Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΤΗ ΛΑΥΡΑ ΚΙΕΒΟΥ! ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΤΗΣ! ΈΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΚΟΥΓΚΙ! ΑΡΚΑΔΙ! Η ΛΑΥΡΑ ΚΙΕΒΟΥ! ΠΙΣΤΟΙ ΑΝΑΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΑΜΠΟΥΡΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΙΣΒΑΛΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΕ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ!

7 ΒΙΝΤΕΟ


Κούγκι! Αρκάδι! η Λαύρα Κιέβου! Πιστοί ανακατέλαβαν και ταμπουρώθηκαν μέσα σε κτίριο της μονής που πριν είχε εισβάλει η αστυνομία και το είχε σφραγίσει! 

ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΤΗ ΛΑΥΡΑ ΚΙΕΒΟΥ! ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Τραυματισμοί πιστών υπερασπιστών της! Έκρυθμη η κατάσταση. Ακούγονται σπαρακτικά γυναικεία ουρλιαχτά γυναίκες κρατούν εικόνες και ψέλνουν Χριστός Ανέστη, άντρες έρχονται στα χέρια με πάνοπλους αστυνομικούς…


Πάνοπλοι Ουκρανοί αστυνομικοί εισέβαλαν στην Λαύρα Σπηλαίων-Pechersk του Κιέβου έσπασαν τις κλειδαριές σφράγισαν ένα κτίριο της κι απέκλεισαν την είσοδο ενώ υπήρχαν μέσα άτομα πιστοί. υπάρχουν εντάσεις έξω από τη Λαύρα μεταξύ αστυνομικών και πιστών που την υπερασπίζονται. 

Εκκρεμεί το τελεσίγραφο που έχει εκπνεύσει από το Μάρτιο για εξοστρακισμό 200 και πλέον μοναχών και 300 φοιτητών του Θεολογικού Σεμιναρίου της Μονής. Έκρυθμη η κατάσταση.

UOJ: πιστοί εισέβαλαν στο σφραγισμένο κτίριο 39 της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ που σφράγισε νωρίτερα η αστυνομία.
Οι πιστοί κατάφεραν να εισβάλουν στο κτίριο της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, το οποίο σφραγίστηκε από την επιτροπή για τη μεταβίβαση και αποδοχή περιουσίας, αναφέρει το RIA Novosti επικαλούμενο την Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.

«Οι πιστοί εισέβαλαν στο κτίριο, μπαίνουν μέσα από τις σπασμένες πόρτες», αναφέρει το μήνυμα.

Σύμφωνα με το UOJ, πολλά άτομα κλείστηκαν στο σφραγισμένο κτίριο.Ταμπουρώθηκαν εκεί. Η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων (UOJ) αναφέρει ότι πιστοί έσπασαν τις πόρτες και μπήκαν στο κτίριο της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, που προηγουμένως είχε σφραγιστεί από το αποθεματικό, μέσα στο κτίριο, σύμφωνα με το UOJ, υπήρχαν άνθρωποι κλειδωμένοι από την αστυνομία.

Θυμίζουμε, το πρωί της Τετάρτης, η ουκρανική αστυνομία απέκλεισε τις εισόδους στις εγκαταστάσεις της Λαύρας. Ένα από τα κτίρια του μοναστηριού σφραγίστηκε από την επιτροπή για τη μεταβίβαση και αποδοχή της περιουσίας του αποθεματικού της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ.

Επεισόδια και τραυματισμοί πιστών έκρυθμη η κατάσταση.. Παρεμπιπτόντως, η παράνομη στέρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών είναι ποινικό αδίκημα!



Η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Viktoria Kokhanovskaya τραυματίστηκε κατά την όλη επιχείρηση ωστόσο αρνήθηκε τη νοσηλεία, οι γιατροί υποθέτουν ότι ο λόγος της κακής υγείας της θα μπορούσε να ήταν ένα χτύπημα στο στήθος κατά τη διάρκεια των προσπαθειών πιστών να εισέλθουν στο αποκλεισμένο κτίριο της Λαύρας.



Η Λαύρα Σπηλαίων-Pechersk του Κιέβου υπέβαλε δήλωση σχετικά με ποινικό αδίκημα από τους υπαλλήλους του Αποθεματικού και της αστυνομίας.

Στις 19 Απριλίου, Λαμπρο-Τετάρτη της Διακαινησίμου, εκπρόσωποι του Εθνικού Αποθέματος Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, με τη συνδρομή της αστυνομίας, πριόνισαν τις κλειδαριές και σφράγισαν ένα από τα κτίρια της Λαύρας . 

Ο δικηγόρος του μοναστηριού, πρωθιερέας Nikita Chekman, σε σχόλιο προς το Τμήμα Πληροφοριών και Εκπαίδευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ανέφερε ότι σε σχέση με αυτό, κατατέθηκε δήλωση σχετικά με τη διάπραξη ποινικού αδικήματος από τους υπαλλήλους του Εθνικού Αποθεματικού , καθώς και κατά των αστυνομικών που συνέβαλαν στη διάπραξη αυτών των παράνομων ενεργειών.

Μιλώντας για την κατάσταση γύρω από τις ενέργειες εκπροσώπων της Εφεδρείας, ο δικηγόρος τόνισε ότι υπήρξαν έκνομες ενέργειες, οι οποίες είναι αυθαιρεσίες υπαλλήλων.



«Εκπρόσωποι του Εθνικού Αποθέματος, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, προκάλεσαν ζημιές στην περιουσία του μοναστηριού – έσπασαν παράνομα τις κλειδαριές, μπήκαν στους χώρους του κτιρίου 39 και προέβησαν σε παράνομη σφράγιση. 

Τότε οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στους εκπροσώπους της μονής και έτσι παρενέβησαν στις παράνομες ενέργειες του Εθνικού Αποθέματος».




Ο πρωθιερέας Νικήτα επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι υπάρχουν αμφισβητούμενες νομικές σχέσεις μεταξύ του μοναστηριού και του αποθεματικού, και το Οικονομικό Δικαστήριο της πόλης του Κιέβου εξετάζει ορισμένες υποθέσεις για τις οποίες δεν έχουν ακόμη ληφθεί δικαστικές αποφάσεις.
«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να προβεί σε τέτοιες αυθαίρετες ενέργειες χωρίς δικαστική απόφαση», τόνισε. — 

Γι’ αυτό και η αστυνομία διέπραξε ποινικό αδίκημα — πρόκειται για υπέρβαση/κατάχρηση επίσημης εξουσίας. Από τη μονή υποβλήθηκε δήλωση για διάπραξη ποινικού αδικήματος από τους υπαλλήλους της Εθνικής Εφεδρείας. 

Αποδεχθήκαμε και καταχωρήσαμε αυτήν την αίτηση. Έχουμε υποβάλει και δήλωση σχετικά με τους αστυνομικούς που βρίσκονται εδώ και που συνέβαλαν στη διάπραξη αυτών των παράνομων ενεργειών. Αυτή η αίτηση θα εξεταστεί από το Κρατικό Γραφείο Ερευνών, σύμφωνα με την έρευνα», είπε ο δικηγόρος.

Εκπρόσωποι του Αποθεματικού περπατούν στην επικράτεια της Λαύρας, εξετάζοντας την κατάσταση των παρτεριών, των δέντρων κ.λπ., που φροντίζουν τα αδέρφια του μοναστηριού.

Η Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας άρχισε να αποκλείει και να σφραγίζει τις εισόδους στις εγκαταστάσεις




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου