ΙΡΑΝ:«ΠΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ»

Η ιρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα, παραμονή νέων συνομιλιών με την Ουάσινγκτον, ότι οι ΗΠΑ έχουν μαλακώσει τη στάση τους στο πυρηνικό ζήτημα.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις συζητήσεις» που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου στο Ομάν, «μπορούμε προσεκτικά να συμπεράνουμε ότι η αμερικανική θέση στο ιρανικό πυρηνικό ζήτημα έχει γίνει πιο ρεαλιστική», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Εσμαΐλ Μπαγαΐ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Το Ιράν υπερασπίζεται το δικαίωμά του στην πυρηνική ενέργεια για μη στρατιωτικούς σκοπούς, ιδίως για την ενέργεια, σύμφωνα με τις διατάξεις της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (NPT), την οποία έχει υπογράψει.
Ιρανικά ναυτικά γυμνάσια στο Στενό του Χορμούζ
Το Πολεμικό Ναυτικό των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης πραγματοποίησε σήμερα γυμνάσια στο Στενό του Χορμούζ, μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μία ημέρα πριν από την επανάληψη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Τα γυμνάσια με την ονομασία «Ευφυής Έλεγχος του Στενού του Χορμούζ», η διάρκεια των οποίων δεν διευκρινίσθηκε, έχουν στόχο να δοκιμασθεί η ετοιμότητα επιχειρησιακών δυνάμεων έναντι «πιθανών στρατιωτικών απειλών και απειλών για την ασφάλεια», μετέδωσε το Tasnim.
Το Ιράν έχει απειλήσει να κλείσει το στενό του Χορμούζ, μέσω του οποίου διακινείται περίπου το 20% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου