Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΟΙ WAGNER ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ 70% ΤΟΥ BAKHMUT ΗΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ

ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΜΟΥΤ: ΤΟ BAKHMUT ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΈΧΕΙ ΥΠΟΓΕΙΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΟΥΝΕΛ.



Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί διαρκεί τόσο πολύ η Μάχη του Μπαχμούτ και γιατί χρειάστηκαν έξι μήνες αιματηρών μαχών για να τεθεί υπό έλεγχο και γιατί η μικρή πόλη είναι τόσο σημαντική και συμβολική στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. 

Το Bakhmut (Artemovsk), είναι η μόνη πόλη στον κόσμο που προετοιμάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση για να αντισταθεί σε έναν πυρηνικό πόλεμο εάν ξεσπάσει, ανεξάρτητα από τον αριθμό των βομβαρδισμών με πυραύλων.

Το πραγματικό όνομα της πόλης είναι Artimovisk και οι Ουκρανοί την ονόμασαν Bakhmut το 2016 σε μια προσπάθεια να διαγράψουν τη ρωσική της ταυτότητα. 

Και το Artemovisk είναι μια πόλη κάτω από την οποία υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο σηράγγων-τούνελ που περιέχει πολλές εξόδους, όπως μυρμηγκοφωλιές και αυτές οι σήραγγες είναι το αποτέλεσμα της εκσκαφής ορυχείων από τα οποία εξήγαγαν κάρβουνο, αλάτι, αλάβαστρο κ.λπ., μερικά από τα οποία χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα ....

Πολλά κτίρια στο Bakhmut έχουν χτιστεί στις εισόδους παλαιών ορυχείων που συνδέονται άμεσα με τις σήραγγες και μπορούν να μετακινηθούν από μέρος σε μέρος χρησιμοποιώντας τρένα και σιδηροδρομικά βαγόνια, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την εξόρυξη άνθρακα, αλατιού και αλάβαστρο. 

Κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής Ένωσης και του Ψυχρού Πολέμου με την Αμερική και τη Δύση, ορισμένες από αυτές τις σήραγγες ήταν εξοπλισμένες με αδιάβροχους θαλάμους και τσιμεντένιες κολόνες σε αδύναμα σημεία και κατασκευή κατοικιών, κλαμπ, δρόμων, αγορών, ψυγείων, αποθηκών, δίκτυο επικοινωνίας και χρησιμεύουν ως καταφύγιο σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Το ΝΑΤΟ, από το 2014, άρχισε να εξοπλίζει την πόλη και τις σήραγγές της και να στέλνει μεγάλο αριθμό όπλων και προσέλκυσε πολλές εκπαιδευμένες δυνάμεις από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για να εποικίσουν αυτές τις σήραγγες και να φρουρούν τα μονοπάτια τους, και έχουν ετοιμάσει ένα περίπλοκο στρατιωτικό σχέδιο για να πολεμήσουν και να νικήσουν τον ρωσικό στρατό με τέτοιο τρόπο που ο ρωσικός λαός και ο κόσμος θα χάσουν την πίστη τους σε αυτούς! 

Αυτό που συμβαίνει στο Bakhmut “Artimovisk” είναι ένα πραγματικό θαύμα που έγινε από τον ρωσικό στρατό και η Δύση και το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει μια δύναμη στον κόσμο ικανή να νικήσει ό,τι έχουν προετοιμάσει εκεί ή ότι μπορεί να καταβάλει τις οχυρώσεις προετοιμασμένες για τη δυνατότητα να εξαπολύσουν ισχυρά πυρηνικά χτυπήματα. 

Τέτοιου είδους σήραγγες και υπόγειες εγκαταστάσεις με κατοικίες, φυλακές, μαγαζιά δρόμους, επικοινωνίες, σημεία ελέγχου κ.λπ., δεν υπάρχουν παρά στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, τη Μόσχα.

TO METΩΠΟ

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, το έδαφος της βιομηχανικής ζώνης Artemiovsk (Bakhmut) έχει σχεδόν πλήρως ασφαλιστεί από Wagner και ρώσικο στρατό.

Η επίθεση στις ουκρανικές θέσεις στο Bakhmut από αποσπάσματα του PMC Wagner συνεχίζεται. Το αφεντικό της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, Yevgueni Prigojine, είπε ότι πάνω από το 70% της πόλης είχε ήδη απελευθερωθεί.

 Στα βόρεια της πόλης, ρωσικές μονάδες ανέλαβαν τον έλεγχο της επικράτειας του βρεφονηπιακού σταθμού «Fantasia» και του κατασκευαστικού αμαξοστασίου, φτάνοντας έτσι στη λεωφόρο Αλεξάνδρα Κολπάκοβα.

 Στις νότιες παρυφές, οι «Wagnerians» επιδίδονται σε σκληρές μάχες κοντά στο στάδιο Avangard. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) προσπαθούν να ανακτήσουν τις χαμένες θέσεις με τη βοήθεια συνδυασμένων μονάδων από διαφορετικούς σχηματισμούς.

 Στην περιοχή Sobachevo, μονάδες επίθεσης κατάφεραν να εκτοπίσουν σχηματισμούς AFU από πολλά τετράγωνα. Οι «Βαγκνεριανοί» σχεδόν έφτασαν στην οδό Mariupolskaya σε μια από τις περιοχές.

Νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ, οι θέσεις συνεχίζονται κοντά στον αυτοκινητόδρομο προς Konstantinovka. Το τμήμα ελέγχου αλλάζει χέρια. Οι «Βαγκνεριανοί», με την υποστήριξη του πυροβολικού και της αεροπορίας, πραγματοποίησαν τακτικές εξόδους κατά των εχθρικών περιχαρακώσεων, περιορίζοντας τις δυνατότητες της AFU.

 Στα βόρεια, συγκρούσεις γίνονται κοντά στο Khromovo, όπου ρωσικές μονάδες έχουν προχωρήσει κοντά στον δρόμο Chasov Yar. Οι Ουκρανοί πυροβολητές πυροβολούν μαζικά στις παρυφές της τοποθεσίας. Βόρεια της Bogdanivka, μονάδες επίθεσης κατέλαβαν μέρος του λόφου.

Παρά τη δύσκολη κατάσταση, η AFU προετοιμάζει μια αντεπίθεση για τις 24 Μαρτίου στην περιοχή Bakhmut. Μεγάλες ενισχύσεις μεταφέρθηκαν από το Κίεβο, το Σούμι, το Χάρκοβο και το Τσερνιχίφ στη γραμμή Chasov Yar-Konstantinovka.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου