Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΩΝΥΜΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ:"ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ"!

 
Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
 
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ
 
Δεν έχουμε να προσθέσουμε ή να σχολιάσουμε τίποτε από τα όσα εκλεκτά πνευματικά ρήματα γράφει η γερόντισσά μας. Μόνο να διευκρινήσουμε ότι όταν λέει μετάνοια, εννοεί την αλλαγή στην κατεύθυνση της ζωής μας, την αλλαγή νοοτροπίας, να νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας, να αποβάλλουμε την απληστία από την καρδιά μας, με λίγα λόγια όπως έχουμε ξανά τονίσει, να πετάξουμε από μέσα μας τον "τραπεζίτη" που σαν παράσιτο κατατρώει το ειναι μας, ενδιαφερόμενος μόνον για το ίδιον όφελος...
Αυτού του είδους η συλλογική μετάνοια ίσως να φέρει και την απαλλαγή από τους εξωτερικούς τραπεζίτες που δυναστεύουν το λαό μας και θέλουν, ει δυνατόν, να τον αφανίσουν...

ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ
Λιγες μερες πριν ζητησαμε απο την γεροντισσα να μας μιλησει για τις μερες μας, για την αιτια της κρισης και για το πως θα βγουμε απο αυτην αμεσα αν ειναι δυνατον. Την παρακαλεσαμε να μας δωσει ενα γραπτο κειμενο ωστε και εμεις να βοηθηθουμε αλλα κι αλλοι ανθρωποι που την σεβονται κι αγαπουν για την μεχρι τωρα προσφορα της. Μας είπε λοιπόντα εξής:
" Αυτό ειναι εργο της εκκλησιας μας. Δεν ειμαι εγω αυτή που μπορω να κανω τετοιο σπουδαιο εργο, ουτε βεβαια εχω την χαρη των πατερων μας που μας εδωσαν τοσες πολλες αποκαλυψεις και κατευθυνσεις οπως παλιοτερα οι μεγαλοι πατερες, κατοπιν ο αγιος Κοσμας ο αιτωλος και ακομα και οι συγχρονοι σαν τον π. Παΐσιο η τον π. Πορφύριο κλπ.
 
Σαν μια απλη μοναχη οφειλω να προσευχομαι και για μενα αλλα και για ολον τον κοσμο. Αν καποτε μου δινεται κατι απο τον ουρανο, αυτο και μονο μπορω να πω και δεν θεωρω αξιο τον εαυτο μου να κανει κατι περισσοτερο.
 
 Το μονο που μπορω αμεσα και με απολυτη βεβαιοτητα να σας πω ειναι να γινεται η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ καθημερινα. Να γονατιζουμε στο σπιτακι μας αναβοντας ενα κερακι και με βαθεια κατανυξη να προσευχομαστε και για τα προβληματα τα προσωπικα αλλα και για τα θεματα της πατριδας μας. Κι αν μπορειτε να συναθροιζεστε ειτε σε σπιτια , ειτε καλλιτερα ακομη στην εκκλησια τοτε ειναι πολυ πιο ομορφο αυτο.
 
Αυτο, μου το ζητησε η ιδια η Παναγια. Το ζητησε, διοτι
ετσι θα εχει στα χερια της τις προσευχες μας ωστε να μπορει να ζηταει απο τον Κυριο το ελεος Του για το εθνος μας , αλλα και για τα δικα μας αιτηματα. Οποιος ομως εχει την δυνατοτητα και την θεληση να κανει την παρακληση στις 3 τα ξημερωματα, αυτο ειναι το αριστο, τοτε ανοιγει ο ουρανος.
 
Τα γεγονοτα βαδιζουν προς το χειροτερο και η μετανοια μας αργει. Θα γινουν πολλα και θα ξεκινησουν ολα ξαφνικα, απροειδοποιητα! Πολυ δυσκολες μερες μας περιμενουν.
 
Θελει αγωνα και εμεις δεν εχουμε ακομα φαινεται καταλαβει την τραγικοτητα της καταστασης. Σαν λαος μπορουμε να αλλαξουμε την θλιβερη αυτη κατασταση αλλα ακομα δεν καταλαβαμε την δυναμη της προσευχης και κυριως της μετανοιας".

Αυτά μας είπε η γερόντισσα...
 

 

1 σχόλιο:

  1. ΦΟΒΕΡΟ!!!
    Μήπως πρέπει νά γίνει μία "αλυσίδα" ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ,όπου όλοι οί ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ νά σηκώνονται στίς 3 τά ξημερώματα καί νά ενώνουμε τίς προσευχές μας,διότι τό κατά μόνας μέ τίς τόσες αμαρτίες μας,δέν πιστεύω νά ανεβαίνει πολύ πιό πάνω από τήν "μύτη" μας...λέω ΜΗΠΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή