Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ο ΟΣΙΟΣ ΚΟΥΚΣΑ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ: Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΓΙΑ" ΣΥΝΟΔΟ


ΟΣΙΟΣ ΚΟΥΚΣΑ:«ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ».





Ο στάρετς Κούξα είχε σε μεγάλο βαθμό το χάρισμα της διακρίσεως, με την βοήθεια του οποίου σωφρόνιζε κι επανέφερε στην ευθεία οδό τους εκκλίνοντας είτε στα δεξιά, είτε στ’ αριστερά.

Έτσι μια φορά ήρθε στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου κάποια ηλικιωμένη γυναίκα και του είπε με αυταρέσκεια πως ποτέ δεν εργάστηκε στο Κολχόζ (αγροτικός παραγωγικός συνεταιρισμός στην Σοβιετική Ένωση), ποτέ δεν είχε διαβατήριο, δεν ήταν εγγεγραμμένη στους καταλόγους κανενός δήμου και στις εκλογές δεν ψήφιζε κανένα.

- Μα εσύ είσαι εντελώς αγία, μάτουσκα! αναφώνησε με προσποιητό θαυμασμό ο π. Κούξα. Εγώ όμως,ο αμαρτωλός, έχω διαβατήριο, είμαι εγγεγραμμένος και ψηφίζω.

- Τι λέτε, μπάτιουσκα; απόρησε η γιαγιά.

- Ναι, μάτουσκα, αν δεν είχα διαβατήριο, ποιος θα με κρατούσε στο μοναστήρι και πως θα μπορούσες να έρθεις να με βρεις;

Και της εξήγησε πως η κάθε εξουσία είναι δοσμένη από τον Θεό κι εμείς πρέπει να υπακούουμε στους νόμους του κράτους, αρκεί να μην προδώσουμε την πίστη μας.

Της είπε ότι το να ψηφίζει δεν είναι αμαρτία, μόνο να ψηφίζει κατά συνείδηση, δηλαδή, τους καλύτερους, τους αξιότερους, τους εντιμότερους και, ει δυνατόν, τους ευσεβέστερους υποψηφίους.

«Όταν όμως έρθει ο καιρός, που όλος ο κόσμος θα ψηφίζει ένα μόνο άνθρωπο,τότε να μην πάτε να ψηφίσετε, γιατί αυτός θα είναι ο Αντίχριστος».

Σημ. Δεν ήταν κακό που η γιαγιά είχε αγωνιστικό φρόνημα, αλλά ο εξωτερικός αγώνας πρέπει να συνοδεύεται και από εσωτερική πνευματική εργασία, ώστε ότι κάνει η αριστερά»μας να μην το χαλάει με την οίηση η «δεξιά» μας. 

Όταν ο αγώνας παύει να έχει την αρχική του σημασία μένει μόνο η οίηση να μας πολεμάει. Και την ψυχή της γυναίκας αυτής μόλυνε η σκέψη ότι ξεχώριζε από τους άλλους για ότι σπουδαίο έκανε, και δεν γνώριζε να την πολεμήσει με προσευχή και ταπείνωση

. Ο όσιος Κούξα της ανέλυσε την πραγματικότητα από άλλη οπτική γωνία, και τη βοήθησε να προσγειώσει το λογισμό της. Προειδοποιεί όμως ότι όταν θα έλθει ο Αντίχριστος θα πρέπει να υπάρχει παντελής αποστασιοποίηση των πιστών από το πρόσωπό του ακόμη και πριν εκλεγεί! 

Λέει ότι και ο στάρετς Λαυρέντιος (σ.π.Γ.Άγιος Λαυρέντιος του Τσερνιγκώβ), δηλ. όταν πρόκειται να εκλέξουν ένα μοναδικό άνθρωπο για να κυβερνάει τον κόσμο όλο, αυτός θα είναι ο Αντίχριστος.

Κατά ένα τρόπο, ο όσιος Κούξα, διακρίνει ανάμεσα στα αντίχριστα προδρομικά καθεστώτα που είχαν αφήσει μερικά στοιχεία καλά να συνυπάρχουν με το προβαλλόμενο απ’ αυτά κακό (όπως ειδωλολατρεία, ανηθικότητα, κλπ) και στη διακυβέρνηση του τελικού Αντιχρίστου, ο οποίος θα έχει μέσα του ενοικούντα τον ίδιο τον Σατανά, που θα προξενήσει μόνο κακό στις ημέρες του. 

Όλους τους οπαδούς του θα βάλει να προετοιμάζουν τη σύγκρουση που νομίζει ότι μπορεί να κάνει με τον Κύριο Ιησού Χριστό, στον τελικό Αρμαγεδόνα της Αποκαλύψεως, μην γνωρίζοντας την αδυναμία του ο άθλιος, όπως λέγει ο άγιος Εφραίμ ο Σύρος.

Τον τελικό Αντίχριστο όχι μόνο οι Χριστιανοί (οι οποίοι θα μαρτυρούν ή θα κρύβονται) αλλά ακόμα και τα στοιχεία της Φύσεως θα αρνηθούν να τον υπηρετήσουν, μη παράγοντας καρπούς, μη βρέχοντας και γενικά μη ανακυκλώνοντας τις βιολογικές διεργασίες στη Γη.

 Οι Χριστιανοί τώρα πρέπει να αντιτίθενται στην ολοένα μεγαλύτερη συγκέντρωση εξουσιών, κάτω από λίγα κέντρα ελέγχου παγκοσμίως, ακριβώς διότι αυτά οδηγούν στον υπερ-δικτάτορα Αντίχριστο.

Aπό το βιβλίο: «Ο πολυθαύμαστος όσιος Κούξα της Οδησσού», του αρχιμ. Χριστοδούλου, καθηγουμένου της Μονής του οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου Αττικής, 2006.


Ο ΒΙΟΣ  ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΥΚΣΑ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ(+22 Οκτωβρίου 1964)



Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΥΚΣΑ

Γεννήθηκε ο κατά κόσμον Κοσμάς Βελίτσκο στο χωριό Αρμπουζίνκα Χερσώνος το 1875. Οι γονείς του ήταν αγρότες και ιδιαίτερα ευσεβείς. Άπό μικρός αγάπησε την Εκκλησία και τη μελέτη της Αγίας Γραφής.

Το 1895 επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους και το Άγιον Όρος. Μετά ένα έτος επισκέφθηκε πάλι το Άγιον Όρος και εισήλθε ως δόκιμος μοναχός στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος. Διήλθε άπό τα διακονήματα του προσφοράρη και του αρχοντάρη. 

Το 1901 εστάλη στο μετόχι της Νέας Θηβαΐδος, στην είσοδο του Αγίου Όρους, όπου έμεινε επί μία δεκαετία. Το 1902 έλαβε τη ρασοευχή και ονομάσθηκε Κωνσταντίνος. Το 1905 εκάρη μικρόσχημος μοναχός και έλαβε το όνομα Ξενοφών. Το 1913 αναχώρησε για τη Ρωσία.


ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΥΚΣΑ

Στην αρχή εγκαταστάθηκε στα Σπήλαια της Λαύρας του Κιέβου. Κατά τα έτη 1914-1916 αναγκάσθηκε, λόγω του πολέμου, να κάνει τον τραυματιοφορέα. 

Μετά την επικράτηση του αθεϊστικού καθεστώτος το 1917, έγινε ο στοργικός προστάτης πολλών. Το 1931 εκάρη μεγαλόσχημος κι έλαβε το όνομα Κούξα, ενός ιερομάρτυρος, του όποιου το λείψανο υπήρχε άφθορο στα Σπήλαια του Κιέβου (+27 Αυγούστου 1215). 

Το 1934 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος. Τα επόμενα χρόνια το καθεστώς έκλεισε τη Λαύρα. Ο π. Κούξα αναγκάσθηκε να περιφέρεται και να λειτουργεί σε διάφορους ναούς με μεγάλο κίνδυνο της ζωής του.

Το 1938 συλλαμβάνεται από τους άθεους και καταταλαιπωρείται με διάφορους διωγμούς. Καταδικάσθηκε σε πενταετή καταναγκαστικά έργα σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως στη Σιβηρία. 




Εργαζόταν δεκατέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο σκληρά μέσα στην παγωνιά, ώστε έπαθε κρυοπαγήματα. Μία ακόμη πενταετία τη διήλθε σε απομόνωση σ΄ ένα χωριό των Ουραλίων.

Το 1948 επέστρεψε στη Λαύρα του Κιέβου, που είχε πάλι ανοίξει. Ανέπτυξε ένα ιδιαίτερα πλούσιο πνευματικό έργο ως εξομολόγος, με βαθειά γνώση και μεγάλη διάκριση. Το καθεστώς όμως ενοχλούνταν από το έργο του. 

Έτσι το 1951 απομακρύνθηκε σ΄ένα μοναστήρι της Παναγίας, στο Ποτσάγιεφ, όπου συνέχισε όμως αδιάκοπα την πνευματική εργασία του προς ψυχική ωφέλεια πολλών. Εκτός των χαρισμάτων της διακρίσεως, της διοράσεως και της προοράσεως είχε και το της θαυματουργίας.



Το 1957 μετετέθη στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, κοντά στα σύνορα με τα ρουμανικά Καρπάθια, συνεχίζοντας την ασκητική και θεάρεστη ζωή του. 

Το 1960 καταλήγει στο μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Οδησσό, όπου η οσιακή βιοτή του, το παράδειγμα του και οι μεστοί χάριτος λόγοι του οδηγούν πολλούς στη μετάνοια και σωτηρία. Μέχρι το τέλος του δεν έπαυσε τον ασκητικό του αγώνα και τα θαύματα σε καρκινοπαθείς, παράλυτους και διάφορους ασθενείς.



Ανεπαύθη εν Κυρίω στις 24 Δεκεμβρίου 1964, υστέρα από ασθένεια, και αφού είχε προείδει και προετοιμασθεί για το τέλος του. Οι τελευταίες του λέξεις ήταν: «ελήλυθεν η ώρα». 

Για την ταφή του τον προετοίμασε ο νυν ηγούμενος της αθωνικής μονής του Αγίου Παντελεήμονος αρχιμανδρίτης Ιερεμίας. Η κηδεία και η ταφή του έγιναν βιαστικά, λόγω εντολής του καθεστώτος, για να μη προσέλθει πολύς κόσμος, που τον υπερεκτιμούσε. 

Ο βασανισμένος λαός παρηγορούνταν ασπαζόμενος τον σταυρό του τάφου του. Ο άγιος συνέχιζε να τους επισκέπτεται με τις θαυματουργίες του.


Στις 29 Σεπτεμβρίου 1994 πραγματοποιήθηκε η ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του από τον μητροπολίτη Οδησσού Αγαθάγγελο. 

Στις 4 Οκτωβρίου 1994 η Ιερά Σύνοδος της Ουκρανικής Εκκλησίας τον κατέταξε επίσημα στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τα χαριτόβρυτα λείψανα του συνεχίζουν να θαυματουργούν.
Η μνήμη του τιμάται στις 22 Οκτωβρίου.


Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΥΚΣΑ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΓΙΑ" ΣΥΝΟΔΟ



Ο Αγ. Κούκσα της Οδησσού ( 1875 – 1964 ) ανακυρήχθηκε άγιος το 1994 :
« Σύντομα θα λάβει μέρος η Οικουμενική Σύνοδος ονομαζόμενη ‘‘αγία’’. Αυτή η σύνοδος δεν θα είναι η όγδοη, αλλά θα είναι μια σύναξη απίστων.

Στα πλαίσια αυτής της συνόδου θα ενωθούν όλες οι θρησκείες. Θα καταργηθούν οι νηστείες, θα επιτρέπουν στους μοναχούς και τους επισκόπους να παντρευτούν και στους ιερείς να ξαναπαντρευτούν.

Εμείς όμως δεν πρέπει να δεχτούμε αυτές τις αλλαγές. 

Να επαγρυπνείτε πηγαίνετε στις εκκλησίες όσο είναι δικές μας. Θα έρθει καιρός όπου δε θα μπορούμε να συχνάζουμε σ’ αυτές.

Μόνο οι εκλεκτοί θα καταλάβουν τι συμβαίνει. Θα υποχρεώνουν τους ανθρώπους να πηγαίνουν στις εκκλησίες των αποστατών αλλά δεν πρέπει να πηγαίνετε εκεί σε καμία περίπτωση. Μείνετε σταθεροί στην ορθόδοξη πίστη σας και θα σωθείτε.
( Εφημ. Pravoslavnai Simbirsk τ. 21-22/1998 )





12 σχόλια:

  1. Περὶ ξαφνικῶν θανάτων. Λόγος Ἁγίου Νεοφύτου τοῦ Ἐγκλείστου, (ἀπὸ τὸ βιβλίο Πεντηκοντακέφαλον τοῦ ἁγίου).

    Εἰσαγωγὴ Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου, (27.09.2022).

    https://www.youtube.com/watch?v=kEhcfC0vRO8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι θάνατοι δεν είναι ξαφνικοί. Προηγήθηκαν οι λιποθυμίες στα σχολεία όταν άρχισαν να επιβάλλονται οι μασκούλες και κανείς (ή μάλλον ελάχιστοι) δεν είχε τα ψυχικά νεύρα θα αντιδράσει. Οι υγειονομικοί που τώρα δεν έχουν να φάνε, πρώτοι πήγαν και φόρεσαν τις μασκούλες. Αφού έβαλε ο διάβολος το πόδι του στην πόρτα για να μη μπορεί να ξανακλείσει, μετά ασκούσε και θα συνεχίσει να ασκεί ολοένα και περισσότερη πίεση για να μετακομίσει από τον Άδη στη γη και να μας κολάσει όλους. Ας μη γελιόμαστε. Ούτε με πνευματικά όπλα μπορούμε πλέον να τον αντιμετωπίσουμε σαν ανθρωπότητα, παρά μόνο "κατά μόνας", τι μπορεί ο καθένας να κάνει (ότι ότι, όσο όσο, όπου όπου, όπως όπως).

      Καλό μήνα

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 1 Οκτωβρίου 2022 - 12:21 μ.μ ΠΡΟΣΕΧΕ, ΠΡΟΣΕΧΕ, ΠΡΟΣΕΧΕ!!! ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΣ; «Ούτε με πνευματικά όπλα μπορούμε πλέον να τον αντιμετωπίσουμε σαν ανθρωπότητα, παρά μόνο "κατά μόνας"»;;;;;;;!!!!!!! ΜΟΝΟ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ!!! Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ, Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ, ΤΑ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΕΣΥ ΤΑ ΛΕΣ ΑΝΙΣΧΥΡΑ; ΑΠΑΓΕ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ! ΣΥΝΕΛΘΕ!

      Διαγραφή
    3. Αν δεν το έλεγε, Ρωμανέ μου, ο μακαριστός Όσιος Ιωσήφ ο Βατοπεδινός από το 48ο δευτερόλεπτο του παρακάτω βίντεο και μετά, να είσαι σίγουρος ότι δε θα το ξεστόμιζα.

      https://www.youtube.com/watch?v=GZt8uw54YoY&ab_channel=%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7

      Διαγραφή
    4. Ευλογημένε ο άγιος γέροντας λέει «δεν υπάρχει σωτηρία ομαδική ανθρώπινη. Μην περιμένετε...Τι μπορούμε ο καθένας σαν άτομο. Μην περιμένετε από τους ηγέτας να μας προστατεύσουν δεν μπορούν...αλλά ούτε και ξέρουν. Ό,τι τους πουν οι σκοτεινές δυνάμεις κάνουν» Δεν λέει ότι "δεν μπορούμε πλέον να αντιμετωπίσουμε τον διάβολο με ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ σαν ανθρωπότητα":!!! Αυτό να το αναιρέσεις είναι βλάσφημο.

      Διαγραφή
    5. ΡΩΜΑΝΕ ,
      ΣΩΣΤΟΣ , ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ ΓΥΡΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
      ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙΣ ,ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ.
      ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.

      Διαγραφή
  2. Τοῦ Μακαριστού Μητροπολίτου Φλωρίνης, π. Αυγουστίνου Καντιώτου:

    Πονηρές ημέρες, προσοχή!

    «…Ἐξαγοραζόμενοι τὸν καιρόν, ὅτι αἱ ἡμέραι πονηραί εἰσι» (Αποστόλου Παύλου, προς Ἐφ. 5,16).

    https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=63116

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρόμοια είπε για την επόμενη ΣΑΤΑΝΙΚΗ "ΟικουμενικήΣύνοδο", και ο Ρώσος Πρωθιερεύς π. Νικολάι Ραγκόζιν (6 ∆εκ. 1898 - 16 ∆εκ. 1981):

    Αντιγράφω:
    "Ο π. Νικολάι είπε ότι θα γίνει η (ψεύδο)-«8η Οικουμενική Σύνοδος», η «ακάθαρτη»!
    Υπήρξαν 7 άγιες Οικουμενικές Σύνοδοι, αλλά η 8η θα είναι ακάθαρτη!
    Όταν θα μαζευτούν όλοι και θα πρόκειται να πουν το «Πιστεύω...», ο Αντίχριστος θα πει: ΟΧΙ,
    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΑΣ! Και θα κάνει ένα πουλί, που θα πετά κοντά, να έρθει και να σταθεί
    στα πόδια του.
    Το πουλί θα έρθει περνώντας μέσα από τον τοίχο (έτσι θα φανεί), χωρίς να τον σπάσει, και θα
    πέσει νεκρό στα πόδια του.
    Σ' αυτή τη Σύνοδο θα υπάρχουν πλήθος Ορθοδόξων ιερωμένων, μεγάλο πλήθος.
    Όταν θα δουν το "θαύμα" θα υποκλιθούν στον Αντίχριστο.
    Είπε (ο π. Νικολάι) ότι ένα ουράνιο τόξο θα περιβάλλει τον Αντίχριστο, στη Σύνοδο.
    Ακριβώς όπως στο Όρος Θαβώρ, ο Κύριός μας ήταν μέσα στο (άκτιστο) φως, παρόμοια ο
    Αντίχριστος θα είναι μέσα σε φως όμοιο με ουράνιο τόξο, με όλα του τα χρώματα!
    Θα δείξει τη δύναμή του και ένα πλήθος ανθρώπων θα σκύψει να τον προσκυνήσει. Όποιος
    ιερέας δεν τον προσκυνήσει, θα φονευθεί άμεσα."

    Πηγή:
    https://imdleo.gr/diaf/2018/pNik_Ragozin.pdf (σελίδες 25, 26).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά βιαζόμαστε για τον Αντίχριστο. Άς γίνουν όλα όσα αναφέρονται γιά τον Γ΄ π.π., να έρθει η νηνεμία, να πάνε ιεραποστολές στα πέρατα του κόσμου και μετά όλα αυτά.

    ΠΟΙΗΜΑ 2ο
    27-3-2012
    Τα αρχαία θα διδάσκονται σ’ ολόκληρο τον κόσμο,
    παντού θα πάνε αποστολές να διδαχτεί το Ευαγγέλιο μόνο.

    Η Ελλάδα θα γίνει ένδοξη αλλά και πολύ μεγάλη,
    αφού πίσω θα πάρει πια τα εδάφη της που έχασε και πάλι.

    Όλα αυτά θα γίνουνε γι’ αυτό προετοιμαστείτε,
    για τα δεινά και τ’ άσχημα, αλλά και για τις μέρες τις ένδοξες που θα δείτε! Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφητείες Αγίου Αρχιμανδρίτη Λαυρέντιου του Chernigov (+1950).

    Για τον Αντίχριστο:

    "(11) Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ “ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ”
    Ο σεβάσμιος Starets Λαυρέντιος του Σερνιγκοβ μιλώντας συχνά για τον αντίχριστο, έλεγε: “Θα έρθει ένας καιρός που θα παλεύουν και θα παλεύουν, και ένας παγκόσμιος πόλεμος θα ξεσπάσει. Και μέσα στην πολύ ασάφεια της κατάστασης, θα πουν, “αφήστε μας να διαλέξουμε μόνοι μας έναν ενιαίο βασιλιά για όλη την κατοικημένη γη.” Και θα τον εκλέξουν! Θα εκλέξουν τον αντίχριστο ως καθολικό βασιλιά και ανώτατο παγκόσμιο “ειρηνοποιό”. Είναι απαραίτητο να ακούετε προσεκτικά ‘θα είναι αναγκαίο να ασκηθεί η προσοχή! Μόλις αρχίζουν να ψηφίζουν για ένα ενιαίο άτομο σε όλο τον κόσμο, να ξέρετε ότι δεν είναι κανένας άλλος εκτός από αυτόν, και ότι είναι απαγορευμένο στους ορθόδοξους Χριστιανούς να ψηφίσουν για αυτόν.” "

    Πηγή:
    http://hristospanagia4.blogspot.com/2010/06/chernigov-1950_3713.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφητεία του Αγίου Αρχιμανδρίτη Λαυρέντιου του Chernigov (+1950):

      "(1) ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ANTIΧΡΙΣΤΟ!
      Συνοδευόμενος από δύο Κελεϊνιτσιώτισσες [λαϊκές-αδελφές], η ηγουμένη της μονής Domnitskaya ήρθε να έχει το τσάι με τον πατέρα Λαυρέντιο. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, είπε: “Εσείς και εγώ, μητέρα-ηγουμένη , δεν θα ζούμε για να δούμε τον αντίχριστο αλλά, αυτές οι Κελεϊνιτσιώτισσες σας, θα ζήσουν για να τον δούνε!” Αυτό το περιστατικό έγινε το 1948. Και οι δύο καλόγριες είχαν γεννηθεί το 1923. Η μοναχή καλόγρια Ν. Ήταν η μία που μας είπε την ιστορία."

      Πηγή:
      http://hristospanagia4.blogspot.com/2010/06/chernigov-1950_3713.html

      Διαγραφή
    2. Προφητεία του Αγίου Αρχιμανδρίτη Λαυρέντιου του Chernigov (+1950):

      "(10) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ
      Σε κάποιον διάκονο που είναι ακόμα ζωντανός, αλλά που είναι τώρα αρκετά μεγάλης ηλικίας, ο Γέροντας Λαυρέντιος είπε ευθέως:
      “Θα ζήσετε για να δείτε τον καιρό που θα ‘ρθεί ο αντίχριστος
      στην εξουσία. Να μην είστε φοβισμένοι, αλλά πείτε στον
      καθέναν ότι ο αντίχριστος είναι αυτός — και ότι δεν είναι ανάγκη να είναι φοβισμένοι! Θα υπάρξει ένας πόλεμος, και από όπου θα περάσει, δεν θα μείνει κανένας ζωντανός! Αλλά, πριν από εκείνο τον καιρό, ο Κύριος θα στείλει τις δευτερεύουσες ασθένειες στους αδύνατους κι αυτοί θα πεθάνουν, γιατί κατά τη διάρκεια του καιρού του αντίχριστου δεν θα υπάρξει πλέον οποιοσδήποτε θάνατος. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος δεν θα είναι για τη μεταμέλεια, αλλά για την εκμηδένιση’ αλλά ο Κύριος θα αφήσει ζωντανούς τους ισχυρότερους, για να τον αντιμετωπίσουν (τον Αντίχριστο)."

      Πηγή:
      http://hristospanagia4.blogspot.com/2010/06/chernigov-1950_3713.html

      Διαγραφή