Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ!!!ΑΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ.…ΘΑ ΕΙΝΑΙ Β’ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ!

ΜΗΝΥΜΑ ΝΑΣΡΑΛΑ ΠΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ: «ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΝΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΑΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΤΟΧΟ!». 
ΒΙΝΤΕΟ

Μήνυμα προς Κύπρο από ΓΓ της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα: ”Εάν η Κύπρος προσφέρει τα αεροδρόμια και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της στο Ισραήλ σε περίοδο πολέμου στον Λίβανο, θα θεωρηθεί νόμιμος στόχος.”

Η Κύπρος αναμένεται να απορρίψει αυτές τις κατηγορίες, αλλά έχει λάβει το κατάλληλο μήνυμα.


Sayyed Nasrallah: «Έχουμε πληροφορίες ότι ο εχθρός διεξάγει γυμνάσια στην Κύπρο σε κυπριακές περιοχές και αεροδρόμια. Και πιστεύει ότι εάν στοχοποιηθούν τα αεροδρόμιά του, θα χρησιμοποιήσει κυπριακά αεροδρόμια και εγκαταστάσεις. 

Επομένως, η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι το άνοιγμα Κυπριακά αεροδρόμια και βάσεις για πόλεμο στον Λίβανο.…Θα αντιμετωπίσουμε την Κύπρο σαν να είναι μέρος του πολέμου»

H πρωτογενής πηγή της είδησης είναι μεγάλα λιβανέζικα ΜΜΕ που πρόσκεινται στη Χεζμπολά.

”Ξεκινήστε έναν πόλεμο και θα μπούμε και θα κατακτήσουμε τη Γαλιλαία» είπε

”Εγώ αποφασίζω πότε οι κάτοικοι του βορρά ( Β Ισραήλ που έχουν εκκενωθεί) θα επιστρέψουν σπίτι τους και αυτή η στιγμή είναι πολύ μακριά”. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ λέει ότι το Ιράν επικοινώνησε μαζί μας για να στείλει χιλιάδες μαχητές.” Είπαμε ότι έχουμε ήδη περισσότερους από 100.000 μαχητές και έχουμε χάσει το μέτρημα”



Τόνισε: ”Ο εχθρός γνωρίζει ότι αυτό που τον περιμένει στη Μεσόγειο είναι φοβερό, οι ισραηλινές ακτές και τα πλοία θα στοχοποιηθούν

Έχουμε μια πραγματική και μεγάλη τράπεζα στόχων και είμαστε σε θέση να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους με διάκριση και με τρόπο που αποσταθεροποιεί την οντότητα

Ο εχθρός γνωρίζει πολύ καλά ότι κανένα μέρος δεν θα είναι ασφαλές από τους πυραύλους και τα drones μας
Ο εχθρός γνωρίζει πολύ καλά ότι είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για τις χειρότερες μέρες




Έχουμε επαρκή και με κίνητρα ανθρώπινο δυναμικό, πολλοί από τους λειτουργούς μας ζητούν να ενταχθούν στις τάξεις των μαχητών στο πεδίο της μάχης
Σε αυτή τη μάχη αναπτύξαμε τα όπλα μας και χρησιμοποιήσαμε νέα, έχουμε πολλά drones από τότε που κατασκευάζουμε UAV
Έχουμε χρησιμοποιήσει λίγα από τα όπλα μας μέχρι στιγμής και έχουμε αποκτήσει νέα…..

Εάν ο Νετανιάχου πιστεύει ότι ένας πόλεμος με τον Λίβανο θα είναι σανίδα σωτηρίας για εκείνον μετά το σκάνδαλο της 7ης Οκτωβρίου και την αποτυχία στη Γάζα, τότε η αντίσταση του ετοιμάζει μια θηλιά που θα τον καταστρεψει”

Με κάθε επιφύλαξη αυτή η είδηση ”Μαζική αύξηση στις ακυρωμένες κρατήσεις ξενοδοχείων στην Κύπρο μετά την απειλή της Χεζμπολάχ αναφέρουν Κυπριακά ΜΜΕ”..

Η Χεζμπολά παίζει με ανοιχτά χαρτιά και προειδοποιεί … τι θα κάνει ο Χριστοδουλίδης όταν έρθει η ώρα αυτό αυτός το ξέρει...



ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ….ΘΑ ΕΙΝΑΙ Β’ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΜΗΝΥΜΑ ΝΑΣΡΑΛΑ ΠΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ.


Νασράλα: ”Εάν γίνει πόλεμος στον Λίβανο, η κατάσταση στη Μεσόγειο θα είναι άνευ προηγουμένου. Είναι απασχολημένοι τώρα με την Ερυθρά Θάλασσα, φανταστείτε τι θα γίνει στο Mεσόγειο!Θα αγωνιστούμε χωρίς κόκκινες γραμμές και όρια. Σε ξηρά, αέρα και θάλασσα!
Έχουμε πληροφορίες ότι το Ισραήλ πραγματοποιεί ελιγμούς στην Κύπρο σε κυπριακά βουνά και αεροδρόμια και πιστεύει ότι εάν στοχοποιηθούν τα αεροδρόμιά του, θα χρησιμοποιήσει κυπριακά αεροδρόμια και εγκαταστάσεις.
Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι το άνοιγμα κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων για πόλεμο στον Λίβανο, θα τους κάνει στόχο. Θα αντιμετωπίσουμε την Κύπρο σαν να είναι μέρος του πολέμου.”

”Ο ΠΟΛΙΤΗΣ” Κύπρου: Για πρώτη φορά, ο Χασάν Νασράλα εκτόξευσε απειλές εναντίον της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς.



Επίσης, σύμφωνα με το Reuters, σε τηλεοπτικό διάγγελμα είπε ότι περιλαμβάνονται πιθανοί στόχοι στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ο Νασράλα επιπλέον, απείλησε για πρώτη φορά την Κύπρο, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει «μέρος του πολέμου». Δεν είναι απειλή λένε κάποιοι είναι προειδοποίηση

Έλληνας αραβολόγος: ”είχα προειδοποιήσει ότι μετά τις 15/6 τα μέτωπα θα ανοίξουν αν δεν λήξει ο πόλεμος στην Γάζα.”

Σιγή ιχθύος από πολιτικούς και κυβέρνηση Κύπρου....ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ και δεν απαντούν ….

To Iσραήλ ανακοίνωσε πως έχει ήδη ετοιμάσει σχέδια πολέμου για Λίβανο..

Η προειδοποίηση σε Κύπρο από ΓΓ του κόμματος της Χεζμπολά επέρχεται λίγα 24ωρα αφότου αναβαθμίστηκε η εταιρική σχέση ΗΠΑ Κύπρου.. Η Κύπρος καθίσταται Στρατηγικός και προνομιακός εταίρος των ΗΠΑ καθώς επήλθε Συμφωνία για έναρξη δομημένου στρατηγικού διαλόγου σε έξι πυλώνες . Διευρύνονται περισσότερο οι σχέσεις μας, είπε ο Μπλίνκεν..

Ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι το αεροπλανοφόρο Gerald Ford πάει Χάιφα. Ανάφλεξη στην Πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής.

Αυτά ενώ ήδη μέσα στους πρώτους 8 μήνες, οι εχθροπραξίες Ισραήλ – Χεζμπολλάχ έχουν προκαλέσει μόνο στο Λίβανο το θάνατο τουλάχιστον 472 ανθρώπων (οι περισσότεροι μαχητές της Χεζμπολλάχ ενώ οι 100 τουλάχιστον από αυτούς είναι άμαχοι).

Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο μεταβατικός Πρωθυπουργός Λιβάνου έχει προειδοποιήσει επίσημα υπηρεσιακά το Χριστοδουλίδη..

Χεζμπολάχ: “Ενημερώσαμε την κυβέρνηση του Λιβάνου για τις κινήσεις της Κύπρου με το Ισραήλ” “Είπαμε στον Πρόεδρο της Κύπρου, μέσω του υπηρεσιακού πρωθυπουργού του Λιβάνου, όταν ήρθε στον Λίβανο για το προσφυγικό ότι θα πρέπει να προσέχει να μην ασχοληθεί με αυτό το θέμα και απάντησε ότι δεν θα μπει σε αυτή τη διαμάχη“.

Ο Xριστοδουλίδης θ΄αποδειχθεί Πασινιάν; Οι ΗΠΑ δέσαν πέτρα στο λαιμό της Κύπρου και την πετάξαν μεσοπέλαγα.. την στοχοποίησαν και την ενέπλεξαν στη διαμάχη τους με Ιράν..

Σε αυτή την πολύ κρίσιμη και κομβική ( εξού και Κόμπος) στιγμή για τη νήσο η πολιτική παρακμή έχει χτυπήσει κόκκινο με Φ(ε)ιδία Ευρωβουλευτή..Ποιοι παραδίδουν πολιτικά και διπλωματικά αμαχητί την Κύπρο;

Ποιοί θέλουν πολιτικά καρτούν στην Κύπρο;

Την ίδια ώρα την Ελλάδα την αποκοιμίζουν με ριάλιτι τύπου Λύτρας..

H εκλογή Φ(ε)ιδία υπό άλλους όρους συνιστά πολιτική ανωμαλία κι εκτροπή που προοιωνίζει τα επερχόμενα....

ἤδη θὰ τὸ κατάλαβες οι Φ(ε)ιδίες τί σημαίνουν…


Τι λέει ο Χριστοδουλίδης..κατόπιν εορτής

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινές δηλώσεις επικεφαλής της Χεζμπολάχ Λιβάνου Χασάν Νασράλα και τις απειλές που εξαπέλυσε κατά της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχω διαβάσει τις δηλώσεις που έχουν γίνει.

Αυτό που έχω να απαντήσω είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μέρος του προβλήματος, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος της λύσης. Και ο ρόλος μας αυτός, όπως εκδηλώνεται, για παράδειγμα, μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον αραβικό κόσμο, αλλά από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.

Άρα, επαναλαμβάνω, η Κύπρος, η χώρα μας δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση και δεν είναι μέρος του προβλήματος. Αντίθετα, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε μέρος της λύσης».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ακόμα δίαυλος επικοινωνίας είτε με τη Χεζμπολάχ είτε με την Κυβέρνηση του Λιβάνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «φυσικά υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και με την Κυβέρνηση του Λιβάνου και με την Κυβέρνηση στο Ιράν. Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μέσω της διπλωματικής οδού».

Σε ερώτηση αν τον ανησυχούν οι δηλώσεις του Χασάν Νασράλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «δεν είναι ευχάριστες οι δηλώσεις, αλλά δεν ανταποκρίνονται σε καμία απολύτως περίπτωση σε αυτό που επιχειρείται, στο να παρουσιαστεί μια εικόνα ότι η Κύπρος εμπλέκεται στις πολεμικές επιχειρήσεις. Σε καμία απολύτως περίπτωση».

Ερωτηθείς αν θα έχει επικοινωνία με ξένους ηγέτες για αυτές τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «σίγουρα, μέσω της διπλωματικής οδού. Αλλά, επαναλαμβάνω, το τι πράττει η Κυπριακή Δημοκρατία είναι δημόσιο, δεν είναι εν κρυπτώ. 

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος».
Στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ από απόψε η Κύπρος


Η Κύπρος λοιπόν μπαίνει από απόψε στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ όχι με ευθύνη της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Μπορεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ η είδηση να ήταν άφαντη και τα περισσότερα ειδησεογραφικά σάιτ της Κύπρου να «ξεπέταξαν» το θέμα με μία απλή είδηση-καρμπόν από το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ, ωστόσο, οι προειδοποιητικοί κεραυνοί που πέταξε απόψε από τη Βηρυτό ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δεν μπορούν να κρυφτούν όσες προσπάθειες και εάν καταβάλλουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Κύπρο.

Πολύ απλά γιατί μπορεί να παρέχουν «καλές υπηρεσίες» στον Νίκο Χριστοδουλίδη που έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει επικίνδυνες μπίζνες και «κολεγιές» με το Ισραήλ, παραχωρώντας λιμάνια και βάσεις για στρατιωτικές ασκήσεις (και γυμνάσια πολέμου προσομοίωσης με τον Λίβανο…), ωστόσο επιτελούν κακές υπηρεσίες ενημέρωσης στον κυπριακό λαό.

Η αποσιώπηση ή υποβάθμιση της σημερινής ξεκάθαρης προειδοποίησης του ηγέτης της Χεζμπολάχ δεν μπορεί να περάσει στα «ψιλά», όσο και εάν «πονάει» το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών και τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη προσωπικά που έχει βάλει «σε ένα καλάθι» αμερικανο-ισραηλινής «κατασκευής» όλα τα «κεράσια» της Εξωτερικής Πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το καλάθι αυτό είναι από ευτελές υλικό και θα σπάσει με τους πρώτους γερούς κραδασμούς. Ή μάλλον θα καεί (εάν σπάσει ο διάολος το πόδι του και δούμε τους επόμενους μήνες μία γενική ανάφλεξη στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής) από τις πρώτες ρουκέτες και πυραύλους της Χεζμπολάχ, που έχει αποδείξει, (ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα του μετώπου στα σύνορα με το Βόρειο Ισραήλ από τις 8 Οκτωβρίου) πως έχει εξελίξει το οπλοστάσιό της και το βεληνεκές ρουκετών και πυραύλων…

Η Κύπρος λοιπόν μπαίνει από απόψε στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ όχι με ευθύνη της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης του Νίκου Χριστουλίδη που επέλεξε να ευθυγραμμιστεί με την πολιτική των ΗΠΑ και Ισραήλ ξεχνώντας την σοφότερη και ενδεχομένως «ασφαλέστερη» τακτική μίας πιο ευέλικτης διπλωματίας που θα έχει ως προτεραιότητα όχι τον πολλαπλασιασμό των εστιών έντασης αλλά το σβήσιμό τους.

«Εάν η Κύπρος βοηθήσει το Ισραήλ, θα γίνει μέρος του πολέμου» συνεχίζοντας να παραχωρεί αεροδρόμια και βάσεις για στρατιωτικές ασκήσεις προειδοποίησε απόψε ο Χασάν Νασράλα.

Ο Νίκος Χριστουλίδης, άραγε, άκουσε;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου