Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ (ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ) ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ


ΒΙΟΕΚΤΥΠΩΣΗ (ΒΙΟPRINTING) ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

 




ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Η νέα εποχή σχεδιάζει το μέλλον μας χωρίς εμάς! Βάζει τις βάσεις για μιά προσομοίωση της ζωής των ανθρώπων, μιά κατευθυνόμενη, εικονική ζωή.
Η Βιοεκτύπωση, είναι μια έκφανση της προσπάθειας των νεοεποχιτών να αντιγράψουν  τον Δημιουργό, να γίνουν θεοί, χωρίς τον Θεό! Φυσικά την ντύνουν με τον χιτώνα της επιστημονικής προόδου χάριν της ανθρωπότητας (αντιγραφή οργάνων για μεταμόσχευση κλπ.) αλλά δεν αποκλείεται να είναι και το εργαλείο για την παρασκευή συνθετικής τροφής, κάτι που σχεδιάζουν από χρόνια, για να είμαστε εξαρτημένοι από εκείνους καί ως προς την παροχή της τροφής μας, δηλαδή ολοτελώς υπόδουλοι στις επιταγές τους.
Η αντίστασή μας στα δαιμονιώδη σχέδιά τους είναι μονόδρομος!


Πώς λειτουργεί η Βιοεκτύπωση


Βιοεκτύπωση, δηλαδή να φτιάχνεις ζωντανούς ιστούς, με ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή, είναι ένα σχετικά νέο πεδίο. Επειδή κανείς δεν έχει καταλήξει σε μια τέλεια διαδικασία, κάθε ομάδα επιστημόνων χρησιμοποιεί μια ελαφρώς διαφορετική μέθοδο.

Το εργαστήριο του Jonathan Butcher στο πανεπιστήμιο του Cornell επικεντρώνεται στις βαλβίδες της αορτής, ελπίζοντας κάποια μέρα να εκτυπώσει βαλβίδες αντικατάστασης για τα παιδιά με καρδιακές παθήσεις.




Πώς λειτουργεί  η Βιοεκτύπωση στο εργαστήριό του:



Πάρτε μια εικόνα

Μια μαγνητική ή αξονική τομογραφία ή κάποια 3-D εικόνα παρέχει τις ακριβείς διαστάσεις του ιστού που πρόκειται να αντικατασταθεί. Στην ιδανική περίπτωση ο ιστός θα ταιριάζει τόσο καλά, ώστε ο χειρουργός που εμφυτεύει τον ιστό, θα πρέπει να κάνει πολύ λίγες τροποποιήσεις.



Δημιουργήστε ένα σχέδιο

Ένα λογισμικό σχεδιασμού του υπολογιστή, χρησιμοποιεί την εικόνα για να δημιουργήσει ένα λεπτομερές (στρώμα με στρώμα) αρχείο, που λέει στον εκτυπωτή πού να τοποθετήσετε κάθε τύπο  κυτταρικού υλικού. Για να αποφευχθεί η αναπαραγωγή ελαττωμάτων, ένας ειδικός μπορεί να χρειαστεί να επέμβει στο αρχείο πριν από την εκτύπωση.



Φτιάξτε το "μελάνι"

Ζωντανά κύτταρα - ιδανικά των ιδίων ασθενών αναμιγνύονται εντός ενός υλικού που είναι φιλικό για τα κύτταρα, όπως το κολλαγόνο, κια το οποίο θα φτιάξει μια "σκαλωσιά"για να αναπτυχθούν τα κύτταρα εντός του . Ο τύπος των κυττάρων εξαρτάται από το τι πρέπει να κάνουν (μυϊκά κύτταρα, κύτταρα των αιμοφόρων αγγείων, κλπ.). Οι επιστήμονες μπορούν να συμπεριλαμβάνουν σχετικά ερεθίσματα που ενθαρρύνουν τα κύτταρα να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα, π.χ. επιζητούν από ινώδη ιστό να φτάσουν στην παραγωγή μυών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου