Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΕ ΗΠΑ-ΕΕ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΕΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (ΑΡΧΙΚΑ)!
Η Μόσχα προτείνει στην Δύση σχέδιο ομοσπονδοποίησης της Ουκρανίας μετά τις εξελίξεις των τριών τελευταίων ημερών που οδήγησαν στην ανακήρυξη του Νοτνέτσκ ως ανεξάρτητης δημοκρατίας και την απόφαση διενέργειας δημοψηφίσματος για την ένωση με την Ρωσία στις 11 Μαΐου.
Όπως φαίνεται αυτή είναι και η τελική ημερομηνία που δίνει ως προθεσμία η Μόσχα στους Δυτικούς, για να δώσουν εντολή στην ελεγχόμενη πλήρως από αυτούς ομάδα των τραπεζιτών-ναζιστών και λοιπών στασιαστών του Κιέβου που υποδύονται την "κυβέρνηση" της χώρας, για αλλαγή του Σύντάγματος και την αποδοχή μιας χαλαρής συνομοσπονδίας.
Το σχέδιο προβλέπει αναγνώριση της Υπερδνειστερίας ως ανεξάρτητου κράτους, τη δημιουργία ουκρανικής Συνομοσπονδίας με πέντε ή έξι αυτόνομες δημοκρατίες και βέβαια την μη ένταξη της κεντρικής και δυτικής Ουκρανίας και της Μολδαβίας σε ΝΑΤΟ και Ε. E.
Και η ρωσική απαίτηση για συνομοσπονδία αναφέρεται σε μία νέα δομή με την ύπαρξη ανεξάρτητων κρατών, ακόμα και σε επίπεδο ενόπλων δυνάμεων-πολιτοφυλακών, αλλά και Κοινοβουλίων κλπ.
Η οποία ουσιαστικά θα διαιρέσει την Ουκρανία, ένα ούτως ή άλλως τεχνητό κράτος, στις δυτικές περιοχές που είναι τα πρώην εδάφη των Πολωνίας και Ρουμανίας που προσάρτησε η Σοβιετική Ένωση μετά την νίκη της στον Β'ΠΠ επί της ναζιστικής Γερμανίας (αντίστοιχα προσαρτήθηκαν από την Πολωνία γερμανικά εδάφη, όπως η ανατολική Πρωσσία, κοιτίδα του γερμανικού μιλιταρισμού τον 19ο και 20ο αιώνα) και στις ρωσόφωνες περιοχές.
Κατ'αυτό τον τρόπο θεωρεί η Μόσχα ότι θα υπάρξει ασφάλεια για τους ρωσόφωνους (είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι εν καιρώ και οι περιοχές αυτές θα ενταχθούν στην Ρωσική Ομοσπονδία).
Σε διαφορετική περίπτωση τον λόγο θα έχει η ένοπλη ισχύς προς εξασφάλιση της επιβίωσης των ρωσόφωνων πληθυσμών της Ουκρανίας και βέβαια η υπερσυγκέντρωση στρατιωτικής ισχύος στα δυτικά ρωσικά σύνορα επέναντι σε ουσιαστικά άοπλα ή μειωμένης στρατιωτικής ισχύος ΝΑΤΟϊκά κράτη έχει ακριβώς αυτό τον σκοπό: Να καταστήσει πειστική την πρόταση της Μόσχας.
Συγκεκριμένα η Μόσχα απαιτεί δημιουργία χαλαρής συνομοσπονδίας αυτόνομων δημοκρατιών στην Ουκρανία. Οι περιοχές αυτές θα είναι, του Ντόνετσκ, του Χάρκοβο, του Λούγκανσγκ, της Οδησσού (όσον φορά τους ρωσόφωνους και τους φιλορώσους), του Κιέβου και μάλλον και του Λβιβ (όσον αφορά τους γερμανοχαζαρικούς πληθυσμούς).
Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σε απάντηση των απειλητικής δήλωσης της Ουάσιγκτον, πορσωπικά κατά του Β.Πούτιν, ανέφερε με νόημα «Εάν εκείνοι που αυτοαποκαλούνται κυβέρνηση της Ουκρανίας συνεχίσουν την ανεύθυνη στάση τους απέναντι στη μοίρα της χώρας και του λαού της, η Ουκρανία θα βρεθεί αναπόφευκτα ενώπιον νέων δυσκολιών και κρίσεων.
Η Ουκρανία πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε συνταγματική αναθεώρηση που θα δίνει αυτονομία στις περιφέρειες και θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πολιτών της".
Μάλιστα, μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ με τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ο Λαβρόφ εξέφρασε την θέση πως η Ουκρανία «χρειάζεται διεθνή βοήθεια για να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν εθνικό διάλογο για συνταγματική αναθεώρηση».
Τα γεγονότα στην ανατολική Ουκρανία «δεν φαίνεται να είναι αυθόρμητα», είπε ο Τζον Κέρι στον ομόλογό του Σ.Λαβρόφ, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Κέρι «κατέστησε σαφές πως περαιτέρω απόπειρες της Ρωσίας να αποσταθεροποιηθεί η Ουκρανία θα έχουν κόστος για τη Ρωσία», συνεχίζει η αμερικανική ανακοίνωση, καλώντας εκ νέου τη Μόσχα σε κινήσεις αποκλιμάκωσης.
Οι δύο πλευρές, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συζήτησαν τη σύγκληση άμεσων συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας, ΗΠΑ και ΕΕ εντός δεκαημέρου για την αποκλιμάκωση των εντάσεων.
"Την ανησυχία της" εκφράζει η γερμανική κυβέρνηση (αφού πρώτα έβαλε το "χεράκι της" στην περιοχή) για τα γεγονότα που σημειώθηκαν χθες και το σαββατοκύριακο στην ανατολική Ουκρανία, με την ανακήρυξη της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, την κατάληψη κρατικών κτιρίων από φιλορώσους διαδηλωτές κλπ, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου της χώρας.
«Οι τελευταίες εξελίξεις στο Ντονέτσκ και το Χάρκοβο είναι κάτι για το οποίο ανησυχούμε πολύ όλοι στη γερμανική κυβέρνηση», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου