Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΩΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ



2ο ΜΕΡΟΣ

Η Καταγωγή του Ιησού Χριστού από την Φυλή του Ιούδα 

Αφού διηγηθήκαμε τα περί της Συντέλειας του κόσμου, ας διηγηθούμε και περί Αντίχριστου, το πως θα γεννηθεί, το πως θα ανατραφεί και το πως θα κάνει τα κακουργήματα του. 

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός θέλοντας να κατέλθει επί της γης να σώσει το ανθρώπινο γένος, γεννήθηκε από την Αγία Παρθένα και Θεοτόκο Μαρία, που κατάγονταν από το βασιλικό γένος του Ιούδα, του υιού του Ιακώβ, καθώς το προείπε και ο Πατριάρχης Ιακώβ, όταν ευλογούσε τα 12 γιους του:

«Ω Ιούδα υιέ μου, εσένα θα σε επαινέσουν οι αδελφοί σου. Τα χέρια σου θα είναι στον τράχηλο των εχθρών σου. Οι γιοι του πατέρα σου θα σε προσκυνήσουν. Σαν γέννημα λιονταριού γεννήθηκες από το γένος μου. Καθώς έπεσε να κοιμηθεί σαν λιοντάρι, και ποιος μπορεί να ξυπνήσει ένα γέννημα του λιονταριού;» (Γένεση 49:8,9) Δηλαδή, ο Χριστός που πέθανε για την σωτηρία μας δεν θα λείψει από το σπέρμα του Ιούδα, ούτε Προφήτης, ούτε Βασιλιάς, έως ότου να έλθει ο μελλούμενος και αυτός θα είναι η προσδοκία των εθνών. Και περί του Ιησού Χριστού έτσι προφήτευσε.

[Την καταγωγή του Ιησού Χριστού από την φυλή του Ιούδα, μία από τις 12 φυλές του Ισραήλ, τους 12 γιούς του Πατριάρχη Ιακώβ, την επιβεβαιώνει η Ιερά Αποκάλυψη: «Μην κλαις· Ιδού, νίκησε ο λέοντας που είναι από τη φυλή του Ιούδα (γιου του πατριάρχη Ιακώβ), η ρίζα του ∆αβίδ, για να ανοίξει το βιβλίο και τις επτά σφραγίδες του…» (Ιερά Αποκάλυψη 5:5)]

Η Καταγωγή του Αντίχριστου από την Φυλή Δαν

Για δε τον Αντίχριστο, προφητεύει ο Πατριάρχης Ιακώβ λέγοντας, προς τον έβδομο γιο του, τον Δαν: «Ο Δαν θα είναι φίδι επάνω στον δρόμο, ασπίδα στο μονοπάτι, δαγκώνοντας την φτέρνα του αλόγου…». (Γένεση 49:17)

Φίδι (Όφις) είναι αυτός ο ίδιος ο Διάβολος, που πλάνησε την Εύα στον Παράδεισο με την μορφή του φιδιού. Λέγεται ο Αντίχριστος φίδι επειδή θα έχει όλο τον Διάβολο μέσα του, ώστε να εξαπατήσει το γένος των ανθρώπων. Το ότι από το γένος του Δαν πρόκειται να γεννηθεί ο Αντίχριστος, το προφήτευσε ο Πατριάρχης Ιακώβ και παρακάτω: «Ο Δαν θα κρίνει τον λαό του, σαν μια από τις φυλές του Ισραήλ»· (Γένεση 49:16)

Σωστά εξηγούν μερικοί ότι ο Προφήτης το είπε αυτό για τον Σαμψών (= ένας από τους Κριτές του Ισραήλ), διότι και αυτός από την φυλή του Δαν κατάγονταν και έκρινε τον κόσμο επί είκοσι χρόνια. Αλλά στον μεν Σαμψών εκπληρώθηκε η προφητεία μερικώς και όχι ολοκληρωτικά. Στον Αντίχριστο θα εκπληρωθεί όμως ολοκληρωτικά. Διότι λέει και ο Προφήτης Ιερεμίας: «Από την περιοχήν του Δαν ακούσαμεν την διαπεραστικήν φωνήν των ίππων του εχθρού, και από τον θόρυβον του χρεμετσμού του ιππικού του εσείσθει όλη η γη.» (Ιερεμίας 8:16)

Και πάλι ο Προφήτης Μωυσής προφητεύει και τάδε λέει: «Ο Δαν είναι σκύμνος λιονταριού. Θα ξεπηδήσει από τη Βασάν.» (Δευτερονόμιο 33:22) (Βασάν, είναι περιοχή ανατολικά του Ιορδάνου ποταμού) Δηλαδή, ο Δαν είναι γέννημα του λιονταριού (σκύμνος) και θα ξεπηδήσει από την αμαρτία. Γέννημα λιονταριού ονομάζει τον Αντίχριστο διότι θα βασιλεύσει και αυτός, όπως ο λέων είναι βασιλιάς σε όλα τα θηρία. Παρόμοια και ο Ιησούς Χριστός ονομάζεται γέννημα λιονταριού, επειδή ήταν από γένος βασιλικό, αν και επί γης δεν έγινε Βασιλιάς, διότι σε όλα θα προσπαθήσει να ομοιάσει τον Χριστό ο ασεβέστατος και πλάνος Αντίχριστος.

[Η φυλή Δαν δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των σεσωσμένων φυλών του Ισραήλ, στους 144.000 μάρτυρες στο 7ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης. Γιατί;]

Χριστός & Αντίχριστος

Λέων ο Χριστός, λέων και ο Αντίχριστος. Βασιλιάς είναι ο Χριστός του ουρανού και της γης, ομοίως και εκείνος θα γίνει Βασιλιάς επί της γης. Εμφανίσθηκε ο Χριστός ταπεινός σαν αρνί, ομοίως και αυτός θα εμφανισθεί στην αρχή ταπεινός, και ύστερα λύκος. Έκανε περιτομή ο Χριστός, θέλοντας να πληρώσει τον νόμο, ομοίως και εκείνος θα περιτμηθεί για να φανεί ότι τήρησε τον νόμο. 

Απέστειλε ο Χριστός τους Αποστόλους σε όλα τα έθνη, και αυτός παρόμοια θα αποστείλει ψευδαποστόλους να πλανήσει τους ανθρώπους. Συγκέντρωσε ο Χριστός τους σκορπισμένους στην Βασιλεία του, ομοίως και εκείνος θα συγκεντρώσει τον λαό των Εβραίων. 

Έδωσε ο Χριστός σύμβολο καλό στους Χριστιανούς τον Σταυρό του, ομοίως και εκείνος θα δώσει σύμβολο (σημάδι) κακό σε όσους τον πιστέψουν. Με ανθρώπινη μορφή εμφανίσθηκε ο Χριστός, και αυτός παρόμοια θα εμφανισθεί σαν άνθρωπος. 

Από το γένος των Εβραίων γεννήθηκε ο Χριστός και αυτός ομοίως θα γεννηθεί από το γένος των Εβραίων. Αναστήθηκε ο Χριστός, ομοίως και εκείνος θα αναστήσει άλλους νεκρούς. Και όλα αυτά θα τα κάνει ο πλάνος και απατεώνας κατά φαντασία, και για να ξεγελάσει τους ανθρώπους.

Η Βασιλεία του Αντίχριστου – Οι 2 Προφήτες: Δίκαιος Ενώχ & Προφήτης Ηλίας


Δύο ελεύσεις λέει η Αγία Γραφή για τον Χριστό. Μία την κατά σάρκα γέννηση του, όπου γεννήθηκε από την Αγία Παρθένα και παρουσιάστηκε στην γη σαν άνθρωπος. Δεύτερη Παρουσία του Χριστού είναι αυτή που αναμένουμε να έλθει. Η Πρώτη έλευση Του ήταν ταπεινή και καταφρονημένη, και είχε προμηνυτή και προετοιμαστή τον Βαπτιστή Ιωάννη τον Πρόδρομο. 

Η Δεύτερη Παρουσία του θα είναι ένδοξος και τιμημένη, και θα έχει προμηνυτές, τον Δίκαιο Ενώχ και τον Προφήτη Ηλία, όπως είπαμε προηγουμένως στην προφητεία του Προφήτη Μαλαχίου, οι οποίοι θα διδάξουν στην εποχή εκείνη, να μην δεχθούν τον Αντίχριστο οι άνθρωποι, καθώς το λέει ο Προφήτης Δανιήλ σαν να είναι το στόμα του Θεού.

«Διαθήκη διαθήσομαι μιας εβδομάδος». (Δανιήλ 9:27) Δηλαδή, θα βάλω νόμο μίας εβδομάδας· Μία εβδομάδα τα επτά (7) χρόνια λέγονται. Και στα μεν τρεισήμισι (3,5) χρόνια, δηλαδή τις χίλιες διακόσιες εξήντα (1.260) ημέρες, θα διδάσκουν τον κόσμο να μην πιστέψουν τον Αντίχριστο, στα δε επόμενα τρεισήμισι (3,5) χρόνια, θα δείξει ο Αντίχριστος τα πονηρά μισάνθρωπα έργα του, καθώς το μαρτυρεί και ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην Ιερά Αποκάλυψη του, και λέει: «... Την πόλη την αγία θα την καταπατήσουν επί σαράντα δύο (42) μήνες. 

Και θα δώσω εντολή στους δύο μάρτυρές μου να προφητεύσουν επί χίλιες διακόσιες εξήντα (1260) ημέρες, ντυμένοι με σάκους. Αυτοί είναι οι δυο ελιές και οι δύο λυχνίες, που βρίσκονται εμπρός στον Κύριο της γης, και αν κανείς θελήσει να τους βλάψει, θα βγει φωτιά από το στόμα τους και θα κατατρώει τους εχθρούς τους.

 Και αν κάποιος θέλει να τους βλάψει, έτσι πρέπει [κι] αυτός να θανατωθεί.» (Αποκάλυψη 11:2-5). Δηλαδή, αυτοί είναι οι δύο μάρτυρες της αλήθειας του Θεού θα πατήσουν την πόλη την αγία, δηλαδή την Ιερουσαλήμ χίλιες διακόσιες εξήντα (1260) ημέρες. Το ίδιο σημαίνει και το άλλο ρητό που λέει: «μήνες τεσσαράκοντα δύο (42)…», διότι οι σαράντα δύο μήνες τόσες ημέρες κάνουν. 

Και θα προφητεύσουν αυτές τις ημέρες ντυμένοι με σάκους. Αυτοί είναι οι δύο ελιές και οι δύο λαμπάδες, που στέκονται μπροστά στον Θεό της γης, και όποιος θελήσει να τους κάνει κακό, φωτιά θα βγαίνει από το στόμα τους, και θα κατακαίει τους εχθρούς τους. Και όποιος θελήσει να τους αδικήσει, έτσι πρέπει να φονευθεί.

Και πάλι ορίζει παρακάτω για αυτούς: «Αυτοί έχουν εξουσία να κλείσουν τον ουρανό για να μη βρέχει βροχή στις ημέρες που θα προφητεύσουν. Έχουν επίσης εξουσία και τα νερά να τα μετατρέψουν σε αίμα, και έχουν εξουσία να πατάξουν την γη με οιανδήποτε πληγή, όταν το θελήσουν». (Αποκάλυψη 11:6) Και πάλι γράφει παρακάτω: «Αλλά όταν τελειώσουν την μαρτυρία τους, το θηρίο που ανεβαίνει από την άβυσσο θα κάνει πόλεμο εναντίον τους και θα τους νικήσει και θα τους σκοτώσει. 

Τα πτώματα τους θα αφεθούν στην πλατεία της πόλεως της μεγάλης, η οποία αλληγορικά καλείται Σόδομα και Αίγυπτος [= η Ιερουσαλήμ, θα είναι μολυσμένη με σοδομισμό + αιγυπτιακή μαγεία], όπου και ο Κύριός τους σταυρώθηκε.» (Αποκάλυψη 11:7,8) 

Δηλαδή, όταν τελειώσουν την μαρτυρία τους, το θηρίο που ανεβαίνει από την άβυσσο, δηλαδή ο Αντίχριστος, θα κάνει πόλεμο με αυτούς, και θα τους νικήσει και θα τους φονεύσει, και τα κορμιά τους θα τα ρίψει στην πλατεία της Ιερουσαλήμ.

Εβραίος εκ Γυναικός Πόρνης στα κρυφά, Παρθένας στα φανερά


Αλλά ας επανέλθουμε στην αρχική μας διήγηση περί του Αντίχριστου, να πούμε το πως θα γεννηθεί, και το πως θα κυριαρχήσει ύστερα. Αυτός ο πλάνος και ασεβέστατος Αντίχριστος θα γεννηθεί από μία γυναίκα που θα εμφανίζεται σαν παρθένα, ενώ θα είναι πόρνη στα κρυφά.

Θα είναι ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους ανθρώπους, που θα έχει όλη την διαβολική ενέργεια εγκάτοικο μέσα του, καθώς το ορίζει και ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, και θα περιτμηθεί και αυτός όπως ο Χριστός, και μαθητές πολλούς θα μαζέψει, μιμούμενος τον Χριστό, ώστε να υπηρετούν τα κακά του θελήματα. Και πρώτα από όλα θα αγαπήσει το γένος των Εβραίων, και θαύματα πολλά θα δείξει σε αυτούς, όλα κατά φαντασία και πλάνη, για να μπορέσει να πλανήσει όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο τους κακούς, αλλά αν είναι δυνατόν και αυτούς τους εκλεκτούς Χριστιανούς, καθώς το ορίζει και ο Κύριος στο Άγιο Ευαγγέλιο του. 

Στην αρχή θα είναι ταπεινός, ήσυχος, αγαπητός με όλους, ευλαβής, ειρηνοποιός, θα μισεί την αδικία, θα αποστρέφεται τα δώρα (δωροδοκίες), θα αποστρέφεται να προσκυνά τα είδωλα, τις Ιερές Γραφές της Εκκλησίας θα υποκρίνεται ότι τις σέβεται και ότι τις αγαπά, τους Ιερείς θα τους τιμά, τους γέροντες θα τους σέβεται, τους νέους θα τους καλοπιάνει, την μοιχεία θα απεχθάνεται, την κατάκριση θα εχθρεύεται· ποτέ δεν θα ορκίζεται, θα φιλοξενεί τους ξένους, θα βοηθά τους πτωχούς, θα κάνει ελεημοσύνες στα ορφανά, θα συμπαραστέκεται στις χήρες, θα περιποιείται τους ασθενείς.

Βασιλιάς & “Μεσσίας” του Ισραήλ

Μετά δε από όλα αυτά θα κάνει σημεία και θαύματα· λεπρούς θα καθαρίζει, παράλυτους θα θεραπεύει, δαίμονες θα εκδιώκει· θα «προφητεύει» το μέλλον, θα προλέγει από μακριά, νεκρούς θα «ανασταίνει», τυφλούς θα τους κάνει να βλέπουν, και πολλά θαύματα θα κάνει. Όπου δει δύο ανθρώπους να μαλώνουν, αυτός θα τους συμφιλιώνει, λέγοντας σαν τον Θεό: «Ας μη βασιλεύσει ο ήλιος έχοντας έχθρα εναντίον του αδελφού σου». Δεν θα ενδιαφέρεται να αποκτήσει ούτε χρήματα ούτε χρυσό, θα περιφρονεί πλούτη και περιουσίες. Και όλα αυτά θα τα κάνει για να τον αγαπήσουν οι άνθρωποι και να τον τιμήσουν. Τέλος, αφού δουν οι άνθρωποι τα καλά του έργα και τις αρετές του, θα μαζευτούν όλοι μαζί και θα ζητήσουν να γίνει ο Ηγεμόνας τους. Μάλιστα το γένος των Εβραίων θα τον ζητήσει να γίνει βασιλιάς τους, λέγοντας ο ένας στον άλλον· «Μήπως υπάρχει κανείς άλλος σαν αυτόν στην εποχή μας; Μήπως εμφανίσθηκε κανείς άλλος Άγιος άνθρωπος σαν αυτόν; Ας κάνουμε βασιλιά αυτόν, ας προσπαθήσουμε να τον εγκαταστήσουμε σαν Άρχοντα μας».

Αναρριχάται στην Παγκόσμια Εξουσία

Όλοι τους, λοιπόν, θα πάνε σε αυτόν, παρακαλώντας τον και λέγοντες: «Εμείς όλοι μας, εσένα θέλουμε για βασιλιά, σε εσένα θέλουμε να υπακούμε. Όλοι με εσένα νομίζουμε ότι θα σωθούμε, γιατί εσύ μόνον είσαι δίκαιος επί της γης. Εσένα εμείς γνωρίσαμε καλό και άγιο στην εποχή μας. Εσένα βρήκαμε καλό και αγαθό στην γενιά μας. Για αυτό σε παρακαλούμε, να μας κυβερνήσεις.» Αυτός όμως θα προσποιείται ότι δεν τους ακούει, και θα παριστάνει τον ταπεινό σκεπτόμενος πονηρά να τον παρακαλέσουν περισσότερο.

Με πολλά παρακάλια θα ανεβεί στην εξουσία (= παγκόσμια κυβέρνηση) και αμέσως μόλις την θέσει υπό τον έλεγχο του θα περηφανευτεί η καρδιά του, καθώς το ορίζει και ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην Αποκάλυψη του και λέει: «Οι άνθρωποι προσκύνησαν τον δράκο διότι έδωσε την εξουσία στο θηρίο, και προσκύνησαν το θηρίο και έλεγαν, «Ποιος είναι όμοιος με το θηρίο; Ποιος μπορεί να πολεμήσει εναντίον του;» 

Και του δόθηκε στόμα που μιλούσε υπερήφανα και βλάσφημα πράγματα και του δόθηκε εξουσία να κάνει πόλεμο σαράντα δύο (42) μήνες. Και άνοιξε το στόμα του δια βλασφημία εναντίον του Θεού, να βλασφημήσει το όνομά του, και την σκηνή του, και εκείνους που κατοικούν στον ουρανό. (Αποκάλυψη 13:4-6) 

Δηλαδή, οι άνθρωποι θα προσκυνήσουν τον διάβολο, ο οποίος έδωσε την εξουσία στον Αντίχριστο και θα προσκυνήσουν τον Αντίχριστο λέγοντες: «Ποιος είναι όμοιος όπως αυτός; Ποιος μπορεί να πολεμήσει με αυτόν;» (Αποκάλυψη 13:4)

Κτίζει τον 3ο Ναό του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ


Αυτός που πρώτα ήταν ταπεινός, θα γίνει τώρα υπερήφανος. Ο ελεήμονας θα γίνει εχθρός των φτωχών και καταφρονημένων, ο φιλάνθρωπος θα γίνει απάνθρωπος. Αυτός που μισούσε την αδικία, θα διώκει τώρα τους δίκαιους. 

Αυτός που αποστρέφονταν την πλεονεξία θα γίνει άρπαγας. Εκτός από όλα αυτά θα υπερηφανευθεί από την μεγάλη εξουσία του και θα κινήσει πόλεμο να φονεύσει τρεις βασιλείς: της Αιγύπτου, της Λιβύης και της Αιθιοπίας. Μετά από αυτά, θα ξανακτίσει τον Ναό του Σολομώντα στα Ιεροσόλυμα και θα τον δώσει στους Εβραίους να τον ορίζουν.

“Βδέλυγμα της Ερημώσεως” = Αντίχριστος

Αυτά βεβαιώνει και ο Κύριος στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο και λέει: «Όταν λοιπόν δείτε το βδέλυγμα της ερημώσεως, για το οποίο μίλησε ο Δανιήλ ο προφήτης, να στέκεται στον άγιο τόπο —ο αναγνώστης ας εννοήσει— τότε εκείνοι, που είναι στην Ιουδαία, ας φύγουν στα βουνά ... » (Ματθαίος 24:15,16) Βδέλυγμα και σίχαμα αυτό τον ίδιο τον Αντίχριστο ονομάζει ο Κύριος Ιησούς Χριστός, που θέλει να ερημώσει τους καλούς ανθρώπους, και ο όποιος θα εγκατασταθεί στον τόπο τον άγιο, δηλαδή, στα Ιεροσόλυμα.

 Έπειτα θα υπερηφανευθεί κατά του Θεού, νομίζοντας ο ταλαίπωρος ότι θα βασιλεύει αιωνίως. Δεν ξέρει, ότι πολύ γρήγορα η βασιλεία του θα αφανισθεί. Τέτοια κακουργήματα και πανουργίες θα κάνει ο ασεβέστατος.

Τότε ποιος θα είναι, ευλογημένοι Χριστιανοί, εκείνος που θα παραμένει άξιος της Βασιλείας των Ουρανών; Ποιος θα είναι άξιος να αντιληφθεί την πλάνη ώστε να την αποφύγει; Όπου θα οργανώσει τους δαίμονες να παρουσιάζονται με μορφές ανθρώπων, και θα τους καταστήσει αφεντικά σε κάθε χώρα και τόπο. 

Εκείνους που τον βοήθησαν να ανέβει στην εξουσία θα αρχίσει να τους απεχθάνεται, να διώκει και να τους εξοντώνει. Θα πετάξει κάθε πρόσχημα και προσωπείο και θα γίνει οργίλος, θυμώδης, κακούργος, ακατάστατος, φοβερός, μισητός, άσχημος, ανήμερος, πανούργος και δεν θα έχει τίποτε άλλο στο μυαλό του, παρά μόνο το πώς να πλανήσει και να καταστρέψει τις ψυχές των ανθρώπων. 

Τότε θα διακηρύξει με μεγάλη φωνή σε όλο το στράτευμα του: «Γνωρίσατε έθνη, φυλές και γλώσσες την μεγάλη δύναμη και εξουσία μου. Ποιος είναι αυτός που θα μπορέσει να αντισταθεί στην εξουσία μου; Ποιος βασιλιάς μπορεί να μην με τρέμει από φόβο; Δέστε τα σημεία και τα τέρατα που φτιάχνω.» 

Τότε και βουνά θα μετακινήσει, και στην θάλασσα θα περπατήσει ωσάν και στην γη και φωτιά θα κατεβάζει από τους ουρανούς. Την ημέρα θα την κάνει νύκτα και την νύκτα ημέρα και γενικά μπορούμε να πούμε ότι τα πάντα θα κάμνει για τον πιστεύουν οι άνθρωποι.

Εάν τώρα που δεν έχει έρθει ακόμη ο καιρός του να εμφανισθεί, ευλογημένοι Χριστιανοί, και πάλι μας πλανά και τον πιστεύουμε, τι θα κάνουν οι άνθρωποι της εποχής εκείνης; Εάν τώρα μία αμαρτωλή γυναίκα γητεύοντας και μαγεύοντας μπορεί και μας ξεγελά, και έτσι μας παραδίδει στον διάβολο, τότε τι θα πάθουν όσοι βρεθούν στις ημέρες εκείνες;


O Θάνατος της Φύσης

Όμως από την στιγμή που ο πλάνος εκείνος κάνει τα διαβολικά του έργα και τον πιστέψουν οι άνθρωποι, ο ουρανός δεν θα βρέχει, η γη δεν θα βγάζει καρπούς, η θάλασσα θα βρωμήσει, τα ψάρια θα ψοφήσουν, οι ποταμοί θα ξηραθούν, οι λίμνες θα στερέψουν, τα πηγάδια θα χάσουν το νερό τους, τα ζώα θα αγριέψουν και θα επιτεθούν στους ανθρώπους, τα τετράποδα και τα αλλά ζώα όλα θα ψοφήσουν.

 Οι άνθρωποι από την πείνα και την δίψα θα πεθαίνουν, οι μητέρες θα αγκαλιάζουν τις θυγατέρες τους και θα αποθνήσκουν, οι πατέρες θα φιλούν τα παιδιά τους πριν ξεψυχήσουν, και κανείς δεν θα υπάρχει να τους θάπτει. Η γη θα γεμίσει βρώμα και δυσωδία από τα κορμιά των αποθνησκόντων ανθρώπων. Η θάλασσα θα γίνει σαν κοπριά βρωμερή.


Πείνα & Δίψα — Θλίψη

Τότε πείνα και δίψα μεγάλη θα ενσκήψει σε όλο τον κόσμο. Τότε κλάματα και θρήνος θα ακούγεται σε όλη την γη. Οι αναστεναγμοί και οι θλίψεις της καρδιάς των ανθρώπων θα περισσέψουν. 

Οι άνθρωποι του καιρού εκείνου θα μακαρίζουν τους αποθαμένους και θα λένε: «Καλότυχοι εκείνοι που δεν πρόφτασαν τις ημέρες αυτές», και θα κράζουν μεγαλοφώνως: «Ανοίξατε τάφοι και δεχθείτε μας. Ανοίξτε να ξεφύγουμε από το πρόσωπο του ασεβέστατου βασιλιά. Ποιο το όφελος να ζούμε πεινασμένοι; Πόσο ανυπόφορη είναι η δίψα; —Ω θάνατε, παράλαβε μας ! Και ανάπαυσε μας από αυτούς τους πόνους και τις ταλαιπωρίες που μας βρήκαν.

Διακήρυξη του Τυράννου

Και οι άνθρωποι, έτσι θα κλαίνε και θα οδύρονται, θα θρηνούν και θα παραπονιούνται. Ο δε μιαρός εκείνος βασιλιάς, ο Αντίχριστος, θα αποστείλει διακήρυξη σε όλες τις χώρες με δαίμονες και με ανθρώπους, με όλους τους υπηρέτες του η οποία θα λέει: «Βασιλιάς μέγας εξουσιάζει την γη ολόκληρη, ελάτε όλοι να τον προσκυνήσετε, ελάτε να δείτε την δύναμη και την εξουσία της βασιλείας του. Διότι αυτός θα σας δώσει και ψωμί, και κρασί πολύ, περιουσία όση θέλετε θα σας χαρίσει, δωρεές και τιμές μεγάλες θα σας δώσει. 

Ποιος άλλος είναι παρόμοιος με αυτόν; Ποιος άλλος μπορεί να κυβερνήσει την γη, να σαλεύει την γη, να μετατοπίζει τα βουνά, να ανασταίνει νεκρούς, να πλουτίζει τους φτωχούς, όπου ότι και να σκεφθεί μπορεί να το πραγματοποιεί; Ελάτε, λοιπόν, όλοι σε αυτόν για να αποκτήσετε κάθε αγαθό και ότι επιθυμείτε».

 Τότε θα προσέλθουν όλοι οι άνθρωποι στον πανούργο, λέγοντας: «Ακούσαμε ότι είσαι μεγάλος βασιλιάς και καλοκαρδίζεις τους δούλους σου, για αυτό ήρθαμε να σε προσκυνήσουμε, για να μας δώσεις τροφές, γιατί πεθαίνουμε από την πείνα».

Τύραννος: Σφράγισμα στο μέτωπο αντί Τροφής

Τότε θα τους αποκριθεί ο απατεώνας και θα τους πει: «Ελάτε να σφραγίσω το δεξί χέρι και το μέτωπο σας, και τότε θα σας δώσω ότι γυρεύετε». Και εκείνοι, μη γνωρίζοντας την πανουργία του, θα σταθούν να τους σφραγίσει στο δεξί χέρι και στο μέτωπο, για να μη μπορούν να κάνουν τον Σταυρό τους, αλλά να είναι ολωσδιόλου δικοί του. Το σφράγισμα θα έχει τον αριθμό εξακόσια εξήντα έξι, (666) όπως το μαρτυρεί ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην Αποκάλυψη του, και λέει: «Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, και πλούσιους και φτωχούς, και ελεύθερους και δούλους, να δώσει σε αυτούς χάραγμα πάνω στο χέρι τους το δεξί ή πάνω στο μέτωπό τους. Έτσι ώστε να μη μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πουλήσει παρά μόνο όποιος έχει το χάραγμα, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του. Εδώ είναι η σοφία: όποιος έχει νου ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου, γιατί είναι αριθμός ανθρώπου. και ο αριθμός του είναι χξς (666= εξακόσια εξήντα έξι).» (Αποκάλυψη 13:16-18)

Η Έννοια της Σφραγίδας (Βούλλας) του Θηρίου στο Μέτωπο

Η έννοια της σφραγίδας είναι η εξής:

• Αρνούμαι τον Ποιητή του ουρανού και της γης.

• Αρνούμαι το Άγιο Βάπτισμα.

• Αρνούμαι να λατρεύω τον Χριστό, και γίνομαι δικός σου δούλος.

• Αρνούμαι την Βασιλεία των Ουρανών, και αγαπώ την κόλαση.

• Αρνούμαι τον Σταυρό και δέχομαι το δικό σου σφράγισμα.

Αυτή την έννοια θα έχει το σφράγισμα εκείνο του πλάνου Αντίχριστου, καθώς το ορίζει και ο Άγιος Ιππόλυτος Ρώμης, ο όποιος διηγείται όλα αυτά, όσα λέω τώρα εγώ με απλά λόγια για να τα καταλαβαίνετε.

Ο«Όποιος υπομείνει ως το τέλος, αυτός θα σωθεί…»
Μακάριοι & Τρισμακάριοι οι Μάρτυρες

Όποιος αρνηθεί και δεν θα σταθεί να τον σφραγίσει (βουλλώσει), θα θανατώνεται από τα χέρια του. Καλότυχος εκείνος πού θα υπομείνει το καιρό εκείνο. Εκείνος θα σωθεί, όπως ορίζει ο Κύριος Ιησούς Χριστός στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο: «... όποιος υπομείνει ως το τέλος, αυτός θα σωθεί.» (Ματθαίος 10:22) 

Και πάλι ο Ιωάννης ο Θεολόγος λέει στην Αποκάλυψη του για αυτούς τους Άγιους Μάρτυρες: «. . .Εδώ είναι η υπομονή των αγίων, οι οποίοι τηρούν τις εντολές του Θεού και την πίστη του Ιησού. Και άκουσα φωνή από τον ουρανό που έλεγε προς εμένα·

 Γράψε: Μακάριοι οι νεκροί που πεθαίνουν με τον Κύριο από τώρα. Ναι, λέγει το Πνεύμα, για να αναπαυθούν από τους κόπους τους, και τα έργα τους θα τους ακολουθήσουν.» (Αποκάλυψη 14:12,13)

Απαιτεί να τον Λατρέψουν σαν «θεό»

Μετά από αυτά θα μεταμορφώσει τους δαίμονες και θα τους μετασχηματίσει με μορφή φωτεινών Αγγέλων, και μεγάλο πλήθος από αυτούς θα στέκεται μπροστά του να τον εξυμνούν, να τον επαινούν, και να τον εγκωμιάζουν, λέγοντες: «Μέγας ο βασιλιάς της εποχής μας.

 Μέγας ο εξουσιαστής και ο Αφέντης μας. Ποιος είναι ο Θεός; Ποιος είναι ο Κύριος εκτός από αυτόν. Αυτός είναι ο Θεός που δημιούργησε τα πάντα. Αυτός είναι ο Χριστός, ο υιός του Θεού. Ελάτε να τον προσκυνήσετε. Ελάτε να τον πιστέψετε.» Για αυτό το λόγο μας προειδοποιεί ο Κύριος Ιησούς Χριστός στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο και μας λέει: «Προσέχετε μη σας πλανήσει κανείς. 

Γιατί πολλοί θα έρθουν με το όνομά μου, λέγοντας: “Εγώ είμαι ο Χριστός”, και πολλούς θα πλανήσουν.» (Ματθαίος 24:4,5) Και πάλι παρακάτω ορίζει: «Τότε, εάν σας πει κανείς: “Να, εδώ είναι ο Χριστός” ή “εκεί”, μη τον πιστέψετε. Γιατί θα εμφανισθούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες και θα κάνουν μεγάλα θαύματα και τέρατα, ώστε να πλανήσουν, αν είναι δυνατό, και τους εκλεκτούς. Ιδού, σας τα προείπα. 

Αν λοιπόν σας πουν: “Να, στην έρημο είναι”, μη πηγαίνετε. “Να, στα απόμερα δωμάτια”, μην το πιστέψετε.» (Ματθαίος 24:23-26) Και όχι μονό σε αυτά, θα υπερηφανευθεί ο ταλαίπωρος εκείνος, αλλά και άλλες φαντασίες θα κάνει και θα παρουσιάζει. Θα εξαφανίζεται ότι ανεβαίνει στον ουρανό, ότι πετάει, θα προσποιείται ότι αποθνήσκει, και ότι πάλι ανασταίνεται, και θα διατάζει τους υπηρέτες του που με πολύ φόβο και τρόμο θα εκτελούν τις διαταγές του.

Μακάριοι & Τρισμακάριοι οι Μάρτυρες


Τότε θα αποστείλει στα βουνά και στις σπηλιές και στις τρύπες της γης τους δαίμονες του να αναζητούν αυτούς που αρνήθηκαν, όσους δεν θέλησαν να σφραγισθούν και κρύφθηκαν, και αμέσως θα τους συλλαμβάνουν και θα τους φυλακίζουν. Και αν μεν δεχθούν να τους σφραγίσουν έχει καλώς. Αν όμως αρνηθούν, θα τους βασανίσει με τέτοια βασανιστήρια, που κανείς δεν ξανάκουσε ποτέ. 

Τέτοια απάνθρωπα βασανιστήρια θα τους κάνει που και μόνο να τα συλλογισθεί κανείς, τρομάζει και φρίττει σύγκορμα. Καλότυχοι εκείνοι πού θα νικήσουν τον παράνομο τότε. Σαν τους μεγάλους Άγιους Μάρτυρες θα τιμηθούν, αυτοί μάλιστα ακόμη περισσότερο. 

Διότι οι αρχαίοι Μάρτυρες νίκησαν τους υπηρέτες του πανούργου, ενώ αυτοί οι έσχατοι Άγιοι Μάρτυρες θα νικήσουν τον ίδιο τον Αντίχριστο. Εκείνοι που τότε θα φανούν άξιοι υπηρέτες του Ιησού Χριστού, θα στεφανωθούν και θα τιμηθούν από τον Παντοκράτορα Θεό.

Θρήνος & Οδυρμός των Σφραγισμένων στο Μέτωπο

Αλλά ας συνεχίσουμε την διήγηση μας εκεί πού την αφήσαμε. Μόλις ο Αντίχριστος σφραγίσει (βουλλώσει) τους ανθρώπους, αυτοί πεινασμένοι και διψασμένοι θα πάνε να τον πουν: «Ιδού εμείς σε προσκυνήσαμε και δεχθήκαμε να μας σφραγίσεις. Δώσε μας λοιπόν να φάμε, και να πιούμε γιατί πεθαίνουμε από την πείνα και δίψα. 

Μετέτρεψε την βρώμα της θάλασσας σε ευωδία, όπως ήταν πριν, διότι ξεψυχούμε. Διέταξε τα πηγάδια και τις πηγές να αναβλύσουν νερό. Διέταξε τον ουρανό να βρέξει, και τη γη να αποδώσει τους καρπούς της. Διώξε από πάνω μας τα ανθρωποφάγα θηρία, διότι όλοι σε σένα στηριζόμαστε για να επιζήσουμε».


Ο Απατεώνας Ξεσκεπάζεται — Η Εκδίκηση της Φύσης — Ο Θρήνος των Σφραγισμένων στο Μέτωπο

Τότε εκείνος ο Τύραννος θα τους απαντήσει με πολλή κακία και αλαζονεία, λέγοντας: «Από πού να σας δώσω εγώ ψωμί; Πού να βρω το κρασί ή το νερό; Μήπως είμαι εγώ ο Θεός για να σας τα δώσω; Η γη δεν βλαστίζει, ο ουρανός δεν βρέχει, από πού λοιπόν εγώ να βρω τροφές να σας δώσω; Δώστε και εσείς σε εμένα».

Τότε οι άνθρωποι, μόλις ακούσουν αυτήν την απάντηση του Αντίχριστου, θα καταλάβουν ότι αυτός είναι ο Αντίχριστος, και θα κλάψουν και θα θρηνήσουν απαρηγόρητοι, κρούοντας το στήθος τους και το πρόσωπο τους, και λέγοντες: —Ω της μεγάλης συμφοράς που μας βρήκε! —Ω της κακής μας τύχης! —Ω πως εξαπατηθήκαμε! —Ω τι έγκλημα που κάναμε! —Ω το κακό που μας βρήκε ! 

Αλίμονον, πώς πλανηθήκαμε; Αλίμονον, πώς ξεγελαστήκαμε; Αλίμονον σε μας, πώς μας εξαπάτησε ο αυτός πλάνος; Αλίμονον σε εμάς, πώς μας έπιασε ο τύραννος στα δίχτυα του με την δολιότητά του; 

Αλίμονον, πώς πέσαμε στην παγίδα αυτού του μιαρού; Δεν ακούσαμε τις Άγιες Γραφές; Δεν διαβάσαμε το τι παράγγελναν τα βιβλία της Εκκλησίας μας; Πώς ξεγελασθήκαμε; Πόσες φορές δεν τα ακούσαμε αυτά στην Εκκλησία που τα δίδασκαν; Πώς σφραγιστήκαμε; Και τώρα πώς πλανηθήκαμε;

Αυτά λέγοντες θα καταφύγουν στα βουνά και στα σπήλαια, για να κλάψουν για την αμαρτία τους και με συντετριμμένη την καρδιά θα παρακαλούν τον Θεό να τους συγχωρέσει την ασέβεια τους. Ο Θεός, σαν ελεήμων και φιλάνθρωπος που είναι, θα τους γλυτώσει από τα χέρια του μιαρού Αντίχριστου, και θα τους σκεπάσει με το χέρι του, να μην τους βρει αυτός ο πλανεμένος.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου