Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΡΑΒΔΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ: "ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ Ο ΛΑΟΣ"



ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Συμβαίνει να γνωρίζω προσωπικά τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικόλαο. 
Τον Αύγουστο του 2010 τον συνάντησα στην γενέτειρά του την Τήνο, όπου είχε έλθει να παραστεί στή γιορτή της Μεγαλόχαρης. Του επισήμανα τότε την σιωπή της Ι. Συνόδου απέναντι στην τότε προδοσία της ηγεσίας, όπως την είχα εκθέσει σε ανοικτή μου επιστολή.
Μου απήντησε θυμάμαι τότε με πικρία: "Το ξέρω παιδί μου, αλλά τί να κάνω, μόνος μου είμαι που τα λέω (στην διαρκή Ι. Σ.) αλλά και στην Ιεραρχία είναι ζήτημα να είμαστε 3-4 που μιλάμε..."Τώρα υψώνει ξανά την ράβδο του όπως αρμόζει σε αληθινό ιεράρχη για να στηλιτεύσει την ανάλγητη στάση της και τώρα προδοτικής ηγεσίας.


Μητροπολίτης Φθιώτιδος: "Θα εξεγερθεί εναντίον σας ο λαός"

Η πολιτική αναλγησία είναι και ανεπίτρεπτη αλλά έχει και τα όρια της δήλωσε σε δελτίο ραδιοφωνικού σταθμού ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος,

αναφερόμενος στην εμμονή της κυβέρνησης να διατηρεί υψηλό τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και εξ αιτίας αυτού του μέτρου να υποφέρουν ακόμη και να πεθαίνουν άνθρωποι είτε από το κρύο είτε από την χρήση επικίνδυνων αυτοσχέδιων θερμαντικών μέσων όπως τα μαγκάλια.


"Η αρωγή της εκκλησίας είναι δεδομένη πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της και στις κρύες ήμερες του χειμώνα μπορούν οι πολίτες να περνούν κάποιες ώρες της ημέρας σε αρκετούς ιερούς ναούς, δηλώνει ο κ. Νικόλαος, αλλά γιατί να φτάσουμε έως εδώ;"

"Η εκκλησία που συντηρεί και οίκους αρωγής και φιλοξενίας ηλικωμένων και κατακοίτων προσπαθεί να ανταποκριθεί στις πάμπολλες πλέον ανάγκες του χειμαζόμενου λαού, συλλέγει για παράδειγμα ενδύματα και μάλιστα η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική έως του σημείου να παρακαλέσουμε να μην μας φέρουν αλλά ρούχα.

Κυριώς ανάγκες υπάρχουν σε τρόφιμα τα οποία η εκκλησία μας διανέμει στους έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας εκ παραλλήλου με την λειτουργία των συσσιτίων για τους απόρους και ανήμπορους να αυτοσυντηριθούν, όμως, προσθέτει, η δυστυχία, ή ανέχεια και η ένδεια έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του λαού, πού θα πάει αυτό;

Δεν μπορεί το κράτος στο όνομα επιλογών ή επιταγών της τρόϊκας ή του ΔΝΤ και άλλων διευθυντηρίων να κάνει αβίωτη την ζωή των φτωχών ελλήνων.

Ας έχουν υπόψη τους καταλήγει οι κυβερνώντες, ότι ο λαός μας έχει μεν μεγάλα αποθέματα αντοχής αλλά όταν ξεπεράσει στα όρια του θα εξεγερθεί και τότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ως που θα φτάσει η κοινωνική αυτή έκρηξη."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου