Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ






Γράφει ο Γιώργος Βολουδάκης


Μακαριώτατε και σεβασμιώτατοι πατέρες



Με το θάρρος του υιού προς τον πατέρα, χωρίς αυτό να καθαιρεί τον σεβασμό αλλά και την αγάπη που είναι φυσικό να μας συνδέουν, πιστεύοντας ότι εκφράζω το μεγαλύτερο μέρος του ποιμνίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, θέλω να σας απευθύνω μερικά ερωτήματα, τόσον αγωνιώδη όσον και επείγοντα, αμέσως σχετιζόμενα με την σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Πατρίδα μας.


Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Ελλάδα δέχτηκε το τελευταίο διάστημα σφοδρότατη επίθεση από την Παγκόσμια Τραπεζοπιστωτική Εξουσία (το θηρίο δηλαδή της Νέας Εποχής) που σχεδιάζει την απόλυτη διάλυση του Έθνους μας, της Πίστης μας, της Παιδείας μας, της Εθνικής ανεξαρτησίας μας και αυτής ακόμη της αξιοπρέπειάς μας. Σχέδιο που δυστυχώς. κατά την ταπεινή μου άποψη. έχει εκτελεστές τους ίδιους τους κυβερνήτες της χώρας!

Η εθνική κυριαρχία αμφισβητείται, ο εθνικός πλούτος υποθηκεύεται, τα εθνικά και ορθόδοξα σύμβολα αφαιρούνται ή παραγκωνίζονται, σε όλα τα μέτωπα καίγεται η Πατρίδα μας!

Δεν χρειάζεται παρά να δει κάποιος τη λαίλαπα των μέτρων που στοχεύουν στον περιορισμό των δικαιωμάτων και ελευθεριών στην εξαθλίωση των ήδη φτωχών ανθρώπων και στην δημιουργία πολυεθνικής μάζας που θα παράγει πολύ και θα αμείβεται ελάχιστα!

Ήδη πολλοί άνθρωποι οικογενειάρχες, είναι τα θύματα αυτών των μέτρων και υποφέρουν απολυμένοι και άνεργοι.

Όμως η πλέον ύπουλη επίθεση είναι αυτή που γίνεται με πρόσχημα την τεχνολογία και στόχο έχει την πνευματική υποδούλωση των ανθρώπων.

Ήδη όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να δηλώσουν ηλεκτρονικά "το της δουλείας πρόσχημα" υποβάλλοντας πλειάδα στοιχείων και προσωπικών δεδομένων "πρός απογραφήν" παραπλησίαν εκείνης του Ηρώδου!

Και όλα συγκλίνουν στην ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη που θα περιέχει τον ΑΜΚΑ, το ιατρικό ιστορικό, εργασιακά και προσωπικά δεδομένα κλπ.

Σειρά θα έχουν οι ηλεκτρονικές ταυτότητες και διαβατήρια, με απώτερο στόχο την τελική σύνοψη όλων των δεδομένων του ανθρώπου σε μία ηλεκτροική κάρτα...

Και το ερώτημα που θέτω ευθέως στην αγιωσύνη σας είναι, μπορεί ένας ποιμένας να σιωπά όταν τα λογικά του πρόβατα έχουν γίνει από καιρού στόχος και ήδη λεία του νοητού λύκου της παγκοσμίου δικτατορίας;

Στο ραδιοφωνικό σταθμό, της Εκκλησίας της Ελλάδος άκουσα πνευματικό να κλαίει, διότι κάποιος του είπε πως τον απέλυσαν και δεν ήξερε τι να αποκριθεί στον άνθρωπο που τον ρωτούσε τι θα απογίνουν τα παιδιά του.

Σε συνάξεις οι πιστοί εκφράζουν την αγωνία τους για την απόπειρα ηλεκτρονικού φακελώνοντας και ερωτούν απεγνωσμένα ποία είναι η θέση της Εκκλησίας!

Επί τέλους, επί αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου δια στόματός του, η σεπτή Ιεραρχία είχε και έπαιρνε θέση επί παντός επιστητού, πράγμα ίσως υπερβολικό, τώρα που με το πρόσχημα της λιτότητος λόγω της οικονομικής κρίσης, έφτασαν να απαγορεύουν και την χειροτονία νέων κληρικών και οδηγούν έναν ολόκληρο λαό στα ηλεκτρονικά μπουντρούμια της νέας εποχής και στην οικονομική και ηθική εξαθλίωση , η Εκκλησία δεν θα μιλήσει;


Γνωρίζαμε την σιωπή των αμνών κατά την σφαγή τους,, τώρα θα γνωρίσουμε μήπως και την σιωπή των ποιμένων
κατά την σφαγή των αμνών;


Παρακαλώ όπως μη παραβλέψετε τα αιτήματα των λογικών σας προβάτων, ως ποιμένες έχετε ιερό καθήκον να σταθείτε και οικονομικοί αρωγοί στον λαό που υποφέρει και φθάνει στην τελεία ανέχεια, αλλά προ πάντων να στηρίξετε πνευματικά το ποίμνιο, δείχνοντας αφενός τις κατευθυντήριες γραμμές σε όλα τα θέματα που βεβιασμένα προωθεί η «νέα εποχη» δια της πολιτείας και αφετέρου δίνοντας στους «ηγέτες» μας να καταλάβουν, πως στην επίθεσή τους κατά των ιερών και των οσίων του λαού, σε όλα τα μέτωπα, ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ, που μαζί με τον ευσεβή λαό θα τους αποκρούσουν!



Ασπαζόμενος την τιμίαν δεξιά σας
με τιμή


Γιώργος Βολουδάκης

9 σχόλια:

  1. Ο/Η Romanos είπε...
    To παρόν δημοσιεύω με την σύμφωνη γνώμη του πατρός Σαράντη, κατόπιν της δικής του εμπεριστατωμένης επιστολής.
    Να σημειώσω ότι είχα γράψει την επιστολή πολλές μέρες πρίν, αγνοώντας τα περιεχόμενα στο κείμενο του π. Σαράντη, απλώς εγνώριζα ότι το ετοιμάζει και δεν ήθελα να προηγηθεί το δικό μου. Επομένως η όποια ταύτισι απόψεων είναι αποτέλεσμα πνευματικής συμφωνίας και όχι συνεννοήσεως.
    Φυσικά η επιστολή του σεβασμίου μου πατρός, είναι μακράν πληρεστέρα και ευστοχοτέρα της δικής μου λαϊκής και φτωχής φωνής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποκαθίσταται η πατρότητα του άρθρου διότι τότε ο Γ.Βολουδάκης δεν ήθελε να φαίνεται το όνομά του και έτσι στο ανωτέρω σημείωμα όπως και στο άρθρο δεν υπήρχε η υπογραφή του. Αλλά ήδη υπάρχει η ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
      https://4.bp.blogspot.com/-W8bg5FzLvv8/WVPstjaHSSI/AAAAAAAAZ8Y/J5gX9YteGLcYpD8Qte1P43mUyOtdJMwJwCLcBGAs/s640/IERA%2BSYNODOS%2BIEARRXIAS-.jpg
      η οποία φέρει την υπογραφή του οπότε δεν έχει νόημα η ανωνυμία στις πρότερες επιστολές.

      Διαγραφή
  2. Καλό θα ήταν αγαπητέ φίλε, κατά την γνώμη μου, να "συνενώσεις" (link) και την επιστολή του π. Σαράντη ώστε να υπάρχει ενότητα, αν δεν την έχεις θα την βρεις στο ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ.
    Σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακυρο για οτι ειπα...ειδα μετα οτι ολα ειναι "καλώς λιαν"!!
    ΧΑΙΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ και επαυξάνω, και συγχαίρω γαι την πρωτοβουλία σας.

    Έκ των Αμνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μέχρι σήμερα αντίδραση της Ιεραρχίας, με την έκδοση της γνωστής εγκυκλίου προς τον λαό και την οργάνωση συσιτίων, πιστεύω πως είναι υποτονική και όχι εκείνη που οι καιροί απαιτούν.
    Κάνω και έγώ εκκλιση. Ποιμένες της Εκκλησίας του Κυρίου μας αρθείτε στο υψος των περιστάσεων.
    Μιλήστε με λόγο ανάλογο με εκείνον του Μεγάλου Βασιλείου, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και των άλλων Πατέρων της Εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AKOMA ΚΑΙ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ , Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ (Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ.............ΜΑΛΟΝ ΟΡΘΟΛΟΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ) ΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ...
    Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ 15:32 δε Ιησούς φώναξε τους μαθητές του και είπε: «Σπλαχνίζομαι το πλήθος, επειδή είναι ήδη τρεις ημέρες που μένουν μαζί μου και δεν έχουν τίποτα να φάνε· και δεν θέλω να τους πω να φύγουν νηστικοί. Μπορεί να εξαντληθούν στο δρόμο». ....................Και όλοι έφαγαν και χόρτασαν, και σήκωσαν ως περίσσευμα από τα κομμάτια εφτά γεμάτα καλάθια τροφίμων...............ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΔΩ, ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ?? ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ? ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΚΛΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΑΠΟΚΑΛΗΨΙΣ 17:3 Και με μετέφερε μέσω της δύναμης του πνεύματος σε μια έρημο. Και είδα μια γυναίκα να κάθεται πάνω σε ένα κατακόκκινο θηρίο που ήταν γεμάτο βλάσφημα ονόματα και που είχε εφτά κεφάλια και δέκα κέρατα. Και η γυναίκα είχε πορφυρή και κατακόκκινη στολή, και ήταν καλλωπισμένη με χρυσάφι και πολύτιμες πέτρες και μαργαριτάρια και είχε στο χέρι της ένα χρυσό ποτήρι που ήταν γεμάτο με αηδιαστικά πράγματα και με τα ακάθαρτα πράγματα της πορνείας της. Και στο μέτωπό της ήταν γραμμένο ένα όνομα, ένα μυστήριο: «Βαβυλώνα η Μεγάλη, η μητέρα των πορνών και των αηδιαστικών πραγμάτων της γης». Και είδα ότι η γυναίκα ήταν μεθυσμένη από το αίμα των αγίων και από το αίμα των μαρτύρων του Ιησού.
    ΜΗΠΩΣ, ΚΑΙ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ??
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕ ΒΑΛΟΥΝ, ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ:ΦΥΓΕΤΕ ΑΠ ΕΜΟΥ ΟΙ ΕΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ,ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΗΣΑ(ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΑ )............

    ΑπάντησηΔιαγραφή