«ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ»: ΜΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ
Γιατί οι παγκοσμιοποιητές έχουν μια βαθιά ριζωμένη εμμονή με την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI); Τι είναι η ένθερμη αναζήτηση ενός αυτόνομου ψηφιοποιημένου εγκεφάλου που τους στέλνει σε κρίσεις έκστασης;
Έχει να κάνει με το τι μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη για αυτούς και την ατζέντα τους ή, υπάρχει επίσης ένα πιο σκοτεινό «απόκρυφο» στοιχείο στην έννοια που είναι τόσο ελκυστική;
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ένας οργανισμός αφιερωμένος στον παγκοσμιοποιητή Ατζέντα "Μεγάλη επαναφορά"ο Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και το «Κοινή Οικονομία», αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος κάθε ετήσιας συνάντησης στο Νταβός της Ελβετίας στη συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη και την επέκταση της επιρροής της στην καθημερινή ζωή.
Τα Ηνωμένα Έθνη διοργανώνουν εκτεταμένες συνεδρίες πολιτικής για την τεχνητή νοημοσύνη και δαπανούν σημαντική ποσότητα ενέργειας για τη θέσπιση «κανόνων δεοντολογίας» για την ανάπτυξη και τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης.
Στο επίκεντρο των προσπαθειών του ΟΗΕ βρίσκεται ο ισχυρισμός ότι μόνο ο ΟΗΕ έχει τα προσόντα να υπαγορεύει και να ελέγχει τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης· για το καλό όλης της ανθρωπότητας, φυσικά.
Η διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να τεθεί σε πλήρη ισχύ έως το 2030 σύμφωνα με τις λευκές βίβλους του ΟΗΕ (Όλοι οι παγκοσμιοποιητικοί οργανισμοί έχουν ορίσει το 2030 ως ημερομηνία-στόχο για όλα τα έργα τους).
Ένας άλλος λιγότερο γνωστός αλλά ουσιαστικός οργανισμός είναι η Παγκόσμια Κυβερνητική Σύνοδος Κορυφής που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ντουμπάι. Σε αυτές τις συνόδους κορυφής συμμετέχουν πολλοί εθνικοί ηγέτες και εκπρόσωποι, καθώς και εταιρικοί διευθύνοντες σύμβουλοι και διασημότητες.
Τα κύρια θέματα εστίασης στο WGS είναι συνήθως η προπαγάνδα για την κλιματική αλλαγή, ο συγκεντρωτισμός της παγκόσμιας οικονομίας, ο Μετανθρωπισμός και η Τεχνητή Νοημοσύνη.
Οι περισσότερες δημόσιες συζητήσεις για την τεχνητή νοημοσύνη περιστρέφονται γύρω από θετικές αφηγήσεις. πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι για τις πολλές μεγάλες εξελίξεις που θα προσφέρει η τεχνολογία Τ.Ν.
Μερικά από τα «πλεονεκτήματα» περιλαμβάνουν διανθρωπιστικές τροποποιήσεις υγείας, εμφυτεύματα υπολογιστών στο σώμα ή τον εγκέφαλο, ακόμη και nanobots που μπορεί μια μέρα να είναι αρκετά προηγμένα για να αλλάξουν τα ίδια τα κύτταρα μας. Με άλλα λόγια, για να επωφεληθούμε από την τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να γίνουμε λιγότερο άνθρωποι και περισσότερες μηχανές.
Άλλα υποτιθέμενα οφέλη απαιτούν ένα τεράστιο φάσμα νέων συστημάτων (μερικά από αυτά κατασκευάζονται τώρα) που θα επέτρεπαν στους αλγόριθμους να παρακολουθούν κάθε πτυχή της ζωής μας.
Οι παγκοσμιοποιητές συχνά αναφέρονται σε αυτά τα συστήματα ως το «διαδίκτυο των πραγμάτων» - Κάθε συσκευή που έχετε στην κατοχή σας, το αυτοκίνητο που οδηγείτε, κάθε υπολογιστής, κάθε κινητό τηλέφωνο, κάθε κάμερα παρακολούθησης, κάθε φως στάσης, όλα θα συγκεντρώνονταν σε ένα ενιαίο δίκτυο Τ.Ν. μέσα σε μια πόλη και κάθε πόλη θα συνδεόταν σε έναν μεγάλο ιστό αράχνης σε μια εθνική βάση δεδομένων Τ.Ν.
Το Ίντερνετ των πραγμάτων αναφέρεται τακτικά σε συνδυασμό με τη διακυβέρνηση της κλιματικής αλλαγής και τους περιορισμούς του άνθρακα. Ο σκοπός είναι ξεκάθαρος - Οι κυβερνήσεις και οι εταιρικές ελίτ θέλουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν κάθε watt ενέργειας που χρησιμοποιείτε καθημερινά.
Αυτού του είδους οι πληροφορίες πλήρους φάσματος διευκολύνουν την υπαγόρευση των αποφάσεών μας και την πρόσβασή μας σε αγαθά και υπηρεσίες. Θα είχαν τον απόλυτο έλεγχο οποιουδήποτε ζει μέσα αυτές τις «Έξυπνες Πόλεις». Ολόκληρη η ζωή σας, κάθε δευτερόλεπτο, θα παρακολουθείται και θα ελέγχεται εξονυχιστικά.
Πώς όμως θα μπορούσε να γίνει αυτό δυνατό; Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν καθημερινά. αυτό είναι πολλά δεδομένα για να κοσκινίσετε για να βρείτε κάποιον που δεν ακολουθεί τους κανόνες.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι παγκοσμιοποιητές σιγοντάρουν τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης - Είναι το μόνο διαθέσιμο εργαλείο για τη συλλογή και την οριοθέτηση της μαζικής συλλογής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.
Ήδη, καταβάλλονται προσπάθειες για τη χρήση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για την πρόβλεψη του εγκλήματος πριν συμβεί (πριν από το έγκλημα). Αυτά τα πειράματα είναι μάλλον υπερβολικά, καθώς στην πραγματικότητα δεν προβλέπουν συγκεκριμένα εγκλήματα ή δεν εντοπίζουν συγκεκριμένους εγκληματίες.
Αντίθετα, χρησιμοποιούν στατιστική ανάλυση για να προβλέψουν ποιες περιοχές μιας πόλης είναι πιο πιθανό να συμβούν ορισμένα εγκλήματα. Δεν χρειάζεστε AI για αυτό, οποιοσδήποτε αστυνομικός που έχει εργαστεί σε μια πόλη αρκετά καιρό μπορεί να σας πει πότε και πού είναι πιο πιθανό να συμβούν ορισμένα εγκλήματα.
Ξεκαρδιστικά, οι αλγόριθμοι Τ.Ν. έχουν πρόσφατα κατηγορηθεί για «φυλετική προκατάληψη» όταν πρόκειται για τις περιοχές που επιλέγουν για πρόγνωση εγκλήματος, επειδή συχνά αυτές οι περιοχές τείνουν να βρίσκονται σε κυρίως μαύρες γειτονιές και οι πιο συχνά προβλεπόμενοι εγκληματίες τείνουν να είναι νέοι μαύροι άνδρες. Έτσι, οι υπολογιστές έχουν κατηγορηθεί για φυλετικό προφίλ, όπως πολλοί αστυνομικοί κατηγορούνται για φυλετικό προφίλ.
Άλλη μια κλασική αντίφαση της πολιτικής αριστεράς: Λατρεύουν την ιδέα των περιορισμών της κλιματικής αλλαγής, του μετανθρωπισμού, ακόμη και της παρακολούθησης της τεχνητής νοημοσύνης όταν τους βολεύει, αλλά ένας υπολογιστής δεν ενδιαφέρεται για τα συναισθήματά σας και δεν ενδιαφέρεται για τα κοινωνικά ταμπού. Νοιάζεται μόνο για τους αριθμούς.
Και εδώ μπαίνουμε στους μεγαλύτερους κινδύνους που ενυπάρχουν στην τεχνητή νοημοσύνη. Φανταστείτε έναν κόσμο μικροδιαχειριζόμενο από έναν ψυχρό νεκρό αλγόριθμο που σας βλέπει μόνο ως ένα από τα δύο πράγματα: Έναν πόρο ή μια απειλή.
Η πρόβλεψη της προ-εγκληματικότητας είναι ανοησία. Οι αλγόριθμοι παρακολουθούν συνήθειες και μοτίβα και τα ανθρώπινα όντα τείνουν να σπάσουν τα μοτίβα απότομα. Οι άνθρωποι επηρεάζονται από γεγονότα κρίσης με διάφορους τρόπους που είναι αδύνατο να προμηνύονται.
Υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές και δεν θα υπάρξει ποτέ ένα σύστημα που να είναι σε θέση να προβλέψει το μέλλον, αλλά αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει τους παγκοσμιοποιητές από το να προσπαθήσουν να επιβάλουν το ζήτημα.
Η διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης είναι αναπόφευκτη σύμφωνα με τους παγκοσμιοποιητικούς θεσμούς - Ισχυρίζονται ότι μια μέρα η Τεχνητή Νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί για να κυβερνήσει ολόκληρες κοινωνίες και να επιβάλει τιμωρία με βάση επιστημονικά αποτελεσματικά μοντέλα.
Ενεργούν σαν να είναι απλώς ο φυσικός δρόμος της ανθρωπότητας και ένας δρόμος που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Δεν είναι απαραίτητα γραφτό να συμβεί, σχεδιάζεται για να συμβεί.
Οι υποστηρικτές της τεχνητής νοημοσύνης υποστηρίζουν ότι οι αλγόριθμοι δεν μπορούν να ενεργούν με την ίδια προκατάληψη που κάνουν οι άνθρωποι, επομένως, θα ήταν οι καλύτεροι δυνατοί κριτές της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Κάθε απόφαση από την παραγωγή έως τη διανομή έως την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση έως τον νόμο και την τάξη θα διαχειρίζεται η τεχνητή νοημοσύνη ως μέσο για την επίτευξη της τελικής «ισότητας».
Όπως σημειώθηκε παραπάνω, έχουν ήδη αντιμετωπίσει το εμπόδιο της στατιστικής πιθανότητας και το γεγονός ότι ακόμη και αν η τεχνητή νοημοσύνη αφεθεί να λαμβάνει αυτόνομα αποφάσεις χωρίς συναίσθημα, εκατομμύρια άνθρωποι θα εξακολουθούν να βλέπουν αυτές τις αποφάσεις ως προκατειλημμένες. Και, κατά κάποιο τρόπο, θα είχαν δίκιο.
Η πιο λογική απόφαση δεν είναι πάντα η πιο ηθική απόφαση. Επιπλέον, μία Τ.Ν. προγραμματίζεται από τον δημιουργό της και μπορεί να σχεδιαστεί για να λαμβάνει αποφάσεις έχοντας κατά νου τις προκαταλήψεις του δημιουργού. Ποιος μπορεί να προγραμματίσει η Τ.Ν.; Ποιος μπορεί να υπαγορεύσει την κωδικοποίησή της; Παγκόσμιοι ελιτιστές;
Και εδώ φτάνουμε στο πιο «πνευματικό» στοιχείο του ζητήματος της τεχνητής νοημοσύνης σε σχέση με τους παγκοσμιοποιητές.
Πριν από μερικά χρόνια έγραψα ένα άρθρο με τίτλο «Λουσιφεριανισμός: Μια κοσμική ματιά σε ένα καταστροφικό παγκοσμιοποιητικό σύστημα πεποιθήσεων». Ο στόχος μου σε αυτό το κομμάτι ήταν να περιγράψω τον μεγάλο αριθμό αποδείξεων ότι οι παγκοσμιοποιητές είναι στην πραγματικότητα ένα είδος λατρείας οργανωμένων ψυχοπαθών (άνθρωποι χωρίς ενσυναίσθηση που χαίρονται στην καταστροφή για χάρη του προσωπικού κέρδους).
Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι παγκοσμιοποιητές έχουν πράγματι μια θρησκεία και το βασικό τους σύστημα πεποιθήσεων σύμφωνα με τα στοιχεία είναι ο Λουσιφεριανός.
Ναι, είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν αρνητές εκεί έξω που θα χλευάσουν αυτήν την ιδέα, αλλά τα γεγονότα είναι αναμφισβήτητα.
Υπάρχει ένα ξεχωριστό αποκρυφιστικό στοιχείο στην παγκοσμιοποίηση και ο Λουσιφεριανός εμφανίζεται σταθερά ως η βασική φιλοσοφία. Νομίζω ότι το έσπασα μάλλον αποτελεσματικά στο άρθρο και δεν θα αναμασήσω όλα τα στοιχεία εδώ. οι άνθρωποι είναι ευπρόσδεκτοι να το διαβάσουν αν το επιθυμούν.
Έγραψα από κοσμική σκοπιά επειδή ο Λουσιφεριανισμός είναι μια εγγενώς καταστροφική ιδεολογία ακόμη και όταν εξετάζεται έξω από το πρίσμα της χριστιανικής πίστης. Πέρα από αυτό, υπάρχουν ψυχολογικά στοιχεία που πρέπει να αντιμετωπιστούν που ο Χριστιανισμός συχνά αγνοεί.
Η λουσιφεριανή φιλοσοφία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ναρκισσιστών και κοινωνιοπαθών ανθρώπων. Η ρίζα της λατρείας αφορά «ειδικά» ανθρώπινα όντα που δεν εμποδίζονται από τα όρια της συνείδησης, της ηθικής ή της ηθικής.
Η έλλειψη ενσυναίσθησης θεωρείται πλεονέκτημα για την πρόοδο και ο απώτερος στόχος του Λουσιφεριανισμού είναι η θεότητα – Ένα άτομο που γίνεται σαν θεός, είτε μέσω της λατρείας του από άλλους, της δύναμης επιρροής είτε μέσω τεχνολογικών μεθόδων παράτασης της ζωής και των ικανοτήτων.
Τι σχέση έχει όμως αυτό με την τεχνητή νοημοσύνη;
Πιστεύω ότι οι παγκοσμιοποιητές βλέπουν την τεχνητή νοημοσύνη με τέτοια ευλάβεια επειδή πιστεύουν ότι είναι μια νέα μορφή ζωής ή μια απόλυτη μορφή ζωής – μια ζωή που δημιουργούν (όπως οι θεοί δημιουργούν τη ζωή).
Και, αν το σκεφτείτε συμβολικά, αυτή η νέα «ζωή» είναι στην πραγματικότητα φτιαγμένη κατ' εικόνα των δημιουργών της: Δεν έχει καμία ενσυναίσθηση, καμία τύψεις, καμία ενοχή, καμία αγάπη. Ελλείψει καλύτερης λέξης, είναι άψυχη, όπως και οι παγκοσμιοποιητές ψυχοπαθείς είναι άψυχοι.
Αν θέλουμε να δούμε την τεχνητή νοημοσύνη με θρησκευτικούς όρους για μια στιγμή – η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα είδος αντίθεσης με τη μορφή του Χριστού. Ο Χριστός αντιπροσωπεύει μια παντογνωστική μορφή υπέρτατης αγάπης και υπέρτατης αυτοθυσίας σύμφωνα με το χριστιανικό δόγμα.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λέξη για το τι αντιπροσωπεύει τελικά η τεχνητή νοημοσύνη. Ο μόνος όρος που φαίνεται να ταιριάζει είναι "Αντίχριστος": Το μάτι όλων των ματιών. Μια κυριαρχία μιας υπερ-νοημοσύνης χωρίς ανθρωπιά.
Για να είμαι σαφής, ΔΕΝ πιστεύω σε έννοιες του τέλους του κόσμου που απεικονίζονται από εκείνους που ακολουθούν πιο δημοφιλείς ερμηνείες των Αποκαλύψεων.
Νομίζω ότι ο κόσμος αλλάζει. Νομίζω ότι οι αυτοκρατορίες ανεβαίνουν και πέφτουν και αυτό μπορεί συχνά να θεωρηθεί ως το «τέλος του κόσμου» όταν είναι πραγματικά μόνο το τέλος μιας εποχής.
Τούτου λεχθέντος, πιστεύω ολόψυχα στην ύπαρξη του κακού. Το κακό ορίζεται ως εσκεμμένα δόλιες ή καταστροφικές ενέργειες για καθαρά προσωπικό ή οργανωτικό όφελος, όπως ο φόνος ή η υποδούλωση. Το κακό υπάρχει πράγματι και είναι ένα παρατηρήσιμο στοιχείο της ανθρώπινης ζωής.
Υπάρχουν επίσης χαρακτηριστικά της ανθρωπότητας που οδηγούν στο καλό, που μας εμποδίζουν από την αυτοκαταστροφή όταν τα ακούμε. Η συνείδηση, η λογική, η σοφία και συχνά η πίστη μπορούν να παρέχουν ασπίδα ενάντια στις κακές πράξεις για τους περισσότερους από εμάς.
Αν δεν είχαμε αυτούς τους πυλώνες μέσα στον ψυχισμό μας θα είχαμε εκμηδενιστεί εδώ και πολύ καιρό. Όμως, υπάρχουν μερικοί που δεν έχουν συνείδηση, που δεν έχουν ενσυναίσθηση και περιφρονούν αυτά τα χαρακτηριστικά ως «περιοριστικά».
Η τεχνητή νοημοσύνη σχεδιάζεται από τέτοιου είδους ανθρώπους. Και ίσως δεν θα προκαλέσουν το «τέλος του κόσμου» με όρους που καταλαβαίνουμε συνήθως (ή με βιβλικούς όρους), αλλά με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσαν να αφαιρέσουν όλα όσα κάνουν την ανθρωπότητα αντάξια του κόσμου.
Κατά κάποιο τρόπο, αυτό θα ήταν μια Αποκάλυψη. Θα ήταν ένας ζωντανός εφιάλτης που διευθύνεται από ψυχοπαθητικούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν κοινωνικοπαθητική τεχνητή νοημοσύνη, ενθαρρύνοντας ενεργά και επιτρέποντας στις μάζες να εγκαταλείψουν το ανθρώπινο σώμα τους για να γίνουν ψηφιακά τερατουργήματα και τεχνολογική χίμαιρα.
Εάν ήταν επιτυχής, θα ήταν πραγματικά ο απόλυτος μολυσμός της φύσης ή του σχεδίου του Θεού, αν αυτό είναι που πιστεύετε. Η επιδίωξη της θεότητας δεν αξίζει τον κόπο για τους περισσότερους από εμάς, αλλά για τους παγκοσμιοποιητές είναι το όνειρο μιας εποχής και θα κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να το επιτύχουν.
Μπράντον Σμιθ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ
Ο συγγραφέας αν και δεν είναι χριστιανός Ορθόδοξος προσεγγίζει με τα μάτια ενός ειλικρινούς ανθρώπου την νεα δαιμονική εποχή.
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι εντοπίζει την αντίθεη χροιά της νεοταξικής "τεχνολογίας"...
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι εντοπίζει την αντίθεη χροιά της νεοταξικής "τεχνολογίας"...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου