Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ!

 
«ΤΑΓΜΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ»!
 
 
 
 
Το... προαιώνιο ερώτημα «καλά, μα πού ζούμε πια;» τείνει να αποκτήσει ρητορικές διαστάσεις (αν δεν έχει γίνει ήδη ανέκδοτο) στη μνημονιακή Ελλάδα, όπου οτιδήποτε σχεδιάζεται για το μέλλον μας -δυστυχώς- μοιάζει πλέον με «φυσικό κι επόμενο».
 
Και την ίδια στιγμή, όταν μια χώρα με τόσο λαμπρό παρελθόν δεν διδάσκεται από τις επαναλήψεις της Ιστορίας, τότε μάλλον είναι καταδικασμένη να «πρωταγωνιστεί» στις φάρσες της.
 
 Το τελευταίο επεισόδιο αφορά ένα μυστηριώδες συμβόλαιο, το οποίο φέρεται να υπέγραψε πριν από λίγο καιρό η ελληνική κυβέρνηση.  Ένα συμβόλαιο με την κορυφαία - και ταυτόχρονα πιο σκοτεινή - εταιρία παροχής υπηρεσιών ιδιωτικού στρατού Academi (τη μετεξέλιξη της διαβόητης Blackwater), με στόχο την προστασία του ελληνικού Κοινοβουλίου από τους οργισμένους διαδηλωτές!
 
Τις «αποκαλύψεις» έκανε σε εφημερίδα του Καναδά ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος!
 

Η συνέντευξη, που δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2012, πέρασε απαρατήρητη (;) στην Ελλάδα, οι «αποκαλύψεις» όμως στις οποίες προχώρησε ο έμπειρος (συνταξιουχος πια) πρέσβης είναι συγκλονιστικές (εφόσον, φυσικά, είναι αλήθεια). «Πρόσφατα, η ελληνική κυβέρνηση ήλθε σε συμφωνία με τη διάδοχη εταιρία της Blackwater, προκειμένου να προσλάβει μισθοφόρους για την προστασία του Κοινοβουλίου. Στις δημοκρατίες, ωστόσο, το Κοινοβούλιο δεν χρειάζεται προστασία» ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο κ. Χρυσανθόπουλος.
Οποιος παρακολουθεί όμως στενά -και υποψιασμένα- την επικαιρότητα σίγουρα θα θυμάται ότι ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο κυκλοφόρησαν οι πρώτες «θεωρίες συνωμοσίας» που έκαναν λόγο για «τις σκέψεις που κάνει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία με την Blackwater, προκειμένου να καλύψει με ξένους μισθοφόρους το κενό ασφαλείας που υπάρχει». Τότε υπήρχαν βέβαια κι εκείνοι που διαδικτυακά έμπαιναν στη διαδικασία να μιλήσουν περισσότερο γι' αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι η ιδιωτική αυτή εταιρία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της «από τις αρχές του 2013». Κανείς όμως δεν μπορεί να μιλήσει με ακρίβεια για το κατά πόσο ήταν φήμες ή απλώς παραμύθια με δράκους για μικρά παιδιά. Αξίζει πάντως να παρατηρήσει κάποιος ότι στηρίχτηκαν σε επενδυτικές αναφορές από τις ΗΠΑ, οι οποίες συμβούλευαν πριν από λίγο καιρό τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να αγοράσουν άμεσα μετοχές εταιριών που παρέχουν τις υπηρεσίες ιδιωτικών στρατών σε κυβερνήσεις. Αναφερόταν μάλιστα ότι πρόκειται για μια νέα «βιομηχανία», με τζίρο 100 δισ. δολαρίων!
Και δολοφονίες αμάχων από την πρώην Blackwater!
Τους «λεβέντες» της Blackwater, η οποία σήμερα συστήνεται με το ελληνοπρεπέστερο όνομα Akademi (τυχαίο;), μπορεί να τους γνωρίσει κανείς πιο καλά μέσα από τα λεγόμενα του ίδιου του ιδρυτή της εταιρίας, του Ερικ Πρινς. «Πιστεύω ακράδαντα ότι μία κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα. Προσωπικά πιστεύω ότι οι ιδιωτικοί οργανισμοί αποτελούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις».
Τελικά ο Πρινς, μαζί με τον άλλο συνιδρυτή της Blackwater Αλ Κλαρκ (και οι δύο υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ), έκανε τις απόψεις του μια εξαιρετικά επικερδή επιχείρηση, η οποία από το 1997 «γεννά» διαρκώς «ματωμένο χρήμα». Η εμπλοκή τους στα μέτωπα των πολέμων που άνοιγαν οι ΗΠΑ, όπως στο Ιράκ και αργότερα στο Αφγανιστάν, απέδιδαν άφθονο χρήμα (πληροφορίες μιλούν για αμοιβές χιλιάδων δολαρίων τόσο στους μισθοφόρους που προσλαμβάνονταν από την Blackwater όσο, κυρίως, στους δυο συνεταίρους). Και για να καταλάβει κανείς για τι ποσά μιλάμε, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο η «δουλειά» στο Ιράκ αφορούσε συμβόλαιο ύψους 1 δισ. δολαρίων, ενώ εκείνη στο Αφγανιστάν κινήθηκε στα 200.000.000 δολάρια. «Ουρά» στα τεράστια αυτά ποσά βέβαια και τα σκάνδαλα που προκάλεσε η δράση των μισθοφόρων της εταιρίας στις χώρες αυτές, με κυριότερο όσα έκαναν οι δολοφόνοι της στη Βαγδάτη, όπου το 2007 σκότωσαν 17 αμάχους. Ανάλογα «κατορθώματα» πραγματοποίησαν ατιμωρητί και στο Αφγανιστάν, παρ' όλα αυτά όμως λέγεται ότι οι ιστορίες αυτές δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Πάντως, η εταιρία που -μάλλον- εξαιτίας της αιματηρής δράσης της χρειάστηκε να αλλάξει τρεις φορές την επωνυμία της (από Blackwater σε Xe Services και αργότερα σε Akademi) έχει ήδη επισκεφθεί και τη χώρα μας, τουλάχιστον εμμέσως, αναλαμβάνοντας την εκπαίδευση των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.
Γιώργος Τραπεζιώτης
 
 
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου