Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΥΣ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ

ΜΗΠΩΣ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΠΡΟΜΗΝΥΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ;




Γράφει ο Μάικλ Σνάιντερ

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού χαρακτηρίζεται ως η πιο αντιχριστιανική τελετή έναρξης στην ιστορία.

 Περίπου 6.000 αθλητές, 3.000 ερμηνευτές, 300.000 θεατές και πολλές διασημότητες συμμετείχαν σε ένα φεστιβάλ βλασφημίας και αφύπνισης που επικρίνεται ευρέως σε όλο τον κόσμο. 

Το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής έχει να κάνει με μια σκηνή κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης που φάνηκε να μιμείται τον πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι Ο Μυστικός Δείπνος. 

Θα φτάσω σε αυτό σε αυτό το άρθρο, αλλά πρώτα θέλω να συζητήσω κάτι που συνέβη κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης που νομίζω ότι δεν λαμβάνει αρκετή προσοχή.

Σε ένα σημείο κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, η εστίαση ήταν σε ένα φτερωτό λευκό άλογο που οδηγούσε ακριβώς μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ.

Προφανώς οι διοργανωτές σκόπευαν να είναι μια πολύ αξιοσημείωτη στιγμή, επειδή ο Πύργος του Άιφελ είναι το σημαντικότερο εθνικό μνημείο της Γαλλίας.

Το φτερωτό λευκό άλογο ιππευόταν από έναν μυστηριώδη πολεμιστή που ήταν παραταγμένος με λαμπρή πανοπλία, και αυτό θύμισε σε μερικούς ανθρώπους το λευκό άλογο στο κεφάλαιο 6 της Αποκάλυψης...


Και είδα, και ιδού ένα άσπρο άλογο: και αυτός που καθόταν πάνω του είχε τόξο. Και του δόθηκε στεφάνι· και προχώρησε νικώντας, και νικώντας.

Πολλοί χριστιανοί θεωρούν ότι ο αναβάτης στο λευκό άλογο είναι ένα σύμβολο που αντιπροσωπεύει τον Αντίχριστο.

Θα μπορούσε λοιπόν να είναι δυνατόν είτε εν γνώσει είτε εν αγνοία τους, οι διοργανωτές αυτής της τελετής έναρξης να προμήνυαν την άφιξη του Αντίχριστου;

Φυσικά οι διοργανωτές δεν θα το παραδεχτούν ποτέ αυτό, ακόμα κι αν αυτό σκόπευαν, όπως δεν θα παραδεχτούν ποτέ ότι σκόπιμα αντέγραψαν τον Μυστικό Δείπνο σε άλλη σκηνή...


Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων εξέδωσαν μια συγγνώμη μετά την «προσβλητική» σκηνή συμποσίου της Παρασκευής, η οποία λέγεται ότι έμοιαζε με τον Μυστικό Δείπνο.

Πολλοί πρότειναν ότι οι ερμηνευτές - η Nicky Doll και άλλα αστέρια της παράστασης Drag Race France - αναδημιουργούσαν κοροϊδευτικά τον πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι της γνωστής βιβλικής σκηνής.

Η Καθολική Εκκλησία στη Γαλλία καταδίκασε τις σκηνές επειδή συμπεριέλαβαν «σκηνές χλευασμού και κοροϊδίας του Χριστιανισμού, για τις οποίες λυπούμαστε βαθιά», ενώ εξαγριωμένοι θαυμαστές πρότειναν ότι η φετινή παράσταση θα ήταν η «χαμηλότερη βαθμολογία ποτέ» λόγω του ακροβατικού.

Μπορούν να το αρνηθούν όσο θέλουν, αλλά όλος ο κόσμος μπορεί να δει τι προσπαθούσαν να κάνουν.



Τεράστιος αριθμός ανθρώπων σε όλο τον κόσμο παρακολουθούσαν αυτό ζωντανά.


Στην πραγματικότητα, αναφέρεται ότι η τηλεθέαση στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πολύ αυξημένη σε σύγκριση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο...


Καλά νέα για το NBCUniversal: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ξεκίνησαν πολύ καλά με μια μεγάλη νίκη από την τελετή έναρξης της Παρασκευής.

Σχεδόν 29 εκατομμύρια συντονίστηκαν για το υπερθέαμα, σύμφωνα με τη Nielsen και την Adobe Analytics.

Αυτό είναι ένα άλμα άνω του 60% από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2021 που καθυστέρησαν λόγω πανδημίας, οι οποίοι κέρδισαν μόλις 17 εκατομμύρια θεατές στις πλατφόρμες του NBC πριν από τρία χρόνια, καθώς πραγματοποιήθηκαν σε άδεια στάδια.

Την Κυριακή, οι διοργανωτές της τελετής έναρξης «υπερασπίστηκαν» τις επιλογές που έκαναν...


Οι διοργανωτές του Παρισιού υπερασπίστηκαν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων την Κυριακή εν μέσω αντιδράσεων για τον προφανή χλευασμό του Μυστικού Δείπνου κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Η τελετή έναρξης προκάλεσε την καταδίκη Αμερικανών ηγετών, παγκόσμιων ηγετών, χριστιανικών ομάδων και αθλητών για την απεικόνιση ενός από τα πιο σεβαστά γεγονότα στον Χριστιανισμό.

Και ένας εκπρόσωπος των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού διαβεβαίωσε τους πάντες ότι «δεν υπήρχε ποτέ πρόθεση να δείξουν ασέβεια σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα»...


Η εκπρόσωπος του Παρισιού 2024 Anne Descamps μίλησε για αυτό την Κυριακή.

«Είναι σαφές ότι δεν υπήρχε ποτέ πρόθεση να δείξουμε ασέβεια σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα. (Η τελετή έναρξης) προσπάθησε να γιορτάσει την ανοχή της κοινότητας», δήλωσε ο Ντεσκάμπς στους δημοσιογράφους, μέσω του Reuters.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η φιλοδοξία επιτεύχθηκε. Αν κάποιοι έχουν προσβληθεί, λυπούμαστε πραγματικά».

Τι άλλο θα πουν;

Πιάστηκαν εντελώς και τώρα προσπαθούν να γυρίσουν τα πράγματα όσο καλύτερα μπορούν.

Αλλά όλοι γνωρίζουν ακριβώς τι προσπαθούσαν να κάνουν.

Ένα άλλο πράγμα που δεν λαμβάνει αρκετή προσοχή είναι το γιγαντιαίο κεφάλι χρυσόβουλου που ήταν μέρος της τελετής έναρξης.


Πολλοί έκαναν αμέσως μια σύνδεση με το χρυσό μοσχάρι στο βιβλίο της Εξόδου...


Το βιβλίο της Εξόδου της Παλαιάς Διαθήκης αφηγείται την ιστορική αφήγηση όταν ο Θεός ελευθέρωσε τους Ισραηλίτες από τη δουλεία στην Αίγυπτο και τους πρόσταξε (Έξοδος 20:2–5) να μην λατρεύουν άλλους θεούς ή να μην δημιουργούν είδωλα για λατρεία.

Όταν ο Μωυσής συναντήθηκε με τον Θεό στο όρος Σινά και του δόθηκαν οι Δέκα Εντολές, επέστρεψε από το βουνό για να διαπιστώσει ότι οι Ισραηλίτες είχαν λιώσει το χρυσάφι τους για να δημιουργήσουν ένα είδωλο ενός χρυσού μοσχαριού για να το λατρεύουν ως τον θεό που τους είχε ελευθερώσει από την Αίγυπτο.

Αλλά φυσικά ο ταύρος ήταν επίσης μια πολύ κοινή αναπαράσταση του Βάαλ στην αρχαία Μέση Ανατολή.

Σε κάθε περίπτωση, το κεφάλι του ταύρου φαινόταν παράξενα εκτός τόπου σε εκείνη τη σκηνή.

Δεν υπήρχε λόγος να είναι εκεί, κι όμως ήταν.

Είναι ενδιαφέρον ότι, μετά την πρώτη ημέρα των αγώνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η πόλη του Παρισιού έχασε ξαφνικά την εξουσία...


Η ημέρα των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι είναι στα βιβλία και ενώ η πρώτη ημέρα του αγώνα ήταν μεγάλη, ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Πόλη του Φωτός και έγινε τόσο άσχημη που κατά τη διάρκεια της νύχτας, το ρεύμα φαίνεται να έχει διακοπεί σε μεγάλα τμήματα της πόλης.

Γύρω στα μεσάνυχτα, άρχισαν να κυκλοφορούν αναφορές ότι η Πόλη του Φωτός είχε σκοτεινιάσει. Ενώ οι αναφορές και η αιτία τυχόν διακοπών ρεύματος δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, ορισμένα βίντεο κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αυτό που σίγουρα μοιάζει με μια πόλη εν μέσω μιας μεγάλης διακοπής ρεύματος.

Φυσικά, οι άνθρωποι έκαναν αμέσως μια σύνδεση με την άψογα συγχρονισμένη φαινομενική διακοπή ρεύματος και την τελετή έναρξης που συνέβη περίπου 36 ώρες νωρίτερα και χαρακτήρισε αυτό που σίγουρα φαινόταν στους περισσότερους ανθρώπους σαν μια ξεκάθαρη παρωδία του Μυστικού Δείπνου.

Ήταν απλώς άλλη μια «σύμπτωση» ή μήπως κάποιος προσπαθούσε να μας στείλει ένα μήνυμα;

Στην εποχή μας, έχει γίνει πολύ μοντέρνο να χλευάζουμε τον Θεό, τον Κύριο Ιησού Χριστό και τη χριστιανική πίστη.

Και εκείνοι που το κάνουν νομίζουν ότι ξεφεύγουν εντελώς από αυτό.

Αλλά όπως έχω προειδοποιήσει εδώ και χρόνια, η αλήθεια είναι ότι μια ημέρα απολογισμού πλησιάζει γρήγορα.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι η παγκόσμια ελίτ να θερίσει τελικά αυτό που έσπειρε.



5 σχόλια:

  1. "Εκεί που είναι το ΠΑΡΙΣΙ, πένθιμο θα φυτρώσει κυπαρίσσι"

    https://oimos-athina.blogspot.com/2019/07/blog-post_28.html

    (Διότι η επανάληψη είναι η μητέρα της γνώσεως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια (το Παρίσι) που φεύγει.

    Ας ξαναδιαβάσουμε πάλι το θαυμάσιο ποίημα του Καβάφη και ας βάλουμε στην θέση της Αλεξάνδρειας την πόλη του Παρισιού.

    Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον

    Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτα, ακουσθεί

    αόρατος θίασος να περνά

    με μουσικές εξαίσιες, με φωνές—

    την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου

    που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου

    που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανοφέλετα θρηνήσεις.

    Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,

    αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει.

    Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν

    ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·

    μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.

    Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,

    σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,

    πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,

    κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ’ όχι

    με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,

    ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,

    τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,

    κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις.

    Ο Κωνσταντίνος Καβάφης (Αλεξάνδρεια, 1863 – 29 1933) ήταν Έλληνας ποιητής, ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της σύγχρονης εποχής. Ο τίτλος του Ποιήματος «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον» είναι παρμένος από το Βίο του Αντωνίου, Νο 75, από το πολύτομο έργο Βίοι Παράλληλοι του Πλουτάρχου. Ο αρχαίος ιστορικός συγγραφέας Πλούταρχος διηγείται πως το τελευταίο βράδυ πριν από την είσοδο του Οκτάβιου στην Αλεξάνδρεια (Αύγουστος του 30 π.Χ.), κάτω από το παράθυρο του Αντωνίου ακούστηκε ο θόρυβος ενός «αόρατου θιάσου». Δόθηκε η ερμηνεία πως ήταν ο προστάτης του Αντωνίου, ο θεός Διόνυσος που τον εγκατέλειπε («Ἐδόκει δέ τοῖς ἀναλογιζομένοις τό σημεῖον ἀπολείπειν ὁ Θεός Ἀντώνιον, ὧ μάλιστα συνεξομοιῶν καί συνοικειῶν ἑαυτόν διετέλεσεν»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα “Τρανς Ανδρόγυνα”, έτσι μας θέλουν όλους Τρανς μέχρι τον τελευταίο, και ειδικά τα παιδιά στην Νέα Εποχή/Τάξη

    Θα το Επιτρέψουμε ;

    Αυτά που είδαν δισεκατομμύρια θεατές στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων δεν ήταν η παρακμή ενός πρώην Χριστιανικού πολιτισμού! ΟΧΙ ! Ο Χριστιανισμός πλέον δεν υπάρχει στην Ευρώπη εδώ και πολύ καιρό. Ο Χριστιανισμός εδώ πολύ καιρό πριν, έπεσε σιωπηλά και αμαχητί, μια και οι πολιτικές και θρησκευτικές ηγεσίες αλώθηκαν εδώ και δεκαετίες από μασόνους πράκτορες των σκοτεινών στοών του Αντικειμένου, του «Όξου από δω». Ελάχιστες απομονωμένες, ασύνδετες, μικρές Χριστιανικές νησίδες έχουν απομείνει στην Ευρώπη, και κάτι λίγοι αγιορείτες καλόγεροι, γεροντάκια πάμφτωχα οι περισσότεροι … «οἵτινες… ΔΕΝ ἔκαμψαν γόνυ τῷ Βάαλ» … που δεν προσκύνησαν ακόμη τον Διάβολο.

    ΟΧΙ ! Δεν είναι η παρακμή ενός πρώην Χριστιανικού πολιτισμού. Άλλωστε είναι πάνω από 120 χρόνια που οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν αναβιώσει, που εξ ορισμού ήταν ειδωλολατρικοί, από την αρχαιότητα, μια ήταν αφιερωμένοι στο 12θεο του Ολύμπου, δηλαδή σε αλλότριους “θεούς”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είχαμε ποτέ απορία για το πώς θα ήταν η Πόρνη Βαβυλών που περιγράφει η Ιερά Αποκάλυψη στο 18ο κεφάλαιο της, εχθές την είδαμε στο Παρίσι που μεταμφιέστηκε σαν τραβεστί και έγινε η Σύγχρονη Βαβυλώνα. Η τύχη της, μοίρα της είναι πλέον προδιαγεγραμμένη και τραγική. Διαβάζαμε και απορούσαμε: «… Έπεσε … Έπεσε … η Βαβυλών».

    « Έπεσε … Έπεσε το Παρίσι»

    «Λαέ μου, μακριά απ’ αυτήν! Μην παίρνετε μέρος στις αμαρτίες της, για να μη συμμετάσχετε στις συμφορές της. (Αποκάλυψη 18:4)

    1 «Ύστερα απ’ αυτά, είδα έναν άλλο άγγελο να κατεβαίνει από τον ουρανό· είχε μεγάλη εξουσία, κι η γη φωτίστηκε από τη λαμπρότητά του. Αυτός έκραξε με δυνατή φωνή: 2 «Έπεσε, έπεσε η Βαβυλώνα η μεγάλη! Έγινε κατοικία δαιμονίων, καταφύγιο για κάθε πνεύμα ακάθαρτο, για κάθε όρνιο ακάθαρτο και για κάθε θεριό ακάθαρτο και μισητό. 3 Από το μεθυστικό κρασί της πορνείας της έχουν πιει όλα τα έθνη. Οι βασιλιάδες της γης πόρνεψαν μαζί της, κι οι έμποροι όλου του κόσμου πλούτισαν απ’ τη χλιδή της ακολασίας της». 4 Άκουσα κι άλλη φωνή από τον ουρανό να λέει: «Λαέ μου, μ α κ ρ ι ά απ’ αυτήν! Μην παίρνετε μέρος στις αμαρτίες της, για να μη συμμετάσχετε στις συμφορές της. 5 Οι αμαρτίες της στοιβάχτηκαν ως τον ουρανό, κι ο Θεός δεν ξεχνάει τις ανομίες της. 6 Φερθείτε της όπως κι αυτή σας φέρθηκε· Ξεπληρώστε της στο διπλάσιο ό,τι έκανε. Με το ποτήρι που κέρασε διπλοκεράστε την. 7 Όση ήταν η λαμπρότητα και η ακολασία της, τόσα βάσανα και τόσο πένθος δώστε της. Γιατί μέσα της κομπάζει: «Εγώ κάθομαι εδώ θρονιασμένη σαν βασίλισσα· χήρα δεν είμαι και πένθος δε θα με βρει». 8 Γι’ αυτό σε μία μέρα θα τη βρουν οι συμφορές της, ο θάνατος, το πένθος και η πείνα· και πυρκαγιά θα την καταστρέψει. Γιατί είναι ισχυρός ο Κύριος ο Θεός που την καταδίκασε». (Ιερά Αποκάλυψη 18:1-8)

    O 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος επίκειται

    Μετά από αυτό το θέαμα μην έχουμε καμία αμφιβολία. O 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος επίκειται, είναι προ των θυρών. Άλλωστε, πλανητάρχης δεν υπάρχει πια … έπαθε άνοια … παραιτήθηκε, και σε αυτόν θα τα φορτώσουν όλα αυτά τα τραγικά που θα συμβούν ή στην ψυχοπαθή, την αναιτίως χαχανίζουσα, και σύμφωνα με τον Ομπάμα, που την ξέρει πολύ καλά, ανίκανη, Καμήλα Χάρις … την Ινδή.

    Πολύ πιθανόν, υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις ότι η βασική εστία αυτού του πολέμου θα είναι η περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά οι φωτιές θα επεκταθούν και αλλού. Όπου υπάρχει διαμάχη. Φυσικά την Ρωσία θα την απασχολούν στις πεδιάδες της Ουκρανίας. Το Ισραήλ πήρε τον Οκ, πήρε το πράσινο φως, από το Κογκρέσο να τα κάνει όλα λαμπόγυαλο στην Μ. Ανατολή… Θα είναι ένας τρομερός πόλεμος που θα αγκαλιάσει όλη την περιοχή. Το Ισραήλ επιδιώκει να επεκταθεί και να γίνει το “Ερέτζ Ισραέλ” (= το Μεγάλο Ισραήλ) από τον Νείλο μέχρι τον Ευφράτη Ποταμό αυτό είναι το όνειρο του. Αυτό το κράτος το μεγάλο και ισχυρό θέλουν να κυβερνήσει μέσω του Μεσσία όλη την γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή