Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ


Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΥΨΩΣΙΣ
ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου
και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου,
νίκας τοις βασιλεύσι
κατά
βαρβάρων δωρούμενος
και το σον φυλάττων,
δια του Σταυρού Σου, πολίτευμα.



.
Σταυρός που περιέχει το μεγαλύτερο τμήμα του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου



Σήμερα που η Εκκλησία εορτάζει την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας, νομίζω ότι είναι πλέον καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Και να δούμε ποιές είναι οι αιτίες που όχι μόνον δεν εγειρόμεθα από την σιγουριά του καναπέ μας ή την καρέκλα του υπολογιστή μας, για να δηλώσουμε την μαρτυρία της Πίστεώς μας απέναντι στους τυράννους και να τους βεβαιώσουμε ότι και την ζωή μας ακόμη θα δώσουμε για να μην περάσουν τα σχέδιά τους, αλλά έχουμε μετατρέψει τον καναπέ μας και τον υπολογιστή σε πυλώνες "αντίστασης" στην δικτατορία των τοκογλύφων. Όλες οι αντιστάσεις μας εξαντλούνται στις ηλεκτρονικές κραυγές μας ή σε κάποιες πορείες που ζητάμε πίσω τα χαμένα μας δικαιώματα!!!

Πουθενά στη ζωή μας δεν υπάρχει ο Σταυρός.


Αυτό εξηγεί γιατί.όχι μόνον δεν υπήρξε ανταπόκριση στην ταπεινή προτροπή μου να γίνει μια συγκέντρωση σήμερα, ώστε να προβάλλουμε το σημείο του Σταυρού σαν όπλο κατά της δαιμονιώδους εξουσίας των τραπεζιτών και των οργάνων τους, αλλά υπήρξαν και φωνές που απαξίωναν τον Σταυρό του Χριστού, το κατεξοχήν σύμβολο της θυσίας, ως βαρβαρικό και διχαστικό σύμβολο που δεν ενδείκνυται να ηγηθεί μιας συγκεντρώσεως εναντίον της σύγρονης παγκόσμιας δικτατορίας και των εδώ επάρχων της.
Αλλά τί πραγματικά είναι ο Σταυρός;
Είναι η βεβαιότητα ότι χωρίς την εκούσια θυσία μας δεν υπάρχει Ανάσταση. Δεν θα ξανασταθούμε δηλαδή στα πόδια μας, τα πνευματικά αλλά και τα υλικά, εάν δεν έχουμε φρόνημα θυσίας. Αυτό που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας είναι μια σύγχρονη τουρκοκρατία, πιό ύπουλη και πονηρή  και γιαυτό πιό επικίνδυνη από την παλαιά και προφανή δουλεία. Εκείνη την παλαιά και προφανή τυραννία, την πολέμησαν οι προπάτορές μας με όπλο τον Σταυρό του Χριστού, Τον οποίο μάλιστα ανενδοίαστα επέλεξαν ως σύμβολο του αγώνα τους και μέχρι σήμερα παραμένει έστω και περιορισμένος στην γωνία της σημαίας μας. Και αυτό το σύμβολο το ακολουθούσε η οριστική και αμετάκλητη απόφασή τους" "Ελευθερία ή Θάνατος" με τα γράμματα κεφαλαία γιατί είναι μεγάλος ο Θάνατος εκείνου που πεθαίνει "για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία".
Σήμερα θέλουμε να απαλλαγούμε από την σύγχρονη τουρκοκρατία, χωρίς Σταυρό που πάει να πεί χωρίς θυσία, χωρίς αγώνα, προσωπικό και συλλογικό, χωρίς την αναγνώριση του ότι κοντέψαμε να γίνουμε και μείς μικροί τραπεζίτες, αφού δεχτήκαμε αυτό το φρικαλέο σύστημα όχι  να μας εξυπηρεί αλλά να διαφεντεύει τη ζωή μας για να μας την κάνει τάχα πιό εύκολη. Και τώρα που πέταξε το προσωπείο του καλού δανειστή που μας παρακαλούσε να μας δανείσει και φάνηκε το αποτρόπαιο πρόσωπο του δυνάστη που ζητάει να πουληθούμε σαν δούλοι για να εισπράξει τα δήθεν νόμιμα δανεικά με τους τοκογλυφικούς τόκους, τώρα γυρεύουμε να αρνηθούμε μόνο το χρέος, χωρίς να θυσιάσουμε το πάθος μας για ευζωία, άνεση, πολυτέλεια που μας έφερε σ΄αυτήν την κατάσταση.
Γιατί μπορεί να μην ευθυνόμαστε για το χρέος που όντως είναι τεχνητό αλλά σίγουρα ευθυνόμαστε για την απληστεία μας (ο καθένας μας στον χώρο του και στο μέγεθός του). Πετάξαμε τον Σταυρό με δόλια προτροπή των συμβούλων της ευζωίας και χορηγήσαμε στον εαυτό μας δάνειο για ένα ταξίδι στην κόλαση του ευ-δαιμονισμού!!!Και τώρα που έφυγε το δόλιο "ευ" και βλέπουμε καθαρά τις συνέπειες του δαιμονισμού μας, θέλουμε να απαλλαγούμε απ΄αυτές πάλι χωρίς τον Σταυρό!!!
Χωρίς κάν τον κόπο να βγούμε στον δρόμο με την ισχνή έστω παραδοχή ότι κάναμε λάθος να διώξουμε τον Σταυρό απ΄την ζωή μας και να τον κάνουμε ξανά σύμβολο αγώνα....
   Έτσι λοιπόν αρκούμεθα στην ηλεκτρονική κραυγή "διαμαρτυρίας" σε κριτικές της τηλεοπτικής προπαγάνδας σε χρήσιμες αλλά πλέον εξαντλητικές οικονομικές αναλύσεις   και περιμένουμε τους άλλους να βγάλουν το φίδι απ΄την τρύπα, αλλά επειδή όλοι περιμένουμε, παραμένουμε  όλοι άπραγοι...
Διότι δεν κατανοούμε τί σημαίνει ο Σταυρός του Χριστού.
Πόλλοι από μας βρέθηκαν σήμερα στις εκκλησίες και άκουσαν το απολυτίκιο του Σταυρού.
Πόσοι το κατάλαβαν;
Θα επιχειρήσω εδώ να το μεταφέρω σε νέα Ελληνικά για να φανεί πώς μόνο στον Σταυρό του Χριστού μπορούμε να ελπίζουμε για την σωτηρία μας και την απαλλαγή μας από τα δεσμά της σύγχρονης τουρκοκρατίας.

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου
και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου,
νίκας τοις βασιλεύσι
κατά βαρβάρων δωρούμενος
και το σον φυλάττων,
δια του Σταυρού Σου, πολίτευμα.


Σώσε Κύριε (Ιησού Χριστέ) τον Λαό Σου και ευλόγησε την κληρονομία Σου δηλαδή την Εκκλησία, την σύναξη των ανθρώπων στο όνομά Σου. Δώσε νίκες στους άρχοντες που είναι όντως βασιλείς (βάσις+λεως=λαός)  δηλαδή στους άρχοντες που είναι βάση του λαού και άρα σε εκείνους που τον υπηρετούν και τον στηρίζουν (και όχι τον πωλούν και τον προδίδουν), νίκες κατά των πάσης φύσεως βαρβάρων, αυτών που με την δύναμη και τον πλούτο κυριεύουν τις ζωές των ανθρώπων. Και τέλος διαφύλαξε με όπλο τον Σταυρό σου το να ζούν και να πολιτεύονται οι άνθρωποι όπως Εσύ μας έδειξες, δηλαδή όχι σαν δαιμονιώδη ζώα που κοιτάνε την καλοπέρασή τους και την βολή τους αλλά σαν αγαπητικές οντότητες που βλέπουν πρώτα τον διπλανό τους και τις ανάγκες του και μετά τον εαυτό τους.

Η μόνη λύση επομένως είναι, να κατανοήσουμε και να δεχτούμε να ξανασηκώσουμε Τον Σταυρό του Χριστού να αφήσουμε στην άκρη την τυφλή φιλαυτία και την άγρα της ατομικής ηδονής και ενωμένοι κάτω από το σύμβολο της θυσίας και αποφασισμένοι όπως τα εκατομμύρια των  Μαρτύρων που για χάρη του Σταυρού έχουν βάψει με το αίμα τους τα χώματα ολόκληρης της γής να πούμε

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ


ένα ΟΧΙ με την απόφαση της θυσίας

ένα ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

"ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΕ ΣΤΑΥΡΟΥ"




     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου