Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΦΗΓΗΜΑ

3 ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ  «ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΡΑΪΣΙ».ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ;
ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΠΕΣΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΞΑΦΝΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ!


ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ…Αντίθετα με το επίσημο αφήγημα «η πιθανότητα εσκεμμένης δολιοφθοράς στο ελικόπτερο του Ραίσι εξακολουθεί να υφίσταται»...

Το ελικόπτερο έπεσε πριν την αναγκαστική προσγείωση λόγω ξαφνικής δυσλειτουργίας και όχι μόνο λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά οι έρευνες δεν έχουν ακόμη καθορίσει ποια ήταν η δυσλειτουργία. 

Ο επικεφαλής της ασφάλειας του Προέδρου απέτρεψε τον β σωματοφύλακα του Προέδρου να τον συνοδεύσει κι αυτός σήμερα είναι ζωντανός. Ο ίδιος ο chief της ασφάλειας του ο Mehdi Mousavi μετέφερε στο ελικόπτερο μια συσκευή που ήταν χρήσιμη για τον προσδιορισμό της θέσης του ελικοπτέρου.!!!

3 έρευνες έρχονται σε αντίθεση με την επίσημη ιστορία μιας μεγάλης συντριβής ελικοπτέρου που δεν απέκλεισε «σκόπιμη δολιοφθορά»…

Ενημερωμένες ιρανικές πηγές αποκάλυψαν στην «Arabi Post» ότι 3 διαφορετικά μέρη στο Ιράν ερευνούν το ατύχημα της συντριβής του ελικοπτέρου του αείμνηστου Ιρανού προέδρου Ibrahim Raisi, χωριστά και ανεξάρτητα, εξηγώντας λεπτομέρειες για όσα έχουν βρει μέχρι στιγμής και τα ερωτήματα που εκκρεμούν ακόμη στις έρευνες.

Οι πηγές εξήγησαν ότι οι τρεις κύριες έρευνες για τη συντριβή του ελικοπτέρου διεξάγονται από υπηρεσίες ασφαλείας, πληροφοριών και στρατιωτικών υπηρεσιών στο Ιράν, αλλά χωριστά, βάσει εντολών της ανώτερης ηγεσίας στην Τεχεράνη.

3 έρευνες για τη μεγάλη συντριβή ελικοπτέρου
Η «Arabi Post» έλαβε λεπτομέρειες σχετικά με τα αρχικά αποτελέσματα από πηγές που γνωρίζουν την πρόοδο των τριών βασικών ερευνών για τη συντριβή ενός ελικοπτέρου, για τα τρία μέρη: το Υπουργείο Πληροφοριών, την Υπηρεσία Πληροφοριών της Επανάστασης και τον Ιρανικό Στρατό.

Αποκαλύπτεται ότι «η πιθανότητα εσκεμμένης δολιοφθοράς στο ελικόπτερο εξακολουθεί να υφίσταται», σε αντίθεση με την επίσημη ιστορία.

Η πηγή που γνωρίζει την εξέλιξη των ερευνών ασφαλείας (Υπουργείο Πληροφοριών):

Είναι αλήθεια ότι ο καιρός ήταν κακός, αλλά ο πιλότος του ελικοπτέρου του προέδρου γνώριζε τις καιρικές συνθήκες και ενημέρωσε τους διοικητές του για αυτές.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο πιλότος του ελικοπτέρου του προέδρου διέταξε τα δύο αεροπλάνα που συνόδευαν το ελικόπτερο του προέδρου να πετάξουν σε μεγαλύτερο ύψος για να αποφύγουν την ομίχλη που είχε ξαφνικά αυξηθεί.

Οι πιλότοι των 2 άλλων ελικοπτέρων εκτέλεσαν τις εντολές του πιλότου του ελικοπτέρου του προέδρου και στη συνέχεια έχασαν τα ίχνη του ελικοπτέρου του προέδρου και επικοινώνησαν μαζί του.

Το τελευταίο μήνυμα του πιλότου στον πύργο ελέγχου ήταν: Θα κάνω αναγκαστική προσγείωση λόγω κακών καιρικών συνθηκών.Όταν ο πιλότος άρχισε την αναγκαστική προσγείωση, τα πράγματα φαινόταν να είναι καλά, τότε όλες οι επικοινωνίες με το ελικόπτερο του προέδρου χάθηκαν με τρόπο που παραμένει μυστηριώδης.

Οι συσκευές παρακολούθησης στο ελικόπτερο του προέδρου και οι συσκευές παρακολούθησης έκτακτης ανάγκης που έφερε ο σωματοφύλακας του Ibrahim Raisi, σταμάτησαν ξαφνικά και με απροσδόκητο τρόπο.

Πηγή που γνωρίζει τις έρευνες των Φρουρών της Επανάστασης:

Τα αποτελέσματα των ερευνών πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης δείχνουν ότι το ελικόπτερο ήταν σε άριστη κατάσταση, παρόλο που ήταν παλιό, αλλά συντηρήθηκε και τα ανταλλακτικά του αγοράστηκαν μέσω της μαύρης αγοράς, όπως συμβαίνει πάντα στον τομέα της ιρανικής αεροπορίας. Το Ιράν βρισκόταν υπό αμερικανικές και δυτικές κυρώσεις για δεκαετίες (λόγω του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν).

Τα λόγια του πιλότου του ελικοπτέρου στην τελευταία του κλήση επιβεβαίωσαν ότι τα σύννεφα ήταν πυκνά και ότι θα αναγκαζόταν να κάνει έκτακτη προσγείωση και ότι ήταν καλά εκπαιδευμένος για αυτό το θέμα.

Το ελικόπτερο έπεσε πριν την αναγκαστική προσγείωση λόγω ξαφνικής δυσλειτουργίας και όχι μόνο λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά οι έρευνες δεν έχουν ακόμη καθορίσει ποια ήταν η δυσλειτουργία.

Το σφάλμα δεν είναι στους κινητήρες του ελικοπτέρου, σύμφωνα με προκαταρκτικές έρευνες, η τοποθεσία ή η πηγή των οποίων δεν είναι ακόμη γνωστή.

Οι συσκευές παρακολούθησης σταμάτησαν ή απενεργοποιήθηκαν ενώ ο πιλότος του ελικοπτέρου μιλούσε στον πύργο ελέγχου και αυτό εγείρει υποψίες για το γιατί όλες οι συσκευές παρακολούθησης δυσλειτουργούσαν ταυτόχρονα και στη συνέχεια το ελικόπτερο έπεσε.

Η πηγή από το γραφείο του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν σχετικά με τις στρατιωτικές έρευνες:

Ο καιρός ήταν καλός κατά την έξοδο, αλλά ο πιλότος του ελικοπτέρου ενημερώθηκε ότι ο καιρός θα ήταν κακός στο Ταμπρίζ.Σύμφωνα με την Αεροπορική Διοίκηση, οι πιλότοι ενημέρωσαν το αφεντικό μου πριν από την πτήση ότι ο καιρός θα ήταν κακός στην επιστροφή, αλλά εκείνος επέμενε να συνεχίσει την πτήση του για Tabriz όπως είχε προγραμματιστεί, για να ανοίξει το νέο έργο εκεί.

Ο επικεφαλής του γραφείου του Ibrahim Raisi, Gholam Hossein Esmaili, ενημερώθηκε για την κακοκαιρία, αλλά οι έρευνες δεν έχουν ακόμη καθορίσει ποιος πήρε την απόφαση να ολοκληρώσει το ταξίδι στην πόλη Tabriz, παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε εκ των προτέρων για την παρατηρούμενη καιρική κατάσταση.

Η επίσημη δηλωμένη έκδοση


Στις 30 Μαΐου 2024, το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων «IRNA» ανακοίνωσε μόνο 7 σημεία για τα αποτελέσματα των επίσημων ερευνών, τα οποία είναι:

Οι αναμενόμενες καιρικές συνθήκες από το αεροδρόμιο της Ταμπρίζ (το σημείο εκκίνησης) προς τον πρώτο και δεύτερο προορισμό της ομάδας πτήσεων (γέφυρα Agband και φράγμα Qiz Qala) ήταν ευνοϊκές και κατάλληλες για συνθήκες πτήσης σύμφωνα με τους νόμους της οπτικής αεροπορίας, αλλά ο καιρός στην επιστροφή χρειάζεται περαιτέρω έρευνα μετά την παραλαβή των τελευταίων εισερχόμενων εγγράφων και δηλώσεων πιλότων και επιβατών για τα άλλα δύο ελικόπτερα.

Αλλά αν οφειλόταν σε «εξωτερική συνωμοσία», είπε, το Ιράν επίσης δεν θα το ανακοίνωνε.

Εξήγησε, η πηγή «Εάν το Ισραήλ βρισκόταν πίσω από το περιστατικό, θα ήταν δύσκολο για το Ιράν να ανακοινώσει ένα τέτοιο θέμα, αλλά θα απαιτούσε μια ισχυρή και αποτελεσματική απάντηση από το Ιράν εναντίον του, σύμφωνα με την τρέχουσα επιθυμία να μην εμπλακεί σε άμεση αντιπαράθεση με το Ισραήλ και την Αμερική, αλλά αυτό θα ωθούσε την Τεχεράνη να «να είσαι προετοιμασμένη και για αυτό το σενάριο».

Επιστρέφοντας στις τρεις έρευνες για μια μεγάλη συντριβή ελικοπτέρου, ο ενημερωμένος Ιρανός αξιωματούχος ασφαλείας λέει: «Αυτά είναι προκαταρκτικά αποτελέσματα και πιθανότητες και οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη και αναμένεται να συνεχιστούν για έναν επιπλέον μήνα».

Είπε: «Αναμένουμε ότι κάποια στιγμή θα ζητήσουμε τη βοήθεια Ρώσων ή Κινέζων φίλων σε αυτές τις έρευνες».
Ποιες είναι οι υπόλοιπες ερωτήσεις που περιμένουν να απαντηθούν;
Υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που αντιμετωπίζονται από τις τρεις έρευνες για μια μεγάλη πτώση ελικοπτέρου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής και έως και 69 δευτερόλεπτα πριν το ατύχημα, διατηρήθηκε η επικοινωνία στις καθορισμένες συχνότητες με το ελικόπτερο που ενεπλάκη στο ατύχημα και η τελευταία επικοινωνία και μήνυμα ήταν από τον διοικητή της ομάδας πτήσης, οπότε οποιαδήποτε διακοπή δεν οφείλεται στην παρεμβολή συστήματος επικοινωνίας ή συχνότητας (θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η επικοινωνία μεταξύ των άλλων δύο ελικοπτέρων συνεχίστηκε μέχρι την προσγείωση στο ορυχείο χαλκού Sun Jun.)

Σύμφωνα με την έκθεση ειδικών εμπειρογνωμόνων, στο ελικόπτερο δεν παρατηρήθηκαν ίχνη ηλεκτρονικού πολέμου. Όσον αφορά το έκτο σημείο, οι τρεις έρευνες για την κατάρριψη ενός μεγάλου ελικοπτέρου επιβεβαιώνουν επίσης ότι υπήρξε βλάβη στις επικοινωνίες με το ελικόπτερο του προέδρου και την ομάδα που τον συνόδευε.

Γιατί υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ των πηγών Πληροφοριών και της επίσημης ιστορίας;

Σύμφωνα με το πέμπτο σημείο της επίσημης ιστορίας, η επιλογή να υποβληθεί σε σκόπιμη δολιοφθορά έχει αποκλειστεί, αλλά και οι τρεις πηγές έρευνας επιβεβαίωσαν στην «Arabi Post» ότι αυτή η πιθανότητα εξακολουθεί να υπάρχει.

Γιατί σταμάτησαν οι συσκευές παρακολούθησης που χρησιμοποιήθηκαν στο ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου, παρόλο που ήταν σύγχρονες;

Η πιθανότητα να εκτεθούν αυτές οι συσκευές σε κυβερνοεπίθεση που προκάλεσε τη διακοπή τους δεν έχει ακόμη καθοριστεί.Ποιος πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην πτήση της επιστροφής στο ελικόπτερο παρά την αναφερόμενη κακοκαιρία;

Γιατί ο δεύτερος σωματοφύλακας του Ιρανού προέδρου, που ονομάζεται Jawad Meharbal Yameel, δεν επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο; Αποδείχθηκε ότι ήταν ακόμα ζωντανός μετά το περιστατικό και παρευρέθηκε στην τελετή μνήμης και είπε ότι το αφεντικό του, Mehdi Mousavi, τον απέτρεψε.

Ο Mehdi Mousavi, επικεφαλής της ομάδας προστασίας του Ιρανού προέδρου, μετέφερε στο ελικόπτερο μια συσκευή που ήταν χρήσιμη για τον προσδιορισμό της θέσης του ελικοπτέρου.
Υποψίες για εσωτερική ή εξωτερική συνωμοσία

Όλες οι ιρανικές πηγές που μίλησαν στην «Arabi Post» σε αυτό το ρεπορτάζ επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες σχετικά με την αιτία της συντριβής του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου και ότι ήταν φυσικό ατύχημα, τονίζοντας ότι οι τρεις μεγάλες έρευνες για τη συντριβή ενός ελικοπτέρου εξετάζουν την πιθανότητα ότι μια «συνωμοσία» κρυβόταν πίσω από αυτό που συνέβη, είτε ήταν εσωτερική είτε εξωτερική.

Ένας Ιρανός αξιωματούχος, ο οποίος ήταν κοντά στον Πρόεδρο Ebrahim Raisi, δήλωσε στην «Arabi Post»: «Δεν αποκλείω ότι η κατάρριψη του ελικοπτέρου του προέδρου ήταν μια προγραμματισμένη συνωμοσία, και όχι μια πράξη του Θεού, και οι περισσότεροι αξιωματούχοι στην ανώτερη ηγεσία. Πιστεύω επίσης ότι αυτό το θέμα είναι πιθανό».

Μια άλλη πηγή από το γραφείο του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν σχολίασε αυτό λέγοντας: «Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που έχουμε καταλήξει, είναι πιθανές και οι δύο πιθανότητες. 

Υπάρχει μια ομάδα που υποπτεύεται μια εσωτερική συνωμοσία που στόχος της ήταν να απαλλαγούμε του προέδρου μου για να μην μπορέσει να διαδεχθεί τον Ανώτατο Ηγέτη και μια ομάδα… Ένας άλλος μιλά για μια ξένη συνωμοσία πίσω από την οποία στέκεται το Ισραήλ».

Η συζήτηση για μια «συνωμοσία» πίσω από την κατάρριψη του αεροσκάφους του Ιρανού προέδρου και τον θάνατό του συνεχίστηκε στο Ιράν μετά το περιστατικό που συνέβη στις 19 Μαΐου 2024, σε επίπεδο λαού και μέσων ενημέρωσης, και αυτό είναι ένα θέμα που ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ έχει ζητήσει διερεύνηση από το περιστατικό..

Όσον αφορά το έκτο σημείο, οι τρεις έρευνες για την κατάρριψη ενός μεγάλου ελικοπτέρου επιβεβαιώνουν επίσης ότι υπήρξε βλάβη στις επικοινωνίες με το ελικόπτερο του προέδρου και την ομάδα που τον συνόδευε.

Πηγή από το γραφείο του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν εξήγησε στη συνέντευξή του στην «Arabi Post» ότι υπάρχει δυσκολία να ανακοινωθεί το πραγματικό αποτέλεσμα της συντριβής του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου, προσθέτοντας: «Εάν η συνωμοσία είναι εσωτερική, σίγουρα θα να καλυφθεί, ενώ αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτό σίγουρα θα τιμωρηθούν, χωρίς όμως να το ανακοινώσουν».

Είπε ότι σε αυτή την περίπτωση, «η ανακοίνωση μιας τέτοιας εντολής θα αντιπροσώπευε ένα μεγάλο σοκ για το ιρανικό καθεστώς και θα άνοιγε την πόρτα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς να ολοκληρώσουν τα έργα δολιοφθοράς τους στο εσωτερικό του Ιράν», είπε.

Αλλά αν οφειλόταν σε «εξωτερική συνωμοσία», είπε, το Ιράν επίσης δεν θα το ανακοίνωνε.

Το ελικόπτερο του προέδρου Ibrahim Raisi συνετρίβη κατά την επιστροφή του από τα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, αφού ο ίδιος και ο ομόλογός του από το Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev άνοιξαν ένα φράγμα στα σύνορα.

Ο Raisi σκοτώθηκε σε αυτό το περιστατικό, σε ηλικία 63 ετών, μαζί με άλλα 7 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Ιρανού Υπουργού Εξωτερικών, Hossein Amir Abdollahian. (Arabic Post)

Το δαχτυλίδι του έλιωσε μέσα στη φωτιά από τις υψηλότατες θερμοκρασίες ξεχύθηκε ο χρυσός μια λάβα που θ’ απλωθεί αργά αλλά σταθερά …




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου