Η ΑΓΓΛΙΑ, ΜΕ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ (14) ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ, ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ…
Κοινοποιεί ο Γεωκών
To 1974 η Αγγλία, με δεκατέσσερα (14) πλοία και αριθμό αεροσκαφών, συνέβαλε στην επιτυχία της απόβασης και της εισβολής ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ στην Κύπρο το 1974, Ο στόλος τους, ευρίσκετο έξω από την Κερύνεια, τρεις μέρες πριν από το πραξικόπημα.
Το 1953, το Συμβούλιο του Στέμματος, αποφάσισε τον διαμελισμό της Κύπρου…
(α) Το σχέδιο του διαμελισμού και οι χάρτες που κατέγραψαν τις διαχωριστικές γραμμές ήσαν Αγγλικοί, από το σχέδιο Ράντκλιφ το 1956 έως σήμερα το Λονδίνο σχεδίασε εννέα διχοτομικά σχέδια …
(β) Το 2004, πριν ακόμα το Λονδίνο παρουσιάσει το εγκληματικό, διχοτομικό σχέδιο Χάνυ- Ανάν, προέβη σε σφυγομέτρηση του Κυπριακού λαού και διαπίστωσε ( λανθασμενα) ότι μεγάλο ποσοστό θα υπεστήριζε την διχοτόμηση. Δηλαδή το «ΝΑΙ… Γι΄αυτό και το παρουσίασε.
Η άφιξη όμως της πενταμελούς ομάδας υπηρεσιακών παραγόντων της Αμερικής (C.I.A.) με επικεφαλής του εκ Κερύνειας κύπριον Φίλιπ Χρίστοφερ, λίγες μέρες μετά ανέτρεψε τα σχέδια του Λονδίνου. Αν το Λονδίνο πετύχαινε, σήμερα η Κύπρος θα ήτο διαμελισμένη και μέσω των τριών αγγλοεπιλεγμένων δικαστών θα αναζητούσαμε ως σήμερα τους ενόχους της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
(γ) Η θέση του Μακαρίου του Γ΄ όσον αφορά το ΑΚΕΛ και τους Άγγλους, την οποία απεκάλυψε στον κ. Γ. Μάτση και τον μ. Αλέκο Μιχαηλίδη, λίγο πριν πεθάνει. «Βρέστε τρόπο να ενωθούν όλα τα κόμματα και να απομονωθεί, πάση θυσία, το ΑΚΕΛ, γιατί ΑΚΕΛ ( κομμουνιστικό κόμμα Κύπρου ) και Άγγλοι θα μας καταστρέψουν παντελώς».
(δ) Απόρρητο έγγραφο της CIA του 1957, προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Αμερικής Φόστερ Ντάλλες, το οποίο μεταξύ άλλων έλεγε: «Εάν η Αγγλία επιτύχει τον διαμελισμόν της Κύπρου, τότε η Κύπρος θα είναι μία μόνιμη εστία προστριβών, που εμείς, συχνά, θα καλούμεθα να τις καταστέλλουμε».
Το κυπριακό πρόβλημα είναι γνωστό ότι δημιουργήθηκε το 1953, τον Σεπτέμβρη, όταν το Λονδίνο, στο Συμβούλιο του Στέμματος, αποφάσισε τον διαμελισμό της Κύπρου. Η πρώτη διαμελιστική γραμμή περιελάμβανε την Αμμόχωστο, τη Λάρνακα και τη Λεμεσό. Μετακίνηση 192.000 κόσμου.
Το αιτιολογικό της απόφασης αυτής ήτο η ανατροπή της επιρροής στην Αίγυπτο, από την αγγλική στην αμερικανική. Η Κύπρος εθεωρείτο από το Λονδίνο ως το πλέον κατάλληλο μέρος, μετά την Αίγυπτο, για να μεταφέρουν το Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων και το Αρχηγείο Πληροφοριών της Μ. Ανατολής.
( ε) Το 1952, οι Άγγλοι ήσαν πλέον βέβαιοι ότι την Αίγυπτο τελεσίδικα την απώλεσαν, γράφουν στα απόρρητα κείμενά τους «τώρα πρέπει να αναζητούμε νέους χώρους για να μετακινήσουμε (από την Αίγυπτο) το Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεών μας και το Αρχηγείο των Πληροφοριών μας».
Σύντομα, ως τέτοιος χώρος επελέγη η Κύπρος. «Από την Κύπρο δυνάμεθα να παρακολουθούμεν τα γεγονότα στην περιοχή της Μ. Ανατολής, να τα επηρεάζομεν και, εν ανάγκη, να επεμβαίνομεν...».
Τον Σεπτέμβριο του 1953, στο Συμβούλιο τους Στέμματος, πολύ ψυχρά, οι Άγγλοι αποφασίζουν και γράφουν «για να μην πάθομεν όπως πάθαμε με την Αίγυπτο» (την οποία έχασαν από τους Αμερικάνους) «θα πρέπει την Κύπρο να την ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΟΜΕΝ».
Υπάρχει έγγραφο του Φόρεϊν - Όφις του 1955, υπογεγραμμένον από τον τότε Υπ. των Εξωτερικών της Αγγλίας Μακ Μίλλαν και της Τουρκίας Ζορλού, εις το οποίο εισηγούνται τη μεταφορά από την Τουρκία στην Κύπρο 300.000 εποίκων για αλλαγή της δημογραφίας του κυπριακού πληθυσμού.
Άρθρο καταπέλτης στους «Times» του Λονδίνου την Κυριακή(11.10.2020) με τίτλο «Το παιχνίδι της Τουρκίας είναι θανατηφόρο και ο Johnson το γνωρίζει πολύ καλά» και υπότιτλο «O προ παππούς του Πρωθυπουργού λυντσαρίστηκε γιατί καταδίκασε την αρμενική γενοκτονία» αρθρογράφος ο Dominic Lawson
Ο προ-παππούς του Boris Johnson από τον πατέρα του, ο Αλί Κεμάλ Μπεις, ήταν Τούρκος δημοσιογράφος και συντάκτης εφημερίδας που πολιτεύτηκε και έγινε Οθωμανός Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος ήταν αποφασισμένος να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης χιλιάδες σφαγιαστές των Αρμενίων .
Το 1919 έγραψε « Ας μην προσπαθούμε να ρίξουμε την ευθύνη στους Αρμένιους γιατί ο κόσμος δεν είναι γεμάτος ηλίθιους. Έχουμε αρπάξει τις περιουσίες των ανθρώπων, τους απελάσαμε και τους σφάξαμε» …ακριβώς γι΄αυτόν τον λόγο απήγαγαν τον προ-παππού του τον λύντσαραν μέχρι θανάτου και τον κρέμασαν
Η διχοτόμηση της Κύπρου και η ομοσπονδία με δύο χωριστά κράτη, με το 38% του κυπριακού εδάφους να δοθεί στους Τούρκους, συζητείτο έντονα για οκτώ χρόνια στο Λονδίνο (Φόρεϊν Όφις) 1956-1964.
Το 1964 οι Τούρκοι ήθελαν την διάλυση της Κ.Δ. και αντικατάσταση με δύο ομόσπονδα κράτη που επεδίωξαν με σύμμαχους τους Βρετανούς, αλλά απέτυχαν, για να ξαναδοκιμάσουν το 1974. Στις δε 3 Ιανουαρίου του 1964 το Φόρεϊν Όφις, άρχισε να ετοιμάζει σχέδια, τα οποία ονόμαζε constituent states (λέξεις που εμφανίστηκαν επίσημα το 2004 με το βρετανικό έκτρωμα ονόματι ‘Σχέδιο Ανάν’), ένα ελληνικό και ένα τουρκικό, όπως απαιτούσαν οι Τούρκοι…
Στις 17 Ιουλίου 1974, όταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ ήλθε στο Λονδίνο με την στρατιωτική και πολιτική του κουστωδία να συνεννοηθεί με τη βρετανική κυβέρνηση για την εισβολή, του έδωσαν το πράσινο φως φτάνει να μην ενοχλούσε τις βρετανικές βάσεις, ο Ετσεβίτ τούς είχε υποδείξει μέχρι πού θα έφτανε το μαχαίρι της εισβολής του…
Στις 19 Ιουλίου 1974 ο Κίσινγκερ διαφώνησε με τη βρετανική απόφαση να προχωρούσε η τουρκική εισβολή, αλλά η βρετανική κυβέρνηση ήταν ανένδοτη. (Βλέπε βιβλίο της γράφουσας «Διζωνική Εκτέλεση της Κ.Δ 1955-2011»).
Στις δε 27 Αυγούστου 1974, κλιμάκιο του Φόρε ϊν Όφις εστάλη από τον Κάλαχαν στην Ουάσινγκτον για να ζητήσει την υποστήριξη του Κίσινγκερ στη λύση διζωνικής που ΕΙΧΕ αποφασίσει το Φόρεϊν Όφις στις 16 Αυγούστου 1974…
Ο Κίσινγκερ τούς έδωσε την υπόσχεση, αλλά μέχρι τον Δεκέμβριο του 1974 ο Κάλαχαν ανησυχούσε για την πραγματική υποστήριξη του Κίσινγκερ προς τη Διζωνική και τον πίεζε τόσο μέσω του πρέσβη του στην Ουάσινγκτον όσο και με επιστολές, για να κάνει σίγουρη τη δέσμευσή του…
1976 – Ομολογία Κάλαχαν
Δύο χρόνια αργότερα ο Τζέιμς Κάλαχαν παραδέχθηκε το έγκλημά του στη Μικτή Επιτροπή για το Κυπριακό του Βρετανικού Κοινοβουλίου, και ότι άφησαν την εισβολή να εκτελεστεί προσβλέποντας στην αλλαγή του στάτους κβο, δηλαδή την ανατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντικατάστασή της με κάτι άλλο…
Η Κύπρος θα ελευθερωθεί πλήρως από τον αγγλοτουρκικό ζυγό πολύ σύντομα…Η Κύπρος τότε θα ενωθεί με την ΕΛΛΑΔΑ και, μέσω της ένωσης, αυτόματα θα απαλλαγεί από την αγγλοτουρκική επιρροή.
philenews.com- simerini- Φανούλα Αργυρού- ΟΝΗΣΙΛΟΣ
Απόρρητο έγγραφο του Foreign Office που αποδεικνύει ότι ο Ε. Αβέρωφ, υπουργός Εθνικής Άμυνας στον Αττίλα ΙΙ (14-16 Αυγούστου 1974) άρχισε να προωθεί την ιδέα της διχοτόμησης τον Ιούλιο του 1956, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον…Αμερικανό υπουργό Kohler.
Το Σεπτέμβριο του 1956, ο Αβέρωφ επανέλαβε την ιδέα της διχοτόμησης της Κύπρου ως τη μόνη λύση του Κυπριακού ζητήματος στον υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Lange. Δύο βδομάδες αργότερα πρότεινε ξανά τη διχοτόμηση στον ίδιο τον Τούρκο πρέσβη σε δύο συναντήσεις που είχε μαζί του στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο έγγραφο αποδεσμεύτηκε, μόνο μετά την πάροδο 50 χρόνων αντί 30 χρόνων όπως ισχύει με άλλα απόρρητα βρετανικά έγγραφα.
Αυτά, για όσους επιμένουν να παραποιούν την Ιστορία και να αποκρύπτουν τη βλάσφημη φράση του επονομαζόμενου “Εθνάρχη” από την Τήνο το Δεκαπενταύγουστο του ΄74 πως η “Κύπρος κείται μακράν “(2) ο λεγόμενος Εθνάρχης που λόγω …κουφαμάρας ( Όταν ξέσπασε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940 επικαλείται το πρόβλημα της βαρυκοΐας του και δεν στέλνεται στο μέτωπο) δεν πήγε να πολεμήσει (3) !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου