Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ


Η ΕΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ «ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ» ΣΟΒΑΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ



Γράφει ο Ντίντι Ράνκοβιτς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) της ΕΕ φαίνεται να προετοιμάζεται να συμπεριλάβει τη «ρητορική μίσους» στη λίστα με τα πιο σοβαρά ποινικά αδικήματα και να ρυθμίσει την έρευνα και τη δίωξή της σε ολόκληρο το μπλοκ.

Το εάν αυτό το είδος πρότασης εμφανίζεται τώρα λόγω των επικείμενων εκλογών στην ΕΕ ή εάν η πρωτοβουλία έχει πόδια θα γίνει προφανές με τον καιρό, αλλά προς το παρόν, τα σχέδια υποστηρίζονται από αρκετούς Επιτρόπους της ΕΚ.

Η ιδέα προέρχεται από την Ομάδα Ευρωπαίων Πολιτών για την Αντιμετώπιση του Μίσους στην Κοινωνία, μία από τις πολλές ομάδες (ECP) που ιδρύθηκαν για να βοηθήσουν την Πρόεδρο της EC Ursula von der Leyen στην (εκστρατεία;) υπόσχεσή της να εγκαινιάσει μια δημοκρατία στην ΕΕ που είναι «κατάλληλη για το μέλλον."

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει οτιδήποτε, και η ασάφεια σε καμία περίπτωση δεν σταματά εκεί: η ίδια η «ρητορική μίσους», παρά τη σοβαρότητα των προτάσεων για τον χαρακτηρισμό της ως σοβαρό έγκλημα, δεν είναι καν καλά καθορισμένη, προειδοποιούν οι παρατηρητές.

Παρόλα αυτά, οι συστάσεις που περιέχονται σε μια έκθεση που εκπόνησε η επιτροπή έχουν υποστηριχθεί από την Αντιπρόεδρο της EC για τις αξίες και τη διαφάνεια, Vera Jourova, καθώς και από την Αντιπρόεδρο για τη Δημοκρατία και τη Δημογραφία, Dubravka Suica.

Σύμφωνα με τη Jourova, οι συστάσεις της επιτροπής για τον τρόπο αντιμετώπισης της «ρητορικής μίσους» είναι «σαφείς και φιλόδοξες» – αν και, όπως σημειώθηκε, εξακολουθεί να λείπει ένας σαφής ορισμός αυτού του τύπου ομιλίας.

Αυτή είναι η διατύπωση στην έκθεση: κάθε ομιλία που είναι «ασύμβατη με τις αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» θα πρέπει να θεωρείται ως «ρητορική μίσους».

Οι επικριτές αυτού αμφισβητούν την ουσιαστική υποκειμενική, για να μην αναφέρουμε αόριστες εκφράσεις όπως «αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», δεδομένου ότι ακόμη και στην Ευρώπη, η ομιλία μπορεί να εξακολουθεί να είναι νόμιμη ακόμα κι αν άτομα ή ομάδες την εκλαμβάνουν ως προσβλητική ή ενοχλητική.

Δεδομένου ότι υπάρχει επίσης ρητορική μίσους που είναι ήδη παράνομη στην ΕΕ, η επιτροπή θέλει να λάβει έναν νέο ορισμό και στόχος, αναφέρει η έκθεση, είναι «να διασφαλιστεί ότι όλες οι μορφές ρητορικής μίσους αναγνωρίζονται και τιμωρούνται ομοιόμορφα, ενισχύοντας δέσμευση για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και σεβασμό».

Εάν η ΕΕ αποφασίσει να προσθέσει ρητορική μίσους στον κατάλογο των εγκλημάτων της, προσθέτει η έκθεση της επιτροπής, αυτό θα επιτρέψει την προστασία των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων και «υποστηρίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Αξιοσημείωτο είναι ότι η προσπάθεια φαίνεται συντονισμένη, ακόμη και όσον αφορά τη διατύπωση, καθώς δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σημειώνουν ότι η σύσταση «υιοθετεί ακριβώς την ίδια ορολογία με πρόταση της ΕΚ που πρόσφατα εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επέκταση του καταλόγου των εγκλημάτων σε ολόκληρη την ΕΕ να συμπεριλάβει τη «ρητορική μίσους».




4 σχόλια:

  1. "Ρητορική μίσους" εννοεί η ΝΤΠ την ελεύθερη έκφραση των απόψεων των πολεμίων της.

    Ωραία, πολύ ωραία ... Ευκαιρία για μαρτύριο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νικολάκης δεν είναι πολέμιος της ΝΤΠ. Είναι ορκισμένος σατανιστής και υπηρετεί τη ΝΤΠ από άλλο μετερίζι

      Διαγραφή
    2. Και εξηγούμαι: Δια του εθνικισμού τον έχουν βάλει να καπελώσει και να αλλοτριώσει το "DNA" του θρησκευτικού και πατριωτικού φρονήματος των Ελλήνων. Και στον αντίποδα έχουν βάλει τους ΑΝΤΙΦΑ να παίζουν κρυφτούλι. Αμφότεροι είναι "θαλαμοφύλακες" της ΝΤΠ για να μην ξυπνήσει ο Έλληνας.

      Γιατί "αν ξυπνήσει μονομιάς θα' ρθει ανάποδα ο ντουνιάς". Αυτό το ξέρουν και το φοβούνται. Γι' αυτό θέλουν να καταστρέψουν πρώτα την Ελλάδα και μετά τον υπόλοιπο κόσμο. Ας άνε να τα βάλουν με την Υπεραγία Θεοτόκο και το Μιχάλη.

      Διαγραφή
  2. Πριν συλλάβεις κάποιον τον αφοπλίζεις. Απαγορεύουν την «ρητορική του μίσους» για ξεδοντιάσουν τον λόγο και μετά και την σκέψη του ανθρώπου. Αυτή θα είναι η «Αστυνομία της Σκέψης», ένα στυγερό έγκλημα που θα τιμωρείται δρακόντεια, για το οποίο είχε γράψει ο βαθυστόχαστος Όργουελ, στο δυστοπικό βιβλίο του «1984», 80 χρόνια πριν. Αν και άθεος, τόπιασε το νόημα, ― το μυαλό του πιο ξυράφι από πολλούς ένθεους― κατάλαβε ότι ο κόσμος της «εξέλιξης της προόδου» δεν θα έχει μέλλον ευοίωνο, αλλά δυστοπικό, MAD MAX.
    .
    Θα απαγορευτούν και τα κείμενα και τα βιβλία της «ρητορικής του μίσους». Και όλα ayt;a τα κάνουν αστραπιαία, αφού παίζουν χωρίς επίγειο αντίπαλο. Θα σου πουν έκτακτη κατάσταση… έκτακτα μέτρα. Όχι μόνο από την Νοόσφαιρα του ιντερνέτ, αλλά και σαν χάρτινα βιβλία, πρώτα από όλα … θα απαγορευτούν και … οι Ιερές Γραφές, όπως έκανε και η ιστορική προσκίαση του Ανόμου, ο Αντίοχος ο Δ΄ ο Επιμανής, που τοποθέτησε και το «βδέλυγμα της ερήμωσης». Αντί + οχός (όχημα, οχετός) ο Αντίπαλος δηλαδή…
    .
    Ετοιμάζουν τον δρόμο, στρώνουν το χαλί … του Ανόμου, τα τσιράκια του, εε, για να μην κουραστεί καθόλου αυτός. Που όλα δείχνουν ότι επέρχεται, καλπάζει, ειδικά αν θα δούμε τα πυρηνικά μανιτάρια, που φαίνονται αναπόφευκτα… Αν αργήσουν μέχρι τον Νοέμβρη το χάσανε το τραίνο. Σαν τους ψυχοπαθείς χαρτοπαίχτες τα παίζουν όλα για όλα, τώρα ή ποτέ. Μέσα στο αναπόφευκτο ΧΑΟΣ, μέσα την ανείπωτη δυστυχία … αυτή θα χρησιμοποιήσει σαν εφαλτήριο για να ξεπηδήσει στο προσκήνιο … ο δασκαλεμένος «ειρηνοποιός» … για να φέρει τάξη, ειρήνη ασφάλεια και υλική ευημερία … που θα την έχει ανάγκη ο κοσμάκης. Οι αδαείς, οι καλοπερασάκηδες, οι παρτάκηδες, οι φρόνιμοι, οι «νοικοκύρηδες», που κοιτούν μόνο την δουλίτσα τους και τίποτα άλλο, θα το χάψουν το δόλωμα. Δηλαδή, το 99%. Αυτοί που θα καταλάβουν θα είναι … λίγοι, ελάχιστοι, ένα νησάκι … ανάμεσα σε ένα ωκεανό ψέματος και απάτης και αυτοί αν…
    .
    Άλλωστε αυτός θα παρουσιαστεί μεταμφιεσμένος σαν «Κύριος της Αγάπης» και της «αγαπολογίας» των οικουμενιστών, της “Παγκόσμιας Καλής Θέλησης” προς όλους, που θα γίνουν οι πρώτοι και καλύτεροι οπαδοί του. Οι συνεργάτες του, οι πιο επικίνδυνοι κουκουλοφόροι, οι νέοι εφιάλτες, που θα δαγκάνουν με το φίλημα του Ιούδα… Δεν θέλει «λόγια μίσους και διχασμούς» θέλει «ομόνοια και ενότητα», ο μισάνθρωπος. Θα έρθει να ενώσει όλη την ανθρωπότητα σε μία ποίμνη με ένα ποιμένα, ― μόνο που ο ποιμένας θα είναι ο ίδιος ο λύκος. «Πολλούς θα αφανίσει εν ειρήνη.» Πρώτα απ’ όλα πρωθυπουργούς, τις κεφαλές, μετά τους άλλους, τους μικρούς … που στέκονται εμπόδιο… άλλωστε αυτούς τους έχει στο τσεπάκι του.
    .
    Η παγκοσμιοποίηση άρχισε με τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο και θα τελειώσει με τον 3ο και φαρμακερό για να παραμεριστούν τα εμπόδια… Και από ότι φαίνεται η λευκή και η κίτρινη φυλή θα αλληλοκαταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, από μόνη της. Αυτή θα την πληρώσουν. Ειδικά τα ιστορικά έθνη. Ενώ η μαύρη φυλή και γενικά το νότιο ημισφαίριο θα την γλυτώσουν φτηνά… και αυτές ίσως επιβιώσουν έστω και μισοάρρωστες.
    .
    Μακάρι, εύχομαι … όλα αυτά να είναι ένα όνειρο θερινής νυχτός … ψεύτικο και φευγαλέο αδέλφια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή