ΤΟ ΕΥΦΥΕΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΤΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΙΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ...ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΜΠΛΟΥΖΑ
του Κ. Μπογδανίδη
Είναι από τις περιπτώσεις που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Να σε...ενοχλεί ακόμη κι ένα χαριτωμένο σύνθημα σε μια μπλούζα...να σε ενοχλεί κι ο αέρας που αναπνέεις...η ακομη χειρότερα: Να πηγαίνει μια μαθήτρια το πρωί στο Σχολείο της και το...αναγραφόμενο λογότυπο στη μπλούζα της να δημιουργεί "διπλωματικό" επεισόδιο! Και μην φανταστείτε ότι το σύνθημα είχε να κάνει με..εξτρεμιστικά και άλλα περίεργα- απλώς η μαθήτρια νοσταλγεί την πατρίδα της , την Ελλάδα! Αλλά η...δασκάλα είχε τη "μύγα" και πειράχτηκε!
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της cretalive: Σε μια, όχι μεγάλη, πόλη της Γερμανίας (ας μην αναφέρουμε ονόματα και διευθύνσεις, ας διατηρήσουμε την ανωνυμία του παιδιού...για ευνόητους λόγους) ήταν μια μέρα όπως όλες. Η νεαρή ομογενής μαθήτρια με καταγωγή από την Κρήτη πήγε στο (γερμανικό) σχολείο της κανονικά φορώντας γεμάτη καμάρι τη φούτερ μπλούζα που της είχε χαρίσει ο θείος της.
Τι έγραφε στα γερμανικά; "δεν χρειάζομαι θεραπεία, πρέπει απλώς να πάω στην Ελλαδα.."!
Ωραίο, συναισθηματικό και...έξυπνο! Έτσι, τουλάχιστον της είπαν όλοι εκτός από τη δασκάλα της η οποία μόλις την είδε εξοργίστηκε! Τη φώναξε και της είπε-όχι κομψά- να μην την ξαναφορέσει! Κι όταν το κορίτσι τη ρώτησε γιατί η απάντηση ήταν απσοτομωτική: Γιατί λέει έτσι είναι σαν να δείχνει ότι η Γερμανία είναι χάλια!
Έγινε σούσουρο στο σχολείο, η μαθήτρια το μετέφερε στην μητέρα της και χάριν στη δική της ψυχραιμία , αλλά και της διευθύντριας του Σχολείου που παρενέβη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Επήλθε ηρεμία, αλλά το περιστατικό έχει ήδη γίνει γνωστό στην περιοχή....
Οι Γερμανοί δεν έχουν αλλάξει καθόλου!
ΑπάντησηΔιαγραφήούτε οι Γερμανοτσολιάδες στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες δορυφόρους τους.
Οι Γερμανοί δεν χαρίζουν λεφτά γιατί είναι καλοί άνθρωποι!
Δίνουν χρήματα για να δημιουργούν προτεκτοράτα!
http://neoelliniko.blogspot.gr/2013/04/blog-post_27.html
Τι ήταν το πακέτο Ντελόρ;
Μετά την προσχώρηση της Ελλάδας το 1981 και της Πορτογαλίας και της Ισπανίας το 1986, οι περιφερειακές ανισότητες μεταξύ των τότε 12 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας διογκώθηκαν σημαντικά. Ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κρίσης, καθώς και της επιθυμίας να ολοκληρωθεί η εσωτερική αγορά και να ενισχυθεί η οικονομική και κοινωνική συνοχή, η Επιτροπή υπέβαλε προτάσεις στο Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη μεταρρύθμιση του κοινοτικού δημοσιονομικού συστήματος. Στην ανακοίνωσή της της 15ης Φεβρουαρίου 1987 με τίτλο «Προϋποθέσεις της επιτυχίας της Ενιαίας Πράξης: Νέοι ορίζοντες για την Ευρώπη», που αργότερα ονομάστηκε «Πακέτο Ντελόρ Ι», η Επιτροπή πρότεινε κανόνες για τη βελτίωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της διαδικασίας του προϋπολογισμού. Η πρόταση αφορούσε μια νέα διοργανική συμφωνία με την οποία το Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Επιτροπή θα συμφωνούσαν για τις πολυετείς δημοσιονομικές προοπτικές και προτεραιότητες.
Το «Πακέτο Ντελόρ Ι», που εγκρίθηκε τελικά από το Συμβούλιο τον Μάρτιο του 1988, έδωσε το έναυσμα για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα «1992» που περιλάμβανε τη μεταρρύθμιση της κοινής γεωργικής πολιτικής, την ενίσχυση της κοινοτικής δράσης στους τομείς της πολιτικής συνοχής, της επιστήμης, της τεχνολογίας, της περιβαλλοντικής πολιτικής και της πολιτικής μεταφορών. Κύριες χώρες δικαιούχοι ήταν: Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα (8,2 δισ. ECU). Οι περιφέρειες αυτές μείωσαν το χάσμα του κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.
http://www.hyper.gr/makthes/960317/60317a27.html
Κυριακή 17 Μαρτίου 1996
Ειδήσεις
Από την Ευρωπαική Ενωση
Πρόστιμο 5 δις δραχμές στους κτηνοτρόφους λόγω... υπερπαραγωγής
Πρόστιμο 5 δισ. δρχ. θα κληθούν να πληρώσουν οι Ελληνες αγελαδοτρόφοι, σύμφωνα με πληροφορίες της "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το πρόστιμο επιβάλλεται λόγω της υπέρβασης της ποσόστωσης παραγωγής αγελαδινού γάλακτος κατά περίπου 60.000 τόνους.