Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η ΚΟΝΤΡΑ ΕΥΡΩ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 
ΠΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


 
Αυτή την στιγμή στην χώρα πραγματοποιείται η τελική ίσως μάχη μεταξύ ευρώ και δολαρίου, από την οποία θα αποδυναμωθούν και τα δύο νομίσματα, άσχετα με τον νικητή (αν υπάρξει). Τότε όλοι στις δύο πλευρές θα ζητήσουν ισχυρότερο νόμισμα.


Τα νούμερα για το ελληνικό χρέος δεν βγαίνουν και ούτε πρόκειται να βγουν. Οι οικονομικοί δολοφόνοι της παγκόσμιας διαπλοκής κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ζητούν επίσπευση των διαδικασιών «προτεκτορατοποίησης» της χώρας. Η «ανάπτυξη» που ζητούν οι δανειστές, εννοείται, δεν μπορεί να επέλθει με τέτοιους όρους.
Η κυβέρνηση δεν κατεβάζει την φορολογία, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση μιλούσε προεκλογικά για μεγαλύτερους φόρους. Παράλληλα έχει μαζέψει στα σπλάχνα της όλον εκείνο τον κρατικό μηχανισμό που οδηγούσε την χώρα στο καναβάτσο τόσο χρόνια.
Η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό είναι για γερά νεύρα. Ετοιμάζονται νέα κόμματα και νέες συμμαχίες, οι οποίες ελπίζουν να αξιοποιήσουν την αγανάκτηση του κόσμου. Ακόμα και εκεί αποφασιστικό ρόλο θα παίξει η κόντρα Αμερικανών και Γερμανών και ενδέχεται να υπάρξουν χτυπήματα κάτω από την ζώνη με αποκαλύψεις.
Το ζήτημα είναι ένα: δεν υπάρχει καθαρή και ενιαία αντίδραση από το πολιτικό προσωπικό. Αναμένουμε εξελίξεις…
Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου