Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Η ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ:«ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟ 2050 »

 Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΝΘΡΑΚΑ…


Απόδοση & Σχολιασμός: Ελλήνων Αφύπνιση

«Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα αγροδιατροφικά προϊόντα πρέπει να μηδενιστούν έως το 2050» - Αυτό βεβαίως πρακτικά σημαίνει πλήρη κατάργηση της γεωργίας…

Το σχέδιο περιλαμβάνει το κλείσιμο των αγροκτημάτων του κόσμου και τη θέση τους υπό τον έλεγχο μιας χούφτας WEF Young Global Leader, όπως ο Bill Gates, οι οποίοι στη συνέχεια «θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο καλλιέργειας των τροφίμων»…

Και μην νομίζεις ότι στην Ελλάδα είμαστε πίσω σε αυτές τις εξελίξεις…

Η Παγκόσμια Τράπεζα υπό την ηγεσία της παγκοσμιοποίησης εξέδωσε πρόσφατα μια έκθεση που προτείνει την ιδέα να γίνουν δραστικές περικοπές στην παγκόσμια αγροτική παραγωγή προκειμένου να επιτευχθούν «καθαρές μηδενικές εκπομπές».

Η πλοκή περιλαμβάνει τη συγκέντρωση των αγροκτημάτων του κόσμου στα χέρια λίγων πλουσίων ατόμων που σχεδιάζουν να μειώσουν σχεδόν το ένα τρίτο των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο καλλιέργειας των τροφίμων.

Η έκθεση διαφημίζει τις προτεινόμενες αλλαγές στην εύηχη ορολογία που ισχυρίζεται ότι η παραγωγή τροφίμων θα συνεχιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να "τροφοδοτεί έναν αυξανόμενο πληθυσμό". Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι η πρόταση απειλεί να εξαλείψει μεγάλες εκτάσεις γεωργικής παραγωγής που με τη σειρά τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λιμό και πείνα.

«Αν και το φαγητό στο τραπέζι σας μπορεί να έχει καλή γεύση, είναι επίσης ένα βαρύ κομμάτι της πίτας για τις εκπομπές της κλιματικής αλλαγής», ισχυρίζεται ο Άξελ βαν Τρόστενμπουργκ, πρόσωπο της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τα καλά νέα είναι ότι το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων μπορεί να θεραπεύσει τον πλανήτη – κάνοντας τα εδάφη, τα οικοσυστήματα και τους ανθρώπους πιο υγιή, διατηρώντας παράλληλα τον άνθρακα στο έδαφος. 

Αυτό είναι εφικτό στη διάρκεια της ζωής μας, αλλά οι χώρες πρέπει να δράσουν τώρα: απλώς η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο οι χώρες μεσαίου εισοδήματος χρησιμοποιούν τη γη, όπως τα δάση και τα οικοσυστήματα, για την παραγωγή τροφίμων, μπορεί να μειώσει τις εκπομπές γεωργικών προϊόντων διατροφής κατά ένα τρίτο έως το 2030».

(Σημείωση: Ο επικεφαλής της COP28, Σουλτάνος ​​Αλ Τζάμπερ, πιστεύει ότι η σταυροφορία ενάντια στα καύσιμα με βάση τη γη είναι επίσης άστοχη, επειδή το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δεν συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.)
Το τέλος των τροφίμων...

Αντί να προωθήσει διάφορες γεωργικές πρακτικές που οι ντόπιοι οικογενειακοί αγρότες ακονίζουν εδώ και αιώνες – τέτοιες πρακτικές είναι καλές για το περιβάλλον παρά κακές – η Παγκόσμια Τράπεζα θέλει να πετάξει το μωρό έξω με το νερό της μπανιέρας απαλλαγώντας εντελώς από τη γεωργία σε ορισμένες περιοχές.

Βλέπουμε αυτή την ώθηση στην Ολλανδία και σε άλλα μέρη της Δυτικής Ευρώπης. Και τώρα η Παγκόσμια Τράπεζα προτείνει ακόμη περισσότερες μειώσεις στη γεωργία επειδή ισχυρίζεται ότι το κλίμα θερμαίνεται από όλα τα τρόφιμα που καλλιεργούν οι άνθρωποι.

«Πρέπει να αναληφθεί δράση σε όλες τις χώρες για να φτάσουμε στο καθαρό μηδέν, μέσω μιας συνολικής προσέγγισης για τη μείωση των εκπομπών στα συστήματα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των λιπασμάτων και της ενέργειας, της καλλιέργειας και της κτηνοτροφικής παραγωγής και της συσκευασίας και της διανομής σε όλη την αλυσίδα αξίας από το αγρόκτημα στο τραπέζι». λέει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Ως συνήθως, οι παγκοσμιοποιητές προτείνουν μια λύση που ταιριάζει σε όλους για την τυποποίηση των γεωργικών πρακτικών, παρόλο που τα τοπικά οικοσυστήματα διαφέρουν πολύ από τόπο σε τόπο. Δεν τους ενδιαφέρει, όμως, γιατί οι επενδυτικές αποδόσεις από την πρότασή τους είναι τεράστιες.

«Οι ετήσιες επενδύσεις θα πρέπει να αυξηθούν σε 260 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να μειωθούν στο μισό οι εκπομπές γεωργικών προϊόντων διατροφής έως το 2030 και να φτάσουν τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050», λέει η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Η πραγματοποίηση αυτών των επενδύσεων θα οδηγήσει σε περισσότερα από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε οφέλη, από βελτιώσεις στην ανθρώπινη υγεία, ασφάλεια τροφίμων και διατροφής, καλύτερης ποιότητας θέσεις εργασίας και κέρδη για τους αγρότες, έως περισσότερο άνθρακα που κατακρατείται στα δάση και τα εδάφη».

Η απληστία κυβερνά και πάλι την ημέρα, και η μυωπία αυτών των παγκοσμιοποιητών θα σημάνει τη δική τους αναίρεση. Μόλις τελειώσουν και αυτοί από φαγητό, όλα αυτά τα χρήματα που κλέβουν θα είναι άχρηστα γιατί δεν θα τους μείνει φαγητό για να αγοράσουν με αυτά.

«Τελικά, το φιλόδοξο έργο της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αναδιάρθρωση της παγκόσμιας γεωργίας υποτιμά τους κινδύνους ακούσιων συνεπειών, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων τροφίμων, της οικονομικής αναστάτωσης και των αυξημένων δυσκολιών για τους πιο ευάλωτους», προειδοποιεί η Watts Up With That .

«Η ιστορία διδάσκει ότι οι κεντρικές παρεμβάσεις σε πολύπλοκα συστήματα όπως η παγκόσμια γεωργία συχνά οδηγούν σε αποτελέσματα αντίθετα από αυτά που επιδιώκονται, λόγω της αδυναμίας να ληφθεί υπόψη η οργανική και εξελιγμένη φύση αυτών των συστημάτων. 

Η απεικόνιση αυτών των παρεμβάσεων ως χαμηλού κινδύνου και υψηλής απόδοσης δεν είναι μόνο παραπλανητικό αλλά και δυνητικά επικίνδυνο, ανοίγοντας το δρόμο για ένα μέλλον όπου η παγκόσμια προσφορά τροφίμων είναι λιγότερο ασφαλής και πιο επιρρεπής στις ιδιοτροπίες της γραφειοκρατικής κακοδιαχείρισης».

Σχόλιο Ελλήνων Αφύπνιση: Η κλιματική τρέλα καταστρέφει τον κόσμο. Το αντιλαμβάνεσαι; Και μην νομίζεις ότι στην Ελλάδα είμαστε πίσω σε αυτές τις εξελίξεις.

 Ήδη τα τελευταία χρόνια στα επιδοτούμενα προγράμματα που απευθύνονται σε εργαζομένους και άνεργους μέσω Κ.Δ.Β.Μ τα αντικείμενα επιμόρφωσης είναι ακριβώς αυτά…Πράσινη ανάπτυξη….Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας…Χρήση Τεχνητής νοημοσύνης και έξυπνες καλλιέργειες….Έξυπνες πόλεις κλπ…! 

Και βέβαια, μην γελιέστε, οι ελίτ δεν θα ξεμείνουν από τροφή…! Εμείς οι απλοί λαοί θα οδηγηθούμε στα εργαστηριακά τρόφιμα (εδώ, εδώ, εδώ, εδώ) για να τρώνε εκείνοι ότι φυσικό υπάρχει…




1 σχόλιο:

  1. Ὁ φόβος τοῦ Θεοῦ κάνει σοφὸ τὸν ἄνθρωπο. Ποιὸς εἶναι ὁ φόβος τοῦ Θεοῦ; Ὄχι νὰ φοβᾶσαι τὸ Θεό, ἀλλὰ νὰ φοβᾶσαι νὰ μὴ στενοχωρήσεις τὸν ἄλλο, νὰ μὴν τὸν βλάψεις, νὰ μὴν τὸν ἀδικήσεις, νὰ μὴν τὸν κατηγορήσεις. Αὐτὴ εἶναι ἡ σοφία. Ὕστερα τὰ ἄλλα, γιὰ νὰ ζήσεις, σὲ φωτίζει ὁ Θεὸς τί νὰ κάνεις.

    Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή