ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ ΤΟΥ RALPH BARIC; ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΟΤΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΙΟΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ “ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ” ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ!
Άρθρο του Lawrence Sellin
πρώην αξιωματικού US Army.
O Ralph Baric είναι ο επιστήμονας που το 2020 προανήγγειλε φάρμακο κατά της Covic-19 και έκτοτε «περιέργως» εξαφανίστηκε από τα ΜΜΕ. Υποστήριζε ότι ο νεκρός ιος των εμβολίων μπορεί να “ζωντανέψει” μετά τον εμβολιασμό!
Μέχρι στιγμής, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν μπόρεσε να εντοπίσει μια φυσική προέλευση ή μια λογική εξελικτική πορεία για τον ιό COVID-19.
Αντίθετα, ολόκληρη η ιστορία της έρευνας για κοροναϊούς χαρακτηρίζεται από την πανταχού παρούσα χρήση της γενετικής μηχανικής για την παραγωγή νέων ιογενών συνδυασμών, γεγονός που καθιστά την εργαστηριακή προέλευση ένα πολύ πιο πιθανό σενάριο.
Το 2008, μόλις πέντε χρόνια μετά την πρώτη πανδημία του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου 2002-2003, ο Δρ Ralph Baric του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Συνθετική ανασυνδυασμένη φόρμα ζωής τύπου SARS που είναι μολυσματική σε κύτταρα και σε ποντίκια», στο οποίο περιέγραψε τη δημιουργία στο εργαστήριο ενός εντελώς νέου ιού ικανού να προκαλέσει μόλυνση από ανθρώπινο SARS:
«Εδώ, αναφέρουμε τον σχεδιασμό, τη σύνθεση και την ανάκτηση της μεγαλύτερης συνθετικής μορφής ζωής αναπαραγωγής, ενός κορανοϊού τύπου σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου 29,7-kb (Bat-SCoV), ενός πιθανού προγόνου της επιδημίας SARS-CoV ”
Σε αυτή τη μελέτη, ο Baric απέδειξε ότι ο νέος συνθετικός ιός του ήταν ικανός να μολύνει ανθρώπινα πνευμονικά κύτταρα σε παρόμοιο βαθμό με τον πρώτο ανθρώπινο πανδημικό ιό SARS επειδή είχε συνδέσει γενετικά τον τομέα δέσμευσης υποδοχέα (RBD) από τον ιό SARS στον νέο τεχνητό ιό του .
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Δρ Baric υπήρξε μακροχρόνιος ερευνητικός συνεργάτης με την Zheng-Li Shi, τη «γυναίκα νυχτερίδα» του Ινστιτούτου ιολογίας του Γουχάν.
Παρόμοια με τη μελέτη του 2008 που περιγράφηκε παραπάνω, ο Baric και η Zheng-Li Shi δημοσίευσαν από κοινού ένα επιστημονικό άρθρο το 2015 που περιγράφει την εισαγωγή του RBD από έναν πρόσφατα απομονωμένο κοροναϊό (SHC014) στο SARS-CoV-1, τον κοροναϊό υπεύθυνο για την πανδημία 2002-2003.
Ο Baric και η Zheng-Li Shi συνδύασαν τα συστατικά δύο κοροναϊών και παρήγαγαν έναν άλλο ιό SHC014-MA15, ο οποίος έδειξε «ισχυρή ιική αντιγραφή τόσο in vitro [κυτταρικές καλλιέργειες] όσο και in vivo [ζώα]», χρησιμοποιώντας μοντέλα προσαρμοσμένα για να δοκιμάσουν την ανθρώπινη μολυσματικότητα.
Εντελώς συμπτωματικά εκείνη τη χρονιά (2015) ο Bill Gates προανήγγειλε σε ομιλία του στο TEDx την πανδημία, ενώ την ίδια χρονιά επένδυε σε εταιρία που είχε στόχο την ανάπτυξη mRNA εμβολίων.
Άλλες τεχνικές γενετικής μηχανικής, όπως η εισαγωγή μιας βασικής περιοχής βασικής διάσπασης φουρίνης, η οποία βρίσκεται στον ιό COVID-19 και σε κανέναν άλλο στενό φυσικό συγγενή, καθώς και μεμονωμένες τεχνητές μεταλλάξεις «σημείου», έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στην έρευνα των επιστημόνων.
Από την αρχική πανδημία SARS 2002-2003, η οποία επίσης προήλθε από την Κίνα, έγιναν προσπάθειες δημιουργίας εμβολίου ευρέος φάσματος που θα παρέχει μακροχρόνια προστασία έναντι μιας ποικιλίας κοροναϊών που μπορεί να προκύψουν από τη φύση και να μολύνουν τους ανθρώπους.
Μία τέτοια προσέγγιση ήταν η ανάπτυξη εμβολίων ζωντανών εξασθενημένων ιών όπως εκείνων που χρησιμοποιούνται για την παιδική νόσο της ιλαράς, της παρωτίτιδας, της ερυθράς και της ανεμοβλογιάς, στην οποία παράγεται μια «εξασθενημένη» μορφή του ιού που προκαλεί την ασθένεια.
Επειδή τα εμβόλια εξασθενημένα ή ζωντανά είναι παρόμοια με τη φυσική λοίμωξη που βοηθούν στην πρόληψη, μπορεί να παραχθεί μια ισχυρή και μακροχρόνια λοίμωξη, ακόμη και ανοσοαπόκριση σε όλη τη ζωή.
Σε ένα επιστημονικό άρθρο του 2018, ο Δρ Baric προσέφερε μια στρατηγική για την ανάπτυξη ενός ευρέος φάσματος, εξασθενημένου εμβολίου για κοροναϊούς.
Ο Δρ Baric εντόπισε επίσης τον εγγενή κίνδυνο εμβολίων ζώντων εξασθενημένων ιών που έχουν αποδειχθεί ότι επιστρέφουν στην αρχική παθογόνο δομή τους μετά τη χορήγηση σε έναν λήπτη.(Ίσως έτσι εξηγούνται κάποιοι θάνατοι από τα εμβόλια).
Το 2020 τώρα ο ίδιος καθηγητής, ο Ralph Baric είχε υποστηρίξει ότι μαζί με την ερευνητική του ομάδα ανέπτυξαν ένα νέο ευρέος φάσματος αντιικό φάρμακο σε μορφή χαπιού, με την προσωρινή ονομασία EIDD-2801.
-«Το νέο φάρμακο όχι μόνο έχει μεγάλες δυνατότητες να θεραπεύσει ασθενείς με Covid-19, αλλά επίσης φαίνεται αποτελεσματικό για τη θεραπεία και άλλων σοβαρών λοιμώξεων από κορωνοϊούς».
Το φάρμακο, που δοκιμάστηκε σε καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων πνευμόνων και σε πειραματόζωα (ποντίκια), υπήρξε αποτελεσματικό στο να αποτρέψει τη σοβαρή πνευμονία και τον θάνατο.
Το φάρμακο -ένα από τα πολλά που δοκιμάζονται διεθνώς- ανακαλύφθηκε στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Φαρμάκων Έμορι (EIDD) των ΗΠΑ και οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», σχεδίαζαν να αρχίσουν εντός της άνοιξης, κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, παραλείποντας το σύνηθες ενδιάμεσο στάδιο της δοκιμής σε μεγάλα ζώα (πιθήκους ή μαϊμούδες), λόγω της επείγουσας κατάστασης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Οι δημιουργοί του αισιοδοξούν ότι το φάρμακο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου.
«Αυτό το νέο φάρμακο όχι μόνο έχει μεγάλες δυνατότητες να θεραπεύσει ασθενείς με Covid-19, αλλά επίσης φαίνεται αποτελεσματικό για τη θεραπεία και άλλων σοβαρών λοιμώξεων από κορωνοϊούς», όπως οι ιοί που προκάλεσαν τις νόσους SARS και MERS, είχε δηλώσει ένα χρόνο πριν ο καθηγητής Ralph Baric.
Όταν το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε προφυλακτικά στα τρωκτικά, απέτρεψε τη σοβαρή βλάβη των πνευμόνων, ενώ όταν χορηγήθηκε 12 έως 24 ώρες μετά τη λοίμωξη με Covid-19, μείωσε επίσης το ιικό φορτίο και την πνευμονική βλάβη.
Το «παράθυρο ευκαιρίας» για τη χορήγησή του αναμένεται να είναι μεγαλύτερο στους ανθρώπους, αλλά πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι όντως «δουλεύει» και στους ασθενείς.
Έκτοτε δεν ακούσαμε νέα από τον καθηγητή Ralph Baric και την ομάδα του. Τι απέγινε το φάρμακο; Ο ίδιος ο Ralph Baric αποφεύγει πλέον τους δημοσιογράφους και αρνούμενος να μιλήσει τόσο για τα πειράματά του όσο και για τη τύχη του φαρμάκου!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου