Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΣΤΟ ΔΥΣΤΟΠΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ" ΜΑΝΔΥΑ

 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ: BIO-NANO ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ




Περίληψη


Δεδομένου ότι η κυβέρνηση πρέπει να συμμετέχει στη συσσώρευση κεφαλαίου για να νομιμοποιήσει τις δραστηριότητές της, και δεδομένου ότι οι άνθρωποι είναι, στα μάτια της κυβέρνησης, βασικοί πόροι, η κυβέρνηση πρέπει επομένως να συμμετέχει σε δραστηριότητες που διαχειρίζονται, ελέγχουν και αυξάνουν την αποδοτικότητα αυτών των πόρων, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουν την εξάπλωση των επιχειρήσεων. 

Όπως έχουμε περιγράψει σε όλα τα Μέρη 1 και 2, η ιστορία δείχνει στοιχεία για το πώς το μετανθρωπιστικό κίνημα έχει κερδίσει έδαφος στην κοινωνία μέσω κυβερνητικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με υψηλού επιπέδου προβλέψεις στρατιωτικών πληροφοριών και σχεδιασμό σεναρίων, και πώς το παγκόσμιο πρόγραμμα μπορεί να θεωρηθεί και να κατανοηθεί ως η μόνη ορθολογική απάντηση σε όλο και πιο ξεπερασμένους ανθρώπους που, 

Εκτός από το δώρο των υψηλής τεχνολογίας βιο/νανο αναβαθμίσεις τσιπ εγκεφάλου, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις μηχανές. Αυτού του είδους τα συναισθήματα, όσο λανθασμένα κι αν είναι, αντανακλώνται στη γλωσσική παραγωγή, η οποία αντιπροσωπεύει το κέντρο της σκέψης μας. 

Το μέρος 3, επομένως, εισάγει πτυχές της γνωστικής επιστήμης ως έναν τρόπο προσεκτικότερης εξέτασης του τρόπου με τον οποίο τα κέντρα εξουσίας αντιλαμβάνονται τα ανθρώπινα όντα και το περιβάλλον τους ως δοχεία που πρέπει να διαχειρίζονται και να ελέγχονται από τις αρχές και πώς αυτές οι έννοιες εμφανίζονται στη γλώσσα, στην πολιτική και στην πράξη. 

Υποστηρίζουμε ότι πίσω από το θέατρο της κυβέρνησης, της εκλογικής πολιτικής και των κατασκευασμένων παγκόσμιων κρίσεων, τα μετανθρωπιστικά σχέδια μάχης έχουν εφαρμοστεί με συνέπεια στην πολιτική και στη διακυβέρνηση, έτσι ώστε οι «δημοκρατικές διαδικασίες» να μην κάνουν τίποτα περισσότερο από το να παρέχουν πολιτική κάλυψη για στρατιωτικές επιχειρήσεις.


 Εισαγωγή

Όπως συζητήσαμε σε όλο το Μέρος 2, τα επίσημα έγγραφα αφηγούνται την ιστορία μιας συνεχούς, καλά χρηματοδοτούμενης και κρυφής εκστρατείας στρατιωτικών πληροφοριών για τη μετατροπή του ανθρώπινου όντος από μια φυσική βιολογική μορφή ζωής που κατέχει αναφαίρετα δικαιώματα, αυτενέργεια και κυριαρχία σε μια συνθετικά τροποποιημένη οντότητα της οποίας το σώμα και η ψυχή διεισδύουν από τις τελευταίες τεχνολογικές «βελτιώσεις». 

Οι έξυπνοι νεολογισμοί χρειάζονται, επομένως, για να αναπαραστήσουν τις φανταστικές οντολογικές καταστάσεις που είναι νέες στην ανθρώπινη εμπειρία, για να κάνουν αυτές τις νέες μορφές ύπαρξης αποδεκτές στα αυτιά και στις καρδιές των υποτακτικών μαζών. Το έργο θέτει το ερώτημα: Αναλύουμε πραγματικά σε εντελώς νέες κοινωνικές κατηγορίες όπως περιγράφονται στα έγγραφα του Πρωτέα;

Ένας τρόπος για να απαντήσουμε στο ερώτημα είναι να εξετάσουμε βαθύτερα πώς χρησιμοποιείται η γλώσσα σε νόμιμες πρακτικές επαναπροσδιορισμού των ανθρώπων και ανασχεδιασμού τόσο των βιολογικών όσο και των κοινωνικών συστημάτων.

 Δεδομένου ότι η γλώσσα βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμόρφωσης εννοιών στους ανθρώπους,[1] αντιπροσωπεύει έναν βασικό τομέα κατανόησης του τρόπου με τον οποίο αντικατοπτρίζει τη δημοφιλή σκέψη για το πώς και γιατί ορισμένες ενέργειες αναλαμβάνονται στον πραγματικό κόσμο – πώς και γιατί τέτοιες παράλογες κοινωνικές πολιτικές, για παράδειγμα, σχεδιάζονται και για ποιον τελικό σκοπό.

Σε πολλές χώρες σήμερα, οι επίσημες γλωσσικές πολιτικές αντικατοπτρίζουν άμεσα τη σκέψη εκείνων που βρίσκονται στην εξουσία επαναπροσδιορίζοντας τη γυναίκα ως κάτι διαφορετικό από αυτό που ήταν για χιλιετίες - τον ίδιο τον πυρήνα της ανθρώπινης αναπαραγωγής. 

Η πατριαρχία, όπως είναι κοινώς γνωστή σήμερα, προωθώντας στους πληθυσμούς τις πολιτικές διαίρεσης της γυναίκας στα συστατικά της μέρη για εισβολή, εμπορευματοποίηση,[2] και χρηματιστικοποίηση [3] έπρεπε να εφεύρουν έξυπνα νέα ονόματα για να καμουφλάρουν αποτελεσματικά το ευρύτερο κοινωνικό πρόγραμμα αποσύνδεσης της φυσικής γυναίκας από τις τεράστιες γυναικείες δυνάμεις της. 

Αν ο άνθρωπος πρόκειται να γίνει διάνθρωπος, αυτές οι έμφυτες δυνάμεις (ανα)παραγωγής πρέπει να υποταχθούν για να ανοίξει ο δρόμος για έναν κόσμο στον οποίο, σύμφωνα με μια μονογραφία του Πρωτέα του 2008:

… Το σεξ δεν είναι πλέον η μόνη γενεσιουργός δύναμη. Αυτή την τιμή θα μοιραστούν οι τεχνολογίες που δημιουργούν τη μοναδικότητα. Οι πραγματικά αόρατες δυνάμεις δεν είναι ανώτερες δυνάμεις αυτές καθαυτές, αλλά η πηγή των χαρισμάτων των ESI και οι δικτυωμένοι δεσμοί που τους συνδέουν με αυτήν την πηγή. [4]

Για να ανοίξει ο κοινωνικός και οικονομικός δρόμος προς νέες τεχνητές γενετικές δυνάμεις, νέες τεχνητές γλωσσικές κατηγορίες (π.χ. μήτρα-havers)[5] είναι τώρα υπό κατασκευή για την αναδιάρθρωση της γυναίκας στο μυαλό μας. 

Η έννοια της γυναίκας, γνωστή εδώ και χιλιετίες ότι βρίσκεται στο επίκεντρο διαφόρων μορφών κοινωνικής και πολιτιστικής εξουσίας, διαγράφεται. 

Στη θέση του είναι η μορφή κάποιου διφορούμενου άφυλου άλλου – πλήρως απογυμνωμένου από το θηλυκό της χάρισμα, τις ικανότητες της λογικής, του συναισθήματος και της γοητείας μαζί με τις πρόσθετες δυνάμεις αναπαραγωγής της – την ίδια την ουσία του επί μακρόν άλυτου προβλήματος για τις ελίτ που ασχολούνται με το έργο του ανασχεδιασμού του κοινωνικού κόσμου. 

Η εξήγηση της διεφθαρμένης λογικής αυτής της επίσημης επίθεσης από πάνω προς τα κάτω εναντίον του σώματος και του ορθολογικού νου απαιτεί μια παθολογία που μπορεί να εντοπίσει στις ρίζες της το είδος της εξευτελισμένης σκέψης που είναι τώρα διάχυτο σε όλο τον κόσμο.

Για βοήθεια στην αξιολόγηση της υποτιθέμενης αναγκαιότητας της αναδιατύπωσης του ανθρώπινου θηλυκού σε αυτά τα νέα κοινωνικά και βιολογικά καλούπια, αντλούμε από το έργο του George Lakoff και το κλασικό επιχείρημά του που ενίσχυσε, εκείνη την εποχή, τη συνεχιζόμενη έρευνα στη γνωστική επιστήμη. [6] 

Στο Women, Fire and Dangerous Things (1985), ο Lakoff επεξεργάζεται μια συναρπαστική πτυχή της ανθρώπινης ικανότητας να επεξεργάζεται την πληθώρα των δεδομένων αίσθησης που συναντάμε κάθε στιγμή της ζωής μας και πώς, έτσι, αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνουν αυτά τα δεδομένα και πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να πλοηγηθούμε στον περίπλοκο κοινωνικό κόσμο, να επιβιώσουμε και να ευδοκιμήσουμε.

«Η κατηγοριοποίηση», παρατήρησε ο Lakoff, «είναι αυτόματη και ασυνείδητη, και αν τα συνειδητοποιήσουμε όλα, είναι μόνο σε προβληματικές περιπτώσεις», όπως όταν οι πολιτικοί επιδιώκουν να εξορθολογίσουν και να νομιμοποιήσουν πολιτικές που αποσκοπούν στην αποστέρηση των φυσικών δικαιωμάτων και ικανοτήτων των ανθρώπων να αναπαράγουν τη ζωή τους.

 Οι άνθρωποι δημιουργούν νοητικές ταξινομήσεις για τα πράγματα που ανιχνεύουμε και αντιλαμβανόμαστε, και έτσι οι ίδιες οι λέξεις μας αντικατοπτρίζουν τις κατηγορίες στις οποίες βάζουμε τα πράγματα και τις έννοιες. 

Στην κοινωνική διαμόρφωση ριζοσπαστικών νέων πεποιθήσεων και συμπεριφορών για μια νέα απάνθρωπη οικονομική τάξη, το κόλπο είναι να επανασχεδιάσουμε κανόνες και έννοιες τόσο διεξοδικά ώστε μόνο μια νέα συνθετική μορφή σκέψης και λόγου να ακολουθήσει και να γίνει ευρέως αναγνωρίσιμη και αποδεκτή – η προεπιλεγμένη γλώσσα αδιαμφισβήτητη.

Θεωρώντας την κατηγορία Transhugenderman

Γιατί, για χιλιάδες χρόνια, μόνο οι άνδρες ήταν επιλέξιμοι να αγωνιστούν σε ορισμένα αθλήματα και οι γυναίκες σε άλλα; Ήταν στο μάτι της λογικής και των αρχών της δικαιοσύνης που οι πρόγονοί μας αναγνώρισαν βασικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων - wo/man. 

Μια θεωρία, ειδικότερα, βοήθησε τους ερευνητές να αντιμετωπίσουν τις πολύπλοκες νοητικές διαδικασίες σχηματισμού συμπερασμάτων κοινής λογικής που αντλούνται από προεκτεινόμενα δεδομένα αισθήσεων. Η Θεωρία Πρωτοτύπων περιγράφει το είδος της σκέψης που ενημερώνει τις αποφάσεις μας για το πώς θα κατηγοριοποιήσουμε την πολλαπλότητα των φυσικών φαινομένων που συναντάμε.

Οι διάφορες ταξινομίες στις επιστήμες, για παράδειγμα, είναι το αποτέλεσμα της ανθρώπινης αντίληψης των αντικειμένων και των συμπεριφορών - όπως η αναπαραγωγή - και της τάσης μας να εξετάζουμε και να κατηγοριοποιούμε αυτά τα φαινόμενα. 

Θεωρητικοί όπως ο Brent Berlin, ο Paul Kay,[7] η Eleanor Rosch, η Barbara Lloyd,[8] ο Eugene Hunn,[9] η Carolyn Mervis,[10] η Barbara Tversky[11] και άλλοι έχουν περιγράψει ένα σημαντικό επίπεδο ανθρώπινης αλληλεπίδρασης και αναγνώρισης του εξωτερικού περιβάλλοντος που βρίσκεται στην αντίληψη gestalt, τις νοητικές εικόνες και τις κινητικές κινήσεις.

 Σε αυτό το επίπεδο αντίληψης, λειτουργούμε πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των ασυνεχειών στο περιβάλλον μας. Έτσι, είναι εύκολο να αναγνωρίσουμε, για παράδειγμα, πότε ένας άνθρωπος είναι επαρκώς εξοπλισμένος για να ανταγωνιστεί δίκαια έναν άλλο στο οκτάγωνο.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χιλιετιών, οι άνθρωποι είχαν μικρή δυσκολία να αναγνωρίσουν μοτίβα και ασυνέχειες στις διάφορες δυνάμεις και αδυναμίες που παρουσιάστηκαν και στα δύο φύλα, και έτσι αυτό το βασικό επίπεδο γνώσης βοήθησε να ξεκαθαρίσει το έδαφος για τους ρόλους που οι άνθρωποι υιοθέτησαν φυσικά στις πολιτιστικές κοινότητες, τους πολιτισμούς, τις κοινωνίες και τα τοπία. 

Μπορούμε γενικά να αναγνωρίσουμε τις εξωτερικές διαφορές μεταξύ των εθνοτικών κατηγοριών, αλλά ένα άλλο επίπεδο κάτω στην αντιληπτική οξύτητα είναι πολύ πιο περίπλοκο.

 Η διαφορά μεταξύ κάποιου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σεούλ, για παράδειγμα, και κάποιου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Jeju δεν είναι τόσο εύκολο να προσδιοριστεί με την πρώτη ματιά.

Σύμφωνα με τη θεωρία, η αντίληψη gestalt του βασικού μας επιπέδου δεν προσαρμόζεται για να αναγνωρίζει εύκολα τέτοιες βασικές διαφορές σε χαμηλότερα επίπεδα. Αυτό έχει νόημα αν θεωρήσουμε την προέλευση και την ανάπτυξη της ίδιας της επιστημονικής μεθόδου ως μια συστηματική προσπάθεια να διακρίνουμε σαφώς τι είναι προσβάσιμο στην παρατήρηση. 

Οι εμφανείς ασυνέχειες σε κατά τα άλλα προβλέψιμα πρότυπα συμπεριφοράς προκαλούν βαθύτερα επίπεδα επιστημονικής έρευνας (αν η επιστήμη δεν έχει διαφθαρεί και καταπνιγεί από την υπόσχεση εύνοιας ή υλικού κέρδους). Ο Lakoff υποστηρίζει ότι οι μελέτες της κατηγοριοποίησης στο βασικό επίπεδο υποδηλώνουν ότι η ίδια η ανθρώπινη εμπειρία είναι, σε αυτό το επίπεδο, δομημένη προ-εννοιολογικά. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούμε τόσο εύκολα να δούμε ασυνέχειες και μοτίβα ασυνέχειας στο βασικό επίπεδο, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, προσεκτική παρατήρηση και μελέτη - με καλύτερα εργαλεία και εργαστηριακές τεχνικές - για να αρχίσουμε να παρατηρούμε πιο σύνθετα μοτίβα και ασυνέχειες στο χαμηλότερο επίπεδο.

Το γυμνό μάτι από μόνο του θα ήταν άχρηστο για τον επιδημιολόγο που παλεύει με αυτό που φαίνεται να είναι προφανείς συνδέσεις αιτίας-αποτελέσματος μεταξύ των ενέσιμων γονιδιακών θεραπειών Covid-19, για παράδειγμα, και της συγκλονιστικής απότομης μείωσης των παγκόσμιων ποσοστών γονιμότητας. [12]

 Στην πραγματικότητα, η νέα ενέσιμη τεχνολογία mRNA παραμένει σε μεγάλο βαθμό σταθερή - χάρη στο κυρίαρχο εταιρικό σύστημα μέσων ενημέρωσης - στη βασική διανοητική κατηγορία για το «εμβόλιο» ακριβώς λόγω των δεκαετιών προετοιμασίας του υποβάθρου στην κουλτούρα και του επιθετικού μάρκετινγκ που κατευθύνει τη δημόσια συνείδηση - συγχωνεύοντας την τεχνολογία με όλα Τα θετικά σημάδια και σύμβολα που σηματοδοτούν το στείρο έργο που φανταζόμαστε και αναμένουμε στις κλινικές ανοσοποιήσεις. 

Με τον ίδιο τρόπο, το γυμνό μάτι από μόνο του έχει αποδειχθεί όλο και πιο ανίκανο να βοηθήσει τους παρατηρητές να εντοπίσουν τις ασυνέχειες που είχαν, για χιλιετίες, διακρίνει τους άνδρες από τις γυναίκες σε μια κουλτούρα που σήμερα επηρεάζεται από τη συστηματική επιχείρηση συγχώνευσης από πάνω προς τα κάτω και, ως εκ τούτου, τη διαγραφή και των δύο με «φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο». [13]

Εξετάστε, επίσης, τις δυσκολίες στην ακριβή αξιολόγηση των σημείων άλλων σοβαρών ιατρικών καταστάσεων που συγκαλύπτονται από συνηθισμένα συμπτώματα, ας πούμε, δυσπεψίας. Εμφανή σημάδια δυσπεψίας που επιμένουν και αψηφούν τη θεραπεία μπορεί, στην πραγματικότητα, να καμουφλάρουν έναν καρκινικό πόλεμο κατά του παγκρέατος. 

Μια βαθύτερη εξέταση της βασικής αιτίας των επίμονων συμπτωμάτων με μια μαγνητική τομογραφία θα φέρει τον γιατρό πιο κοντά στην κατανόηση της σοβαρότητας της κατάστασης του ασθενούς. Επιπλέον, άλλες σχετικές έννοιες του πολέμου, στις οποίες εντάσσεται η εννοιολογική κατηγορία βασικού επιπέδου, τείνουν να περιέχουν εικόνες χαρακτηριστικές των συμβατικών όπλων: βόμβες, σφαίρες, ξιφολόγχες, πυραύλους και μαχητικά αεροσκάφη για να αναφέρουμε μερικά. 

Τα όπλα ενός πολέμου που διεξάγεται σε ένα πεδίο μάχης περιέχουν όλα τα συμβατικά σημαίνοντα που φανταζόμαστε όταν οι πολεμιστές αγωνίζονται εναντίον ενός εχθρικού εισβολέα. Τα αόρατα όπλα ενός μετανθρωπιστικού πολέμου κατά της ανθρωπότητας, ωστόσο, δεν είναι καθόλου συμβατικά και, ως εκ τούτου, εξαιρετικά δύσκολο να αναγνωριστούν χωρίς κατάλληλα εργαστηριακά εργαλεία και τεχνικές.

Κατηγορίες βοσκής και σφαγής

Σε έναν κόσμο όπου η αξία των σωμάτων, του εγκεφάλου και της κυκλοφορίας του αίματος ζυγίζεται συνεχώς έναντι των απαιτήσεων της ελεύθερης αγοράς και της «χρηματιστικοποίησης των πάντων»,[14] ποιος έχει το χρόνο για τέτοιες δραστηριότητες όπως οι βαθύτερες ανεξάρτητες μελέτες;

 Η προσοχή των περιστασιακών καταναλωτών εταιρικών ειδήσεων που αιχμαλωτίζονται από τις φωνές στους κύριους θαλάμους ηχούς που επιβεβαιώνουν τις προκαταλήψεις τους είναι ήδη υπερβολικά επιβαρυμένη. 

Η διάκριση των βασικών διαφορών, για παράδειγμα, μεταξύ του σχηματισμού κρυστάλλων αλατιού σε δείγματα αίματος και της φαινομενικής αυτοσυναρμολόγησης νανοδομών που εκτίθενται σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία απαιτεί μελέτη, κάποια γνώση των νανοϋλικών, των ενδοσωματικών δικτύων, των σχεδίων των μετανθρωπιστών και του ιστορικού πλαισίου πολύ πέρα από αυτό που προσφέρουν τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης.

Η διάκριση αυτών των διαφορών απαιτεί κάποια γνώση της ευρύτερης ιστορίας του πώς οι φορείς εξουσίας και εξουσίας έχουν πάρει ελευθερίες με μέλη του «ανθρώπινου κοπαδιού»[15] και έχουν υποβάλει γυναίκες - και άνδρες - κρυφά σε διάφορες βιοτεχνολογικές ενέσεις, χημικές νοθείες και γενετικούς χειρισμούς. 

Είναι πιθανόν γιατί ο σύγχρονος πόλεμος κατά των γυναικών και τα εξελιγμένα όπλα του δεν είναι τόσο εύκολα αναγνωρίσιμα. Περιπλέκοντας τη γενική προσπάθεια αναγνώρισης αυτού του πολέμου είναι εκείνοι που παγιδεύονται σε καταστάσεις συναισθηματικής αναταραχής που είναι λιγότερο πιθανό να επικεντρωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα ασυνέχειας. 

Επιπλέον, πιθανότατα δεν έχουν ακόμη σχηματίσει από τις αντιλήψεις τους τις βασικές κατηγορίες για τέτοιες νέες μορφές πολέμου.

Από την εμφάνιση της αφήγησης του Covid-19, οι κρατικά χρηματοδοτούμενες εκστρατείες φόβου, απέχθειας και απανθρωποποίησης, που ξεκίνησαν σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του συντονισμού προγραμμάτων επιτυχημένης πολιτιστικής προετοιμασίας. 

Πολλά μέλη της ανθρώπινης κοινότητας, φοβισμένα και συνεχώς ταραγμένα από τις πρακτικές της κοινωνικής μηχανικής, βάζουν τώρα τους εαυτούς τους στην κατηγορία των συνθετικών αντικειμένων που είναι πάντα έτοιμα για τροποποίηση και όχι των φυσικών υποκειμένων που κατέχουν αυτενέργεια και κυριαρχία. 

Γι' αυτούς, λοιπόν, η διατήρηση της προσωπικής σωματικής ακεραιότητας σημαίνει λίγα. Ακόμη και πολλές φεμινίστριες – επί μακρόν υποστηρικτές του δικαιώματος μιας γυναίκας να επιλέγει τι μπαίνει στο σώμα της – έχουν παραδώσει τον έλεγχο της σωματικής ακεραιότητας και αυτονομίας τους σε εκείνους που προωθούν εντολές και «αναβαθμίσεις». [16] Ίσως, αυτό το επίπεδο συναίνεσης δεν προκαλεί έκπληξη στην εποχή μας.

Στο βιβλίο του, The Body in the Mind, ο Mark Johnson κάνει ένα συναρπαστικό επιχείρημα για την ενσάρκωση συγκεκριμένου κιναισθητικού σχήματος εικόνας. [17] Οι εμπειρίες μας, υποστηρίζει, είναι δομημένες με βαθείς τρόπους πριν και πέρα από τις νοητικές μας διαδικασίες σύλληψης. 

Ο Johnson υποστηρίζει ότι τα σχήματα εικόνας κατασκευάζονται από ορισμένα επαναλαμβανόμενα μοτίβα σωματικής εμπειρίας. Αυτές οι υπάρχουσες έννοιες, σημειώνει, μπορεί να επιβάλλουν στις αντιλήψεις μας περαιτέρω δόμηση αυτού που βιώνουμε, αλλά βασικές βιωματικές δομές είναι παρούσες ανεξάρτητα από οποιαδήποτε τέτοια επιβολή εννοιών. 

Αυτό μπορεί να φαίνεται συγκεχυμένο ή να μην αξίζει την προσοχή μας, αλλά αν εξετάσουμε την ίδια τη γλώσσα, μπορούμε να δούμε το βαθμό στον οποίο η προ-εννοιολόγηση ψήνεται σιωπηρά σε λεκτική παραγωγή.

Ένα παράδειγμα μεταξύ πολλών που εξηγεί ο Johnson είναι το σχήμα των κοντέινερ. Θεωρούμε ότι τα κοντέινερ έχουν όρια με το εξωτερικό και το εσωτερικό. Χειριζόμαστε κοντέινερ, βάζουμε πράγματα μέσα και πετάμε πράγματα έξω. Τα δοχεία μπορούν επίσης να αποκρύψουν από την εξωτερική προβολή λεπτομέρειες του περιεχομένου τους, οπότε το μυστήριο του τι μπορεί να υπάρχει σε αυτά μπορεί να προκαλέσει φόβο ή σύγχυση. 

Σκεφτείτε, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τεσσάρων ετών (από τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές), πώς οι απόλυτα συνηθισμένες σωματικές λειτουργίες έχουν αναδιαμορφωθεί στο μυαλό μας – ο τυχαίος βήχας ή το φτέρνισμα έχουν μετατραπεί σε ένα είδος βιολογικού όπλου για να φοβόμαστε. 

Η εννοιολογική εικόνα ενός δοχείου είναι η πιο βασική διάκριση μεταξύ της αντίληψής μας για το τι είναι μέσα - και τι είναι έξω. Αν κατανοήσουμε το σώμα μας ως δοχεία, είναι εύκολο να δούμε πώς αντιλαμβανόμαστε την επεξεργασία όλων των ειδών χημικών ουσιών, τροφίμων, ατμών και υγρών, ακόμη και ιδέες για τον εαυτό μας στον ευρύτερο κόσμο πλαισιωμένες πάντα ως κλειστό δοχείο. 

Στο δοχείο, καταπίνουμε, χωνεύουμε, επεξεργαζόμαστε, εκκρίνουμε, εκπνέουμε, αποβάλλουμε, εξάγουμε και παραδίδουμε. Απόλυτα φυσικές πρακτικές που τώρα παρουσιάζονται ως επιζήμιες για τη «βιωσιμότητα» του ίδιου του εμπορευματοκιβωτίου.

Όπως επισημαίνει ο Johnson, η κατανόησή μας για το σώμα μας ως δοχεία ωχριά σε σύγκριση με όλες τις άλλες καθημερινές εμπειρίες που σιωπηρά γνωρίζουμε και με τις οποίες ασχολούμαστε όσον αφορά το δοχείο. Αυτό που ακολουθεί είναι πολυάριθμοι, σιωπηρά κατανοητοί προσανατολισμοί μέσα-έξω που συμβαίνουν σε συνήθεις καταστάσεις διέγερσης, συνειδητής επίγνωσης και αναπαραγωγής – αυτή η απίστευτη φυσική διαδικασία που πρέπει να τεθεί υπό τον έλεγχο των υπερεθνικών Γιγάντων[18] που επένδυσαν στην Επανάσταση.


Σε ποιο βαθμό μπορούμε να κατανοήσουμε τις πρακτικές ιδιωτικοποίησης και επενδύσεων στη γη ως ένα κλειστό δοχείο που πρέπει να προστατευθεί από την απειλή των φυσικών μορφών ζωής που γεννούν και γεννούν περισσότερα ανεπιθύμητα μελλοντικά αποτυπώματα άνθρακα; 

Για τους Γίγαντες που φαίνονται αυτοδικαιούμενοι και υποχρεωμένοι να σπρώξουν, να σπρώξουν, να τσιμπήσουν, να εγχύσουν και να οδηγήσουν το «κοπάδι» σε διανοητικούς χώρους υπακοής στις απαιτήσεις μιας νέας τάξης, η γλώσσα πρέπει να αποκαλύψει κάτι βαθιά βαθύ για το πώς αντιλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες.

Η γη ως κλειστό δοχείο του οποίου το περιεχόμενο πρέπει να ελέγχεται

Τι ακριβώς παρακινεί τους σύγχρονους ισχυρισμούς ότι η Γη είναι υπερπληθυσμιακή και ότι οι πληθυσμοί πρέπει να μειωθούν; Οι περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν τον Thomas Malthus, τον οικονομολόγο και κληρικό του 18ου αιώνα, ο οποίος υποκινήθηκε να υποθέσει ότι, «Η δύναμη του πληθυσμού είναι απεριόριστα μεγαλύτερη από τη δύναμη στη γη να παράγει τα προς το ζην για τον άνθρωπο». [19

Άλλοι απλώς παπαγαλίζουν μια σύγχρονη ανασύσταση της πρότασης Malthus που διαδίδεται από τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης. Φυσικά, ο Malthus προσέφερε τον ισχυρισμό στα τελευταία χρόνια του 1700, όταν ο πληθυσμός της γης ήταν στην πραγματικότητα περίπου το μέγεθος της σημερινής Ινδίας. [20

Από την ανάνηψή του το 1968 από τη Λέσχη της Ρώμης, οι ευγονιστές[21] σε όλο τον κόσμο έχουν τροφοδοτήσει ισχυρισμούς (αρκετά για να γεμίσουν ένα βιβλίο) ότι κάποιος πρέπει να κάνει κάτι για το ποσοστό των συνεχώς αυξανόμενων πληθυσμών. 

Στο Limits to Growth (1972), ο Γενικός Γραμματέας U Thant δραματοποιεί στην επιγραφή του την επείγουσα ανάγκη περιορισμού των γεννήσεων:

«..., τα Μέλη των Ηνωμένων Εθνών έχουν ίσως δέκα χρόνια για να υποτάξουν τις αρχαίες διαμάχες τους και να ξεκινήσουν μια παγκόσμια εταιρική σχέση για να περιορίσουν την κούρσα των εξοπλισμών, να βελτιώσουν το ανθρώπινο περιβάλλον, να εκτονώσουν την πληθυσμιακή έκρηξη [ένα κλείσιμο του ματιού και ένα νεύμα στην υπερβολική «Πληθυσμιακή Βόμβα» του Paul Erhlich;] , .... 

Εάν μια τέτοια παγκόσμια εταιρική σχέση δεν σφυρηλατηθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία, τότε πολύ φοβάμαι ότι τα προβλήματα που ανέφερα θα έχουν φτάσει σε τόσο συγκλονιστικές διαστάσεις που θα είναι πέρα από την ικανότητά μας να ελέγξουμε».[22]

Φυσικά, από τότε που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα όρια της ανάπτυξης, η δεκαετία του 1980 έχει έρθει και παρέλθει, και η μόνη σημαντική μετατόπιση - εκτός από τις συνεχώς ανανεωμένες αποκαλυπτικές προειδοποιήσεις που εκδίδονται κάθε δεκαετία - ήταν στην κύρια αφήγηση: μακριά από την επερχόμενη εποχή των παγετώνων και προς την υπερθέρμανση του πλανήτη. Σήμερα, άλλες προσωπικότητες, όπως ο Sadhguru, η θρησκευτική έμπνευση του WEF, απλώς συνεχίζουν να προσφέρουν το μάντρα της ευγονικής: «Όλες οι θρησκευτικές ομάδες είναι εναντίον μου επειδή μιλάω για τον πληθυσμό: θέλουν περισσότερες ψυχές στον πλανήτη. Θέλω λιγότερα».

Σιωπηρή σε αυτές τις φιλοδοξίες είναι η πεποίθηση ότι πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για τη ρύθμιση της δύναμης των γυναικών να καλλιεργούν στις μήτρες τους νέες μορφές ζωής που θα προσθέσουν μόνο σε αυτούς τους συνεχώς αυξανόμενους αριθμούς. 

Εξάλλου, όλοι γνωρίζουν ότι τα μωρά απαιτούν τροφή και ένα παιδί που κλαίει με άδειο στομάχι είναι μια συνεχής υπενθύμιση ότι η γυναίκα και ο δωρητής του σπόρου (άνδρας) πρέπει να συμβιβαστούν με την ωμή δύναμη των οικονομικών της καλλιέργειας των απογόνων.

Ως εκ τούτου, η προπαγανδιστική εκστρατεία για την προώθηση νεοφεουδαρχικών οικονομικών διευθετήσεων («Δεν θα σου ανήκει τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος») χρησιμεύει ταυτόχρονα για να προκαλέσει φόβο σε άνδρες και γυναίκες από το να εμπλακούν και να επενδύσουν στο φυσικό τους αναφαίρετο δικαίωμα αναπαραγωγής. 

Εάν οι γυναίκες («σώματα με κόλπους»[23]) είναι το ίδιο το κέντρο του πληθυσμού και της πολιτιστικής (ανα)παραγωγής, τα αυγά τους, σύμφωνα με την ευγονιστική λογική, πρέπει τελικά να τεθούν υπό τον έλεγχο του κράτους που ενδιαφέρεται πάντα για την κατανομή των πόρων και την εγχώρια παραγωγή – μια επιταγή της ελεγχόμενης οικονομίας της ναζιστικής Γερμανίας όταν «το σώμα σας δεν ήταν δικό σας [και] ανήκε στην εθνική κοινότητα [αφού] η αναπαραγωγική πολιτική ήταν θέμα κράτους». [24] 

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους λεγόμενους ενδιαφερόμενους που επένδυσαν διανοητικά και νομισματικά στην «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση» ανησυχώντας για το ποιος θα μπορούσε τελικά να αποκτήσει τον έλεγχο των επενδύσεών τους και όλων των άλλων φυσικών πόρων που φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι δικαίως δικοί τους.

Cyborg Societies: Μετανθρωπιστικά σχέδια για τη διακυβέρνηση

Με μια πιο έντονη εστίαση σε τέτοιες σύγχρονες προσπάθειες κοινωνικής μηχανικής να αποκρύψουν, να υποτιμήσουν και να αντικαταστήσουν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, τα οράματα του Πρωτέα για τις μετα-ανθρώπινες κοινωνίες, που περιγράφονται στο Μέρος 2, φαίνονται λιγότερο απομακρυσμένα. 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Πρωτέα, η γλωσσική μηχανοποίηση αυτού του πιο βαθιά εντυπωσιακού επιτεύγματος της βιολογίας – της γέννησης και της δημιουργίας ζωής – παραλληλίζεται με το έργο του ακαδημαϊκού μετανθρωπισμού, σύμφωνα με το οποίο οι άνθρωποι είναι ηθικά και νομικά δυσδιάκριτοι από τους μη ανθρώπινους ομολόγους τους. 

Ακαδημαϊκές έννοιες όπως η «μετα-ανθρώπινη αξιοπρέπεια»[25, 26] και τα επιχειρήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως ξεχωριστής κατηγορίας[27], χρησιμεύουν για να υποβιβάσουν τα ανθρώπινα όντα στο ίδιο καθεστώς με τα τεχνολογικά προϊόντα, ή τα μετανθρωπιστικά εμπορεύματα, που κοσμούνται στο λόγο της βιοηθικής. 

Έτσι, σύμφωνα με μια μακρά εταιρική παράδοση να πιέζει το τεχνολογικό φάκελο και να αναβαθμίζει τεχνολογικά ξεπερασμένο απόθεμα, το να τροποποιείς οποιαδήποτε όντα τυχαίνει να είναι άνθρωποι και να τα μετατρέπεις σε Proteus 'Freaks', είναι ένα λογικό επόμενο βήμα.

Επιπλέον, η απόρριψη των προβλέψεων του Πρωτέα για το Humanity 2.0 απαιτεί την αγνόηση ενός εκτεταμένου φακέλου υποστηρικτικών επίσημων εγγράφων, με ένα εμφανές θέμα εμπορευματοποίησης, υποταγής και, τελικά, διακοπής ενός όλο και πιο ξεπερασμένου (ανθρώπινου) προϊόντος. 

Η έκθεση-ορόσημο του NBIC για τα «μέλλοντα» στην αλλαγή της χιλιετίας [28], για παράδειγμα, όπως και η μονογραφία του Πρωτέα το 2008,[29] κατέστησε σαφές ότι οι μετανθρωπιστικές «βελτιώσεις» δεν προορίζονταν μόνο για στρατιωτικό προσωπικό.

Ενώ η μονογραφία του Proteus συμβούλευε ότι «τα πρώτα κύματα ESIs» (γνωστά και ως cyborgs) πιθανότατα θα προέκυπταν από στρατιωτικά ερευνητικά εργαστήρια[30], το προηγούμενο, γενικό έργο NBIC οραματιζόταν πάντα ένα ευρύτερο κοινωνικό μέλλον bio-nano-info-cogno, με τη δυνατότητα να «αλλάξει το είδος μας». [31

Δεν είναι καθόλου περίεργο γιατί οι κυρίαρχοι μυθοποιοί στο Χόλιγουντ θα προκαλούσαν έναν κατακλυσμό τα τελευταία χρόνια υπερήρωων τρανς ανθρώπων που αναδύονται από μυστικά στρατιωτικά-βιομηχανικά ερευνητικά εργαστήρια.

Ως μέρος της εξελικτικής πορείας προς ένα αλλαγμένο είδος και κοινωνία, η προσδοκία του έργου NBIC ήταν ότι, μέχρι το 2020, οι ηλεκτρονικές συσκευές θα γίνουν αρκετά προηγμένες ώστε οι άμαχοι πληθυσμοί να βιώσουν μια «σημαντική αλλαγή στην άποψή μας για τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του τι είναι φυσικό και τι είναι τεχνητό». [32]

 Αυτή η θεμελιώδης αλλαγή στην αντίληψη του φυσικού και του συνθετικού αναμενόταν, με τη σειρά της, να διευκολύνει την κοινωνική πορεία προς τη συγχώνευση ανθρώπων και μηχανών.

Τελικά, τα υβρίδια ανθρώπου-μηχανής του μέλλοντος παρουσιάστηκαν στο NBIC και σε μεταγενέστερα επίσημα έγγραφα ότι εξυπηρετούν όχι μόνο σκοπούς εθνικής ασφάλειας, αλλά και εμπορικά συμφέροντα (που περιγράφονται ποικιλοτρόπως ως «οικονομική ευημερία», «πλούτος», «ανταγωνιστικότητα», «ηλεκτρονικό επιχειρείν», «παραγωγικότητα του έθνους», «αποδοτικότητα της εργασίας», «βιομηχανία ψυχαγωγίας», «τουριστική βιομηχανία», «νέα προϊόντα και υπηρεσίες» και ούτω καθεξής), καθώς και ιατρικές βιομηχανίες και βιομηχανίες πληροφορικής, και μια αντιληπτή, αδιαμφισβήτητη επιταγή για τα έθνη να επιδιώξουν την «τεχνολογική υπεροχή». [33]

Κατά συνέπεια, μέσω κυβερνητικών, εμπορικών, ιατρικών και εκπαιδευτικών οδών, το πρόγραμμα NBIC και μια πληθώρα επακόλουθων στρατιωτικών εκθέσεων πληροφοριών προέβλεπαν για τους καθημερινούς πολίτες τις ίδιες μετανθρωπιστικές «βελτιώσεις» που προορίζονταν για τους στρατιώτες. 

Αυτά περιλαμβάνουν τη γενετική μηχανική, τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα, τις διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής και εγκεφάλου-εγκεφάλου, τον μηχανικό ιστό, τα συνθετικά όργανα και κύτταρα, τα νανοεμφυτεύματα και τη βιο-νανοηλεκτρονική / μοριακή ηλεκτρονική. 

Όλα αυτά επιτρέπουν εικονικά περιβάλλοντα που θα μπορούσαν, με τη βοήθεια της βιο-νανοτεχνολογίας, «να υπερβούν τους βιολογικούς περιορισμούς των ανθρώπινων αισθήσεων και να δημιουργήσουν μια νέα ανθρώπινη σχέση με το φυσικό περιβάλλον». [34]

Πράγματι, όπως φαίνεται παρακάτω, ρητές αναφορές σε πολιτικά σενάρια cyborg σύμφωνα με τις προβλέψεις του Πρωτέα αφθονούν στις εκθέσεις στρατιωτικών πληροφοριών, οι οποίες ταυτόχρονα διανθίζονται με συστάσεις πολιτικής και διακυβέρνησης για να μετατρέψουν τα στρατηγικά οράματα σε υλική πραγματικότητα. 

Σε αυτές τις εκθέσεις, προκύπτουν ορισμένα βασικά θέματα: Οι άνθρωποι αναμένεται να πέσουν στο κάτω μέρος της κοινωνικής ιεραρχίας. 

Οι ενέσεις είναι μια μέθοδος τεχνολογικής μετάβασης των ανθρώπων. ορισμένες μετανθρωπιστικές παρεμβάσεις αναμένεται να καταστούν υποχρεωτικές· οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ηγηθούν των προσπαθειών αύξησης του ανθρώπινου δυναμικού σε ολόκληρη την κοινωνία, και οι κυβερνήσεις και ο ιδιωτικός τομέας θα συνεργαστούν στην όλη προσπάθεια, προχωρώντας με την «εθνική ασφάλεια» και την «οικονομική ευημερία» δίπλα-δίπλα.

Στο «Human Augmentation: The Dawn of a New Paradigm» (2021), για παράδειγμα, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου γράφει ότι η ανθρώπινη αύξηση, η οποία αντιλαμβάνεται «το άτομο ως πλατφόρμα... μια ανθρώπινη πλατφόρμα ... είναι σημαντική σε όλη την κοινωνία και την άμυνα ... Τα μωρά σχεδιαστών», λέει, μπορεί να είναι «πιθανά μέσα στα επόμενα 30 χρόνια». [35]

Κοινωνικά, όπως και η μονογραφία του Πρωτέα του 2008, το έγγραφο του Υπουργείου Άμυνας του 2021 προβλέπει την εμφάνιση κοινωνικών τάξεων στρωματοποιημένων με βάση την κατάσταση «ενίσχυσης» τους. Λέει ότι:

Η ανθρώπινη αύξηση είναι πιθανό να επιδεινώσει την ανισότητα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε κοινωνικές εντάσεις. Οι πλούσιοι αναμένεται να υιοθετήσουν νωρίς την ανθρώπινη αύξηση και θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις επίκτητες ανώτερες ικανότητές τους για να εδραιώσουν την κατάστασή τους. 

Με τον καιρό, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ελίτ υπερτάξη που θα μπορούσε να γίνει γενετικά διακριτή από την υπόλοιπη ανθρωπότητα και να αφήσει μια μη επαυξημένη κατώτερη τάξη τόσο σχετικά μειονεκτική όσο είναι οι αναλφάβητοι στις σημερινές κοινωνίες. Εκείνοι που απορρίπτουν την τεχνολογική νοθεία, επιπλέον, «θα μπορούσαν να περιθωριοποιηθούν ή ακόμα και να διωχθούν». [36]

Ωστόσο, η έκθεση του υπουργείου Άμυνας υποστηρίζει ότι «μπορεί να υπάρχει ηθική υποχρέωση να αυξηθούν οι άνθρωποι» για ορισμένους λόγους, όπως στο όνομα της «ευημερίας» ή της προστασίας από «νέες απειλές». (Δείτε το Μέρος 1 για συζήτηση του ευφημιστικού γλωσσικού παιχνιδιού κελύφους που περιλαμβάνει την εξυγίανση και την εγκωμιαστική γλώσσα – όπως η «ευημερία» ή η «προστασία» – μέσα στο οποίο μπορούν να κρυφτούν αμφισβητήσιμες μετανθρωπιστικές ατζέντες.) 

Όσον αφορά τις «νέες απειλές», το έγγραφο προσθέτει: «Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι οι θεραπείες που περιλαμβάνουν νέες διαδικασίες εμβολιασμού ... είναι παραδείγματα ανθρώπινης αύξησης που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη». 

Δεδομένης της ημερομηνίας (2021), αναρωτιόμαστε αν το Υπουργείο Άμυνας αναφερόταν σε «νέες απειλές» όπως ο Covid-19 και σε «νέες διαδικασίες εμβολιασμού» όπως τα βιο-νανο «εμβόλια» Covid-19, τα οποία υποτίθεται ότι σχεδιάστηκαν για να «αυξήσουν» συνθετικά (διάβαζε νοθεία) το ανθρώπινο γονιδίωμα και το ανοσοποιητικό σύστημα χρησιμοποιώντας συνθετικό RNA. 

Το έγγραφο συνεχίζει: «Το μέλλον της ανθρώπινης αύξησης δεν πρέπει, ωστόσο, να αποφασίζεται από τους ηθικολόγους ή την κοινή γνώμη... Αντίθετα, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναπτύξουν μια σαφή πολιτική θέση που μεγιστοποιεί τη χρήση της ανθρώπινης αύξησης». [37]

Κάτι που, πράγματι, έκαναν οι κυβερνήσεις το 2021. Οι σαφείς θέσεις πολιτικής σχετικά με τις εντολές «εμβολίων» μεγιστοποίησαν τη χρήση ενέσεων γονιδιακής βάσης για την «αύξηση» της ανθρώπινης ανοσίας. Όπως συμβουλεύτηκε το Υπουργείο Άμυνας, η κοινή γνώμη και η ηθική δέουσα επιμέλεια παραμερίστηκαν, με καταστροφικές συνέπειες. [38

Αυτό επιβεβαιώνει ότι η δημοκρατία σήμερα είναι ένας απλός φλοιός, ένα τέχνασμα με το οποίο αποσπάται η προσοχή και ξεγελιέται ο πληθυσμός, ενώ η πραγματική εξουσία βρίσκεται στην εκτελεστική εξουσία, θεσπίζοντας πολιτικές διαμορφωμένες με βάση τη στρατιωτική νοημοσύνη.

Έχοντας ήδη βιώσει κυβερνήσεις που μεγιστοποιούν τη χρήση ενέσιμης βιο-νανοτεχνολογίας υπό την αιγίδα του Covid-19 και την καθοδήγηση του ΠΟΥ, με την επικείμενη εξουσία του ΠΟΥ επί των εθνών-κρατών [39, 40, 41, 42, 43, 44], όπως προβλέπεται από τον Proteus[45], και τη σχετική παγκόσμια εξουσία του να επιβάλλει μονομερώς διακυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων βιο-νανο-«υγείας», υποθέτουμε ότι ο ΠΟΥ μπορεί να τοποθετηθεί να αναδειχθεί σε κορυφαία πηγή πολιτικής που «μεγιστοποιεί τη χρήση της ανθρώπινης αύξησης». Επανεξετάζουμε αυτό το ζήτημα στο 



Στο Cyborg Soldier 2050: Human/Machine Fusion and the Implications for the Future of the DOD (2019), η DEVCOM του αμερικανικού στρατού και οι συν-συγγραφείς της γράφουν:

Μέρος 4.

Εισαγωγή επαυξημένων ανθρώπων στον γενικό πληθυσμό ... θα επιταχυνθεί κατά τα έτη μετά το 2050 και θα οδηγήσει σε ανισορροπίες, ανισότητες και ανισότητες στα καθιερωμένα νομικά πλαίσια, πλαίσια ασφάλειας και δεοντολογίας. 

Κάθε μία από αυτές τις τεχνολογίες υποτίθεται ότι θα προσφέρει κάποιο επίπεδο βελτίωσης της απόδοσης στους τελικούς χρήστες, γεγονός που θα διευρύνει το χάσμα απόδοσης μεταξύ βελτιωμένων και μη βελτιωμένων ατόμων και ομάδων.

Τέτοιες τεχνολογίες θα πρέπει να υποστηρίζονται από μια προσέγγιση «ολόκληρου του έθνους», συνιστά η έκθεση, ενώ οι αρνητικές αφηγήσεις γύρω από αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν. [46]

Για άλλη μια φορά, ένα σώμα στρατιωτικών πληροφοριών συμβουλεύει τις κυβερνήσεις σε φαινομενικά δημοκρατικές χώρες να προωθήσουν τις μετανθρωπιστικές τεχνολογίες (δηλαδή τις γενετικές και βιο-νανοτεχνολογίες) στους πληθυσμούς τους. 

Πότε και πώς ανέλαβε αυτή την εξουσία η DEVCOM, ένα επιστημονικό και τεχνολογικό παρακλάδι του αμερικανικού στρατού, της οποίας η έκθεση Cyborg του 2019 χρηματοδοτήθηκε από το γραφείο του τρίτου υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Υπουργείου Άμυνας; 

Έχει σημασία το γεγονός ότι από το 2020 η ανάπτυξη γονιδιακών ενέσεων bio-nano Covid τόσο στις ΗΠΑ [47, 48,] όσο και στην Αυστραλία,[49] υποτίθεται για λόγους υγείας, συντονίστηκε από στρατιωτικούς-μυστικούς φορείς και όχι από φορείς υγείας;

Ο στρατός και οι ενέσεις Covid-19

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η επιχείρηση Warp Speed (OWS), το αμερικανικό σχέδιο για την ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή 300 εκατομμυρίων δόσεων ενός «εμβολίου κατά του κορονοϊού» έως τον Ιανουάριο του 2021, συγκρίθηκε με το Σχέδιο Μανχάταν από τον πρόεδρο Τραμπ όταν το παρουσίασε στις 16 Μαΐου 2020, μια σαφή αναφορά στην άκρως απόρρητη στρατιωτική τεχνολογία. [50]

Το OWS καθοδηγήθηκε, όχι από επιστήμονες και ειδικούς στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά από τον στρατό. Ένα οργανόγραμμα δείχνει ότι 61 από τις 90 ηγετικές θέσεις στο OWS καταλήφθηκαν από αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στρατηγών. [51

Ο ρόλος του στρατού δεν ήταν απλώς να βοηθήσει με την επιμελητεία. Αντίθετα, το Υπουργείο Άμυνας ήταν «σε πλήρη έλεγχο» του προγράμματος «εμβολιασμού» από την έναρξή του, συμπεριλαμβανομένης της «ανάπτυξης, της παρασκευής, των κλινικών δοκιμών, της διασφάλισης ποιότητας, της διανομής και της χορήγησης». [52]

 Η συντονίστρια του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ήταν η Deborah Birx, της οποίας τα πολύχρωμα κασκόλ δημιούργησαν μια πολιτική εμφάνιση, ενώ οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης την διαλαλούσαν ως την επόμενη επικεφαλής του HHS, μιας πολιτικής υπηρεσίας. [53]

 Ο Birx, ωστόσο, κατέχει το βαθμό του συνταγματάρχη. Η διάθεση του «εμβολίου Covid-19» στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως φαίνεται στην Ευρώπη και την Αυστραλία, ήταν μια καμουφλαρισμένη στρατιωτική επιχείρηση από την αρχή μέχρι το τέλος. [54, 55]

Στο πλαίσιο της επιχείρησης Warp Speed, οι συμβάσεις ανατέθηκαν κρυφά σε εταιρείες «εμβολίων» μέσω της Advanced Technology International, η οποία έχει στενούς δεσμούς με τη CIA. [56] Η χρήση ενός μη κυβερνητικού διαμεσολαβητή σήμαινε ότι η ρυθμιστική εποπτεία και η διαφάνεια που παρέχονται από τους τακτικούς ομοσπονδιακούς μηχανισμούς σύναψης συμβάσεων θα μπορούσαν να παρακαμφθούν.

Σε μια βιοπολιτική εποχή όπου ο έλεγχος ασκείται άμεσα πάνω στα ανθρώπινα σώματα (Agamben, 1998),[57] – με στρατιωτικού επιπέδου βιο-νανοτεχνολογίες που αναπτύσσονται μέσω «Δούρειων Ίππων» ''πολιτικών συστημάτων'[58] και τα λεγόμενα «εμβόλια» που διπλασιάζονται ως μετανθρωπιστικοί μηχανισμοί παράδοσης,[59, 60] σε έναν μετανθρωπιστικό πόλεμο κατά της ανθρωπότητας – οι ενέσεις παρέχουν το τέλειο όπλο για να διεισδύσουν πίσω από τις εχθρικές γραμμές. [6166]

Στρατιωτικές επιχειρήσεις με πολιτική μεταμφίεση;


Εκτός από την παραδοχή της κυριαρχίας επί των πολιτικών σωμάτων, έγγραφα όπως η έκθεση της DEVCOM[67] δείχνουν ότι ο Πρωτέας δεν είναι ο μόνος υψηλόβαθμος παράγοντας στρατιωτικών πληροφοριών που συμβουλεύει τους ανώτερους φορείς λήψης αποφάσεων να προετοιμαστούν για κοινωνίες στρωματοποιημένες κατά μήκος των μετανθρωπιστικών ταξικών γραμμών.

Ομοίως, και σύμφωνα με την έννοια της υποχρεωτικής «ενίσχυσης», μια ερευνητική έκθεση του 2009 από το Air War College της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με τίτλο «Cognition 2035: Surviving a Complex Environment through Unprecedented Intelligence» μιλά για την «Ενισχυμένη Ανθρώπινη Νοημοσύνη» που είναι υποχρεωτική σε ορισμένα σενάρια έως το 2035, για παράδειγμα ως προϋπόθεση απασχόλησης. Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, «παρά τις πιθανές παγίδες των γνωστικών τεχνολογιών, πρέπει να επιδιωχθούν». [68] Γιατί όμως; Είναι καν κάτι η «ενισχυμένη ανθρώπινη νοημοσύνη»;

Στο επίπεδο της πολιτικής Ε & Α, σε μια δήλωση του 2013 από τον διευθυντή της DARPA στην υποεπιτροπή της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών για τις αναδυόμενες απειλές και δυνατότητες, ο διευθυντής δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τον πολιτικό τομέα για την προώθηση τεχνολογιών όπως η συνθετική βιολογία, οι διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή και η ρομποτική. 

Πρόσθεσε προφητικά ότι η DARPA εκείνη την εποχή εργαζόταν για να «επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα» για «νέες τεχνικές που θα επιτρέψουν στο ανθρώπινο σώμα να παράγει άμεσα τα δικά του εμβόλια». Ένας από τους στόχους της DARPA για αυτά τα εμβόλια, δήλωσε ο διευθυντής στην υποεπιτροπή της Γερουσίας, ήταν «η παράκαμψη των παραδοσιακών διαδικασιών παρασκευής εμβολίων που μπορεί να διαρκέσουν μήνες». [69]

 Με άλλα λόγια, επιτάχυνση της διάθεσης των νέων «εμβολίων» στην αγορά. Αυτή η επιτάχυνση της νέας τεχνολογίας εμβολιασμού πραγματοποιήθηκε αργότερα με τη μορφή συνεργασίας Moderna-DARPA στη συνθετική πλατφόρμα mRNA του 2020, που αναπτύχθηκε στο Warp Speed.

Με την ίδια πρόβλεψη, την ίδια χρονιά, μια έκθεση παρακολούθησης του 2013 στο θεμελιώδες έγγραφο NBIC του 2002, αυτή τη φορά επικεντρώθηκε στην κοινωνική ανάπτυξη των τεχνολογιών nano-bio-info-cogno, προέβλεψε, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της NASA για μια εποχή BioNANO, ότι από το 2020 και μετά η «σύγκλιση» της βιο-νανοτεχνολογίας και της κοινωνίας θα είναι «συστημική» και θα καθοδηγείται από έναν «σκοπό υψηλότερου επιπέδου». [70

(Ένας σκοπός υψηλότερου επιπέδου, αναρωτιόμαστε, όπως η καταπολέμηση μιας «νέας απειλής» όπως σημειώνεται από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, με τη μορφή ενός «νέου» ιού, δημιουργώντας μια «υποχρέωση» χρήσης της νέας τεχνολογίας αυτο-ανοσοποίησης της DARPA ;) [71

Το έγγραφο του 2013 χρηματοδοτήθηκε από τη NASA και το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, μεταξύ άλλων, με συνεισφέροντες και κριτές, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή της Moderna, Robert Langer, και προσωπικό από την Johnson &; Johnson, την IBM, τη Hewlett Packard, τη Microsoft και τον αμερικανικό στρατό. 

Είχε τίτλο «Σύγκλιση γνώσης, τεχνολογίας και κοινωνίας (CKTS): Πέρα από τη σύγκλιση των νανο-βιο-πληροφοριών-γνωστικών τεχνολογιών». Η έκθεση προχώρησε ένα βήμα πέρα από την προώθηση της σύγκλισης της τεχνολογίας και της βιολογίας, η οποία στηρίζει τον μετανθρωπισμό, στην υποστήριξη της σύγκλισης της τεχνολογίας και της διακυβέρνησης, η οποία στηρίζει την τεχνοκρατία.

Για το σκοπό αυτό, το έγγραφο επεδίωκε «ριζικούς μετασχηματισμούς παραδείγματος στις ανθρώπινες προσπάθειες» για να «επιταχύνει την πρόοδο στις θεμελιώδεις τεχνολογίες NBIC». Το έγγραφο υποστήριζε ένα «νέο μοντέλο διακυβέρνησης» που θα περιλάμβανε «συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα» και ένα «παγκόσμιο δίκτυο σύγκλισης». [72

Μέχρι το 2020, με τον «σκοπό υψηλότερου επιπέδου» ενός πολέμου κατά ενός ιού, το δίκτυο συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα του WEF και η ώθηση του για «σύγκλιση» των φυσικών, ψηφιακών και βιολογικών ταυτοτήτων μας (υπό το ψευδώνυμο της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης) φάνηκε να ταιριάζει στο νομοσχέδιο. 

Το έγγραφο CKTS του 2013 υποστήριξε επίσης την αξιοποίηση τεχνητά επαυξημένων και διασυνδεδεμένων εγκεφάλων (τους οποίους ανέφερε ως «συγκλίνουσες γνωστικές τεχνολογίες») για τη μελλοντική λήψη αποφάσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της δημόσιας υγείας και «σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας». [73] Επικρίνουμε τη βιωσιμότητα τέτοιων προτάσεων, και την πιθανή πραγματική τους πρόθεση, παρακάτω.

Μέχρι το 2020, καθώς οι συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των συνεισφερόντων στην έκθεση CKTS Moderna, Johnson &; Johnson και Microsoft, προετοιμάζονταν για τον πόλεμο στρατιωτικού τύπου, με γνώμονα το κλείδωμα, βιο-νανο, βασισμένο σε έγχυση «σκοπού υψηλότερου επιπέδου» εναντίον ενός ιού, μια έκθεση NASA-Langley με τίτλο «Ανατρεπτικές τεχνολογίες και οι επιπτώσεις τους στην κοινωνία» περιελάμβανε μια ενότητα με τίτλο «Αύξηση του Cyborgism». 

Η έκθεση παρατήρησε ότι «οι άνθρωποι αναπτύσσουν την Ανθρωπότητα 2.0». Δήλωσε ότι η κοινωνία «εισέρχεται στην εικονική εποχή [την οποία η NASA Langley είχε προηγουμένως προγραμματίσει να ξεκινήσει μετά το 2020, όπως περιγράψαμε στο Μέρος 1] με σημαντικές αλλαγές στην άμεση αλληλεπίδραση εγκεφάλου με μηχανή, ανθρώπους που συγχωνεύονται με μηχανές, καθηλωτική ψηφιακή πραγματικότητα, αυτόνομη ρομποτική, τηλε-τα πάντα, ένα παγκόσμιο πλέγμα αισθητήρων και ένα κοινό παγκόσμιο μυαλό». 

Η έκθεση πρόσθεσε, σχεδόν παρεμπιπτόντως, «Το μείζον υπαρξιακό ζήτημα θα γίνει τότε "Πού Άνθρωποι";». [74]

Ποιος χρειάζεται «βαρείς», «τρυφερούς», «αργούς», ανθρώπους που εκπέμπουν άνθρακα και αλλάζουν το κλίμα σε έναν «υπερπληθυσμένο» πλανήτη ούτως ή άλλως;
Τεχνολογίες διπλής χρήσης και βιονανοηλεκτρική ενέργεια

Περίπου είκοσι χρόνια πριν η NASA-Langley κηρύξει την είσοδο της κοινωνίας στην Εικονική Εποχή το 2020, στην αλλαγή της χιλιετίας, όταν η πορεία προς την Ανθρωπότητα 2.0 χαρτογραφήθηκε στην έκθεση NBIC 424 σελίδων που υποστηρίζεται από το DoD, οι εξελίξεις στις διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής θεωρούνταν ως «ένα σημαντικό επόμενο βήμα στην ανθρώπινη εξέλιξη, δυνητικά εξίσου σημαντικό με την εξέλιξη της πρώτης γλώσσας που μιλιόταν μεταξύ των προγόνων μας». 

Μέσω συνδέσεων εγκεφάλου με εγκέφαλο και εγκεφάλου με διαδίκτυο, υπήρχε η ελπίδα ότι τα «συνδεδεμένα ενισχυμένα άτομα» του μέλλοντος θα σχημάτιζαν «μια δικτυωμένη κοινωνία δισεκατομμυρίων ανθρώπων», δημιουργώντας μαζί μια «παγκόσμια συλλογική νοημοσύνη» ή μυαλό κυψέλης. [75] Με άλλα λόγια, το όραμα της επίσημης διοίκησης για τους «ενισχυμένους» πολίτες του μέλλοντος ήταν ως κόμβοι σε ένα τεράστιο δίκτυο.




Copyright Yena_B, 2024, ερμηνεία καλλιτέχνη της ιεραρχικής αρχιτεκτονικής Bann. Αρχική εικόνα από το σχήμα 1 των S. Canovas-Carrasco, A. J. Garcia-Sanchez, and J. Garcia-Haro (2018), A nanoscale communication network scheme and energy model for a human hand scenario. Νανοεπικοινωνιακά Δίκτυα, 15, 17-27.

Μια τέτοια εξέλιξη, περιττό να ειπωθεί, ανεξάρτητα από το αν «βελτιώνει» τη ζωή των ενδιαφερομένων, θα ενίσχυε σημαντικά την άσκηση εξουσίας, ιδίως όσον αφορά ζητήματα όπως οι επιχειρήσεις πληροφόρησης και ο έλεγχος του πληθυσμού. 

Σύμφωνα με αυτό το θέμα, το 2004 το Κέντρο Στρατηγικής Ηγεσίας του Πολεμικού Κολλεγίου του Στρατού των ΗΠΑ δήλωσε για τον σχεδιασμό σεναρίων του 2020, «σε όλους τους κόσμους, είναι σαφές ότι τα μέσα ισχύος και οι πηγές απειλής θα έρθουν σε όλο και μικρότερα πακέτα ... 

Τα κλασικά εργαλεία κρατικής εξουσίας (π.χ. όπλα και συστήματα επιτήρησης) θα μικρύνουν δραματικά ως αποτέλεσμα τόσο της βιοτεχνολογίας όσο και της νανοτεχνολογίας». [76]

Οι παρατηρήσεις έγιναν στο πλαίσιο παρουσίασης στο «9ο Διεθνές Συμπόσιο Έρευνας και Τεχνολογίας Διοίκησης και Ελέγχου», μια ετήσια εκδήλωση με επικεφαλής έναν πρώην αξιωματούχο του Υπουργείου Άμυνας, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Είναι ενδιαφέρον ότι, στην ίδια σελίδα της ίδιας παρουσίασης Powerpoint, κοιτάζοντας προς το έτος 2020, η Σχολή Πολέμου σημείωσε ότι, «οι βιολογικοί ιοί είναι καλά παραδείγματα τόσο των μέσων ισχύος όσο και της πηγής απειλής». [77]

Η οποία ήταν μια περίεργη δήλωση για την εποχή της. Γιατί το Κέντρο Στρατηγικής Ηγεσίας της Στρατιωτικής Σχολής Πολέμου περιέγραψε τους ιούς ως όργανα εξουσίας το 2004; Η δήλωση έγινε 16 χρόνια πριν ο στρατός συνεργαστεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης Warp Speed για την καταναγκαστική ανάπτυξη βιο-νανοεμβολίων ως ενδοφλέβια όπλα, υποτίθεται κατά ενός ιού. 

Η δήλωση έγινε επίσης 16 χρόνια πριν οι πολίτες τεθούν υπό αποτελεσματικό κατ' οίκον περιορισμό για να ισοπεδώσουν μια υπερβολική ιογενή καμπύλη. 

Και 16 χρόνια πριν από τη συγχώνευση της διακυβέρνησης έκτακτης ανάγκης και της ιατρικής έκτακτης ανάγκης, για να δημιουργηθεί μια γενναία νέα εποχή πολιτικο-ιατρικής διακυβέρνησης, εξουσιοδοτημένης να αναστείλει θεμελιώδη δικαιώματα όπως η ελεύθερη κυκλοφορία και η σωματική αυτονομία, όλα στο όνομα ενός ιού.

Θα επανέλθουμε σε αυτά και άλλα ζητήματα στο Μέρος 4, αλλά εν τω μεταξύ, εκτός από τους ιούς, σε τι είδους μικροσκοπικά όργανα εξουσίας θα μπορούσε να αναφέρεται το Κέντρο Στρατηγικής 
Ηγεσίας του Στρατού των ΗΠΑ;

Ενώ υπάρχουν πολυάριθμοι υποψήφιοι, τα «νανο-taggants»[78], συμπεριλαμβανομένης της έξυπνης σκόνης, συζητούνται ανοιχτά ως εργαλεία εξουσίας σε φιλολογίες στρατιωτικών πληροφοριών. 

Η έξυπνη σκόνη, η οποία χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990, αποτελείται από μικροσκοπικά μικροηλεκτρονικά σωματίδια, τόσο μικρά όσο 20 μικρά μέχρι το 2020, τα οποία κατασκευάζονται από νανο-συστατικά και τα οποία μπορούν να ψεκαστούν, να διασκορπιστούν, να εμφυτευτούν ή να εισπνευστούν, σχηματίζοντας ασύρματα δίκτυα ικανά να μεταδίδουν πληροφορίες, «για οτιδήποτε σχεδόν οπουδήποτε» (όπως θερμοκρασία, τοποθεσία, φως, κίνηση, ήχο και ούτω καθεξής), σε ένα σύννεφο ή άλλη βάση για επεξεργασία. [79, 80]



Copyright Yena_B, 2024, ερμηνεία των ενδοσωματικών επικοινωνιών από τον καλλιτέχνη. αρχική εικόνα από τους K. Yang, D. Bi, Y. Deng, R. Zhang, M. M. U. Rahman, N. A. Ali, M. A. Imran, J. M. Jornet, Q. H. Abbasi και A. Alomainy (2020). Μια ολοκληρωμένη έρευνα για την υβριδική επικοινωνία στο πλαίσιο της μοριακής επικοινωνίας και της επικοινωνίας terahertz για το σωματοκεντρικό νανοδίκτυο. IEEE Transactions on Molecular, Biological, and Multi-Scale Communications, 6(2), 107-133.

Σε ένα έγγραφο από το Αμερικανικό Κολέγιο Πολέμου Αεροπορίας, Κέντρο Στρατηγικής και Τεχνολογίας με τίτλο, «Ενεργοποίηση επίμονης επιτήρησης χώρου μάχης: Η μορφή, η λειτουργία και το μέλλον της έξυπνης σκόνης», περιγράφεται η ικανότητα της τεχνολογίας να επιτρέπει τη «διασπορά ενός ασύρματου δικτύου αισθητήρων στα πραγματικά σώματα» των αντιπάλων, με την ικανότητα να παρέχει «ζωτικές τακτικές πληροφορίες, όπως τοποθεσία και αριθμούς». για την υποστήριξη επιχειρήσεων κατά της εξέγερσης». 

Το έγγραφο προσθέτει ότι, "Το Smart Dust προσφέρει ένα χαμηλό παρατηρήσιμο περιουσιακό στοιχείο ISR [πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης] παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες για τους αντάρτες και τον πληθυσμό των ΗΠΑ". [81]

Έχοντας συρρικνωθεί από το μέγεθος ενός κόκκου άμμου στη δεκαετία του 1990 σε μικροσκοπικές διαστάσεις μέχρι το 2020, η έξυπνη σκόνη φαίνεται να ενσωματώνει αυτό που θα μπορούσε να εννοούσε η Σχολή Πολέμου του Στρατού των ΗΠΑ όταν είπε ότι οι πηγές ενέργειας θα έρχονταν σε όλο και μικρότερα πακέτα. 

Η συμπερίληψη του πληθυσμού των ΗΠΑ ως έξυπνων στόχων επιτήρησης σκόνης στις εκθέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, επιπλέον, είναι συνεπής με ένα επαναλαμβανόμενο θέμα γύρω από την αντιεξέγερση στα έγγραφα αμυντικής επιστήμης και τεχνολογίας, όπως ένα από το Κέντρο Στρατηγικής και Τεχνολογίας του Air War College το 2009, με τίτλο «Disaster-Proofing Senior Leadership». Το έγγραφο, και πάλι από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, προειδοποιεί τους ηγέτες ότι το «νανο-ενεργοποιημένο πεδίο μάχης» του μέλλοντος θα δημιουργήσει αντιπάλους «σε όλο το φάσμα, από κρατικούς παράγοντες έως εξουσιοδοτημένα άτομα». [82]

Για να είμαστε έτοιμοι για το πεδίο μάχης με νανο-ενεργοποιημένη τεχνολογία και τα ενδυναμωμένα άτομα του μέλλοντος, το έξυπνο χαρτί σκόνης του 2007 τονίζει ότι, «ο στρατός των ΗΠΑ πρέπει να επενδύσει την ενέργεια και τα χρήματά του σήμερα ... για την ανάπτυξη εφαρμογών επίμονης επιτήρησης, όπως η έξυπνη σκόνη», καθιστώντας σαφές ότι αυτή η «επίμονη επιτήρηση» θα πρέπει να αφορά ολόκληρη την κοινωνία. 

Συμβουλεύει: «οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να οργανώσουν μια αποτελεσματική εκστρατεία επιχειρήσεων πληροφόρησης τώρα και στο μέλλον για να εκπαιδεύσουν το κοινό σχετικά με τα οφέλη της έξυπνης σκόνης στον τρόπο ζωής τους». [83]

Σε περίπτωση που ένας ηγέτης επιθυμεί να παρακολουθεί τους πληθυσμούς του με αυτόν τον τρόπο, το 2007, την ίδια χρονιά που δημοσιεύθηκε το έγγραφο Smart Dust, θεσπίστηκε ένα ευνοϊκό νομοθετικό και πρακτικό πλαίσιο υπό την αιγίδα της 9/11. Τον Αύγουστο του '07, ο πρόεδρος Μπους υπέγραψε νόμο με τίτλο «Implementing Recommendations of the 9/11 Commission Act of 2007». Στο πλαίσιο αυτού του νόμου, δημιουργήθηκε ένα Εθνικό Κέντρο Ενσωμάτωσης Βιοεπιτήρησης, προκειμένου να παρακολουθεί κάθε μελλοντικό «βιολογικό γεγονός εθνικού ενδιαφέροντος». 

Ένα τέτοιο γεγονός ορίστηκε είτε ως πράξη βιοτρομοκρατίας είτε ως ξέσπασμα οποιασδήποτε μολυσματικής ασθένειας που «μπορεί» (ή όχι) να οδηγήσει σε επιδημία. Αντιμέτωπο με μια τέτοια μολυσματική ασθένεια, το Κέντρο Ένταξης, «σε συνεννόηση με τον Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών [και] τον Υφυπουργό Πληροφοριών και Ανάλυσης» ήταν επιφορτισμένο με τη συγκέντρωση των δεδομένων παρακολούθησης του έθνους από κυβερνητικές πηγές, καθώς και από «ιδιωτικές πηγές παρακολούθησης, τόσο ξένες όσο και εγχώριες». 

Με άλλα λόγια, από το 2007, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν τη νομική εξουσία να συλλέγουν δεδομένα παρακολούθησης των πολιτών τους, από δημόσιες και ιδιωτικές πηγές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, υπό την αιγίδα του ελέγχου των ασθενειών. 

Σύμφωνα με τον νόμο, το Κέντρο (ουσιαστικά μια νομοθετικά εξουσιοδοτημένη διακρατική σύμπραξη επιτήρησης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα) έχει την ευθύνη να επωφεληθεί από την «καλύτερη διαθέσιμη» τεχνολογία πληροφοριών, προκειμένου να παρακολουθεί τα βιολογικά γεγονότα «όσο το δυνατόν πιο κοντά στον πραγματικό χρόνο». [84]

Κοιτάζοντας πίσω, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε εάν οι συστάσεις εφαρμογής της πράξης της Επιτροπής 9/11 ενεργοποιήθηκαν το 2020, καθώς ο κόσμος σαρώθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τύπου 9/11 από ένα «βιολογικό γεγονός [διεθνούς] ανησυχίας». Θα μπορούσε η έξυπνη σκόνη, με την ικανότητά της να διασκορπίζεται στους πληθυσμούς με τη ριπή ενός αεράκι - ή στο τέλος ενός ρινικού επιχρίσματος - να ταιριάζει με το νομοσχέδιο ως η «καλύτερη διαθέσιμη» τεχνολογία; [85, 86, 87, 88]

Ενώ τα «εμβόλια» Covid έχουν κερδίσει τη μεγαλύτερη προσοχή ως πιθανές πηγές συγκεκαλυμμένης ανάπτυξης νανοτεχνολογίας, το απλό ρινικό επίχρισμα PCR έχει επίσης εξεταστεί από μικροσκοπικούς για μη δηλωμένα εγκλείσματα από τη μαζική κυκλοφορία του το 2020. 

Το 2023 ο Gatti και οι συνεργάτες του μελέτησαν εννέα διαφορετικά επιχρίσματα PCR για τη μορφολογία και τη χημική τους σύνθεση, χρησιμοποιώντας οπτική μικροσκοπία και ηλεκτρονικό μικροσκόπιο περιβαλλοντικής σάρωσης με πιστόλι εκπομπής πεδίου με σύστημα διασποράς ενέργειας. [89

Οι επιστήμονες ανέφεραν ορισμένες ουσίες στα επιχρίσματα που δεν είχαν δηλωθεί στα δελτία δεδομένων των κατασκευαστών. Αυτές οι ουσίες περιελάμβαναν μαύρες ίνες που ήταν παρούσες «με σχεδόν συστηματικό τρόπο», νανοσωματίδια αργύρου, επικαλύψεις στις ίνες στυλεού που περιελάμβαναν διαφορετικούς συνδυασμούς πυριτικού άλατος, ζιρκονίου, τιτανίου, αλουμινίου και θείου και «εξαιρετικά υψηλά» επίπεδα αυτού που οι συγγραφείς περιέγραψαν ως «σκόνη». [90] Η σκόνη στα ρινικά επιχρίσματα αποτελούνταν από πυρίτιο, άνθρακα, αλουμίνιο, κάλιο, οξυγόνο, μαγνήσιο, τιτάνιο, σίδηρο και θείο.

Μήπως αυτά τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν ένα «βρώμικο περιβάλλον», όπως πρότειναν οι συγγραφείς, ή ήταν μια αντανάκλαση άλλων ειδών σκόνης, όπως η σιδηρομαγνητική έξυπνη σκόνη με βάση το πυρίτιο[91] ή η νευρική σκόνη πυριτίου-αλουμίνας, για τη δημιουργία «μιας διεπαφής εγκεφάλου-μηχανής νευρικής σκόνης (ΔΜΣ)»; [92

Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι συγγραφείς προειδοποίησαν ότι η παροχή αδήλωτων νανο-συστατικών όπως αυτά στα άκρα των ρινικών επιχρισμάτων "βαθιά μέσα στη ρινική κοιλότητα" μπορεί όχι μόνο να βλάψει το οσφρητικό επιθήλιο, αλλά "τελικά να φτάσει στον εγκέφαλο". [93]

Όλα αυτά παραπέμπουν στην πρόγνωση της NASA-Langley το 2001 ότι μια εποχή Bio-NANO (περίπου το 2020) θα έβλεπε την κρυφή νανο-σήμανση των πάντων και όλων, με ανάκριση μικροκυμάτων, για σκοπούς κατάστασης και ταυτοποίησης (όπως συζητήσαμε στο Μέρος 1). Ακολούθησε η επιμονή του Yuval Noah Harari στις αρχές του 2020 ότι η επιτήρηση είχε περάσει κάτω από το δέρμα με την άφιξη του The Pandemic™ (και των δοκιμών PCR). Ήταν έξυπνη σκόνη στην οποία αναφέρονταν;

Παράλληλα με τις εφαρμογές επιτήρησης, στον εμπορικό τομέα, η έξυπνη σκόνη έχει περιγραφεί ως «το αποκορύφωμα του Διαδικτύου των Πραγμάτων»,[94] με «την ικανότητα να πολλαπλασιάζει τις τεχνολογίες IoT έως και ένα δισεκατομμύριο φορές». [95

Ως εκ τούτου, με γνώμονα τη ζήτηση IoT και τις σχετικές εφαρμογές ιατρικής ανίχνευσης, μια έκθεση με τίτλο «Technology Convergence 2035», από το Κολέγιο Πολέμου του Στρατού των ΗΠΑ, προβλέπει ότι η έξυπνη σκόνη «θα επιτύχει την κύρια εμπορική χρήση έως το 2028». [96]
Τεχνολογίες διπλής χρήσης και διακυβέρνηση στον τομέα της βιονανονανοτεχνολογίας

Είναι σημαντικό ότι αυτή η ταυτόχρονη χρησιμότητα της έξυπνης σκόνης σε στρατιωτικές και εμπορικές/ιατρικές εφαρμογές αποτελεί παράδειγμα της φύσης «διπλής χρήσης» των νανοϋλικών και των νανοτεχνολογιών. Οι τεχνολογίες διπλής χρήσης είναι εκείνες που έχουν τόσο πολιτικές όσο και στρατιωτικές εφαρμογές και/ή επιβλαβείς καθώς και ευεργετικούς σκοπούς, όπου μπορεί να διαπραχθεί βλάβη σε μαζική κλίμακα. [97, 98]

 Ένα κοινό συστατικό στα καλλυντικά, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αερίου μουστάρδας. Η έξυπνη σκόνη, ομοίως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ιατρικό προσωπικό για την παρακολούθηση και τη θεραπεία ασθενειών ή, κρυφά, από εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία για την παρακολούθηση και την ασύρματη δικτύωση των πολιτών τους ή ως βιο-νανο όπλο για τον «εντοπισμό ή / και την καταστροφή ορισμένων τύπων κυττάρων στο σώμα». [99]

Σχετικά με αυτό το θέμα, στο βιβλίο «Nanoweapons: A Threat to Humanity», ένας φυσικός και πρώην στέλεχος της IBM και της Honeywell, ο οποίος ηγήθηκε των εξελίξεων στη μικροηλεκτρονική και τους αισθητήρες (όπως η έξυπνη σκόνη), προειδοποιεί για υπαρξιακές απειλές από οπλοποιήσιμες νανοτεχνολογίες «που προηγουμένως είχαν υποβιβαστεί στη φαντασία».

 Οι τεχνολογίες που περιγράφει περιλαμβάνουν «αυτοαναπαραγόμενα έξυπνα νανορομπότ», τα οποία «αναζητούν και καταστρέφουν στόχους χωρίς ανθρώπινη συμβολή και αυτοαναπαράγονται με υλικά που βρίσκονται στο περιβάλλον». [100]

 Ομοίως, το 2001, μαζί με την έξυπνη σκόνη, η NASA Langley περιέγραψε, "Micro Dust Weaponry" ή "Micron μεγέθους μηχανικής 'σκόνης' που διανέμεται ως αεροζόλ και εισπνέεται στους πνεύμονες. Η σκόνη τρυπά μηχανικά στον πνευμονικό ιστό και εκτελεί διάφορες «Παθολογικές Αποστολές». Μια εντελώς «νέα» κατηγορία όπλων που είναι νόμιμη». [101]

Το αποτέλεσμα των διπλών χρήσεων για πολλές, αν όχι για τις περισσότερες, βιο-νανοτεχνολογίες είναι ότι η συγκεκαλυμμένη ανάπτυξή τους ως όπλων είναι τόσο απλή όσο το να τις αποκαλούν με κάποιο καλοήθη όνομα, για παράδειγμα μια ιατρική παρέμβαση. Αυτό φέρνει στο νου το σχόλιο της NASA Langley σχετικά με τις «δυνατότητες επίθεσης» των «'Δούρειων Ίππων' 'πολιτικών' [εισαγωγικά στο πρωτότυπο] συστήματα». [102

Σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο χαρακτηρισμό των δυτικών εγχώριων πληθυσμών ως αντιπάλων (βλ. εκθέσεις του 2021 σχετικά με την εγχώρια «τρομοκρατία», τον «εξτρεμισμό», τον «ριζοσπαστισμό» και τους «θεωρητικούς συνωμοσίας» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή[103] και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ),[104] οι πολίτες θα ήταν σοφό να παραμείνουν σε εγρήγορση για την πιθανή διπλή χρήση και κατάχρηση της βιο-νανοηλεκτρικής ενέργειας.

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: Υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία επιδιώκουν να μεταφράσουν τις βιο-νανο/μετανθρωπιστικές συμβουλές πολιτικής στην πράξη, για παράδειγμα προωθώντας τη μικροηλεκτρονική («έξυπνη») σκόνη; Ενδιαφέρονται ακόμη και για τη βιο-νανο ενέργεια;

Εάν η απόδειξη βρίσκεται στην πουτίγκα πολιτικής, φαίνεται ότι είναι πράγματι. Για να αναφέρουμε μόνο μερικά παραδείγματα μεταξύ των διοικήσεων, η κυβέρνηση Κλίντον ξεκίνησε την Εθνική Πρωτοβουλία Νανοτεχνολογίας (NNI) το 2000[105] με τη συμβουλή του κύριου συγγραφέα της έκθεσης NBIC που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Άμυνας [106]. 

Το NNI συνεχίζεται μέχρι σήμερα. [107] Λίγο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2003, ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους υπέγραψε τον νόμο έρευνας και ανάπτυξης νανοτεχνολογίας του 21ου αιώνα, ή το δημόσιο δίκαιο 108-153,[108] για να δημιουργήσει ένα εθνικό ινστιτούτο νανοτεχνολογίας [109]. 

Σε διεθνές επίπεδο, παρόμοια δραστηριότητα λαμβάνει χώρα σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη, την Κίνα, το Ιράν, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και τη Σαουδική Αραβία, για να αναφέρουμε μόνο τις πιο ενεργές περιοχές. [110, 111

Επίσης, δημιουργήθηκε από την πρωτοβουλία NBIC το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2014-2020[112], το οποίο οδήγησε στην έναρξη το 2018 του έργου «Horizon 2020 Graphene Flagship», της μεγαλύτερης ερευνητικής πρωτοβουλίας της Ευρώπης,[113] με στόχο, σύμφωνα με τον ιστότοπό του, να ενσωματώσει την εμπειρογνωμοσύνη 170 ακαδημαϊκών και βιομηχανικών εταίρων[114] για να «φέρει την καινοτομία του γραφενίου έξω από το εργαστήριο σε εμπορικές εφαρμογές», [115] ... 

«Επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος για την αποδοχή των τεχνολογιών γραφενίου από τη βιομηχανία». [116]

Βασιζόμενη σε αυτή την αυξανόμενη διεθνή βάση νανοτεχνολογίας, το 2013 η κυβέρνηση Ομπάμα ξεκίνησε την πρωτοβουλία Brain Research through Advancing Innovative Neurotechnologies (BRAIN), μια σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που διαρκεί έως το 2025, με τη συμμετοχή των DARPA, IARPA, NIH, FDA και των Στρατιωτικών Υπηρεσιών μεταξύ άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών. [117

Τα έργα του περιλαμβάνουν εκείνα που αφορούν τη νανοεπιστήμη, τις διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής και τη βιοϊατρική. [118, 119] Λίγα χρόνια αργότερα, το 2016 υπό τη διοίκηση Τραμπ, το Κογκρέσο ίδρυσε έναν Υφυπουργό Άμυνας για την Έρευνα και τη Μηχανική (USD R &E) ως μέρος του νόμου περί εξουσιοδότησης εθνικής άμυνας του 2017. 

Ο νέος υφυπουργός «θα αναλάβει κινδύνους, θα πιέσει το φάκελο της τεχνολογίας, θα δοκιμάσει και θα πειραματιστεί και θα έχει το περιθώριο να αποτύχει, ανάλογα με την περίπτωση». [120] Το επόμενο έτος, στις 18 Δεκεμβρίου 2017, η διοίκηση Trump κυκλοφόρησε τη Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας, δηλώνοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν προτεραιότητα στις αναδυόμενες τεχνολογίες που είναι κρίσιμες για την οικονομική ανάπτυξη και ασφάλεια, όπως η επιστήμη των δεδομένων, η κρυπτογράφηση, οι αυτόνομες τεχνολογίες, η επεξεργασία γονιδίων, τα νέα υλικά, η νανοτεχνολογία, οι προηγμένες τεχνολογίες υπολογιστών και η τεχνητή νοημοσύνη». [121]

Πιο πρόσφατα, τον Φεβρουάριο του 2022, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μπάιντεν, η υφυπουργός Άμυνας για την Έρευνα και τη Μηχανική, που δημιουργήθηκε υπό τον Τραμπ, ανακοίνωσε ότι το γραφείο της θα «ηγηθεί μιας στρατηγικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας για το Υπουργείο Άμυνας (DoD)»[122] που επεδίωκε «επιτυχία μέσω πολιτικών που ενθαρρύνουν την καινοτομία και την ανάληψη κινδύνων». [123]

 Οι «κρίσιμοι τεχνολογικοί τομείς» ενδιαφέροντος περιελάμβαναν διεπαφές ανθρώπου-μηχανής, προηγμένα υλικά, ασύρματη σύνδεση μελλοντικής γενιάς και τεχνητή νοημοσύνη. Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2022 ο Λευκός Οίκος του Μπάιντεν εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα ανακοινώνοντας τη χρηματοδότηση μιας νέας «βιοοικονομίας», βάσει της οποίας οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επενδύσουν και θα «αναπτύξουν τεχνολογίες και τεχνικές μηχανικής για να είναι σε θέση να γράφουν κυκλώματα για κύτταρα και προβλέψιμα να προγραμματίζουν τη βιολογία με τον ίδιο τρόπο που γράφουμε λογισμικό και υπολογιστές προγραμμάτων». [124]

Με την προβληματική παρουσίαση της βιολογίας ως τεχνολογίας, που πρέπει να χειραγωγηθεί σαν ένα πρόγραμμα υπολογιστή στο όνομα της «οικονομίας»,[125] το εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν είναι αξιοσημείωτο στο ότι, όπως και η δημιουργία από την κυβέρνηση Τραμπ ενός γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Υπουργείου Άμυνας με κινδύνους, η εντολή αναλήφθηκε σε στενή συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό. 

Μέρες μετά την έκδοση του εκτελεστικού διατάγματος του Μπάιντεν, ο ίδιος υφυπουργός Έρευνας και Μηχανικής του Υπουργείου Άμυνας που δημιουργήθηκε από τον Τραμπ, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής τεχνολογίας του Πενταγώνου[126] και επιβλέπει τις δραστηριότητες της DARPA,[127] είπε: «Αυτό το εκτελεστικό διάταγμα θα προωθήσει και θα συγχρονίσει τις προσπάθειές μας - σε όλο το Υπουργείο Άμυνας και σε ολόκληρη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση». [128

Πριν από τους πολιτικούς και στρατιωτικούς διορισμούς της,[129] η υφυπουργός πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας της στη Raytheon. [130]

Και έτσι είναι ότι ενώ οι πληθυσμοί έχουν θαμπωθεί, εξαπατηθεί και αποσπαστεί από το θέατρο της εκλογικής πολιτικής, οι κυβερνήσεις και ο στρατός των ΗΠΑ έχουν αθόρυβα θέσει τα εννοιολογικά, δομικά και τεχνολογικά θεμέλια για τις μετανθρωπιστικές κοινωνίες – τη μία διοίκηση μετά την άλλη. Πίσω από το θέαμα των σεξουαλικών κατορθωμάτων της Κλίντον, τις γκάφες του Μπους, την ευγλωττία του Ομπάμα, το Russiagate και το κατασκεύασμα της 6ης Ιανουαρίου, μια στρατιωτική επιχείρηση στον μετανθρωπισμό προχωρά σταθερά, σε μεγάλο βαθμό χωρίς αναφορά και χωρίς αμφισβήτηση. Κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν φαίνεται να άλλαξε ποτέ αυτή την τροχιά. Οι εκλογές του 2024, στοιχηματίζουμε, δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση.

Παραπομπές για το μέρος 3




[1] Alderson-Day, Β., και Fernyhough, C. 2015. Εσωτερική ομιλία: Ανάπτυξη, γνωστικές λειτουργίες, φαινομενολογία και νευροβιολογία. Ψυχολογικό Δελτίο, Τόμος 141, Τεύχος 5. σελίδες 931-965. [Περιοδικό]

[2] dos Santos Barbosa, Α., Marcello Romani-Dias, Μ., και Veludo-de-Oliveira, Τ.Μ.. 2020. Στοιχεία για τα acets της γυναικείας εμπορευματοποίησης: Βία στο πανεπιστήμιο Ccntext στη διοίκηση (Έκδοση 1) [Σύνολο δεδομένων]. Ζηνόδο. [Περιοδικό]

[3] van de Wiel, Λ. 2020. Κατάψυξη γονιμότητας: Κρυοσυντήρηση ωαρίων και η έμφυλη πολιτική της γήρανσης. Κεφάλαιο 3, Κατεψυγμένα ωάρια και η χρηματιστικοποίηση της γονιμότητας: Κατανομή της αναπαραγωγικής γήρανσης στο αναπαραγωγικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα. Νέα Υόρκη (NY): New York University Press. [Ιστοσελίδα]

[4] Kunstler, Β. 2008. Ηγεσία στην εποχή της ανθρώπινης μοναδικότητας: Νέες απαιτήσεις, νέες δεξιότητες, νέα ανταπόκριση. Σειρά Μονογραφιών Πρωτεύς, Τόμος 2, Τεύχος 1, σελ.25. [Ιστότοπος]

[5] Gamble, J., και Gribble, Κ. 2022. Η «περιεκτική» γλώσσα σχετικά με τη φροντίδα μητρότητας κινδυνεύει να αποκλείσει πολλές γυναίκες. Ο Guardian. [Ιστότοπος]

[6] Lakoff, Γ. 1985. Γυναίκες, φωτιά και επικίνδυνα πράγματα: ποιες κατηγορίες αποκαλύπτουν για το μυαλό. Σικάγο: Πανεπιστήμιο του Chicago Press.

[7] Βερολίνο, Β., Kay, σ. 1969. Βασικοί χρωματικοί όροι: η καθολικότητα και η εξέλιξή τους. Berkeley: Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Τύπου.

[8] Rosch, Ε. 1978. Αρχές κατηγοριοποίησης. Στο Cognition and Categorization, Rosch, E. and Lloyd, B.B., Eds., pp.27-48. Hillsdale, NJ: Λόρενς. [Ιστότοπος]

[9] Hunn, Ε. 1982. Ο ωφελιμιστικός παράγοντας στη λαϊκή βιολογική ταξινόμηση. American Anthropologist, Vol. 84, No. 4, pp. 830-847. [Περιοδικό]

[10] Mervis, Γ. 1975. Οικογενειακές ομοιότητες: Μελέτες στην εσωτερική δομή των κατηγοριών. Γνωστική Ψυχολογία, Τόμος 7, Τεύχος 4, σ. 573-605. [Περιοδικό]

[11] Tversky, Β. 1983. Συστατικά και κατηγοριοποίηση, ουσιαστικών και κατηγοριοποίηση: Πρακτικά συμποσίου κατηγοριοποίησης και ταξινόμησης ουσιαστικών, Eugene, Oregon. [Ιστότοπος]

[12] Έντουαρντς, Μ. 2022. Τι συμβαίνει? Η αποβολή της μείωσης των ποσοστών γονιμότητας. Αποκαλύψτε το DC. [Ιστότοπος]

[13] Mondegreen, Ε. 2022. Οι κίνδυνοι της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο: Οι Αμερικανοί γιατροί βλάπτουν άσκοπα τα παιδιά. UnHerd. [Ιστότοπος]

[14] Harvey, Δ. 2005. Μια σύντομη ιστορία του νεοφιλελευθερισμού. Οξφόρδη: Oxford University Press, σ. 33.

[15] Alen, Γ.Ε. 2013. "Σφαγή του κοπαδιού": Ευγονική και το κίνημα διατήρησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, 1900-1940. Journal of the History of Biology, Τόμος 46, Τεύχος 1, σελ.31–72. [Περιοδικό]

[16] Murphy, Μ. 2021. Η φεμινιστική υπόθεση κατά των εντολών εμβολιασμού. UnHerd. [Ιστότοπος]

[17] Johnson, Μ. 1987. Το σώμα στο μυαλό: η σωματική βάση του νοήματος, της φαντασίας και της λογικής. Πανεπιστημιακός Τύπος του Σικάγο.

[18] Phillips, σ. 2018. Γίγαντες. Νέα Υόρκη: Seven Stories Press. [Ιστοσελίδα]


[20] Κοσμόμετρο. 2023. Παγκόσμιος πληθυσμός ανά έτος. [Ιστότοπος]

[21] King, A., και Schneider, β. 1991. Η πρώτη παγκόσμια επανάσταση: Μια έκθεση από το Συμβούλιο της Λέσχης της Ρώμης. Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη. Βιβλία Πάνθεον. [Ιστότοπος]

[22] Meadows, D.H., Meadows, D., Randers, J., Meadows, D.L., και Behrens, W.W.III. 1972. Τα όρια της ανάπτυξης: Μια έκθεση για το σχέδιο της Λέσχης της Ρώμης σχετικά με τη δύσκολη θέση της ανθρωπότητας. Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη. Βιβλία του Σύμπαντος. [Ιστότοπος]

[23] Το νυστέρι. 2021. 25 Σεπτεμβρίου, Τόμος 398, Αρ. 10306, εξώφυλλο. [Περιοδικό]

[24] Epstein, C.A. 2015. Ναζιστική Γερμανία: Αντιμετωπίζοντας τους μύθους. John Wiley &; Υιοί, 76.

[25] Bostrom, Ν. 2005. Για την υπεράσπιση της μετα-ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Βιοηθική, Τόμος 19., Τεύχος 3, σ. 202-214. [Περιοδικό]

[26] Rubin, Γ. 2008. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το μέλλον του ανθρώπου. Στο Schulman, A., and Merrill, T.W., Eds., Human Dignity and Bioethics: Essays Commissioned by the President's Council on Bioethics. Washington D.C.: President's Council on Bioethics, σ. 155-172. [Ιστότοπος]

[27] Zemblyas, M., και Bozalek, V. 2014. Μια κριτική ενασχόληση με τις κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: η συμβολή της συναισθηματικής στροφής και του μεταανθρωπισμού. Acta Academica, Τόμος 14, Τεύχος 4, σ. 29-17. [Περιοδικό]

[28] Roco, M.C. και Bainbridge, W., Eds. 2002. Συγκλίνουσες τεχνολογίες για τη βελτίωση της ανθρώπινης απόδοσης: νανοτεχνολογία, βιοτεχνολογία, πληροφορική και γνωστική επιστήμη. Arlington, VA: Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών. [Ιστότοπος]

[29] Kunstler, Β. 2008. ό.π. [Ιστότοπος]

[30] Ό.π., σ.7. [Ιστότοπος]

[31] Roco, M.C. και Bainbridge, W., Eds. 2002. ό.π., σ. 89. [Ιστότοπος]

[32] Roco, M.C., και Bainbridge, W., Eds. 2001. Κοινωνικές επιπτώσεις της νανοεπιστήμης και της νανοτεχνολογίας: Έκθεση εργαστηρίου NSET [Υποεπιτροπή Επιστήμης, Μηχανικής και Τεχνολογίας Νανοκλίμακας]. Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, σ. 86. [Ιστότοπος]

[33] Ρόκο. M.C., και Bainbridge, W., Eds. 2002. ό.π., σ. 12. [Ιστότοπος]

[34] ό.π., σ. 161 [Ιστοχώρος]

[35] Κέντρο Ανάπτυξης, Εννοιών και Δόγματος του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (DCDC). 2021. Human Augmentation – The Dawn of a New Paradigm: A strategic implications project, σε συνεργασία με το Γραφείο Αμυντικού Σχεδιασμού (BODP) του Γερμανικού Υπουργείου Άμυνας, σ. 11, 19 και 59. [Ιστότοπος]

[36] Ό.π., σ. 28 και 61. [Ιστότοπος]

[37] ό.π., σ. 13 [Ιστοσελίδα]

[38] Μπέικερ, C.J. 2023. Οι τέσσερις πυλώνες της ιατρικής δεοντολογίας καταστράφηκαν στην αντιμετώπιση του Covid. Ινστιτούτο Brownstone. [Ιστότοπος]

[39] Kheriaty, Α. 2022. Η συνθήκη του ΠΟΥ συνδέεται με ένα παγκόσμιο ψηφιακό σύστημα διαβατηρίων και ταυτότητας. Ινστιτούτο Brownstone. [Ιστότοπος]

[40] Ιππότης, Κ. 2022. Η «Συνθήκη για την πανδημία» θα παραδώσει τα κλειδιά του ΠΟΥ στην παγκόσμια κυβέρνηση. Εκτός φύλακα. [Ιστότοπος]

[41] Ιππότης, Κ. 2022. Ο ΠΟΥ προχωρά στο πρόγραμμα διαβατηρίων εμβολίων GLOBAL. Εκτός φύλακα. [Ιστότοπος]

[42] Thakur, R. 2024. Ο ΠΟΥ θέλει να κυβερνήσει τον κόσμο. Ινστιτούτο Brownstone. [Ιστότοπος]

[43] Νεβραδάκης, Μ. 2023. Οι τροποποιήσεις του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού θα δώσουν στον ΠΟΥ πρωτοφανή εξουσία να παρακάμπτει την εθνική κυριαρχία, προειδοποιεί ειδικός. Ο Υπερασπιστής: Ειδήσεις & Απόψεις για την Άμυνα της Υγείας των Παιδιών. [Ιστότοπος]

[44] Συμμαχία για τη Διεθνή Φυσική Υγεία. 2024. Σκεφτείτε ΠΟΙΟΣ δεν πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις για την υγεία σας; Πρέπει να είσαι συνωμοσιολόγος. Ο Υπερασπιστής: Ειδήσεις & Απόψεις για την Άμυνα της Υγείας των Παιδιών. [Ιστότοπος]

[45] Kunstler, Β. 2008. ό.π. [Ιστότοπος]

[46] Emanuel, P., Walper, S., DiEuliis, D., Klein, N., Petro, J.B. και Giordano, J. 2019. Cyborg Soldier 2050: Σύντηξη ανθρώπου/μηχανής και οι επιπτώσεις για το μέλλον του Υπουργείου Άμυνας. Aberdeen, MD: U.S. Army Combat Capabilities Development Command Chemical Biological Center, σελ. vi και vii. [Ιστότοπος]

[47] Lerman, Δ. 2022. Ο βραχίονας εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης ανέλαβε την ευθύνη κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης του Covid. Ινστιτούτο Brownstone. [Ιστοσελίδα]

[48] Lerman, Δ. 2024. Το DOD δήλωσε στο Pharma Exec ότι ο ιός «αποτελούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια» στις 4 Φεβρουαρίου 2020. Ινστιτούτο Brownstone. [Ιστότοπος]

[49] Johnson, Λ. 2024. The People's Terms of Reference, Answers to Questions on Notice, Document 12, Terms E and N, σελ.87-139 και 217-231. Επιτροπή Νομικών και Συνταγματικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Κοινοβούλιο της Αυστραλίας. [Ιστότοπος]

[50] Smith, Δ. 2020. Ο Τραμπ αποκαλύπτει την προσπάθεια «στρέβλωσης» για τη δημιουργία εμβολίου κατά του κορονοϊού μέχρι το τέλος του έτους. Ο Guardian. [Ιστότοπος]

[51] Florko, Ν. 2020. Νέο έγγραφο αποκαλύπτει το πεδίο εφαρμογής και τη δομή της επιχείρησης Warp Speed και υπογραμμίζει την τεράστια στρατιωτική εμπλοκή. Στατ. [Ιστότοπος]

[52] Altman, P., Rowe, J., Hoy, W., Brady, G., Lefringhausen, A., Cosford, R. και Wauchope, Β. 2023. Οι επιταγές εθνικής ασφάλειας έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19; Ινστιτούτο Brownstone. [Ιστότοπος]

[53] Cancryn, Α., Cook, Ν., &; Diamond, Δ. 2020. Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον Αζάρ. Πολιτικό. [Ιστότοπος]

[54] Ponton, Φ. 2023α. Είναι τα «εμβόλια» Covid-19 μια στρατιωτική απάντηση βιοάμυνας που πήγε τρομερά στραβά; Σύρμα του 21ου αιώνα. [Ιστότοπος]

[55] Ponton, F. 2023b. Ο δούρειος ίππος του ΝΑΤΟ πίσω από την αντίδραση της Ευρώπης στον Covid-19 – μέρος 1: Εμβολιασμός της Ευρώπης με ένα στρατιωτικό πειραματικό αντίμετρο βιοάμυνας. Σύρμα του 21ου αιώνα. [Ιστότοπος]

[56] Webb, W. 2020. Η επιχείρηση Warp Speed χρησιμοποιεί έναν εργολάβο που συνδέεται με τη CIA για να κρατήσει μυστικές τις συμβάσεις εμβολίων Covid-19. Απεριόριστο Hangout. [Ιστότοπος]

[57] Agamben, Γ. 1998. Homo Sacer: Κυρίαρχη δύναμη και γυμνή ζωή. Στάνφορντ, CA: Πανεπιστημιακός Τύπος του Στάνφορντ. [Ιστοσελίδα]

[58] Bushnell, Δ. 2001. Μελλοντικά στρατηγικά ζητήματα/μελλοντικός πόλεμος [Περίπου 2025]. Παρουσίαση στο 4ο Ετήσιο Συμπόσιο & Έκθεση Δοκιμών και Εκπαίδευσης για Ετοιμότητα: Αναδυόμενες Προκλήσεις, Ευκαιρίες και Απαιτήσεις, National Defense Industrial Association (NDIA), 13-16 Αυγούστου 2001. NASA Langley Research Center, σ. 81. [Ιστότοπος]

[59] Akyildiz, Ι. Φ. 2023. TeraHertz Band Communication: Ένα παλιό πρόβλημα επανεξετάζεται &; Ερευνητικές κατευθύνσεις για την επόμενη δεκαετία. Σειρά σεμιναρίων ARRC,** Technology Innovation Institute, Advanced Technology Research Council (ATRC), YouTube. [Ιστότοπος]

[60] UK Ministry of Defence Development, Concepts and Doctrine Centre (DCDC). 2021. Human Augmentation – The Dawn of a New Paradigm: A strategic implications project, in partnership with the German Ministry of Defence Bundeswehr Office for Defence Planning (BODP). [Website]

[61] Khizroev, S. 2018. Meet Technobiology’s Wireless Messenger: The Nanoparticle. TedX Talks, YouTube. [Website]

[62] Ποταμοί, B.M. 2019. Ο Battelle ανέθεσε σύμβαση από την DARPA για την ανάπτυξη μη χειρουργικής νευροτεχνολογίας. Executive Biz - Τελευταία κάλυψη ειδήσεων ομοσπονδιακών και κυβερνητικών εργοληπτικών εταιρειών. [Ιστότοπος]

[63] Nguyen, T., Gao, J., Wang, P., Nagesetti, A., Andrews, P., Masood, S., Vriesman, Z., Liang, P., Khizroev, S. και Jin, X. 2021. In vivo ασύρματη εγκεφαλική διέγερση μέσω μη επεμβατικής και στοχευμένης παροχής μαγνητοηλεκτρικών νανοσωματιδίων. Neurotherapeutics, Τόμος 18, σελίδες 2091–2106. [Περιοδικό]

[64] Prabhakar, Α. 2013. Δήλωση του Διευθυντή, Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας, που υποβλήθηκε στην Υποεπιτροπή για τις Αναδυόμενες Απειλές και Δυνατότητες, Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, σ. 7. [Ιστότοπος]

[65] Ma, Y., Luo, Z., Steiger, C., Traverso, G. και Adib, F. 2018. Ενεργοποίηση βαθιάς δικτύωσης ιστών για μικροσκοπικές ιατρικές συσκευές. SIGCOMM '18: Πρακτικά του Συνεδρίου 2018 της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για την Επικοινωνία Δεδομένων της ACM [Association for Computing Machinery]. Αύγουστος 2018, Βουδαπέστη, Ουγγαρία, σ. 417–431. [Ιστότοπος]

[66] Claverie, B., και Du Cluzel, F. 2021. «Γνωστικός πόλεμος»: Η έλευση της έννοιας της «γνωστικής» στο πεδίο του πολέμου. Στο B. Claverie, B. Prébot, N. Buchler, and F. du Cluzel, Eds. Cognitive Warfare: The Future of Cognitive Dominance. Γραφείο Υποστήριξης Συνεργασίας του ΝΑΤΟ, σελ.6. [Ιστότοπος]

[67] Emanuel, P. κ.ά. 2019. ό.π. [Ιστότοπος]

[68] Finn, Μ. 2009. Νόηση 2035: Επιβίωση σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον μέσω πρωτοφανούς νοημοσύνης. Έκθεση έρευνας που υποβλήθηκε στο Air War College Air University, σ. 38. [Ιστότοπος].

[69] Prabhakar, Α. 2013. ό.π., σ. 7. [Ιστότοπος]

[70] Roco, M.C., Bainbridge, W.S., Tonn, B., and Whitesides, G., eds. 2013. Σύγκλιση γνώσης, τεχνολογίας και κοινωνίας: πέρα από τη σύγκλιση των νανο-βιο-πληροφοριών-γνωστικών τεχνολογιών. Lancaster, PA: Παγκόσμιο Κέντρο Αξιολόγησης Τεχνολογίας, σελ.359. [Ιστότοπος]

[71] Κέντρο Ανάπτυξης, Εννοιών και Δόγματος του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (DCDC). 2021. ό.π., σ.13. [Ιστότοπος]

[72] Roco, M.C. κ.ά. 2013. ό.π., σ. 2 και 358. [Ιστότοπος]

[73]Ό.π., σ. 28. [Ιστότοπος]

[74] Bushnell, Δ. 2020. Ανατρεπτικές τεχνολογίες και οι υποτιθέμενες επιπτώσεις τους στην κοινωνία και την αεροδιαστημική - μπαίνοντας στην εικονική εποχή. Τεχνικό υπόμνημα. Hampton, Virginia: NASA Langley Research Center, σ. 7, 10 και 16. [Ιστότοπος]

[75] Roco, M.C. και Bainbridge, W., Eds. 2002. ό.π., σ. 19 και 97. [Ιστότοπος]

[76] Σχολή Πολέμου του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών. 2004. Proteus: Ιδέες για μια νέα εποχή. CCRTS (Command and Control Research and Technology Symposium) Briefing, σ. 11. [Ιστότοπος]

[77] Ό.π., σ.11. [Ιστότοπος]

[78] Hauth, Κ.Π. 2010. Νανοτεχνολογία: απειλές και αποτρεπτικές ευκαιρίες έως το 2035. Ερευνητική έκθεση που υποβλήθηκε στο Air War College Air University. [Ιστότοπος]

[79] Dickson, Α.Ε. 2007. Ενεργοποίηση της επίμονης επιτήρησης στο πεδίο της μάχης: Η μορφή, η λειτουργία και το μέλλον της έξυπνης σκόνης. Χαρτί Blue Horizons. Κέντρο Στρατηγικής και Τεχνολογίας, Σχολή Πολέμου Αεροπορίας. [Ιστότοπος]

[80] Αραβόσιτος. 2019. Τι είναι το Smart Dust; Αραβόσιτος®. [Ιστότοπος]

[81] Dickson, Α.Ε. 2007. ό.π., σ. 26-27 και 29. [Ιστότοπος]

[82] Ημέρα, Α.Ε. 2009. Ανώτερη ηγεσία θωράκισης έναντι καταστροφών: Πρόληψη τεχνολογικής αποτυχίας σε μελλοντικό νανο-πόλεμο. Χαρτί Blue Horizons. Center for Strategy and Technology, Air War College, σ. 1. [Ιστότοπος]

[83] Dickson, Α.Ε. 2007. ό.π., σ. II και 27-28. [Ιστότοπος]

[84] Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών. 2007. Συστάσεις εφαρμογής της πράξης 9/11 της Επιτροπής του 2007. Δημοσίου Δικαίου 110-53, 110ο Συνέδριο, σελ.111-114. [Ιστότοπος]

[85] Aileni, R.M., Suciu, G., Serrano, M., Maheswar, R., Valderrama Sakuyama, C.A., Pasca, S. 2020. Η προοπτική του έξυπνου πλέγματος σκόνης με βάση το IoEE [Internet of Everything Everywhere] για την ασφάλεια και την προστασία στις έξυπνες πόλεις. Στο S. Rani, R. Maheswar, G. Kanagachidambaresan, and P. Jayarajan, Eds. Integration of WSN and IoT for Smart Cities book. Σειρά βιβλίων EAI/Springer Innovations in Communication and Computing, σ. 151-179. Cham, Ελβετία: Springer. [Ιστότοπος]

[86] Ramaian, C. P., Vinayagam, N., Ramanathan, K.P., Dhanraj, J.A., Selvaraju, N., Jenoris Muthiya Solomon, J.M. και Anaimuthu, S. 2023. Μια κριτική αξιολόγηση σχετικά με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη έξυπνου αισθητήρα σκόνης για εφαρμογές μηχατρονικής. Πρακτικά Συνεδρίου AIP 2690, 020055. ISET International Conference on Applied Science &; Engineering (Υπόθεση 2021), σελ.020055-1-020055-9. [Ιστότοπος]

[87] Συνδεδεμένος κόσμος. Δημοσίευμα. Δεν υπάρχει ημερομηνία. Γίνετε έξυπνοι για τη σκόνη. [Ιστότοπος]

[88] Link, J.R., και Sailor, M.J. 2003. Έξυπνη σκόνη: Αυτοσυναρμολογούμενοι, αυτοπροσανατολιζόμενοι φωτονικοί κρύσταλλοι πορώδους Si. Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, Vol. 100, τεύχος 19, σ. 10607–10. [Περιοδικό]

[89] Gatti, A.M., Ristic, M. και Montanari, S. 2023. Χημικές-φυσικές έρευνες εννέα τύπων ρινοφαρυγγικών επιχρισμάτων για τις αναλύσεις PCR. MOJ Biol Med. (MedCrave Online Journal of Biology and Medicine), Τόμος 8, Τεύχος 3., σελ. 133-137. [Περιοδικό]

[90] Ό.π., σ. 134 και 135. [Ιστότοπος]

[91] Ναύτης, M.J., Li, Y.Y., Trujillo, Ν., Dorvee, J.R., 2006. Έξυπνη σκόνη: Σιδηρομαγνητικοί φωτονικοί κρύσταλλοι που προέρχονται από πορώδες πυρίτιο. Πρακτικά – Electrochemical Society, 206th Electrochemical Society Meeting, 3 – 8 October 2004, Honolulu, HI. [Ιστότοπος]

[92] Neely, R. M., Piech, D. K., Santacruz, S. R., Maharbiz, M. M. και Carmena, J. M. 2018. Πρόσφατες εξελίξεις στη νευρωνική σκόνη: Προς μια πλατφόρμα νευρωνικής διεπαφής. Current Opinion in Neurobiology, Τόμος 50, σ. 64–71. [Περιοδικό]

[93] Gatti, A.M., et al. 2023. ό.π., σ. 136. [Ιστότοπος]

[94] Αραβόσιτος. 2019. ό.π. [Ιστότοπος]

[95] Nicholas Delcour, N., Duncan, L., Lancaster, P. και Vann, L. 2020. Εκτίμηση τεχνολογικής σύγκλισης έως το 2035. United States Army War College, σ. 108. [Ιστότοπος]

[96] ό.π., σ.108

[97] Evans, N.G. και Commins, Α. 2017. Ορισμός της έρευνας διπλής χρήσης: όταν η επιστημονική πρόοδος μπορεί να βοηθήσει και να βλάψει την ανθρωπότητα. Η συζήτηση. [Ιστότοπος]

[98] Miller, Σ. 2018. Επιστήμη και τεχνολογία διπλής χρήσης, ηθική και όπλα μαζικής καταστροφής. Cham, Ελβετία: Springer International Publishing.

[99] Link, J.R., και Sailor, M.J. 2003. ό.π., σ.10609 [Ιστοσελίδα]

[100] Millott, Π.Μ. 2019. Ανασκόπηση του *Nanoweapons: A Growing Threat to Humanity από τον Louis A. Del Monte. Potomac Books, 2017, 244 σελ. Air University Press. [Ιστότοπος]

[101] Bushnell, Δ. 2001. Μελλοντικά στρατηγικά ζητήματα/μελλοντικός πόλεμος [Περίπου 2025]. Παρουσίαση στο 4ο Ετήσιο Συμπόσιο & Έκθεση Δοκιμών και Εκπαίδευσης για Ετοιμότητα: Αναδυόμενες Προκλήσεις, Ευκαιρίες και Απαιτήσεις, National Defense Industrial Association (NDIA), 13-16 Αυγούστου 2001. NASA Langley Research Center, σ. 43. [Ιστότοπος]

[102] Ό.π., σ. 81. [Ιστότοπος]

[103] Farinelli, Φ. 2021. Θεωρίες συνωμοσίας και δεξιός εξτρεμισμός – Ιδέες και συστάσεις για το P/CVE. Δίκτυο ευαισθητοποίησης για τη ριζοσπαστικοποίηση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή. [Ιστότοπος]

[104] Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. 2021. Δελτίο Εθνικού Συμβουλευτικού Συστήματος για την Τρομοκρατία, 14 Μαΐου 2021. Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. [Ιστότοπος]

[105] Εθνικό Συμβούλιο Επιστήμης και Τεχνολογίας. 2000. Εθνική Πρωτοβουλία Νανοτεχνολογίας: Η Πρωτοβουλία και το Σχέδιο Υλοποίησής της. Επιτροπή Τεχνολογίας, Υποεπιτροπή Επιστήμης, Τεχνολογίας του Εθνικού Συμβουλίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, Υποεπιτροπή Επιστήμης, Μηχανικής και Τεχνολογίας Νανοκλίμακας. [Ιστότοπος]

[106] Εθνική Ακαδημία Μηχανικών. 2024. Mihail Roco, Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών. Εθνικές Ακαδημίες: Επιστήμες, Μηχανική, Ιατρική. [Ιστότοπος]

[107] Ο Λευκός Οίκος. 2023. Εορτασμός της επετείου των 20 χρόνων από την έγκριση της Εθνικής Πρωτοβουλίας Νανοτεχνολογίας. Γραφείο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου. [Ιστότοπος]

[108] Κογκρέσο των ΗΠΑ. 2023. Νόμος περί έρευνας και ανάπτυξης νανοτεχνολογίας του 21ου αιώνα. 15 USC 7501. [Ιστότοπος]

[109] Hauth, Κ.Π. 2010. ό.π. [Ιστότοπος]

[110] Ό.π. [Ιστότοπος]

[111] Garshasbi, Μ. 2021. Το Ιράν μεταξύ των πέντε πρωτοπόρων της νανοτεχνολογίας. Σύγχρονη διπλωματία. [Ιστότοπος]

[112] Roco, M.C., et al., Eds. 2013. ό.π., σ. 2. [Ιστότοπος]

[113] Ναυαρχίδα γραφενίου. Δεν υπάρχει ημερομηνία. Η ναυαρχίδα του γραφενίου. Πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. [Ιστότοπος]

[114] Ναυαρχίδα γραφενίου. Δεν υπάρχει ημερομηνία. Εμβληματικοί συνεργάτες γραφενίου. Πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. [Ιστότοπος]

[115] Ναυαρχίδα γραφενίου. Δεν υπάρχει ημερομηνία. Εκβιομηχάνιση. Πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. [Ιστότοπος]

[116] Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 2022. Ναυαρχίδα γραφενίου. [Ιστότοπος]

[117] Gramm, J.D. και Branagan, B.A. 2021. Το Neurowar είναι εδώ! Διπλωματική εργασία από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. [Ιστότοπος]

[118] Ίδρυμα Kavli. 2013. Το Ίδρυμα Kavli και οι πανεπιστημιακοί εταίροι δεσμεύουν 100 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα του εγκεφάλου. Ινστιτούτο Kavli για την Επιστήμη του Εγκεφάλου. [Ιστότοπος]

[119] Ίδρυμα Καβλή. 2014. Συνέντευξη Τύπου Brain Initiative. [Ιστότοπος]

[120] Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου (CRS). 2020. Οργανισμός Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας: Επισκόπηση και θέματα για το Κογκρέσο. Έκθεση CRS που εκπονήθηκε για τα μέλη και τις επιτροπές του Κογκρέσου, σ. 19. [Ιστότοπος]

[121] Ο Λευκός Οίκος. 2017. Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σ. 20. Ουάσιγκτον. [Ιστότοπος]

[122] Υπουργείο Άμυνας. 2022. Όραμα του Υπουργείου Αμυντικής Τεχνολογίας για μια εποχή ανταγωνισμού. Δελτίο τύπου, Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. [Ιστότοπος]

[123] Υφυπουργός Άμυνας. 2022. USD(R&E) Τεχνολογικό όραμα για μια εποχή ανταγωνισμού. Memo, US Department of Defense Research and Engineering, σ. 1 και 2. [Ιστότοπος]

[124] Μπάιντεν, J.R. 2022. Εκτελεστικό διάταγμα για την προώθηση της βιοτεχνολογίας και της καινοτομίας βιοπαραγωγής για μια βιώσιμη, ασφαλή και προστατευμένη αμερικανική βιοοικονομία. Ο Λευκός Οίκος. [Ιστότοπος]

[125] ό.π. [Ιστότοπος]

[126] ΜακΚόρμικ. 2022. Η επικεφαλής τεχνολογίας του DOD, Heidi Shyu, λαμβάνει το 2ο βραβείο Wash100 από τον Executive Mosaic CEO Jim Garrettson. GovConWire. [Ιστότοπος]

[127] Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Δεν υπάρχει ημερομηνία. Heidi Shyu: Υφυπουργός Άμυνας για την Έρευνα και τη Μηχανική (OUSD (R &E)). [Ιστότοπος]

[128] Έντουαρντς, J. 2022. Το DOD θα επενδύσει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στη βιοπαραγωγή. Heidi Shyu ανέφερε. Καλώδιο GovCon. [Ιστότοπος]

[129] Βικιπαίδεια. 2024. Χάιντι Σιού. Βικιπαίδεια Η Ελεύθερη Εγκυκλοπαίδεια. [Ιστότοπος]

[130] Αμερικανικός στρατός. Δεν υπάρχει ημερομηνία. Η αξιότιμη Heidi Shyu, Βοηθός Γραμματέας του Στρατού (Απόκτηση, Διοικητική Μέριμνα & Τεχνολογία) και Στέλεχος Προμηθειών Στρατού. [Ιστότοπος]

(Προτεινόμενη εικόνα: "150606-N-PO203-115" από το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών έχει άδεια CC BY 2.0.)

Συγγραφείς

Η Δρ Lissa Johnson είναι ανεξάρτητη ερευνήτρια που γράφει για τις ψυχολογικές πτυχές των δημόσιων υποθέσεων, τις ψυχολογικές επιχειρήσεις, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ιθαγένεια και την άσκηση και κατάχρηση εξουσίας. Τα προσόντα της περιλαμβάνουν προπτυχιακούς τίτλους στις σπουδές των μέσων ενημέρωσης και στην επιστήμη της συμπεριφοράς, με τιμητική διατριβή στη νευροανοσολογία, μεταπτυχιακό στην κλινική ψυχολογία και διδακτορικό δίπλωμα στις ψυχολογικές διαδικασίες που εμπλέκονται στη χειραγώγηση της αντίληψης της πραγματικότητας. Έχει γράψει εκτενώς για τη δίωξη του Julian Assange και τον πόλεμο κατά του Wikileaks. Η δουλειά της έχει εμφανιστεί στο The Lancet, Sydney Morning Herald, The Age, Canberra Times, WAtoday και New Matilda, μεταξύ άλλων. Από το 2003, η Lissa ξεκίνησε μια πρακτική στην κλινική ψυχολογία και το 2023 παραιτήθηκε από την εγγραφή της ψυχολόγου λόγω κατασταλτικής νομοθεσίας για τους επαγγελματίες υγείας. Το 2024, παραιτήθηκε από τη θέση της Διευθύντριας, αποχωρώντας από το επάγγελμα της υγείας. Η τρέχουσα εστίασή της είναι στις κοινωνικό-ψυχολογικές πτυχές της εποχής του Covid, στον ρόλο των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών και στον μετανθρωπισμό.Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις



Με διδακτορικό στην εφαρμοσμένη ψυχογλωσσολογία και εμπειρία ως αναλυτής εικόνων, ο Daniel Broudy διδάσκει σε τομείς που κυμαίνονται από τη θεωρία της επικοινωνίας έως την οπτική ρητορική και από τη σύνθεση έως τη ρητορική γραμματική. Η έρευνά του επικεντρώνεται στους ήχους, τα σύμβολα, τα σημάδια, τις εικόνες και τα χρώματα ως εργαλεία που αναπτύσσονται από κέντρα εξουσίας για να διαμορφώσουν τη γνώση και να επηρεάσουν την ανθρώπινη αντίληψη και το συναίσθημα. Επιλογές του επιστημονικού του έργου μπορείτε να βρείτε στο ResearchGate. Ο Daniel είναι Συνεργάτης Ερευνητής με την Ομάδα Εργασίας για την Προπαγάνδα και τον Παγκόσμιο «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας» της 9/11.Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις



Με διδακτορικά στις Γερμανικές Σπουδές και τις Διεθνείς Σχέσεις, ο David A. Hughes δίνει διαλέξεις σε τομείς όπως οι σπουδές ασφάλειας, η θεωρία των διεθνών σχέσεων, η ανάλυση εξωτερικής πολιτικής, η παγκοσμιοποίηση και η ιδιαιτερότητα των ΗΠΑ. Η έρευνά του επικεντρώνεται στον ψυχολογικό πόλεμο, την «9/11», τον «COVID-19», το βαθύ κράτος, το έγκλημα πληροφοριών, την τεχνοκρατία, τον αναζωπυρωμένο ολοκληρωτισμό και τις ταξικές σχέσεις πίσω από τις ψυχολογικές επιχειρήσεις. Επιλογές της δουλειάς του μπορείτε να βρείτε στο Academia.edu. Ο David είναι Συνεργάτης Ερευνητής με την Ομάδα Εργασίας για την Προπαγάνδα και τον Παγκόσμιο «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας» της 9/11.




2 σχόλια:

  1. Η θεωρία του ... "ν-1"

    Θυμάσαι που αφού μας πήραν την Πόλη οι Μογγόλοι, ο αρχιμογγόλος είδε στον τοίχο μια μούτζα (πέντε δάχτυλα ανοιχτά) και εν τέλει έμαθε ότι αν υπήρχαν 5 χριστιανοί όπως τους ήθελε ο Χριστός, οι βρωμιάρηδες δε θα τη μαγάριζαν;

    Αυτό ισχύει προφανώς για κάθε εποχή μ.Χ., αλλά επειδή δεν ξέρουμε τα "μαθηματικά" του Θεού, ο καθένας Ορθόδοξος (και μόνος Χριστιανός) οφείλει να σκέπτεται την πιθανότητα, στην εποχή του να υπάρχουν ν-1 Χριστιανοί (όπου "ν" ο αριθμός των Χριστιανών που χρειάζεται ο Χριστός για να μην πάρει το πάνω χέρι ο αντίχριστος) και ότι ο ίδιος είναι αυτός που θα συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό.

    Αυτός είναι - για τον γράφοντα - ο μόνος τρόπος να ωφελήσουμε και τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους: Να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε οι ίδιοι ικετεύοντας για το Έλεος του Θεού, θεωρώντας ωστόσο πάντα τα έργα μας ανάξια λόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Μέσω συνδέσεων εγκεφάλου με εγκέφαλο και εγκεφάλου με διαδίκτυο, υπήρχε η ελπίδα ότι τα «συνδεδεμένα ενισχυμένα άτομα» του μέλλοντος θα σχημάτιζαν «μια δικτυωμένη κοινωνία δισεκατομμυρίων ανθρώπων», δημιουργώντας μαζί μια «παγκόσμια συλλογική νοημοσύνη» ή μυαλό κυψέλης. [75] Με άλλα λόγια, το όραμα της επίσημης διοίκησης για τους «ενισχυμένους» πολίτες του μέλλοντος ήταν ως κόμβοι σε ένα τεράστιο δίκτυο.

    ----------------------------
    Αυτή θα είναι ψηφιακή Νοόσφαιρα ή Παγκόσμιος Εγκέφαλος ή Νους ή Συνείδηση. Γκούκλισε τον συνδιασμό αυτών των λέξεων αγγλικά και στο youtube να δεις τι γίνεται ! Δηλαδή όλοι οι άνθρωποι, όλη η ανθρωπότητα ή όση θα απομείνει από αυτή, μετά τις εκκαθαρίσεις, πόλεμοι, αρρώστιες κλπ. θα είναι ενωμένη διαδικτυακά σε ένα ψηφιακό σύστημα απευθείας από τον εγκέφαλο. (Το χάραγμα του Θηρίου της Αποκάλυψης.) Ο παγκόσμιος εγκέφαλος θα λειτουργεί όπως ανθρώπινος. Όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί με τους δισεκατομμύρια νευρώνες και τις δισεκατομμύρια επισυνάψεις μεταξύ τους και δημιουργεί την συνείδηση και την σκέψη έτσι και παγκόσμιος εγκέφαλος θα λειτουργεί μόνο που θέση του κάθε νευρώνα θα βρίσκεται δια συνδεμένος ο κάθε άνθρωπος, και θα σχηματίζει την παγκόσμια συνείδηση, την Νοόσφαιρα ή πλανητικό νου. Σε σύστημα μποργκ =κυψελωειδώς. Η τέλεια Δυστοπία. Ακόμη και η ανθρώπινη σκέψη ή προσευχή που δεν εναρμονίζεται με τας εντολάς και υποδείξεις θα επισημαίνεται και θα αμείβεται ή θα τιμωρείται. Αυτή θα είναι η ψηφιακή Αντι-Εκκλησία =η Ψηφιακή Νοόσφαιρα. Η Νοόσφαιρα κάθε λίγο θα αναβαθμίζεται με τερατωδώς πολλές φορές ανώτερη της ανθρώπινης Τεχνητής Γενικής Νοημοσύνης AGI. Και αυτό το ψηφιακό όλο και πιο εξελιγμένο σύστημα θα συνεχίζεται προς μέλλον. Αυτοί που θα ΔΕΝ θα ενσωματωθούν σε αυτό το ψηφιακό σύστημα θα γυρίσουν στην λίθινη εποχή ούτε να αγοράσουν ούτε να πουλήσουν ούτε να επικοινωνήσουν με αλληλογραφία έστω θα μπορούν. Αυτό ετοιμάζουν αλλά όχι για όλους μόνο για τους λίγους και εκλεκτούς τους. Όλοι οι υπόλοιποι σύντομα θα μείνουν άνεργοι και μετά θα μετατραπούν σε παρίες, περιθώριο. Το ψηφιακό μέλλον δεν θα χρειάζεται πια τους ανθρώπους, θα είναι περιττοί.
    .
    Ξεχνούν ότι υπάρχει ένας παράγοντας που μπορεί να το σταματήσει όλο αυτό. Και στην κατάλληλη στιγμή θα το κάνει όταν το θελήσει, με την σωτήρια παρέμβαση Του. Το άρθρο αυτό πρέπει να μεταφραστεί σωστά. Αξίζει. Αυτή περίπου είναι η αλήθεια του μέλλοντος μας. Ο κύβος ερρίφθη έρχονται καταιγίδες επικών, βιβλικών διαστάσεων σύντομα ... καλπάζουν προς τα πάνω μας. Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρας των ανθρώπων είναι κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή