Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ;


ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΟΣ
ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ
ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ


Οι δύο μοναχοί που ήταν μαζί του μέχρι την τελευταία στιγμή έτρεξαν να ειδοποιήσουν τον Γέροντα Εφραίμ και τους υπόλοιπους πατέρες και δεν πρόσεξαν τον κεκοιμημένο, ο οποίος έμεινε μάλιστα με το στόμα μισάνοιχτο.

Ήρθαν λοιπόν να τον ετοιμάσουν σύμφωνα με το μοναχικό τυπικό. Ο Γέροντας Εφραίμ έδωσε εντολή να του αφήσουν το πρόσωπο ακάλυπτο.




Οι πατέρες προσπάθησαν να του κλείσουν το στόμα, αλλά ήταν αργά, το στόμα παρέμενε ανοιχτό. Έδεσαν μάλιστα μία γάζα γύρο να του κρατήσει το στόμα κλειστό, αλλά μετά που το έβγαλαν το στόμα άνοιξε πάλι.



 Είχαν περάσει περίπου 45 λεπτά από την κοίμησή του.
- Γέροντα, θα φαίνεται άσχημο έτσι με το στόμα, τί να κάνουμε;
- Όπως είναι, μην του καλύψετε το πρόσωπο!

Τον έραψαν στον μοναχικό μανδύα όπως συνήθως. Όλη η διαδικασία να τοποθετηθεί στον μανδύα και να ραφεί διάρκεσε άλλα περίπου 45 λεπτά.
Στην συνέχεια έκοψαν το ύφασμα γύρω από το πρόσωπό του, κατά την εντολή, και βρήκαν τον Γέροντα όπως τον βλέπουν πλέον όλοι, χαμογελαστός.


 Τους άκουσε και τους έκανε και αυτό το μικρό χατήρι, για να μην τους λυπήσει; Ή ήθελε να μας δώσει μια ιδέα για αυτό που είδε και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά την αναχώρησή του από την παρούσα ζωή;





ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Ήθελε ο Θεός δοξάζοντας τον αγ. γέροντα, να δείξει την αχρειότητα εκείνων που ακόμη και σήμερα αμετανόητοι μιλάνε για σκάνδαλο Βατοπαιδίου και υποννοούν ότι ευθύνονται οι γέροντες της μονής!!! Αποκρύπτουν δε συστηματικά ότι απολύτως τίποτε δεν έχει βρεθεί εναντίον τους!

Εδώ είναι το πόρισμα της εξεταστικής Του δικαιοκρίτου Κυρίου!

Ταλαίπωροι, έστω και τώρα ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου