Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ; ΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 

Γράφει ο Νικήτας  Αποστόλου

     

 Όργανα του κράτους που δεν σέβονται το  Σύνταγμά του, που δεν το θεωρούν ιερό και απαραβίαστο, εύκολα και το παραβιάζουν.

  Το ότι αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα, το αντελήφθηκαν τα όργανα της Ε.Ε. και με δεδομένο ότι  αυτά είναι όργανα, που υπηρετούν την παγκοσμιοποίηση των αγορών, η οποία στοχεύει στην απορρόφηση της εθνικής κυριαρχίας των επί μέρους κρατών, έγιναν, από το 2010, αδίστακτα.

 

Έτσι προκειμένου να διασωθούν οι Γερμανικές και Γαλλικές Τράπεζες και βεβαίως το Ευρώ ως ισχυρό και αποταμιευτικό νόμισμα διεθνώς, μας επιβλήθηκαν η περιβόητη δανειακή σύμβαση και τα 4 μνημόνια. Τα αποτελέσματα για την χώρα μας από την εφαρμογή των αποδείχθηκαν ολέθρια. 

Απώλεια ΑΕΠ 25%, 500.000 νέοι από τους ποιο παραγωγικούς έγιναν μετανάστες, το συνολικό δημόσιο και το ιδιωτικό  χρέος μας υπερβαίνει σήμερα τα 810 δισεκατομμύρια ευρώ, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών που υποτίθεται ότι θα μηδενίζονταν λόγω της “σύγκλησης των οικονομιών εντός της Ε.Ε.” βρίσκεται στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ και ο προϋπολογισμός του κράτους μας συνεχίζει να είναι ελλειμματικός. 

Λόγω των μνημονιακών μέτρων, η επιδημία του κορονοϊνού,  βρήκε το ΕΣΥ σε άσχημη κατάσταση με ανάλλογες επιπτώσεις στην υγεία, την παιδεία και την οικονομία μας.

 Το πόσο άδικα ήταν τα μέτρα των μνημονίων το παραδέχθηκαν εκ των υστέρων βέβαια και τα όργανα της “τρόϊκας”,  η Μέρκελ, το ΔΝΤ, κ.α.

Στο ισχύον αναθεωρημένο Σύνταγμα του 1975, , στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 ορίζεται ότι η δημόσια εξουσία  ασκείται όπως "ορίζει το Σύνταγμα". 

Με αυτές τις τρείς λέξεις το πολιτικό μας σύστημα  άρπαξε  την εξουσία από τα χέρια του Λαού και την έδωσε στην ολιγαρχία των 300 μελών του κοινοβουλίου και του δικαστικού σώματος . 

Καμιά ρητή διάταξη δεν υπάρχει στο κείμενο του Συντάγματος που να ορίζει ότι είναι εντολοδόχοι του εκλογικού σώματος και εμείς οι αποτελούντες τον λαό εντολείς των, ώστε να δεσμεύονται από τα προγράμματα με βάση τα οποία τους  ψηφίζουμε. 

Τουναντίον θεσμοθετήθηκε στο Σύνταγμα ότι  αυτοί 300 αιρετοί ολιγάρχες  έχουν για τον χρόνο της θητείας των ως βουλευτών απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου (άρθρο 60).

 Και το προεκλογικό τους πρόγραμμα; Γι΄ αυτό τσιμουδιά! Τίποτε δεν γράφεται στο κείμενο του Συντάγματος.  

 Το Σύνταγμα αυτό θεσμοθετήθηκε χωρίς να εγκριθεί με δημοψήφισμα και επομένως δεν είναι νομιμοποιημένο.

Εξουσία εκχωρήθηκε και στις λεγόμενες  Ανεξάρτητες Αρχές . Αυτές ανεφύησαν σαν νεοπλασίες στη λειτουργία του κράτους, συσκοτίζοντας τη διάκριση των εξουσιών, όπως αποδείχθηκε στην πρόσφατη υπόθεση των υποκλοπών και διευρύνοντας τη διασπορά των ευθυνών. 

Αρχές, που τα μέλη τους δεν εκλέγονται απ’ τον λαό, αλλά από το ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα και εκτελούν τα θελήματα της Εκτελεστικής Εξουσίας. Τυπικά  λογοδοτούν στο Κοινοβούλιο (δηλαδή στην κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία). 

Ε  αυτό το πολίτευμα δεν είναι Δημοκρατία είναι ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

 Γι αυτό εμάς τους πολίτες δεν μας ρώτησαν με δημοψήφισμα σε καμιά κρίσιμη απόφαση για την ζωή μας. 

Ούτε όταν μας ενέταξαν στην ΕΟΚ, ούτε όταν μας έχωσαν στην Ευρωζώνη, ούτε όταν μας άλλαξαν  το εθνικό μας νόμισμα που ήταν αξιόγραφο με το ευρώ που είναι χρεόγραφο και επομένως  μας υποχρέωσαν να εξαρτόμαστε από τις κερδοσκοπικές διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, ούτε όταν υπέγραψαν τις μνημονικές συμβάσεις και τα μνημόνια ούτε όταν έδωσαν το όνομα "Μακεδονία" στους  γείτονές μας. 

  Το ζήτημα όμως σήμερα είναι όχι να μοιρολογήσουμε για ότι ολέθριο έγινε αλλά να δούμε εάν πήραμε τα μαθήματά μας από την δωδεκάχρονη πορεία μας και εάν υπάρχει προοπτική να αλλάξαμε πορεία. 

Το πολιτικό μας σύστημα, μετά από μια διακύμανση την πρώτη δεκαετία της μεταπολίτευσης, υιοθέτησε δογματικά, άκριτα και επιπόλαια , όπως αποδεικνύεται από την ιστορική πορεία των πολιτικών εξελίξεων, την ανέφικτη  ιδέα της ευρωπαϊκής πολιτικής ενοποίησης, ως εθνικό στόχο.  

 Αλλά και έχοντας αυτόν τον στόχο δυστυχώς το πολιτικό μας σύστημα δεν ανέδειξε και δεν αναδεικνύει ως  κορυφαία και επείγοντα προς αντιμετώπιση τα εξής προβλήματα για την χώρα μας: 

α) Την παραγωγική αναδιάρθρωσή της.

 Το πως θα αναδιαρθρωθεί ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας παραγωγής, ώστε να έχουμε μακρόπνοη μείωση των εισαγωγών και αύξηση των εξαγωγών. 

β) Την μελέτη των μέτρων που θα επαναφέρουν τα ΜΜΕ στον επιβεβλημένο από το Σύνταγμα ρόλο των.

 Την ορθή πληροφόρηση του λαού για τα συμβαίνοντα εντός της χώρας και παγκόσμια. Την σωστή ψυχαγωγία του και την παιδεία του. Παιδεία με στόχο την καταπολέμηση της αυτοαντίληψης των Ελλήνων ως ιδιωτών και την συνειδητοποίησή των ως πολιτών. 

 γ) Την αντιμετώπιση του οξυμένου δημογραφικού μας προβλήματος. 

Έχουμε για πρώτη φορά αντί της αύξησης μείωση του πληθυσμού και αύξηση της γήρανσής του. 

 Ως εδώ αναφέρθηκα στο πολιτικό μας σύστημα. Τώρα ας δούμε και το δικαστικό μας σύστημα.

Στην αποστολή της νομολογίας των ανωτάτων δικαστηρίων είναι να μην  αφήνεται εμφανώς ή πλαγίως το πολιτικό σύστημα ως εκτελεστική και νομοθετική εξουσία να καθορίζει εκείνο κατά το δοκούν την έννοια και την έκταση ισχύος άρθρων του Συντάγματος, με πράξεις του, που δεν ικανοποιούν την έννοια του κράτους δικαίου.

 Και αυτό γιατί αν το αντικειμενικά δίκαιο στον συγκεκριμένο χρόνο και συνθήκες  είναι όριο δράσεως δια την εκτελεστική εξουσία,  για την δικαιοσύνη αποτελεί σκοπό. Και την τελευταία δωδεκαετία οι δικαστές των ανωτάτων δικαστηρίων με τις κρίσεις και τις αποφάσεις των σε κρίσιμες και σοβαρές υποθέσεις έδωσε εξετάσεις, χωρίς επιτυχία. 

 Χαρακτηριστικές είναι οι κατωτέρω δύο υποθέσεις 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας σε  Ολομέλεια στην υπ΄αριθ. 668 του 2012 απόφασή του έκρινε ότι: Το Μνημόνιο (νόμοι 3833/2010 και 3845/2010) “δεν αποτελεί διεθνή συμφωνία, που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος, εφ όσον με αυτήν δεν μεταβιβάζονται σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες, που κατά το Σύνταγμα, ασκούνται από όργανα της Ελληνικής Πολιτείας”και “Η περικοπή αποδοχών και επιδομάτων εργαζομένων ...... αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και προωθήσεως διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, …που συνιστούν κατ αρχήν σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος . ….., λαμβανομένου, άλλωστε, υπόψη ότι η εκτίμηση του νομοθέτη ως προς τα ληπτέα μέτρα για την αντιμετώπιση της υπ αυτού διαπιστωθείσης κρίσιμης δημοσιονομικής καταστάσεως υπόκειται σε οριακό μόνον δικαστικό έλεγχο”.

Δυστυχώς οι  ΑΝΩΤΑΤΟΙ δικαστές μας αγνόησαν και δεν έλαβαν υπόψη τους στο σχηματισμό της κρίσης τους τα εξής σημαντικά.

α) Το γεγονός ότι τέτοιας καθοριστικής για την πορεία της χώρας μας κείμενα ψηφίστηκαν από την Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος που όπως έχει ομολογηθεί από βουλευτές ψηφίστηκαν χωρίς να έχουν μελετηθεί ακόμα και χωρίς να έχουν διαβασθεί!

β) Το γεγονός ότι στον νόμο 3847/2010 ορίζεται ότι και χωρίς την  κύρωση των μνημονιακών συμφωνιών από την Βουλή τα δημοσιονομικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ και εφαρμογή από την ημέρα της υπογραφής των συμφωνιών!

γ)Το γεγονός ότι, ενώ  με το άρθρο 87 και επόμενα του Συντάγματος μας ρητά και κατηγορηματικά ορίζεται ότι η δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστήρια, η διάταξη της παρ. 5Α του άρθρου 3 της δανειακής σύμβασης της 8-5-2010  διασφαλίζει τους δανειστές μας από ενδεχόμενη απόφαση αντισυνταγματικότητάς της ακόμη και ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας ! 

 Πρό ολίγων ημερών ο Άρειος Πάγος σε ολομέλεια εκδίκασε και έκρινε περί του ισχύοντος δικαίου για την σοβαρότατη υπόθεση των πλειστηριασμών, λόγω της πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις Τράπεζες στα  funds και μέσω των οποίων θα επέλθει αναδιανομή πλούτου στη χώρα μας υπέρ των  funds. 

Οι “ΑΝΩΤΑΤΟΙ” δικαστές μας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση αυτή σε 14 μέρες μπόρεσαν να μελετήσουν την ογκώδη δικογραφία, να  κρίνουν και να αποφανθούν. 

Όπως έχει διαρρεύσει,  η απόφασή τους δέχεται ότι οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις μπορούν να ενεργούν ως διάδικοι με τη δική τους επωνυμία εκπροσωπώντας τα funds που έχουν επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά εξαγοράζοντας κόκκινα δάνεια από τα πιστωτικά ιδρύματα. 

Η απόφαση αυτή αφ΄ενός μεν ικανοποιεί ισχυρότατα οικονομικά συμφέροντα και που αφ΄εταίρου,  με την υλοποίησή της, θα καταστρέψει οικονομικά ψυχικά και κοινωνικά πάνω από μισό εκατομμύριο ελληνικά νοικοκυριά !!!!! 

“Οι σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος” που λήφθηκαν υπόψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην υπόθεση των μνημονίων εδώ δεν έπρεπε να συνεκτιμηθούν; 

Η διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 21 του Συντάγματος που ορίζει ότι τα όργανα του κράτους οφείλουν ειδική φροντίδα για την απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται, δεν έπρεπε να βαρύνει στην κρίση των δικαστών σε ότι αφορά τους δανειολήπτες πρώτης και μοναδικής κατοικίας; 

Η αλλαγή των οικονομικών συνθηκών από τον χρόνο της σύμβασης λήψης του δανείου σε  βάρος των δανειοληπτών δεν έπρεπε να μετρήσει;

 Τώρα μετά από αυτήν την απόφαση του Αρείου Πάγου πρέπει να δεχθούμε ότι λανθασμένα πιστεύαμε εμείς οι αφελείς πολίτες πως το άρθρο 2 του Συντάγματος ορίζει ότι πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας είναι η αξία του ανθρώπου!!! 

Ο Αρειος Πάγος είναι ανώτατο δικαστήριο. Δεν μπορεί να κάνει λάθος στην απόφασή του!!!! Με σαφήνεια αποφαίνεται με αυτή την απόφασή του για τους πλειστηριασμούς ότι πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας είναι η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΩΝ!!! . 

Στη δίκη δεν παρέστη το Ελληνικό Δημόσιο! Γιατί; Η  απόφαση αυτή οδηγεί στην απώλεια 58 δισεκατομμυρίων Ευρώ για το δημόσιο! Δεν οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στον Ελληνικό Λαό ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και  ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών ως Προϊστάμενός του; 

Δεν έχουμε εδώ παράβαση οφειλομένης νομίμου ενεργείας που ευθέως πηγάζει από τις διατάξεις του άρθρου 100Α του Συντάγματος; Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν βλέπει καμιά παράβαση ποινική σε όλα αυτά, διωκόμενη αυτεπάγγελτα;

Ας μας εξηγήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί πως είναι δυνατόν το πολιτικό μας σύστημα να μην έχει την ικανότητα το 2019 να βρεί έγκαιρα πολιτική λύση για το πρόβλημα αυτό, δια της νομοθετικής οδού, όταν για την επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων πρώτης κατοικίας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έγκυρων  οικονομολόγων απαιτούνταν περί τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο;  

 Πως είναι δυνατόν το πολιτικό μας σύστημα για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων πρώτης κατοικίας να μην βρίσκει λύση, ενώ βρίσκει λύση για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και από το 2013 έως το 2019 το Ελληνικό Δημόσιο τις πιστώνει με  τουλάχιστον 60 δισεκατομμύρια ευρώ συν τους αναβαλλόμενους φόρους!;  

Δηλαδή επέλεξε ως λύση για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών να αυξήσει ισόποσα το δημόσιο χρέος μας που θα το πληρώσουν με τον ιδρώτα του προσώπου τους και  τους τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

 Τα ανωτέρω δείχνουν με σαφήνεια ότι οι θεσμοί έχουν αυτοαπαξιωθεί και η χώρα μας είναι σε παρακμή. Κύριος υπεύθυνος γι΄ αυτή την κατάντια είναι το πολιτικό μας σύστημα, το οποίο είχε το εργαλείο της αναθεώρησης του Συντάγματος και δεν το αξιοποίησε ορθά και σωστά κατά τις  αναθεωρήσεις του, ώστε να εξαλειφθούν οι παθογένειες και οι δυσλειτουργίες του. 

 Aντίθετα στις γενόμενες αναθεωρήσεις του 1986, 2001, 2006 και 2019, ήταν άτολμες, και χωρίς την σκέψη αντιμετώπισης και ρύθμισης των διαφαινομένων πολιτικών και κοινωνικών καταστάσεων και σχέσεων.

Δυστυχώς το πολιτικό μας σύστημα συμπεριφέρεται ως εκλόγιμη ολιγαρχία, προκαθοριζόμενη από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και από τα ΜΜΕ που αυτό ελέγχει.  

 Υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ; ΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΦΕΡΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

 Μα είναι αυτό δυνατόν να γίνει; ΕΙΝΑΙ. ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ η προσεχής βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές να ΑΥΤΟΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ και το ανακοινώσουν προς το εκλογικό σώμα με κοινή τους διακήρυξη. 

Τότε ποιός θα αμφισβητήσει την νομιμότητα της απόφασης του Λαού να εκλέξει αναθεωρητική βουλή άμεσα ; Το κάθε κόμμα ας μας πεί το τι πρέπει να αλλάξει και εμείς ως υπεύθυνοι πολίτες ας κρίνουμε στις ερχόμενες εκλογές.

Η παγκόσμια σταθερότητα έχει διαρραγεί. Το βλέπουμε στις συνεχείς κρίσεις που διαδοχικά ξεσπούν. Οικονομική 2010, υγειονομική 2020, πόλεμος 2022 που ενδεχομένως να εξελιχθεί σε παγκόσμιο και ίσως αύριο κάποια άλλη. Επομένως “οι καιροί ου μενετοί”.


Ιωάννινα  14-2-2023

Νικήτας  Αποστόλου

     


6 σχόλια:

  1. ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΥΠΑΚΟΗΝ ΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ .ΚΛΠ/
    ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ Η ΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ
    ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ.
    ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο σε δημοκρατικές χώρες η ΨΗΦΟΣ αντικαθιστά τις καραμπίνες.
    Σε μή δημοκρατικές χώρες οι ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ αντικαθιστούν την ψήφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕΓΑΛΕ ΤΙ ΣΟΦΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ;
      ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
      ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
      ΑΝΩ ΜΠΑΝΑΝΙΑ
      ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΛΗ ΓΩΝΙΑ
      ΤΑΞΙΘΕΤΗΣ :ΚΑΤΙΝΑ
      ΤΑΜΕΙΟ 1 ¨ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
      ΤΑΜΕΙΟ 2¨ΑΛΕΞ
      ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΕΣ 300 ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΤΣΑΤΣΙΕΣ.

      Διαγραφή
  3. Για να γινουν ολα αυτα και να προοδευσει η πατριδα, πρεπει η Ελλαδα να κυβερναται απο Ελληνες. Μετα την απελευθερωση του 1821΄' η χωρα κυβερναται απο μη Ελληνες, με ενδιαμεσα μικρα διαλειματα πχ Πλαστηρας. Το τραγικο δεν ειναι οτι κυβερναται απο μη Ελληνες , αλλα το οτι κυβερναται απο εχθρους της Ελλαδας. Κυβερναται απο εβραιους υποταγμενους στο σιωνισμο, και εαν δεν ειναι εβραιοι το συστημα φροντιζει να ειναι στην εξουσια πολιτικοι που μισουν την Ελλαδα ή που εχουν υπογραψει συμβολαια εξοντωσης της Ελλαδας προκειμενου να νεμονται την εξουσια.Ο στρατηγος Ανυφαντης ο συγχωρεμενος τα ελεγε αυτα αναλυτικα. Ολο αυτο το συναφι λοιπον εχει μοναδικο σκοπο την αυξηση της περιουσιας του, αδιαφοροντας για την Ελλαδα και τους Ελληνες. Βεβαια δεν σημαινει οτι οι Ελληνες ειμαστε αθωοι. Μια ματια στους δημους να ριξεις καταλαβαινεις οτι η κλεψια ειναι νομος. Ειναι φυσιολογικο οι σιωνιστες να εκμεταλευονται αυτην την διψα των νεοελληνων για οικονομισιες κ να τους κανουν οτι θελουν, δυστυχως με το χρηματισμο οι Ελληνες πουλανε και τη μανα τους σημερα. Συμπερασματικα, για την καταντια μας φταιμε εμεις οι ιδιοι. Ειμαστε απομιμηση Ελληνα. Οσο παμε κ χειροτερευουμε, και αν συνεχισουμε ετσι σε 5-6 χρονια θα ειμαστε ενα ισλαμικο κρατος. Διοτι εφοσον μας ξηλωσαν σιγα σιγα οσα μας ενωνουν , δλδ, φιλοπατρια, θρησκεια, ιστορια του εθνους, μας εχουν καταντησει ενα χυλο που ελεγε και ο μακαριστος Χριστοδουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα ποιοι θα το κανουν αυτο; οι ροζουλοι ανοιχτωκολοι πολιτικοι; πολυ αστειο αυτο το αρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ο Λαός σώπαινε και κανείς δεν μιλούσε, γιατί ήταν φοβισμένος και έβλεπε πως οι συνωμότες ήταν πολλοί." (Θουκυδίδης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή