Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019

ΠΕΡΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ


ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ «ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ»ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ;Γράφει ο Κυανός Ουρανός

Τα τελευταία χρόνια γίνονται ιδιαίτερες συζητήσεις κι αντεγκλήσεις σχετικά με τις ορθόδοξες προφητείες των μελλουμένων. Θεωρώ ότι ελάχιστοι έχουν δει το θέμα από την ορθόδοξη πλευρά του. 

Οι σχολιάζοντες είναι δυο κατηγοριών : οι Ορθόδοξοι και οι αρνητές της Πίστεως του Τριαδικού Θεού. Το παρόν δεν απευθύνεται στους δεύτερους.

Πως θα μπορούσε να συζητηθεί ένα θέμα ανύπαρκτο γι αυτούς;

Η Ορθοδοξία πιστεύει ακράδαντα ότι το Σχέδιο του Τριαδικού Θεού είναι να σώσει όλη την ανθρωπότητα.  Δυστυχώς οι περισσότεροι που δηλώνουν Ορθόδοξοι αγνοούν βασικότατα στοιχεία της Πίστεως κι αυτό είναι δράμα.  

Νομίζουν ότι το παν είναι η επίγεια ζωή, τρέμουν τον θάνατον και η καθημερινή μέριμνά τους είναι «ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε».  Μα πως ταιριάζουν αυτά με όσα δίδαξε ο Χριστός, οι Απόστολοι και οι πατέρες της Εκκλησίας;


Η αυθεντικότητα των προφητειών σαν Θείες ενέργειες, πιστοποιείται από τον ίδιον τον Χριστόν, όταν σε τόσα σημεία των Ευαγγελίων διαμαρτύρεται προς τους γραμματείς και φαρισαίους (αλλά και προς τον λαόν που τους ακολουθούσε) ότι όσους προφήτες έστειλε τους εδίωξαν ή και τους θανάτωσαν.

 Ο ίδιος ο Χριστός πιστοποιεί ότι ο Τριαδικός Θεός «λαλεί τις προφητείες δια των προφητών», στέλνοντας το μήνυμα «ΔΕΝ ΠΟΡΕΥΕΣΤΕ ΟΡΘΑ, ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ»!!!

Επομένως οι προφητείες είναι προειδοποίησις του Τριαδικού Θεού (του Αγίου Πνεύματος ~ «το λαλήσαν δια των προφητών») προς τους πιστούς, ότι «δεν πορεύεστε ορθά»

 Εδώ είναι και το πρώτο και κύριο σφάλμα των πολλών.  Αντί να αξιοποιήσουν την προειδοποίησιν και να ορθοδρομήσουν, αναλίσκονται στο τι θα γίνει και προετοιμάζονται για το μετά ενώ η πείρα έχει δείξει ότι μπορεί και να μην συμβεί αν διορθωθεί η κατάστασις (παράδειγμα Ιωνάς-Νινευί).  Με άλλα λόγια είναι (εκ)παιδευτικά για τον ανθρώπινον προορισμόν, το "ίνα ώσιν Εν".

Ενώ ο κόσμος έχει στα "χέρια" του την δυνατότητα αποφυγής των προφητευομένων δεινών (ή έστω την απάλυνσιν των παιδευτικών μελλουμένων) την απορρίπτει δεχόμενος να τα ζήσει κι ασχολείται με το πως θα τα ξεπεράσει.  

Το "κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε" δεν το έχει ακούσει;  Πόσον αφελές να ασχολείσαι με κάτι υποθετικό κι άγνωστον, όταν μπορείς να το αποφύγεις.  

Και πόσον ανόητο να προσβλέπεις σε έναν ενδιάμεσο στόχον αγνοώντας και παραμελώντας τον ένα και μοναδικόν, την θέωσιν.  Με το ενα δέκατον της προσπάθειας ετοιμασίας για τα προφητευόμενα θα μπορούσες να τα αποφύγεις. 

Ειδικά για τους Έλληνες το πραγματικό πρόβλημα είναι η έλλειψις πλέον ιδεολογικής ταυτότητας και η αποστασία από τον Θεόν.  Το σιωνιστικό σχέδιο (των πάσης φύσεως οργάνων του διαβόλου δηλαδή) είναι οι Έλληνες να γίνουν βαθμιαία μειονότητα έως ότου μείνουν ελάχιστοι για δείγμα Ορθόδοξοι.  

Όπως αποδεικνύει το παρελθόν επί οθωμανοκρατίας, όσοι δεν έχουν βαθιά Πίστιν θα αλλαξοπιστήσουν γινόμενοι χανουμάκια και θα ζήσουν αρμονικά με τους μουσουλμάνους, όπως κάποιες προδοτικές φωνές έκραξαν.  Αλλά και πολλοί άλλοι, που ανακηρύσσονται σε σημαιοφόρους του λάβαρου της αντιστάσεως, πάνω σε ποιά ιδεολογία πατούν;


Οι αγωνιστές του 1821 (αν και αγράμματοι) βροντοφώναξαν 

«ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ».  

Για τους σύγχρονους «γραμματιζούμενους» Έλληνες αυτά είναι «οπισθοδρομικά» και προτιμούν τα «πολυπολιτισμικά κουρελουργήματα», υποταγμένοι εντελώς στη δυτική υποκουλτούρα, που το διαχρονικό «γκούβερνο» της Ελλάδας προωθεί από αιώνων με την αμέριστη συμπαράσταση των ποδηγετημένων ΜΜΕ. 

Όσους βρίσκονται ψυχικά κοντά στην Ορθοδοξίαν, θα οικονομήσει τρόπον ο Χριστός να τους σώσει, γιατί πιστεύουν σε Αυτόν.  Όσοι είναι μακριά από τον πυρήνα της Πίστεως θα χάσουν τα πάντα.  Είθε ο Θεός να τους ανοίξει το παραθυράκι στον νουν τους και να αφυπνιστούν.

Μια επανάληψις :Αν οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν : ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ, 

Σήμερα πρέπει να πούμε : ΣΗΝ ΨΥΧΗΝ, ΘΕΟΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙ

 Και «Ει ο Θεός μεθ'ημών, ουδείς καθ'ημών»

(Ιωάννης Καποδίστριας, κυβερνήτης της Ελλάδας)

Κυανός Ουρανός
2 σχόλια:

 1. Πολύ ωραία τοποθέτηση, που δυστυχώς δεν προβάλετε έτσι αλλού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εύγε 👏 👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Συγκλονιστικό το άρθρο σας
  Εδω λέγεται η αλήθεια ακριβώς όπως είναι.....
  😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊

  ΑπάντησηΔιαγραφή