

Ήρθαμε σε σχετική «επαφή» και συνομιλήσαμε με ενεργούς φυματικούς, ακόμη & στο στάδιο της μετάδοσης. Κανείς δεν φορούσε μάσκα, ούτε εμείς, ούτε οι ασθενείς, ούτε οι ιατροί και οι νοσηλευτές, καθώς δεν ενδείκνυται.


Ξεκινώντας από αυτήν την παραδοχή, αλλά & από την παραδοχή των φωστήρων του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι πριν λίγες μέρες οι ίδιοι έλεγαν ότι η χρήση μάσκας μπορεί να είναι επικίνδυνη, οφείλουμε να πούμε δυό λόγια ακόμη, για το συνεχές παραλήρημα στο οποίο έχουν πέσει.

Το αναπνευστικό σύστημα των ανθρώπων, ζώων & πουλιών, αλλά και των φυτών, είναι φτιαγμένο για να λειτουργεί σε απ΄ευθείας επαφή με την ατμόσφαιρα, από την οποία προσλαμβάνει το απαιτούμενο οξυγόνο για την ζωή.

Μάσκες φοράνε το προσωπικό των χειρουργείων, οι καρναβαλιστές και οι κακοποιοί.

Το προσωπικό των χειρουργείων φοράει μάσκα για να προστατέψει τον αποστειρωμένο χώρο και τον ασθενή, ο οποίος επίσης έχει υποστεί την απαιτούμενη διαδικασία προφύλαξης του χώρου, αυτήν που βλέπει πριν τον ναρκώσουν & αυτήν που δεν βλέπει όταν τον ναρκώσουν, ανάλογα με την περίπτωση & το είδος του χειρουργείου.

Αυτοί όταν βγαίνουν έξω, από τον αποστειρωμένο χώρο, αφαιρούν την μάσκα, γνωρίζουν πως να την πιάσουν και πως να την χειριστούν, και βεβαίως είναι μιας χρήσεως.

Η χρήση μάσκας από τον οποιονδήποτε είναι επικίνδυνη για τους εξής λόγους.

1. Η ίδια η μάσκα γίνεται πηγή μόλυνσης από εισπνεόμενους από έξω, σχετικά ακίνδυνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι συναντούνται στην μάσκα με εκπνεόμενους από τον άνθρωπο σαπρόφυτους μικροοργανισμούς της χλωρίδας της ρινοφαρυγγικής κοιλότητας, που είναι απαραίτητη για την υγιεινή λειτουργία του στόματος & του ρινοφάρυγγα. 

Η συσσώρευση μικροοργανισμών καθιστά την μάσκα πηγή μόλυνσης που θα μπορούσε να προκαλέσει απρόβλεπτες μολύνσεις του αναπνευστικού, καθώς εξασθενείται ο μηχανισμός των φυσικών φίλτρων του ρινοφάρυγγα.

Είναι δηλαδή σαν να βάζει κάποιος ένα χέρι στον γύψο προληπτικά για να μην σπάσει, προκαλώντας ατροφία των μυών και κάνοντας το οστό περισσότερο ευάλωτο στο σπάσιμο.

2. Εμποδίζεται ο καλός αερισμός της φυσιολογικής χλωρίδας του στόματος & του ρινοφάρυγγα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει απρόβλεπτες παθογόνες καταστάσεις

3. Εμποδίζεται και πάλι, η ανοσία του πληθυσμού, και η ανάπτυξη όσο το δυνατόν περισσότερων υγειών μικροβιοφόρων, ή ελαφρά νοσούντων.

4. Εμοδίζεται η επαρκής ανταλλαγή αερίων τόσο του εισπνεόμενου οξυγόνου, όσο και του εκπνεόμενου διοξειδίου του άνθρακα, περιορίζοντας την ζωτική χωρητικότητα των πνευμόνων, κάτι που μακροχρόνια θα μπορούσε να οδηγήσει σε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η γνωστή πάθηση των καπνιστών.

5. Η συνεχής χρήση της χωρίς λόγο, θα μπορούσε να δημιουργήσει κρίση άσθματος ψυχογενούς αιτιολογίας πανικού, αλλά και οργανικής, ειδικά σε άτομα με κάποια προδιάθεση.

6. Τέλος το όλο αφήγημα, αποτελεί προσβολή και γελοιοποίηση του ανθρωπίνου προσώπου, με «απαγόρευση» χειραψίας, της αίσθησης της αφής, της εγκαρδιότητας, της τρυφερότητας, και της διοχέτευσης ενέργειας από άνθρωπο σε άνθρωπο, που είναι γνωστό σε όλους ότι μεταφέρεται με τα χέρια, & αποτελεί βασικό στοιχείο κοινωνικότητας των ανθρώπων, την οποία αντικατάστησαν με γελοίες αγκωνιές.

Δεν θα έπρεπε να συζητάμε για όλα αυτά τα φρικιαστικά, που θυμίζουν το σύνδρομο του Μάϊκλ Τζάκσον, ούτε θα έπρεπε να έχει γίνει τίποτε από όσα έγιναν, τα οποία πολύ σύντομα θα έχουν ολέθριες συνέπειες στους ανθρώπους.

Η Ιατρική κοινότητα έχει τεράστιες ευθύνες, πλην λίγων μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού, που ΔΕΝ μίλησαν και ΔΕΝ κατήγγειλαν το φιάσκο, αλλά συνεργάστηκαν.

Οι δημοσιογράφοι επίσης, αυτοί που θέλουν να λέγονται υγιείς, έχουν ευθύνες, αφού έχουν την δύναμη να αποκαλύψουν την αλήθεια, καλώντας σε δημόσια αντιπαράθεση επιστήμονες με διιστάμενες απόψεις όπως λένε και δεν το έκαναν.

Η οργή που έχει συσσωρευτεί, ειδικά με την ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ εικόνα μικρών παιδιών με καπελάκια και κορδέλες από καπέλο σε καπέλο για να τηρούνται αποστάσεις, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ και θα ξεσπάσει. Ντροπή και ουαί σε όσους συνεργάζονται αμέσως ή εμμέσως, με αυτήν την αθλιότητα

ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

23 σχόλια:

 1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ;

  "ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΟΠΟΥ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ (ΣΟΣΙΑ)ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ http://www.freevolition.gr/greece.htm (συμπληρωμένο)"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Face Masks Pose Serious Risks to the Healthy by Dr. Russell Blaylock https://www.globalresearch.ca/face-masks-pose-serious-risks-healthy/5712649 "
  (ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΛΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι μασκες προσωπου εγκυμονουν κινδινους στους υγιεις.

   Διαγραφή
 3. Το έχω ξαναπεί. Μια παρατήρηση. Δεν είμαι γιατρός. Σκέτο Επόπτης Δημόσιας Υγείας.
  Είναι σημαντικό και παρακαλώ να διορθωθεί.
  Ιάκωβος Τιγκας
  Επόπτης Δημόσιας Υγείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΑΤΡΟΣ Ή ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΠΕΙ Η ΑΝΑΣΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΟΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΥΓΙΗΣ.. ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΥΓΙΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ... ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΛΕΟΝ... ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για πες μας τις αποδείξεις για το φιάσκο ρε πανέξυπνε.περιμενεις να έρθει μέσα στο σπίτι σου για να ξυπνήσεις από τις συνομωσιολογιες

   Διαγραφή
  2. Ξυπνα ,γιατι κοιμασαι ορθιος!

   Διαγραφή
  3. ΕΣΥ ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΣ,ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ κὺρΚΑΝΕΝΑ !

   Διαγραφή
 5. Πάντως απορώ πώς ο λαός δεν έχει εξεγερθεί ακόμα κατά του σιχαμένου Μητσοτάκη και του επιτελείου του!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εγώ απορώ γιατί δεν πήρες τα χάπια σου σήμερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εχεις πάρει χαμπάρι ότι απαγορεύονται δια ροπάλου οι νεκροψίες από τους παθολόγους όλων των κρατών εντολή του ΠΟΥ; Αν όχι, πάρε τα χαπάκια σου (και να τα παίρνεις καθημερινά) μισή ώρα προτού θα βλέπεις βλέπεις ζουγκλα, ευαγγελάτο κ.λ.π.

   Διαγραφή
 7. Είναι ένα τεράστιο φιάσκο η μάσκα. Είναι κοροδια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σας ευχαριστώ για την διόρθωση.
  Ιάκωβος Τιγκας
  Επόπτης Δημόσιας Υγείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κυριε εποπτα τη μασκα δεν τη βαζουμε για να θεραπευσουμε τον κορονοιο κ την φοραμε 24 ωρες το 24ωρο..!Στη φαση αυτη ειναι ενα οπλο για το σπασιμο της αλυσιδας μεταδωσης του ιου κ την επιβραδυνση της μεταδωσης ωστε να μπορεσουν οι μοναδες ΜΕΘ να ανταποκριθουν ..
   Οι γιατροι που την φορανε καθε μερα στη βαρδεια τους στα ειδικα τμηματα ειναι χαζοι κ θελουν να αυτοκτονησουν;Τα παιδια που εχουν κακοηθεις προβλημα κ τη φορουν τι επαθαν ;
   Μπορειτε να δειτε το πειραμα του γιατρου που φορα μεχρι κ 7 μασκες μαζικ μετρα με το οξυμετρο το οξυγονο του..Το να φορεσεις για λιγα λεπτα ψωνισματος η μερικες ωρες την απλη χειρουργικη μασκα δεν θα εχεις προβλημα..Προβλημα θα εχεις δυνητικα αν τρεχεις κ αθλησαι ,οπου η αναπνοη κ η εκπνοη ειναι εντονη οποτε δεν πρεπει να φορας..
   Πειτε μας ομως αφου δεν εχουμε αλλο μετρο προς το παρων κ αφου γνωριζουμε οτι ο ιος μεταδιδετε με βηξιμο φτερνισμα μολυσμενες επιφανειες κ με αεροσταγονιδια ομιλιας τι να κανουμε να μολυνθουμε μαζικα κ να εχουμε απωλειες μεγαλες;

   Διαγραφή
  2. Καταλαβαίνω ότι φοβάστε και είναι σεβαστό. Δυστυχώς η επιλογή σας να απορροφάτε ότι σας σερβίρουνε στα κανάλια, σας έχει προκαλέσει αυτόν τον φόβο. Το θέμα με τους γιατρούς και κατα πόσο φοράνε την μάσκα, μάλλον θα αναφέρεστε στις εικόνες που δείχνουν τα κανάλια. Όπως και να 'χει, λυπάμαι γι' αυτό που θα πω, το βλέπετε και θα το δείτε συνεχώς, ότι αυτοί που ασθενούν και διασωληνώνονται στα νοσοκομεία, είναι μόνο οι "Μασκοφόροι". και όλοι με πνευμονία.. ξέρετε γιατί;; γιατι η συνεχής χρήση μάσκας, προκαλεί ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ (Medical Doctor Warns that “Bacterial Pneumonias Are on the Rise” from Mask Wearing - Global ResearchGlobal Research - Centre)
   Όσο για το πως πρέπει να προστατευθούμε; κρατήστε τα βασικά μέτρα προστασίας, μην πανικοβάλεστε, και να θυμάστε: δεν είμασταν ποτέ άτρωτοι.. δεν εξαρτάται απο εμάς, η ζωή μας αλλά απο τον ΘΕΟ. κι αν την γλυτώσουμε απο έναν ιό.. τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα την γλυτώσουμε απο έναν καρκίνο ή ένα έμφραγμα ή απο ένα απλό κρυολόγημα.. Είμαστε πρώτα απ' όλα άνθρωποι και δόξα το Θεό.. και γεννηθήτω το θέλημά Του. Συγχωρέστε με εάν είπα κάτι παραπάνω και σας στενοχώρησα

   Διαγραφή
 9. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΗ ΜΑΣΚΑ . ΕΙΜΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Έχει δει κανένας σας σε πρωϊνάδικο ή σε δελτίο ειδήσεων να φοράνε μάσκα ;;;;Αυτό είναι για όλους τους άλλους , ε;;;;;Τα παιδιά μας ΠΡΈΠΕΙ να κάνουν μάθημα με μάσκες. Ενω στην τηλεόραση , δεν κολλάει , έτσι;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αν σωζουν τις ζωες μας οι μάσκες γιατί δεν τις διαθέτουν δωρεάν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Παρακλο πολύ η κυβέρνηση αυτή είναι πραξηκοπηματιες , είναι ανθελληνες, βρυκόλακες . διό χρόνια τώρα.εχουν.ρουφηξη το αίμα των Ελλήνων , άλλωστε ,το υποσχέθηκε ,το 2018,.11Ιουνιου.βρησκοταν ,στο, Ισραήλ με τον κολητοτου.Νετανιαχου .και υποσχέθηκε.οτι θα καταπολεμήσει,τον Νατιβισμο, μόλις βγει προθυπουργος , δηλαδή τούς Έλληνες ιθαγενείς τα αποτελέσματα ταβλεπετε!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή