Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ, ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ;

Ο ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ KOSMOS ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΒΑΓΓΕΡ: ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ!
ΤΗΝ ΕΡΤ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!
ΗΧΗΤΙΚΟ 


Ο εκδικητικός Kosmos του Ιωσήφ Βάγγερ: Σιωνιστικό-Αντιπαλαιστινιακό παραλήρημα από συχνότητα της ΕΡΤ! ”Την ΕΡΤ δεν την πληρώνει η πρεσβεία του Ισραήλ” αλλά όλοι εμείς!

Το documentonews αποκαλύπτει:

Το αντιπαλαιστινιακό παραλήρημα του πρώην διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού Kosmos FM της ΕΡΤ, Ιωσήφ Βάγγερ, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, είναι το trend της ημέρας. Μίσος, άγνοια, συνειδητή παραχάραξη, προκλητική εμπάθεια, ανιστόρητες ταυτίσεις, πρωτοφανής κακοποιητικός λόγος. Και όλα αυτά, νοικοκυρεμένα μέσα σε περίπου ενάμισι λεπτό.

Ο Ιωσήφ Βάγγερ, αναφερόμενος στο συγκρότημα Thievery Corporation κατά τη διάρκεια συναυλίας του οποίου αναρτήθηκε η σημαία της Παλαιστίνης, το Σάββατο 13/7 επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου κρεσέντο ανακριβειών και μίσους κατά των Παλαιστινίων, αλλά και ξεπλύματος της εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα, για την οποία -παρεμπιπτόντως- ερευνάται από το Διεθνές Δικαστήριο για το έγκλημα της γενοκτονίας.

Ας δούμε λοιπόν τι είπε ο κ. Βάγγερ με το δασκαλίστικο ύφος του στην εκπομπή στον Kosmos και ας δούμε σε πόσα από αυτά υπήρχε έστω και ένα ψήγμα λογικής:

1. «Εμφάνισαν τη σημαία της Παλαιστίνης, ένα κράτος που δεν υπάρχει ποτέ και είναι περίεργο που υπάρχει η σημαία».

Το κράτος της Παλαιστίνης είναι αναγνωρισμένο από 146 χώρες (από τις 193 του ΟΗΕ). Δηλαδή το κράτος της Παλαιστίνης, αναγνωρίζεται περίπου από το 75% της υφηλίου. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα, ανήκει απλά σε μια θλιβερή μειοψηφία. ( σσ 

Η Ελλάδα είναι αποικία της Δύσης και προτεκτοράτο του περιφερειακού της συμμάχου του Ισραήλ. Το σύνθημα Λευτεριά στην Παλαιστίνη σημαίνει και Λευτεριά στην Ελλάδα )

 Το κράτος της Παλαιστίνης (το γράφουμε πολλές φορές για να το χωνέψει όποιος το βρίσκει λίγο «βαρύ») είναι υπαρκτό, τα εδάφη του είναι καταγεγραμμένα από το 1967 και το μεγαλύτερο μέρος τους βρίσκεται σήμερα υπό παράνομη κατοχή.

Συνεπώς, ναι, υπάρχει σημαία και υψώνεται εδώ και οκτώ μήνες από εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον πλανήτη που επιμένουν να μένουν άνθρωποι. Που επιμένουν να μη μένουν σιωπηλοί απέναντι στο έγκλημα που συντελείται σε live streaming στη Γάζα.

2. «Να υποστηρίξουν όλους τους τρομοκράτες που έχουν αιματοκυλήσει τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ειδικότερα εκεί στη Γάζα».

Πριν το 1948, ένοπλες οργανώσεις σιωνιστών έσπερναν τον τρόμο με ύπουλες επιθέσεις κατά πολιτών της Βρετανικής Εντολής της Παλαιστίνης. 

Από το 1948 και έπειτα, ένα κατασκευασμένο κράτος επιδόθηκε σε εκτοπισμούς, δολοφονίες, σφαγές, του γηγενούς πληθυσμού κλέβοντάς του τα σπίτια, τις σοδειές, τα ζώα, ακόμη και το νερό. 

Ναι λοιπόν, οι τρομοκράτες πράγματι αιματοκυλούν τη Δυτική Όχθη, τη Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ εδώ και σχεδόν 8 δεκαετίες. 

Μόνο που οι Thievery Corporation, υπερασπίστηκαν έναν λαό που εδώ και 8 δεκαετίες τα υπομένει όλα αυτά αντιστεκόμενος στην παράνομη κατοχή του εδάφους του, όπως ακριβώς θα έκανε κάθε λαός.

Τα δημοκρατικά κράτη πάντως, δεν συμπεριφέρονται σαν κράτη-απαρτχάιντ. Δεν πραγματοποιούν συλλογικές τιμωρίες. Δε βομβαρδίζουν νοσοκομεία, σχολεία, καταυλισμούς προσφύγων, σπίτια, εκκλησίες και τζαμιά. Δεν κάνουν γενοκτονίες.

Από την άλλη, το να θέλει ο κ. Βάγγερ να συγκρίνει την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς με το νόμιμο κυρίαρχο κράτος του Ισραήλ είναι δικαίωμά του, παρότι το επιχείρημα είναι εκ φύσεως στρεβλό και παρωχημένο.

3. «Ευτυχώς που δεν ανέβασαν μαζί με την παλαιστινιακή σημαία και κάποια σβάστικα ή αγκυλωτό σταυρό».

Αυτό δε σηκώνει σχολιασμό και επιχειρηματολογία. Ελπίζω μόνο να το έχει ακούσει η διοίκηση της ΕΡΤ και ελπίζω η διοίκηση να θυμάται κάθε τόσο ότι πρόκειται για δημόσια ραδιοσυχνότητα.

 Δεν πληρώνεται από την πρεσβεία του Ισραήλ, αλλά από τους κατοίκους αυτής της χώρας και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, Παλαιστίνιοι δεύτερης και τρίτης γενιάς (σσ και εκατομμύρια Έλληνες γηγενείς που εναντιώνονται κάθετα σε κάθε είδους ολοκληρωτισμό Κατοχή και γενοκτονία. ). 

Ουδείς, είτε τάσσεται με τη μια πλευρά της διαμάχης, είτε με την άλλη, δεν έχει κανένα δικαίωμα να προσβάλλει, να κακοποιεί άλλους με βάση την εθνική ή τη θρησκευτική του ταύτιση.

4. «Ο αντισημιτισμός έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο και στη χώρα μας. Πολλοί είναι οι Ισραηλινοί, οι Εβραίοι Έλληνες που δεν τολμούν να το πουν δημοσίως ότι είναι Εβραίοι. Στην Ευρώπη, στον Δυτικό κόσμο αυτός ο φόβος είναι ακόμη μεγαλύτερος».

Ο κ. Βάγγερ επιλέγει συνειδητά να αγνοεί τους χιλιάδες Εβραίους σε όλο τον κόσμο που φωνάζουν «όχι στο όνομά μου», αναφερόμενοι στη γενοκτονία που πραγματοποιεί το κράτος του Ισραήλ. 

Επιλέγει επίσης συνειδητά να αγνοεί ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι αυτό που έχει ωθήσει τεράστιες μάζες στο να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο επί δεκαετίες παλαιστινιακό λαό. 

Οι μόνοι που θα έπρεπε να ντρέπονται να πουν τι είναι, δεν είναι φυσικά οι Εβραίοι, αλλά όσοι -ανεξαρτήτως πίστης- τάσσονται με φανατισμό υπέρ του κράτους-δολοφόνου.

Η αντίληψη ότι το Ισραήλ εκπροσωπεί τους Εβραίους όλου του κόσμου είναι σίγουρα βολική για το ίδιο το Ισραήλ, όπως αντίστοιχα το Ιράν θέλει να πιστεύει ότι εκφράζει όλους τους σιίτες μουσουλμάνους του κόσμου και η Σαουδική Αραβία όλους τους σουνίτες. Όσο βολική κι αν είναι για τα κράτη όμως, άλλο τόσο απέχει από τη σύνθετη πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου.

5. «Μετά από αυτό που έκαναν οι Thievery Corporation να υποστηρίξουν τους τρομοκράτες της Χαμάς και τους υπόλοιπους, δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσετε ποτέ από εδώ πια κάποιο τραγούδι των Thievery».

Το αν θα ξαναπαίξει κομμάτια των Thievery Corporation στην εκπομπή του στον Kosmos FM είναι απελπιστικά αδιάφορο.

Το ενδιαφέρον είναι αν θα δεχτεί τις απαραίτητες επιπλήξεις ώστε να συνειδητοποιήσει πως ως παραγωγός της ΕΡΤ, έχει μεν το απόλυτο δικαίωμα στην εκφορά της άποψής του, όποια κι αν είναι αυτή, οφείλει όμως να την εκφράζει χωρίς να προσβάλει τόσο βάναυσα, απάνθρωπα και κακοποιητικά τους ακροατές της δημόσιας συχνότητας.

Η ΕΡΤ ας προστατέψει τον «αέρα» της και ο κ. Βάγγερ, ας πάψει να ζει στον Kosmos του.

Ακολουθεί το επίμαχο απόσπασμα






ΟΙ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΡ











ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ "ANΤIΣHΜΙΤΕΣ" ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ  Ο ΒΑΓΓΕΡ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ;;;  











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου