Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ / ΜΑΘΗΜΑ 27ο

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΡΟΜΟ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ «ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ» ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΒΡΕΦΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης


Στις 4 Ιουλίου 1957, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Βήμα» είχε δημοσιευθεί μια μικρή είδηση με τον ακόλουθο τρομολαγνικό τίτλο και υπότιτλο:

«ΚΑΙ ΝΕΑΙ ΣΥΜΦΟΡΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΘΕΙΣΑΝ ΠΟΛΙΝ ΚΑΜΕΡΟΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ

Ερπετά και κώνωπες ήρχισαν αγριωτάτας επιδρομάς».

Το περιεχόμενο του σύντομου τρομο-δημοσιεύματος είχε ως εξής:


«ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 3 Ιουλίου. Ιδιαιτέρα Υπηρεσία. – Ως αναγγέλλεται από την Πολιτείαν Λουιζιάνα, η καταστροφή της κωμοπόλεως Κάμερον, η οποία κυριολεκτικώς εσαρώθη από θαλάσσια κύματα και ένα φοβερόν κυκλώνα, συνεπληρώθη με την εμφάνισιν εκατοντάδων φιδιών. 

Τα ερπετά εκδιωχθέντα από τα φωλεάς των υπό του ύδατος, ετράπησαν εις την πόλιν, και επιτίθενται μετά πρωτοφανούς αγριότητος κατά των συνεργείων περιθάλψεως των αστέγων κατοίκων.

Εκτός των ερπετών, τα οποία καταδιώκονται υπό ειδικώς συγκροτηθέντων ομίλων, παρουσιάσθηκαν και ολόκληρα σύννεφα κουνουπιών, που εκτός των ενοχλητικών των επιθέσεων, είναι δυνατόν να προκαλέσουν επικινδύνους ασθενείας. 

Κατά προχείρους υπολογισμούς του Ερυθρού Σταυρού, εις την περιοχήν της Λουιζιάνας μόνο ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται εις 500, οι δε άστεγοι φθάνουν τας 47.000».




Και πάλι στην εφημερίδα «Το Βήμα», στο πρωτοσέλιδο της 3ης Ιουλίου 1956, γινόταν μία ακόμη τρομολαγνική αναφορά στην δράση των καναδέζικων κουνουπο-εχθρών που προπαγανδίζονται ως βαμπίρ. Ας θαυμάσουμε τους εκφοβιστικούς τίτλους:


«ΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΝ ΚΑΝΑΔΑΝ 380 ΔΗΓΜΑΤΑ ΚΩΝΩΠΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗ ΕΝΑΣ ΒΡΑΧΙΩΝ


Εντατικαί προσπάθειαι διά την


Καταπολέμησιν των κωνώπων


Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΙΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ».




Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό:


«Όλα θα ηδύνατο να τ’ ακούση κανείς αλλ’ ότι τα… κουνούπια θα ήσαν εις θέσιν να απορροφήσουν τελείως το αίμα ενός ανθρώπου, αυτό ασφαλώς πρώτη φορά αναγράφεται. 

Πράγματι, ως αναφέρει ο “Ταχυδρόμος”, όργανον της “Ουνέσκο”, εις τας βορείους περιοχάς του Καναδά, όπου παρά τας εντατικάς προσπαθείας της Κυβερνήσεως παραμένουν ακόμη υπό την τρομεράν απειλήν των κωνώπων, ο βραχίων ενός ανθρώπου δύναται να υποστή τουλάχιστον 380 δήγματα των εντόμων αυτών εντός ενός μόνο λεπτού. Αποκαλύπτεται δε ότι, υπό τας ανωτέρω συνθήκας, το αίμα του ανθρώπου είναι δυνατόν να απορροφηθή υπό των κωνώπων εντός μίας ώρας και 45 λεπτών, ως συνέβη με Ινδόν του Καναδά, ο οποίος παρέμεινεν λόγω σεληνιασμού αναίσθητος επί ώρας. 

Σχετικώς αναφέρεται ότι η Καναδική Κυβέρνησις εν συνεργασία μετά της “Ουνέσκο”, απεφάσισεν όπως θέση τέρμα εις την μάστιγα ταύτην παντί τρόπω, εγκρίνασα σεβαστά ποσά προς τον σκοπόν τούτον».

Τέτοιες ειδήσεις, και δη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, την έλευση του οποίου ο περισσότερος κόσμος προσδοκά με χαρά, για να αισθανθεί λίγο πιο χαλαρά και, βεβαίως, για να κάνει τις πολυπόθητες διακοπές του, επαληθεύουν την υπόνοια ότι οι δημοσιογράφοι ηδονίζονται να τρομοκρατούν τους πολίτες, περιγράφοντας με υπερβολικό τρόπο την δράση των παραδοσιακών «εχθρών» της καλοκαιρινής περιόδου, οι οποίοι έχουν σημαδέψει τα παιδικά μας χρόνια.

Ποιος από εμάς δεν έχει να θυμάται κάποια δυσάρεστη εμπειρία με φίδια, κουνούπια, σφήκες, σκορπιούς κ.λπ.;

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, ιδιαίτερη ευφυΐα για να αντιληφθεί ένας στοιχειωδώς παρατηρητικός αναγνώστης ότι οι συντάκτες τέτοιων προπαγανδιστικών δημοσιευμάτων αποσκοπούν στον εκφοβισμό των πολιτών μέσω της ενεργοποίησης των παιδικών βιωμάτων τους.

Κι όσο πιο βρεφοποιημένοι παραμένουν οι κάτοικοι μιας χώρας, τόσο πιο εύκολη είναι η αποπροσανατολιστική αποστολή εκείνων που τους κρατούν καθηλωμένους σε νηπιακή κατάσταση:

Όποιος τρέμει τους «εχθρούς» που προέρχονται από to «ζωικό βασίλειο», το πιθανότερο είναι ότι θα επιτρέπει στους «βασιλείς του κράτους» να συνεχίζουν ανενόχλητοι το καταστρεπτικό κυβερνητικό τους έργο, μην έχοντας όρεξη και δυνάμεις για ηχηρές διαμαρτυρίες.

Όταν η πόλη έχει κατακλυσθεί από φίδια και κουνούπια, τα «φίδια» που έχει ο πολίτης στον κόρφο του δεν τα αισθάνεται και έτσι δεν τα κυνηγά.

Όταν αίφνης ανακοινώνεται ότι εμφανίσθηκαν χωροκατακτητικά/κακόβουλα κουνούπια που συνδέονται με την αύξηση του δάγκειου πυρετού1, ή ότι σημειώθηκε επιδρομή από ιπτάμενες κατσαρίδες2, ο βρεφοπολίτης δυσκολεύεται να σκεφθεί πώς πρέπει να ενεργήσει για να εξουδετερώσει τα τοξικά δαγκώματα της ΔΕΗ και των λοιπόν παρόχων ενέργειας που του «ρουφάνε το αίμα», μηνιαίως πλέον, με λογαριασμούς που δίνουν την εντύπωση ότι πληρώνει ενοίκιο για το ίδιο του το σπίτι.




Αν, λοιπόν, οι δημοσιογράφοι και εν γένει τα προπαγανδιστικά ΜΜΕ ευφραίνονται με την κατατρομοκράτηση των βρεφοπολιτών, τότε δεν θα ήταν ανεδαφικό να σκεφθούν κάποιοι ότι αυτοί οι φρικτοί τηλεσαδιστές ενεργούν υπό μίαν έννοια ως κακοποιητικοί παιδεραστές.

Για να είναι, μάλιστα, ακόμη πιο αποτελεσματική η επιχείρηση «εκφοβισμού των βρεφοπολιτών», δεν αρκεί να μένουν στην ενημέρωση του κοινού για επιδρομές που προέρχονται από «ορατούς εχθρούς» του ζωικού βασιλείου, αλλά και για επελάσεις «αοράτων εχθρών», δηλ. ιών και μικροβίων.

Έτσι, δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει ότι ήδη κυκλοφορούν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ασθένεια προκαλούμενη από ένα σπάνιο «σαρκοφάγο βακτήριο», το οποίο εξαπλώνεται στην Ιαπωνία και μπορεί να σκοτώσει ανθρώπους μέσα σε 48 ώρες. Ειδικότερα, γράφτηκε ότι:


«τα κρούσματα του συνδρόμου στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ έφτασαν τα 977 φέτος έως τις 2 Ιουνίου, υψηλότερα από τα ρεκόρ των 941 περιπτώσεων που αναφέρθηκαν για όλο το περασμένο έτος»3.

Με βάση όσα επισημάνθηκαν παραπάνω για τον τρόπο σκέψης και δράσης των τηλεσαδιστών δημοσιογράφων ως κακοποιητικών παιδεραστών δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει ούτε το γεγονός ότι στο προαναφερθέν δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» από τον Ιούλιο του 1957, στην ίδια στήλη που ήταν γραμμένη η είδηση για τις αγριότατες επιδρομές των ερπετών και των κουνουπιών στην Λουιζιάνα, ήταν γραμμένη και η είδηση για την επέλαση του «αόρατου εχθρού».

Ακριβώς πάνω από το μικρό ρεπορτάζ για τις συμφορές που είχαν ενσκήψει στην Νέα Υόρκη, ο αναγνώστης ενημερωνόταν συντόμως για το ενδεχόμενο αφίξεως της ασιατικής γρίπης. Οι τίτλοι και το περιεχόμενο αυτού του δημοσιεύματος ήταν οι εξής:


«ΦΘΑΝΕΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ;


Η ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΓΡΙΠΠΗ


ΕΘΕΣΕΝ ΗΔΗ ΤΟΝ ΠΟΔΑ ΤΗΣ


ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Εσημειώθησαν κρούσματα εις


Ολλανδίαν και Τσεχοσλοβακίαν.


ΓΕΝΕΥΗ, 3 Ιουλίου. Ιδιαιτέρα Υπηρεσία. – Κατά τας ληφθείσας υπό της Παγκοσμίου Οργανώσεως Υγείας εκθέσεις, η γρίππη έθεσεν ήδη πόδα και εις Ετρώπην, αι δε πρώται επιδημικαί εκδηλώσεις της εσημειώθησαν εις την Ολλανδίαν και την Τσεχοσλοβακίαν. 

Εις την Ολλανδίαν η επιδημία επεκτείνεται ταχέως, ο δε ιός της εξηκριβώθη κατά τρόπον κατηγορηματικόν ότι ανήκει εις την οικογένειαν από την οποίαν προήλθον αι μεγάλαι επιδημίαι, αι εκδηλωθείσαι εσχάτως εις την Ασίαν.

Η γρίππη εξεδηλώθη αρχικώς εις ένα οικοτροφείον νεανίδων πλησίον του Άμστερνταμ, εξηπλώθη δε ήδη εις Ναάρντεν, Ουτρέχτην, Ρόττερνταμ, Άμστερνταμ και Έγκμοντ. 

Ο αριθμός των ασθενών είναι μεγάλος, ιδίως εις τα σχολεία, εις τα οποία εις μερικάς περιπτώσεις το 100% των μαθητών έχουν προσβληθή. Εις την Τσεχοσλοβακίαν διεπιστώθησαν τρία είδη ιών με χαρακτηριστικά διάφορα των προηγουμένων. 

Πάντως δεν έχουν περατωθή ακόμη αι έρευναι περί αμέσου σχέσεως του εν λόγω ιού με τον Ασιατικόν τοιούτον. Άλλαι εκθέσεις ληφθείσαι από την Παγκόσμιον Οργάνωσιν Υγείας αναφέρουν ότι η επιδημία εξακολουθεί παρουσιάζουσα ύφεσιν εις τας διαφόρους χώρας της Ασίας, αλλ’ ότι έφθασεν ήδη και εις την Ολλανδικήν Νέαν Γουινέαν. Συνεχίζουσα την πορείαν της προς Δυσμάς, η νόσος έφθασεν επίσης εις Τεχεράνην, Μπαχρέιν, Άντεν και Υεμένην».




Μάλιστα, στις 7 Σεπτεμβρίου 1957 η εφημερίδα «Το Βήμα» (σελ. 3) ανακοινώνει την εξάπλωση της ασιατικής γρίπης, η οποία μετεβλήθη από επιδημία σε πανδημία. Ο σημερινός αναγνώστης μένει άφωνος, διαβάζοντας ότι:

«για την παρασκευή του εμβολίου κατά της ασιατικής γρίππης απαιτούνται αυγά όρνιθος»!





Το καθιερωμένο «τρομολαγνικό γλυκό του καλοκαιριού» δένει ακόμη καλύτερα, όταν μέσα σε αυτό το βεβαρημένο με επελάσεις «ορατών» και «αοράτων εχθρών», δηλ. ερπετών, εντόμων και ιών κλίμα, προστεθεί μία ακόμη πηγή ισχυρού πονοκεφάλου για τους βρεφοπολίτες: η εφορία.

Και πράγματι, η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» φρόντισε προσφάτως, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 (σελ. 54), να δημοσιεύσει άρθρο με τον εξής τίτλο και υπότιτλο (οι εμφάσεις είναι της εφημερίδας):


«ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

39,425 δις €



Ήρθε η ώρα της λυπητερής! Μέχρι το τέλος του 2024 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στις τσέπες».




Φαίνεται, λοιπόν, ότι σε καιρούς παγκόσμιας δικτατορίας, κάθε πολίτης αντιμετωπίζεται όπως ακριβώς ο Γουίνστον Σμίθ στο δυστοπικό μυθιστόρημα «1984» του Τζορτζ Όργουελ: Ως ένας αντίπαλος του ολοκληρωτικού συστήματος, που πρέπει να ελέγχεται και να καθυποτάσσεται μέσω του φόβου.

Ο Γουίνστον φοβόταν τους αρουραίους, εμείς τα κουνούπια, τους ιούς και τα φίδια, κάθε καλοκαίρι τα ίδια και τα ίδια.

Ας θυμηθούμε τι λέει ο ανακριτής Ο’ Μπράιεν στον Γουίνστον μέσα στον θάλαμο 101, όπου υπάρχει το χειρότερο πράγμα στον κόσμο για τον δύσμοιρο οργουελικό ήρωα, δηλ. οι αρουραίοι:


«Υπάρχουν περιπτώσεις που οι άνθρωποι αντέχουν στον πόνο μέχρι θανάτου. Αλλά για κάθε άνθρωπο υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να υποφέρει, που δεν μπορεί ούτε να το σκεφτεί. Αυτό δεν έχει σχέση με το θάρρος και τη δειλία. 

Όταν πέφτεις από ένα ύψος, δεν είναι δειλία να πιαστείς από ένα σχοινί. Όταν ανεβαίνεις από τα βάθη του νερού, δεν είναι δειλία να γεμίσεις τα πνευμόνια σου με αέρα. Είναι απλώς ένστικτο, που δεν μπορείς να το καταπολεμήσεις. Το ίδιο είναι για σένα οι αρουραίοι. 

Δεν μπορείς να τους υποφέρεις. Είναι μια μορφή πίεσης που δεν μπορείς να αντέξεις, ακόμη κι αν ήθελες. Θα κάνεις αυτό που χρειάζεται»4.




Για τους δύπιστους, υπάρχει και συνέχεια: Ένας ακόμη μεγαλύτερος φόβος μπορεί να συνδεθεί με την καταστροφή του πλανήτη, η οποία θα προέλθει είτε από πυρηνικό πόλεμο είτε από την (προπαγανδιζόμενη ως ανθρωπογενή) κλιματική αλλαγή.

Ένα πρωτοφανές και παρατεταμένο, αφόρητο κύμα καύσωνος που ξεκινά από τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο είναι βούτυρο στο ψωμί των προπαγανδιστών της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, που εδώ και καιρό απεργάζονται σχέδια καταπολέμησης του νέου πλανητικού «εφιάλτη», σε βάρος, βεβαίως, των θεμελιωδών ελευθεριών και της αξιοπρέπειας των βρεφοπολιτών.

Όποιος, όμως, συνεχίσει να ξεφυλλίζει τα καλοκαιρινά φύλλα της εφημερίδας «Το Βήμα», αξίζει να διαβάσει το ρεπορτάζ που υπήρχε στην σελίδα 4 του φύλλου της 4ης Ιουλίου 1957 με τους εξής τίτλους:


«ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗΝ


ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ, ΚΑΡΔΙΑΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΑΙ, ΗΛΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΪΑΙ


Γάλλος ιατρός γίνεται αιφνιδίως… κάου μπόυ και πυροβολεί – Λιποθυμίαι και πυρκαϊαί εις Αγγλίαν


ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΚΑΡΔΙΑΚΑΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΑΣ».



Και τώρα ας απολαύσουμε το περιεχόμενο του ρεπορτάζ, προβληματιζόμενοι βαθιά για το κατά πόσον η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή είχε αρχίσει ήδη από το 1957 ή, αντιθέτως, πρόκειται για ένα ακόμη σατανικό τέχνασμα εκείνων που ανέκαθεν επεδίωκαν την καταδυνάστευση των λαών:


«ΠΑΡΙΣΙ, Ιούλιος. Ιδιαιτέρα Υπηρεσία. – Το εφετεινόν κύμα καύσωνος που έχει ενσκήψει εις ολόκληρον την Δυτικήν Ευρώπην είναι πρωτοφανές, τόσον εις έντασιν, όσον και εις πρωιμότητα.

 Ο καύσων είναι αφόρητος και αποτελεί αληθινόν μαρτύριον, ιδίως διά τους πληθυσμούς της βορειοδυτικής Ευρώπης, που είναι ασυνήθιστοι εις τοιαύτας θερμοκρασίας. Από τεσσάρων ημερών περίπου, το Παρίσι φλέγεται κυριολεκτικώς. 

Ο καύσων προκαλεί μάλιστα και κρούσματα παραφροσύνης, όπως εις την περίπτωσιν ενός ιατρού των παρισινών νοσοκομείων, ο οποίος εφόρεσε ενδυμασίαν… κάου-μπόυ και περιεφέρετο ανά την πόλιν επιβαίνων αυτοκινήτου, το οποίον είχε μεταβάλει εις κινητόν οπλοστάσιον. 

Ο ιατρός αυτός, θύμα του καύσωνος, συνελήφθη 4ην πρωινήν εις το Παρισινόν προάστιον Κλισύ, κατόπιν ανταλλαγής πυροβολισμών με μίαν ομάδα αστυνομικών. Το αυτοκίνητον του οποίου επέβαινεν ο απροσδόκητος και αυτοσχέδιος κάπου-μπόυ και το οποίον έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα δεν εσταμάτησε προ του ερυθρού σήματος της τροχαίας. 

Μερικοί αστυφύλακες διέταξαν τον οδηγόν να σταματήση, αλλ’ αντί άλλης απαντήσεως ή συμμορφώσεως εδέχθησαν μερικούς πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί απήντησαν και προεκάλεσαν ρήξιν των ελαστικών, με συνέπειαν να προσκρούση το αυτοκίνητον επί ενός δένδρου και να σταματήση.

Ο ιατρός κατήλθε με το περίστροφον ανά χείρας αλλ’ αφωπλίσθη συντόμως. Πρόκειται περί του Δρος Ανρύ Πιροσί, ηλικίας 32 ετών, αρίστου επιστήμονος και φημισμένου μέχρι τούδε διά την σοβαρότητά του, εγγάμου και πατρός δύο τέκνων. 

Η σύζυγός του έμεινεν εμβρόντητος όταν έμαθε τα συμβάντα. Οι ψυχίατροι που τον εξήτασαν απεφάνθησαν ότι ο υπερβολικός καύσων τού είχε προκαλέσει διασάλευσιν των φρενών.

Εις την Αγγλίαν, εξ άλλου, κατά τας εκείθεν πληροφορίας, ο καύσων είναι επίσης πρωτοφανής. Συνήθως δεν ενέσκηπτον ποτέ εις την Αγγλίαν πλέον των δύο κυμάτων καύσωνος καθ’ έκαστον θέρος. Εφέτος, πριν λήξη ο Ιούνιος, ενέσκηψε το δεύτερον κύμα καύσωνος εις το Λονδίνον και την νότιον Αγγλίαν.

 Ουδέποτε είχε σημειωθή τόσον θερμός Ιούνιος από του 1881. Και η θερμοκρασία παραμένει εις επίπεδα που μόνον εις την Μεσόγειον σημειούνται συνήθως. Κατ’ αυτάς, ο καύσων, καταρρίψας κάθε ρεκόρ, κατέστη κυριολεκτικώς τροπικός. Το θερμόμετρον ανήλθεν εις τους 34 βαθμούς υπό σκιάν και προεκλήθησαν δυστυχήματα και καταστροφαί. 

Πράγματι, οι Άγγλοι, διψασμένοι διά τον ήλιον, τον οποίον, συνήθως, δεν βλέπουν συχνά, εγκαταλείπονται χωρίς φροντίδα εις τας ακτίνας του. Γδύνονται και αφήνουν τα σώματά τους να “ψήνωνται” κατά τας μεσημβρινάς ώρας. Πληρώνουν δε ακριβά την ελαφρότητά των αυτήν. Τα κρούσματα ηλιάσεως και λιποθυμίας είναι πάμπολλα.

 Διάφορα επεισόδια, που έχουν ως αφορμήν τον καύσωνα, σημειούνται εις ολόκληρον την Αγγλίαν. Αι σιδηροτροχιαί των σιδηροδρόμων διαστέλλονται και προκαλούν διακοπάς εις την κίνησιν των αμαξοστοιχιών. 

Πολλά αυτοκίνητα εσταμάτησαν λόγω ταχείας εξατμίσεως της βενζίνης. Η χλόη και η βλάστησις εν γένει έχει καταστή παντού κίντρινη και ξερή. Εκατοντάδες πυρκαϊών λόγω του καύσωνος έχουν σημειωθή μέχρι τούδε, ιδίως εις την ύπαιθρον.

Εις την Δυτικήν Γερμανίαν, ο καύσων είναι εξ ίσου εντατικός. Η Ομοσπονδιακή Βουλή ηναγκάσθη να διακόψη τας εργασίας της εξ αιτίας του. 

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Γκεστενμάγερ, διαπιστώσας την αδυναμίαν επιτεύξεως απαρτίας λόγω του καύσωνος, διέκοψε τας εργασίας του Σώματος. Είκοσι βουλευταί παρουσίασαν καρδιακάς και κυκλοφοριακάς διαταραχάς λόγω του καύσωνος και της υπερβολικής εργασίας».

Αν συγκρίνουμε το τελευταίο αυτό δημοσίευμα με αντίστοιχα κείμενα που δημοσιεύονται σήμερα με αφορμή τους νέους αφόρητους και πρωτοφανείς καύσωνες, θα διαπιστώσουμε μια σημαντική διαφορά:

Το 1957 χρησιμοποιούνταν μεν τρομολαγνικοί όροι για να περιγραφεί η επέλαση του καύσωνα, ουδείς όμως μιλούσε για το μεγάλο πρόβλημα της (προπαγανδιζόμενης ως ανθρωπογενούς) κλιματικής αλλαγής.

Αντιθέτως, όπως σαφέστατα προκύπτει από το παραπάνω κείμενο με τον ιατρό των παρισινών νοσοκομείων που έπεσε θύμα του… φρενοβλαβοποιητικού καύσωνος, η περιγραφή της βρεφοεκφοβιστικής συμφοράς γινόταν με χιουμοριστική διάθεση.

Ας κλείσουμε το σημερινό μάθημα εφαρμοσμένης προπαγάνδας με μια διαφήμιση-ρετρό από το έτος 1957, αφού και η διαφήμιση προπαγάνδα είναι, μόνο που γίνεται για εμπορικούς σκοπούς. Το διαφημιζόμενο προϊόν ήταν το καλοκαιρινό όπλο της εποχής ενάντια στους φτερωτούς εχθρούς του ανθρώπου:


το ΝΕΟΝ αρωματισμένον εντομοκτόνον Per-Jacutin, χάρη στο οποίο καταστρέφονται αυθωρεί ΜΥΙΓΕΣ, ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ, ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ, ΚΟΡΙΟΙ, ΣΚΟΡΟΣ και λοιπά έντομα.

Στα ψιλά γράμματα διαβάζουμε ότι πρόκειται για προϊόν της E. Merck Γερμανίας. Merck λέγεται και η φαρμακευτική εταιρεία που παρασκευάζει το εμβόλιο Gardasil κατά του καρκίνου του τραχήλου5. Απλή συνωνυμία;




Dawn Lester: Για Τα Τσιμπούρια, Τα Μικρόβια, Τους Ιούς, Τα Παθογόνα Και Το Φόβο Των Πραγμάτων Που Δεν Καταλαβαίνουμε
Μετάφραση: Απολλόδωρος 6 Απριλίου, 2023 | Dawn Lester, Dawn's Writings | Διαβάστε το εδώ.Thanks for reading Apollodoros’s Newsletter! Subscribe for free to receive new posts and support my work…
Read more








Όργουελ, 1984, μτφ.: Μαρία Καρβέλα, εκδ. Ωκεανίδα, Αθήνα 2021, σελ. 295.


Για τα προβλήματα που συνδέονται με αυτό το εμβόλιο βλ. Βαθιώτη, Από την τρομοκρατία στην πανδημία. Υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις στον πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού, Τρίτη επικαιροποιημένη έκδοση, Αλφειός, Αθήνα 2023, σελ. 201.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου