Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΣ "ΑΤΖΕΝΤΕΣ" ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ


Ο ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ" ΕΛΙΤ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ




Γράφει ο Brendan O'Neill 

Μετάφραση: Απολλόδωρος


Πρέπει να σκοτώσουμε όλες τις αγελάδες; Είναι εκπληκτικό ότι αυτό είναι ένα ερώτημα που θέτουν οι πράσινες ελίτ. Τα "ρεψίματα των αγελάδων", με το μεθάνιό τους, συμβάλλουν στο 14,5% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η κοπριά των αγελάδων απελευθερώνει αμμωνία, μια ένωση αζώτου που καταστρέφει τους φυσικούς οικοτόπους. Τόσο από το στόμα όσο και από τον πισινό τους, οι αγελάδες προκαλούν ρύπανση. Ας τις σφάξουμε λοιπόν.

Νωρίτερα φέτος, η ιρλανδική κυβέρνηση πρότεινε τη σφαγή 200.000 αγελάδων για να τη βοηθήσει να επιτύχει τους “κλιματικούς της στόχους”.

Η ολλανδική κυβέρνηση έχει φλερτάρει με την ιδέα της μείωσης του αριθμού των ζώων κατά 30% για να "μειωθεί η επιβλαβής ρύπανση από αμμωνία". 'Θα πρέπει να σκοτώσουμε τρισεκατομμύρια ζώα για να σώσουμε τον πλανήτη;', ρωτούν οι τίτλοι των εφημερίδων.

Εδώ λοιπόν βρίσκεται ο περιβαλλοντισμός: σφάξτε τις αγελάδες για να σώσετε τον πλανήτη. Και νομίζατε ότι ήταν μια χαρούμενη-χαρούμενη ιδεολογία που αγαπάει τα ζώα. 'Η πλήρης εξάλειψη των αγελάδων και των χοίρων... θα σώσει τελικά τον πλανήτη', όπως το έθεσε ένας συγγραφέας πριν από μερικά χρόνια.

Φυσικά, όσο παρανοϊκές και αν είναι οι κυβερνήσεις μας, είναι απίθανο να πάρουν το όπλο αναισθητοποίησης σε εκατομμύρια αγελάδες σύντομα. Και όμως, ακολουθούν πολιτικές που θα προκαλέσουν το θάνατο αγελάδων.

Όλες οι κυβερνήσεις έχουν ορκιστεί σε κλιματικούς στόχους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον αποδεκατισμό της κτηνοτροφίας. Έχουν, παρανοϊκά, πάει σε πόλεμο με τη γεωργία.

Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα δικαιώματα των ζώων, αλλά αναρωτιέμαι αν χρειαζόμαστε ένα κίνημα "Σώστε τις αγελάδες" για να αντιμετωπίσουμε τον ανορθολογισμό μιας πολιτικής τάξης που βάζει πλέον τις οικολογικές ανησυχίες πάνω από τα πάντα, ακόμη και από την παραγωγή τροφίμων.

Σκεφτείτε την Ιρλανδία. Η κυβέρνηση προφανώς δεν πρόκειται να ακολουθήσει την πρόταση να ξεπαστρέψει 200.000 αγελάδες. Η πρόταση προήλθε από το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Ναυτιλίας.

Προκειμένου η Ιρλανδία να πλησιάσει το Άγιο Δισκοπότηρο του Καθαρού Μηδενισμού των εκπομπών, ίσως χρειαστεί να σκοτώσουμε 200.000 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής με κόστος 600.000 ευρώ για τους φορολογούμενους, αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου.

Αλλά επρόκειτο μόνο για ένα σενάριο "μοντελοποίησης" και όχι για μια "τελική πολιτική απόφαση", επέμειναν οι υπάλληλοι τον περασμένο μήνα.

Ας αφήσουμε στην άκρη ότι είναι παράξενο το Υπουργείο Γεωργίας να μιλάει ακόμη και για τη σφαγή χιλιάδων αγελάδων, καταστρέφοντας δυνητικά τη δυνατότητα κάποιων κτηνοτρόφων να ζήσουν.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ιρλανδία ήδη επεξεργάζεται πολιτικές που θα μπορούσαν να έχουν παρόμοιες συνέπειες για την εξάλειψη των αγελάδων, μόνον έμμεσα.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για το Κλίμα 2023 που εγκρίθηκε υπό την πίεση της οικολογικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ιρλανδία περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την επόμενη δεκαετία.

Και δεδομένου ότι η γεωργία αντιπροσωπεύει περίπου το 33% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Ιρλανδίας, βρέθηκε στο στόχαστρο των αξιωματούχων.

Η κυβέρνηση πιέζει τους αγρότες να μειώσουν τη χρήση φυτοφαρμάκων, να γίνουν περισσότερο βιολογικοί και να επιστρέψουν μέρος της γης που καλλιεργούν στη φύση.

Μια πρόταση που ανησυχεί πραγματικά τους Ιρλανδούς αγρότες είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να μειώσουν την ποσότητα αζώτου που χρησιμοποιούν στις γεωργικές τους εκτάσεις από 250 κιλά ανά εκτάριο ετησίως σε 220 κιλά ανά εκτάριο ετησίως.

Αυτό θα είχε "καταστροφικές επιπτώσεις... σε ορισμένες γαλακτοπαραγωγικές εκμεταλλεύσεις", αναφέρει η Irish Farmers Journal. Οι αγρότες θα αναγκαστούν να επιλέξουν μεταξύ της απόκτησης περισσότερης γης, η οποία είναι δαπανηρή, ή της μείωσης του αριθμού των αγελάδων τους, η οποία είναι ανεπιθύμητη.

Το τελικό αποτέλεσμα, αναφέρει η Irish Examiner, είναι πιθανό να είναι "η μείωση του αριθμού των κοπαδιών".

Με λίγα λόγια, οι αγελάδες θα πεθάνουν, θα θυσιαστούν στο βωμό του Net Zero (Καθαρού Μηδενός). Οι αρχαίοι πολιτισμοί θυσίαζαν ζώα για να εξευμενίσουν θυμωμένες θεότητες και να διατηρήσουν την εύνοια των θεών του καιρού.

Ο δικός μας πολιτισμός θυσιάζει ζώα για να προσπαθήσει να εξευμενίσει την εκδικητική Μητέρα Γη που είναι προφανώς έξαλλη με την αγροτική και βιομηχανική μας ύβρη. Δεν είναι περίεργο που οι Ιρλανδοί αγρότες έχουν ξεσηκωθεί. ...

Πόσο ασυνήθιστο είναι το γεγονός ότι οι αγρότες πρέπει να αγωνίζονται για το δικαίωμα να καλλιεργούν. Ότι οι άνθρωποι που φτιάχνουν το φαγητό μας πρέπει να συγκεντρώνονται για να πουν: "Αφήστε μας να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε το φαγητό σας".

Αποτελεί απόδειξη του παραλογισμού της δημόσιας ζωής στη δεκαετία του 2020 το γεγονός ότι η καλλιέργεια της γης, η εκτροφή των ζώων και η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος - όλα αυτά που κάποτε εξυμνούσαμε - τώρα "λοιδορούνται" ως κατάρα της φύσης.

Οι διαμαρτυρόμενοι Ιρλανδοί αγρότες δεν καταφέρνουν μόνο ένα χτύπημα ενάντια στις αυταπάτες του Net Zero των ελίτ του Δουβλίνου που πιθανώς δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε ένα αγρόκτημα - υπερασπίζονται επίσης τη λογική και τη νεωτερικότητα.

Υπερασπίζονται την άποψη της γεωργίας ως μια δύναμη για το καλό, μια δύναμη για τον πολιτισμό, ενάντια σε ένα κατεστημένο που είναι πλέον τόσο δέσμιο της νεο-θρησκείας του Net Zero που βλέπει κάθε ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση, ακόμη και τη γεωργία, ως κάτι κακό που πρέπει να περιοριστεί.

Οι Ιρλανδοί αγρότες παίρνουν τη θέση τους μαζί με άλλους αγρότες στην Ευρώπη που εξεγείρονται ενάντια στις οικολογικές ελίτ.

Οι Ολλανδοί αγρότες βρίσκονται σε κατάσταση διαμαρτυρίας εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, αντιδρώντας με όλες τους τις δυνάμεις στους κλιματικούς στόχους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο κλείσιμο 3.000 αγροκτημάτων και στη σφαγή αμέτρητων αγελάδων.

Οι Γερμανοί αγρότες αντιδρούν σε ένα νέο νόμο της ΕΕ που απαιτεί την αποκατάσταση φυσικών οικοτόπων, οι οποίοι ανησυχούν ότι θα καταστρέψουν τις γεωργικές εκτάσεις, επιστρέφοντας ουσιαστικά τη χρήσιμη καλλιεργούμενη γη τους στις ιδιοτροπίες και την αγριότητα της Μητέρας Φύσης. (Είναι εντυπωσιακό ότι στο Στρασβούργο την περασμένη εβδομάδα οργισμένοι αγρότες συγκρούστηκαν με την Greta Thunberg και άλλους νέους οικολογικούς αστέρες που είχαν συγκεντρωθεί για να υποστηρίξουν τα αντι-αγροτικά μέτρα της ΕΕ. Προνομιούχοι νέοι των οποίων η μόνη συνεισφορά στην κοινωνία είναι η οικολογική ευσέβεια εναντίον αγροτών που παράγουν τα πράγματα που μας κρατούν ζωντανούς; Ξέρω με ποιανού το μέρος είμαι).

Αυτός ο νόμος για τον οποίο οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι αγρότες έχουν τσαντιστεί συνοψίζει το πόσο ανισόρροπες έχουν γίνει οι νέες ελίτ. Ονομάζεται Nature Restoration Law (Nόμος για την Aποκατάσταση της Φύσης). Ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη Τετάρτη.

Ο νόμος θέτει δεσμευτικούς στόχους για την "αποκατάσταση της φύσης στο 20% της επικράτειας της ΕΕ έως το 2030". Οι επικριτές επιμένουν ότι θα πλήξει σκληρά τους αγρότες, καταπατώντας τη γη τους.

Θα μπορούσε να οδηγήσει στην "εκκαθάριση" εκατομμυρίων εκταρίων γεωργικής γης, δήλωσε η Beata Szydło, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, ενός έθνους που αντιτίθεται σθεναρά στο νόμο.

Και φυσικά, η μετατροπή της Ευρώπης σε ένα μεγάλο φυσικό καταφύγιο για να το απολαμβάνουν οι τύποι σαν την Greta δεν θα κάνει τίποτα για να περιορίσει τις παγκόσμιες εκπομπές ούτως ή άλλως.

Η παραγωγή κρέατος απλώς θα ανατεθεί σε άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία, αυξάνοντας ενδεχομένως τις εκπομπές που σχετίζονται με τη δημιουργία και τη μεταφορά των τροφίμων. Πρόκειται πραγματικά για ένα είδος παράνοιας. ...

Δεν μπορούμε να αφήσουμε την υστερία τους να περάσει. Ο ανθρώπινος πολιτισμός ξεκίνησε με τη γεωργία πριν από 12.000 χρόνια.
Όλα όσα μας κάνουν ανθρώπους - πόλεις, πολιτισμός, γλώσσα - ξεπήδησαν από την ανακάλυψη της γεωργίας. Μην κάνετε κανένα λάθος: το μίσος τους για τη γεωργία είναι μίσος για το ίδιο το ανθρώπινο έργο.



Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσίευση στο spiked


ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου