Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

ΦΟΒΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΠΑΣΙΝΙΑΝ "ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ" ΣΤΟΥΣ ΑΖΕΡΟΥΣ ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ! Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΠΡΟΔΟΤΗ!ΔΕΧΕΤΑΙ ΗΔΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ... ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΡΕΒΑΝ! 
ΒΙΝΤΕΟ 



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΤΣΑΧ 
ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ! ΡΗΞΗ...

Στο Κοινοβούλιο, ο Πρωθυπουργός Αρμενίας ο Νικόλ Πασινιάν ανακοινώνει ότι είναι έτοιμος να υπογράψει ένα έγγραφο που θα αναγνωρίζει τις εδαφικές διεκδικήσεις του Αζερμπαϊτζάν με αντάλλαγμα την ειρήνη. 

Δηλώνει έτοιμος να υπογράψει ένα έγγραφο που θ’ αναγνωρίζει την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένου του Αρτσάχ. 

Παραχωρεί το Αρτσάχ με αντάλλαγμα την ειρήνη. Διαδηλώσεις αντικυβερνητικές τώρα στο Γερεβάν ζητούν την παραίτησή του. 

Οι πολίτες επιχειρούν να σπάσουν τις πόρτες στο εξωτερικό του Κοινοβουλίου για να εισβάλουν..…

Ο Πρόεδρος τoυ Αρτσάχ, Arayik Harutyunyan, σε μια δήλωση που μόλις δημοσιεύθηκε, ανακοίνωσε ότι το Αρτσάχ δεν μπορεί να είναι μέρος του Αζερμπαϊτζάν, επειδή εναπόκειται στον λαό του Αρτσάχ να καθορίσει τη μοίρα του στην πατρίδα του.

To Αρτσάχ δεν θα είναι ποτέ μέρος του Αζερμπαϊτζάν, ανεξάρτητα από το ποιος και πόσο το θέλει, — Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, David Babayan.


Ο Πασινιάν τόνισε: «Σκοπεύουμε να υπογράψουμε ένα έγγραφο, ως αποτέλεσμα του οποίου θα μας επικρίνουν, θα μας επιπλήξουν και θα μας πουν προδότη, και ο λαός μπορεί ακόμη και να μας απομακρύνει από την κυβέρνηση, αλλά και πάλι θα είμαστε ευγνώμονες γιατί ως αποτέλεσμα της συμφωνίας,η Δημοκρατία της Αρμενίας με τα 29.800 τετραγωνικά της χιλιόμετρα θα έχει διαρκή ειρήνη και ασφάλεια. 

Είμαι πρόθυμος να υπογράψω οποιαδήποτε απόφαση θα το εξασφαλίσει. Δεν με ενδιαφέρει τι θα συμβεί σε μένα, αλλά η Δημοκρατία της Αρμενίας».


Το Μπακού προσέφερε μονομερώς στο Ερεβάν ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.

Νικόλ Πασινιάν δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι 105 στρατιώτες σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ενεργειών του Αζερμπαϊτζάν.

Ορισμένα αρμενικά κανάλια TG ζητούν ανοιχτά τη δολοφονία του πρωθυπουργού της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, προτού υπογράψει οποιοδήποτε έγγραφο.



Η νύχτα θα είναι μεγάλη…

Για β συνεχόμενη μέρα σήμερα οι Αζέροι βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές και αστικές ζώνες της Αρμενίας όπως και θέσεις στρατιωτικές Αρμενίων.

Ο στρατός των Αζέρων προέλασε σ΄Αρμένικο έδαφος..

Μόνο στην περιοχή Gegharkunik (Αρμενία), το κατεχόμενο έδαφος του εχθρού είναι ίσο με 5 τμήματα της επικράτειας της διοικητικής περιφέρειας Ajapnyak (Yerevan) και ο επικεφαλής της διοίκησης του Αζερμπαϊτζάν θεωρεί αυτό το φαινόμενο ως “την εγκαθίδρυση ελέγχου “.

Ο πολιτικός επιστήμονας Edgar Elbakyan έγραψε σχετικά στη σελίδα του στο Facebook. Σημείωσε επίσης ότι προς την κατεύθυνση του Akhpradzor ο εχθρός προχώρησε περίπου 4,5 km στο διεθνώς αναγνωρισμένο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας, φτάνοντας στο βουνό Khorapor (2906,5 m) και σήμερα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 4,5 km από το χωριό Akhpradzor.

Προς την κατεύθυνση του Verin Shorja, ο εχθρός προχώρησε περίπου 8 km στο διεθνώς αναγνωρισμένο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας, φτάνοντας στο Chermakakar (2747,8 m) και στο Ukhtasar (2851 m) και ανώνυμα ύψη 2484 m και εμφανιζόμενος σε απόσταση περίπου 700 m. m από το χωριό Verin Shorja.

Στην κατεύθυνση του Νοραμπάκ, ο εχθρός προχώρησε περίπου 7 χλμ. στη διεθνώς αναγνωρισμένη περιοχή της Δημοκρατίας της Αρμενίας, φτάνοντας στο ανώνυμο ύψος των 2338,6 μ. και εμφανιζόμενος σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από το χωριό Νοραμπάκ. (News.am)


“Ο Πασινιάν σχεδιάζει να υπογράψει ένα αντεθνικό έγγραφο για χάρη της ειρήνης με το Αζερμπαϊτζάν. Αφήστε όλους να πάνε στους δρόμους, να κλείσουν αεροδρόμια και πύλες συνόρων. Αυτός ο προδότης δεν θα μπορέσει να ξεφύγει”.

-Αντιπολιτευόμενο μπλοκ της Αρμενίας

Οι διαδηλωτές αρχίζουν να συγκεντρώνονται στο Ερεβάν της Αρμενίας ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν.

Μεγάλος αριθμός ΜΑΤ αναπτύχθηκε στο κτίριο του κοινοβουλίου στο Ερεβάν της Αρμενίας..

O Πασισνιάν δηλώνει έτοιμος για ανθρωποθυσία έτοιμος να θυσιαστεί αλλά και να θυσιάσει το Αρτσάχ για να σώσει τη υπόλοιπη Αρμενία… Ο Αρμένικος λαός ως κυρίαρχος θ΄αποφασίσει απόψε τη μοίρα του και το μέλλον του..

Από την άλλη η απραξία του διεθνούς παράγοντα στο αρμενικό ζήτημα εξηγείται από το γεγονός ότι η Ευρώπη προσδοκά να κάνει αποκλειστικό προμηθευτή της φυσικού αερίου το Αζερμπαϊτζάν, αντικαθιστώντας την εξάρτηση της από Ρωσία .

Οι δύο αγωγοί, TANAP και TAP, θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, μέσω Γεωργίας και Τουρκίας στην Ελλάδα και την Ιταλία προς Ευρώπη.

Αν το κάνει αυτό ο Πασινιάν και παραδώσει την ιστορική κοιτίδα του ιστορικού λαού της Αρμενίας στον τούρκικο άξονα στον πατουρανισμού παντουρκισμό δια υπογραφής του θα πράξει ότι δεν έκανε ούτε ο Βούτσιτς με Κοσσυφοπέδιο ούτε η Κύπρος και η Ελλάδα με κατεχόμενα. Θα δημιουργήσει ένα πολύ άσχημο προηγούμενο ενδοτισμού…

Άλλωστε ο Πασινιάν θα υπογράψει ουσιαστικά αυτό που του ζήτησε η Υψηλή Πύλη ο Ερντογάν πριν 2 μέρες ως μόνη λύση όπως είχε πει..

Υπ. Άμυνας Αρμενίας: “Δεν έχουν καταγραφεί σημαντικά περιστατικά από τις 8 μ.μ. [14 Σεπτεμβρίου]. Οι μάχες έχουν σχεδόν σταματήσει. Οι αναφορές ότι ορισμένες αρμενικές κοινότητες έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν είναι απολύτως ψευδείς. Από αυτή την άποψη, καλούμε το κοινό να “απόσχει από τη διάδοση παρόμοιες πληροφορίες»..




1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος14 Σεπτεμβρίου 2022 - 9:43 μ.μ.
    ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ,ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ.
    Ο ΕΚΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ,ΑΝΔΡΙΚΕΛΟ ΔΥΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ
    ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ.
    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ.
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΑΛΕΞ ΚΛΠ 301 ΔΙΚΑ ΤΟΥΣΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή