Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ!


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!





Χθες 26/8 με αρ. πρ. του Υπ. Παιδείας 110632/26-8-20 απαντήσαμε στους Παιδιάτρους και ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΥΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ!

ΑΣΚΗΣΤΕ ΤΗ ΓΟΝΙΚΗ ΣΑΣ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

26 Αυγούστου, 2020

Προς:

1. Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία
(grammateia@e-child.gr)

2. Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων
(protocol@minedu.gov.gr)
3. Υπουργείο Υγείας
(sitecontact@moh.gov.gr)

4. Συνήγορο του Παιδιού
(cr@synigoros.gr)

5. Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος (info@hscap.gr)

6. Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (pisref@pis.gr)

7. Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης  Εκπαίδευσης (grammateia@olme.gr)

8. Διδασκαλική Ομοσπονδία  Ελλάδας (secretariat@doe.gr)

9. Πανελλήνια  Επ. Ένωση Νηπιαγωγών (peena.tpe@gmail.com)

10. Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων- Μαθητών Ελλάδας (gt.asgme@gmail.com)

Συνημμένα:

1. Δελτίο Τύπου Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας

2. Advice on the use of masks for children in the community in the c/ontext of COVID-19 (WHO Organisation released 21/8/2020)

Κυρίες, κύριοι

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας το οποίο ανάρτησε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, συνδυαστικά με τις δηλώσεις της υπ. Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων κατά το σχ. Έτος 2020-21 και με δεδομένη τη σχετική επιστολή γονέων προς υμάς στις 18 Αυγούστου, σας απαντάμε ως ακολούθως,  θεωρώντας το επίσημο οδηγό προς τους Γονείς της Ελληνικής Επικράτειας, συμβουλευτικό και καθοδηγητικό ως προς το υπουργείο Παιδείας. 

Πιο συγκεκριμένα:

1. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε γραπτώς και συγκεκριμένα βάσει ποιων συγκεκριμένων επιστημονικά αξιόπιστων ερευνών και ευρημάτων συστήνεται από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία  σε συμφωνία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για όλα τα παιδιά ανεπιφύλακτα, άνω των 2 ετών (!!) η χρήση μη ιατρικής μάσκας, ανεξαρτήτως ιατρικού ιστορικού. 

Συστήνεται δε ανεπιφύλαχτα για το σύνολο του πληθυσμού άνω των 2 ετών και μετά επιτάσεως την πολύωρη χρήση (π.χ. στο σχολείο) μη πιστοποιημένων μασκών, αγνώστων προδιαγραφών και υλικών, όπως οι πάνινες, ως αναγκαίο μέτρο πρόληψης διάδοσης ιογενών λοιμώξεων.

 Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή σας: δεν υφίσταται καμία απολύτως παρενέργεια και αντένδειξη (σωματική ή ψυχική) στη χρήση της οποιαδήποτε μάσκας και καλύμματος προσώπου στα παιδιά από 2 ετών και άνω, ασχέτως προέλευσης και κατασκευής αυτής!  

Από πού πηγάζει η συγκεκριμένη γνώση που μεταφέρετε στο πανελλήνιο, από ποιες επίσημες και αναγνωρισμένες μελέτες προκύπτει ότι όλα τα υλικά και όλοι οι τρόποι κατασκευής μασκών είναι κατάλληλες, ιδίως για μικρά παιδιά; 

Ποιοι μελέτησαν τα υλικά κατασκευής, την πυκνότητα, τη συμπεριφορά των υλικών in vivo και in vitro κ.λπ. και αποφαίνεστε ως ειδικοί για την καταλληλότητα κάθε μάσκας και μάλιστα μη πιστοποιημένης για τη συγκεκριμένη χρήση; 

Επιδείξτε μας επίσημες και αναγνωρισμένες,  σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας των επιστημονικών ερευνών, έρευνες και μελέτες in vivo, όπως έχετε υποχρέωση.

2. Η  όποια δε δημόσια σύσταση σε έναν ολόκληρο πληθυσμό ανηλίκων και γονέων εφαρμογής μη ιατροτεχνολογικών προϊόντων, χωρίς ακριβή και σαφή πιστοποίηση της λειτουργίας τους είναι απαράδεκτο και επιλήψιμο. 

3. Εφόσον η χρήση οποιασδήποτε μορφή μάσκας, πάνινης, όπως υποστηρίζετε είναι μία σοβαρή αντιική προστασία, προφανώς και ο φερετζές που χρησιμοποιείται εκατοντάδες χρόνια λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων από τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς, πληροί τις από εσάς αναφερόμενες προδιαγραφές ασφαλείας.

 Ποιες επίσημες και αναγνωρισμένες μελέτες έχετε από ισλαμικές χώρες που αποδεικνύουν, ότι μέσα στις δεκαετίες η γενικευμένη χρήση του φερετζέ αποτελεί σοβαρή αντιική προστασία για τον πληθυσμό;

4. Είναι προφανές ότι συστήνετε και προτρέπετε σε βιοϊατρικά πειράματα σε παιδιά. Την προσωπική βούληση του παιδιού-«πειραματόζωου» και την  έγκυρη γονική συναίνεση, κατά παραβίαση της ορθής άσκησης της γονικής μέριμνας και των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ενάντια σε καταχρηστικές και κακοποιητικές πρακτικές ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ. 

Η χρήση μη επαρκώς πιστοποιημένων για το σκοπό εφαρμογής τους, υλικών και βοηθημάτων για ιατρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου και της πρόληψης, αντίκειται στο Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, ο οποίος και προνοεί επαρκώς για τις περιπτώσεις πειραμάτων.

 Τέλος, συστάσεις προς το κοινό από ιατρούς με το κύρος της ειδικότητάς τους, χρήσης ιατρικών βοηθημάτων αμφιβόλου ποιότητας, υλικών, άνευ της αρμόζουσας πιστοποίησης και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ για εξειδικεύσεις και περιπτώσεις όπου υπάρχουν ατομικές αποκλίσεις και ιδιαιτερότητες, είναι αντίθετο προς κάθε έννοια ορθής ιατρικής πρακτικής.  

 Είναι ανήκουστο στα ιατρικά χρονικά να μην υπάρχει ουδεμία δέουσα επιμέλεια για ειδικές περιπτώσεις ατόμων με εξειδικευμένο ιατρικό ιστορικό. Είναι πρωτοφανής ιατρικός κομπογιαννιτισμός ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως παρενέργεια για ιατρικό βοήθημα ασχέτως χρόνου χρήσης, τρόπου χρήσης, οργανισμού κ.λπ.

5. Εξηγήστε μας για ποιο λόγο οι πιστοποιημένες ιατρικές μάσκες που κυκλοφορούν στην αγορά αναγράφουν ξεκάθαρα στη συσκευασία τους ότι δεν προσφέρουν την από εσάς αναφερόμενη αντιική προστασία. Υπερτερούν οι πάνινες των ιατρικών;

6. Εξηγήστε μας γιατί στο πολυσέλιδο εξειδικευμένο εγχειρίδιο «Συμβουλές για τη χρήση των μασκών από παιδιά στα πλαίσια του COVID-19»,  «Advice on the use of masks for children in the community in the context of COVID-19» που μπορείτε να βρείτε στο επίσημο ιστότοπο του Π.Ο.Υ με ημερομηνία επικαιροποίησης 21/8/2020, ο Π.Ο.Υ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) σε συνεργασία με τις οργανώσεις 

1. «Infection Prevention and Control (IPC) (Πρόληψη και Έλεγχος Μολύνσεων» 

2. “Guidance Development Group (GDG) (Ομάδα Αναπτυξιακής Καθοδήγησης)” και ειδικούς από τη UNICEF και την Διεθνή Παιδιατρική Εταιρεία  «International Paediatric Association (IPA)» συστήνει :

Α. « Children with severe cognitive or respiratory impairments who have difficulties tolerating a mask should, under no circumstances, be required to wear masks.»  Παιδιά με σοβαρά γνωστικά ή αναπνευστικά προβλήματα , τα οποία έχουν δυσκολίες στο να ανέχονται τη μάσκα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φορούν μάσκα, ενώ η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία συστήνει την επιβολή της ανεπιφύλαχτα για όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως.

Β. Τα παιδιά χωρίζονται σε τρεις ηλικιακές ομάδες  α. κάτω των 5 ετών, β. 6 έως 11 και γ. άνω των 12 ετών με συγκεκριμένες συστάσεις και πρόνοιες ανά ηλικιακή ομάδα. 

Χαρακτηριστικά για την ηλικιακή ομάδα 6 έως 11 ετών χρησιμοποιείται η φράση «a risk-based approach should be applied» εισάγεται δηλαδή η έννοια της προσέγγισης βάσει επικινδυνότητας, δηλαδή αναγνωρίζονται οι παρενέργειες της μάσκας και άρα  είναι αναγκαίο να εξισορροπούνται και να εξετάζονται τα δυνητικά οφέλη, συγκριτικά με τις ζημίες. 

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για κανένα παιδί και σε καμία περίπτωση! 

Ποιες γνώσεις έχετε ως Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία και ως Π.Ι.Σ που υιοθετείτε ανεπιφύλαχτα το δελτίο τύπου αυτό και ποιες επίσημες και έγκαιρες μελέτες, που δεν γνωρίζουν (!) στον Π.Ο.Υ. και διαφοροποιείστε τόσο κατάφωρα; 

Ο Π.Ι.Σ. , άλλωστε, εκπροσωπεί επίσημα τη χώρα μας  στον Π.Ο.Υ. Μας παραπληροφορεί ο Π.Ο.Υ, η  Διεθνής Παιδιατρική Εταιρεία ή εσείς; 

7.    Ο Π.Ο.Υ και οι λοιποί συγγραφείς του εγχειριδίου ενσωματώνουν προς τεκμηρίωση του 62 (εξήντα δύο! ) επίσημες αναφορές – μελέτες “REFERENCES”.  Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία σε ποιες, λοιπόν, μελέτες αναφέρεται προς τεκμηρίωση της επίσημης ανακοίνωσής της; 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος μας εκπροσωπεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας του οποίου η χώρα μας είναι μέλος, επέλεξε και αυτός να υιοθετήσει τις απόψεις της Ε.Π.Ε. και να δημοσιεύσει στην επίσημη ιστοσελίδα του το δελτίο τύπου της. 

Αυτό δημιουργεί εύλογες υπόνοιες για τη σκοπιμότητα του δελτίου αυτού και το χειρότερο διχάζει απαράδεκτα τους γονείς της Ελληνικής Επικράτειας!

8. Απαιτούμε  να μας προσκομίσουν τόσο η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος  αντίγραφα των ερευνών και μελετών που αυτοί χρησιμοποίησαν για να ενημερώσουν επίσημα τους γονείς της χώρας και να καθοδηγήσουν τις επίσημες αρχές στις αποφάσεις τους και οι οποίες οφείλουν να έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις εγκυρότητας, τουτέστιν:

i. Οι έρευνες- επίσημες μελέτες να έχουν διεξαχθεί σε χώρες οι οποίες έχουν κυρώσει τη Διεθνή Σύμβαση του Οβιέδο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα η οποία έχει κυρωθεί από τη χώρα μας με το νόμο Ν.2619/1998.

ii. Οι έρευνες- μελέτες να έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις εγκυρότητας με την έγκυρη συναίνεση των ενημερωμένων γονέων, οι οποίοι συμμετείχαν και έδωσαν τη γραπτή και συγκεκριμένη συγκατάθεσή τους και να δημοσιεύτηκαν σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά

iii. Να μας ενημερώσετε αν έχετε επίσημες μελέτες, με τις νόμιμες προϋποθέσεις εγκυρότητας και αξιοπιστίας, αν σε μέρη όπου ο φερετζές είναι επίσημη ή και υποχρεωτική ενδυμασία ο covid-19  είχε μικρότερη εξάπλωση και ως εκ τούτου μικρότερη «θνησιμότητα» σε αυτές τις χώρες ή τις κοινότητες.

iv. Να μας ενημερώσετε αν έχουν μελετηθεί επίσημα, και σύμφωνα με τους κανόνες της δεοντολογίας στην έρευνα, οι ψυχολογικές επιδράσεις της επιβολής από γονείς και εκπαιδευτικούς χρήσης μάσκας σε παιδιά από 2 ετών σε χώρες με «δυτική κουλτούρα» όπως η δική μας. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η βίαιη τροποποίηση της συμπεριφοράς των παιδιών και δη από την επικρατούσα  «δυτική» σε συμπεριφορές «Άπω Ανατολής», όπως αναφέρει ο πρόεδρος της «Ε.Π.Ε.» αποτελεί επιστημονικά, επίσης, πρωτοφανές μαζικό ψυχιατρικό πείραμα. 

Η τροποποίηση συμπεριφοράς στον άνθρωπο αποτελεί ιατρική παρέμβαση και ως εκ τούτου ιατρική πράξη. Πολύ περισσότερο όφειλε η Ε.Π.Ε. να είναι προσεκτική στο ότι η παρέμβαση γίνεται βιαίως , υπό την απειλή κυρώσεων, χωρίς έγκυρη συναίνεση του υποκειμένου και με απλή και αόριστη πιθανολόγηση της όποιας ενδεχόμενης προστασίας που παρέχει το εν λόγω και μάλιστα μη πιστοποιημένο ιατρικό βοήθημα! 

9. Το ότι  ζητήθηκε επίσημα η γνώμη της Παιδιατρικής Εταιρείας δε σημαίνει ότι δεν έχουν λόγο στο θέμα και άλλες ειδικότητες, λ.χ. καρδιολόγοι. 

Για αυτό το λόγο άλλωστε ζητήθηκε επισήμως στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με την 6493/4-8-20 που είναι σε γνώση σας, να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση όλων των μελών και όλων των ειδικοτήτων κι όχι απλά να γίνονται δηλώσεις προέδρων ή άλλων διοικητικών μελών και ιατρών στα ΜΜΕ, αναστατώνοντας την κοινή γνώμη, σύμφωνα με τις εκάστοτε προσωπικές απόψεις ή και σκοπιμότητες! 

10. Το δελτίο τύπου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας αναφέρεται σε προσωπικές δηλώσεις του προέδρου κ. Κωνσταντόπουλου. Ρωτάμε ευθέως: είναι πράγματι προσωπικές δηλώσεις και η Παιδιατρική Εταιρεία τελεί υπό τον αποκλειστικό έλεγχο υπό του ενός ή ολίγων ιατρών, ή έγινε γενική συνέλευση των παιδιάτρων, για μία συνολική εκτίμηση της κατάστασης και βγήκε η ανακοίνωση αυτή ως πόρισμα; Για ποιο λόγο αγνοήθηκαν τόσο κατάφωρα οι οδηγίες του ΠΟΥ για τα παιδιά και τις μάσκες;


11. Είναι βαθιά ανήθικο  ότι  όλοι θέλετε να αποφασίσετε για τα παιδιά και να επιβάλλετε τη δική σας άποψη!

Τα παιδιά τα ρωτήσατε; Δεν έχουν δικαίωμα τα ίδια στο σώμα τους και την αναπνοή τους; Δεν έχουν δικαίωμα να εκφράσουν το κάθε ένα την άποψή του; 

Η ΓΝΩΜΗ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ – ΑΤΟΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ! 

Δεν προστατεύονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα του Παιδιού στη χώρα μας; Νομίζετε ότι θα μας υποχρεώσει κανείς να εγκληματήσουμε ως κηδεμόνες έναντι των παιδιών μας ή να τους προκαλέσουμε βλάβη εν γνώσει μας;

12. Σας τονίζουμε μετ΄ επιτάσεως: τους γονείς της χώρας δεν τους ενδιαφέρουν οι προσωπικές απόψεις και οι συγκρούσεις καθηκόντων και συμφερόντων ιατρών ή άλλων!  Έχουν οι ίδιοι άποψη και τη νόμιμη δικαιοδοσία να επιλέγουν ζητήματα που αφορούν στην υγεία και την ανατροφή των τέκνων τους. 

13. Σας δηλώνουμε ότι οι γονείς έχουμε κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των ανήλικων τέκνων μας και να προσκομίζουμε γνωστοποιήσεις, σύμφωνα με τις έκτακτες συνθήκες που παρουσιάζονται. 

Ως εκ τούτου, ο κάθε γονέας δύναται να γνωστοποιήσει προς ιατρούς και σχολείο ότι:

«Δε συναινώ ως γονέας και κηδεμόνας στη συμμετοχή του ανήλικου τέκνου μου στο βιοϊατρικό, μη θεραπευτικό πείραμα υποχρεωτικής χρήσης του ιατροτεχνολογικού προϊόντος «ιατρική μάσκα» (ή μη πιστοποιημένης  άλλου τύπου μάσκας) σε συνδυασμό με την τροποποίηση της φυσιολογικής συμπεριφοράς του παιδιού μου από τρίτους, μέσω της κοινωνικής αποστασιοποίησης, κατά τη φοίτησή του στο σχολείο»

Είναι δε απολύτως αναγκαίο στις παρούσες συνθήκες να  σας επιστήσουμε την προσοχή στο γεγονός ότι οι δομές ΚΕΣΥ (Πρώην ΚΕΔΔΥ) του υπ. Παιδείας λειτουργούν ως άτυπες παρακλινικές, εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας!

 Εκεί απασχολούνται ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α, χωρίς άμεση επίβλεψη/ έλεγχο για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (στο ΕΣΥ υπάρχει Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο ιατρών ΕΣΥ , σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4368/21-2-2016) ) και χωρίς να λειτουργούν Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας (σύμφωνα με το άρθρο 60 του Ν4368/21-2-2016), όπου να μπορούν απευθυνθούν οι γονείς για τα δικαιώματα των ανηλίκων τέκνων τους στα ζητήματα της υγείας τους!

14. Τέλος, δηλώνουμε σαφώς και απαρεγκλίτως ότι γραπτή συγκατάθεση και λήψη έγκυρης γονικής συναίνεσης μετά από επαρκή ενημέρωση είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ σύμφωνα με το Ν. 3418/2005 (Άρθ. 12 §2). 

Η χρήση του όποιου βοηθήματος, πολύ περισσότερο μη πιστοποιημένου , με σαφώς όμως ιατρικό σκοπό και λόγο χρήσης, είναι παρέμβαση στον ανθρώπινο οργανισμό, άρα συνιστά ιατρική πράξη και βιοϊατρική παρέμβαση (βλέπε άρθρο 5 του Συντάγματος). 

Ως εκ τούτου ο κάθε γονέας και κηδεμόνας έχει δικαίωμα να γνωστοποιήσει στο σχολείο ότι:

«Δε συναινώ ως γονέας και κηδεμόνας του ανήλικου τέκνου μου

1ον  στην τέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης και βιοϊατρικής παρέμβασης εντός σχολείου, (Ν.3418/2005, άρθ. 12&2) και

2ον στη δημιουργία, χρήση και διάχυση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του ανηλίκου,  χωρίς γραπτή κι έγκυρη συγκατάθεσή μου, κατά παράβαση του Ν.4624/2019 και της Ευρ. Σύστασης CM/Rec(2019)2 για την προστασία δεδομένων υγείας».

   Συνεπώς, οι  ιατροί έχετε την απόλυτη ευθύνη για την οποιαδήποτε ιατρική πράξη και βιοϊατρική παρέμβαση, όπως και την επίβλεψη του παραϊατρικού προσωπικού για οτιδήποτε αποφασιστεί να τελεστεί εντός των δημόσιων σχολείων της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Οι γονείς είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και εγρήγορση. Απόκρυψη τέλεσης παράνομων ιατρικών πράξεων από εκπαιδευτικούς και άλλους δημόσιους λειτουργούς ΔΕΝ θα γίνουν ανεκτές και θα αντιμετωπιστούν με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο.
Τα Ελληνικά σχολεία ΔΕΝ  είναι ορφανοτροφεία ολοκληρωτικών καθεστώτων!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! 

Ελένη Ντάσιου              Νικόλαος Παπαϊωάννου

και οι γονείς για ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!


22 σχόλια:

  1. Και τι κάνει ξεχωριστά ο καθένας από εμάς..?? Εξαιρετικό είναι αλλά πω; θα βοηθηθούμε με αυτή την παραφροσυνη.. Μέχρι αν βγουν οι αποφάσεις τι κάνουμε..?? (αν βγουν ποτέ..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την απόφαση του ΠΟΥ για χρήση μάσκας σε παιδιά άνω των 12 ετών με ποιο δικαίωμα δε τη λαμβάνουν υπ'οψιν τους ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να βοηθήσει ο Θεός κ να αλλάξει η κατασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σας και μιλήσατε πολύ σωστά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω και επ αυξανω! Οχι μασκες στα παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΧΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα ξέρω να πώ...μας έφαγε το φέυσμπουκ και μένουμε στα λόγια..Αυτά που κάνουν με τις μάσκες ειναι παράνομο κι αντισυνταγματικό...κυβέρνηση δεν υπάρχει οπότε (πάντα για μένα ομιλώ) ας ερθουν να μου πάρουν εμένα παιδί...δεν το μεγαλώσαμε ουτε μαζί με τον Κούλη ούτε με τον Πέτσα,ουτε και με τη Νικολίτσα...αλλά και με κανέναν απο την κλίκα γιατί για κλίκα πρόκειται...Με ότι ρόπαλο ή αντικείμενο βρω μπροστά μου θα την μπουμπουνίσω...Μήν ανοίγετε πόρτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατι ανω των 12 ετών επιτρέπεται απο τον ΠΟΥ?Δεν θα εχουν προβλημα στην αναπνοη?Εδω στην επισημη ενημερωση και "κλεβουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όχι!!! μάσκες στα παιδιά χρειάζονταιτον αέρα. Για να μπορούν να παρουν πνοή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαζί με τις κινήσεις του Κου Αντωνιάδη...οτι καλύτερο εχω δει σαν δράση.
    ΕΥΓΕ! Μαζί σας μέχρι τέλους με όλες μας τις δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΑΝΕΙΑ LENDINGTREE® INC.


    Έχετε επιδοθεί πού να λάβετε δάνεια, απορρίφθηκαν από τράπεζες και τώρα απογοητευθήκατε από πού να πάρετε δάνειο Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στο lendingtreegroupinc@gmail.com.

    Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
    Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
    Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
    Δάνειο για αγορά διαμερίσματος;

    Μην ψάχνετε άλλο, το LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
    Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
    Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
    Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
    οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

    Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το επίπεδο αριστείας μας. Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ανά πάσα στιγμή της ημέρας.
    Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
    20 χρόνια

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

    . πραγματική χρηματοδότηση
    . επενδυτής ακινήτων
    . δάνεια κατασκευής
    . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
    . στεγαστικά δάνεια
    . Καταναλωτική πίστωση,
    . Δάνεια FHA
    . προσωπικά δάνεια
    . δάνεια αυτοκινήτων
    Εάν χρειάζεστε δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας μέσω

    email: lendingtreegroupinc@gmail.com

    email: lending-tree@outlook.com

    Ζεστή σκέψη

    ELIZABETH WALTER

    LENDINGTREE INC®

    ΑπάντησηΔιαγραφή