Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Είναι 2 Σεπτεμβρίου ώρα 12.45. Η μεγαλύτερη ίσως πυρκαγιά και οικολογική καταστροφή στην Ευρώπη συνεχίζεται για 15η μέρα μπαίνοντας στον πυρήνα της Δαδιάς.

Σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο Πρωθυπουργός θα είχε υποβάλλει την παραίτησή του για την τραγική αποτυχία του (πόσο μάλλον που αυτή η κυβέρνηση συνδέεται με μια απίθανη σειρά αδικαιολόγητων και αδιανόητων καταστροφών, τραίνων που συγκρούονται, γεφυρών που καραρρέουν, ασθενοφόρων που δεν έρχονται ποτέ, Κροατών τραμπούκων που σκοτώνουν ελεύθερα, μεταξύ άλλων).

Εδώ στην Ελλάδα κρύβουν την είδηση.

Κοιτάω τα μεγαλύτερα σάιτ της χώρας. ‘Εχουν εξαφανίσει την τραγική είδηση. Μόνο στο in.gr τη βρίσκω.

Κυττάω τα Νέα. Στα οκτώ θέματα της πρώτης σελίδας δεν βρέθηκε θέση για τη φωτιά που συνεχίζεται. Βρέθηκε θέση για τη φωτιά που σβήστηκε στον Όσιο Λουκά, ίσως για να γίνει ασυνείδητος συνειρμός ότι τάχα μου τελείωσε το θέμα.

Πάντως, πολύ καλύτερα πληροφορημένα από τα ελληνικά, τα … ινδικά ΜΜΕ έχουν αντιληφθεί ότι για τη Δαδιά δεν φταίει βέβαια η κλιματική κρίση, αλλά, κυρίως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη (Experts blame poor government preparation for Greek fires’ devastation), όπως βεβαίως και τα γαλλικά ΜΜΕ (https://www.france24.com/en/live-news/20230902-experts-blame-poor-govt-preparation-for-greek-fires-devastation)

Επιβεβαιώνω ότι ένα άλλο είδος, “μεταμοντέρνου” αλλά όχι λιγότερο επικίνδυνου Φασισμού έχει επικρατήσει στη χώρα. Ο αγώνας εναντίον του ανερχόμενου ολοκληρωτισμού είναι ταυτόσημος με τον αγώνα για την επιβίωση, την ευημερία και την ελευθερία του ελληνικού λαού.



1 σχόλιο:

  1. Ἐφαρμόζουν τὸ «ἄλλα λόγια ν' ἀγαπιόμαστε» καὶ προωθοῦν ἀκαθεκτοι τὰ ἐγκλημαματικά τους σχέδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή