Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Μ.Ε. Λαγκουβάρδος:" Αν δεν μπορούν να μην υπακούουν στους ξένους που τους διατάζουν, γιατί δεν παραιτούνται;"




"Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε απ΄ τον ύπνο!"
 


Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

 
"Ώρα ημάς ήδη εξ ύπνου εγερθήναι (...) Η νυξ προέκοψεν, η δέ ημέρα ήγγικεν. αποθώμεθα ουν τα έργα του σκότους και ενδυσώμεθα τα όπλα του φωτός. ως εν ημέρα ευσχημόνως περιπατήσωμεν, μη κώμοις και μέθαις, μη κοίταις και ασελγείαις, μη έριδι και ζήλω. αλλ ενδύσασθε τον Κύριον Ιησούν Χριστόν και της σαρκός πρόνοιαν μη ποιείσθε εις επιθυμίας" (Ρωμαίους 13,12)



(Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε απ΄ τον ύπνο... Η νύχτα όπου νά ΄ναι φεύγει και η μέρα κοντεύει να ρθει. Ας πετάξουμε από πάνω μας τα έργα του σκότους και ας ενδυθούμε τα όπλα του φωτός. Όχι φαγοπότια και μεθύσια, όχι ασύδοτη κι ακόλαστη ζωή, όχι φιλονικίες και φθόνοι. Ντυθείτε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και μην αφήνετε τον αμαρτωλό εαυτό σας να σας παρασύρει στην ικανοποίηση των επιθυμιών σας.)




Αυτός που ζει κόσμια όπως ταιριάζει στο φως είναι αρεστός και στο Θεό και στους ανθρώπους. Η συνοχή της κοινωνίας δεν κινδυνεύει από τέτοιους ανθρώπους. Τις ενώσεις τις κάνει το ωραίο. Το άσχημο τις διαλύει. Η διάλυση της συνοχής της κοινωνίας είναι το χειρότερο κακό που απειλεί όλους μας. Να μην φοβάσαι την πείνα, αλλά την ψυχρότητα προς το Θεό.

Μας διοικούν άνθρωποι με ψυχρή ή και καθόλου πίστη στο Θεό. Αυτό να πολεμήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας, τη διάλυση της κοινωνίας. Όταν η κοινωνία είναι ενωμένη έχουμε όλοι ψωμί καθώς και τα αναγκαία προς το ζειν. Όταν διαλύεται η κοινωνία σε άλλους τα αγαθά σαπίζουν , ενώ άλλοι λιμοκτονούν.

Πώς να υπερασπιστούμε την ενότητα της κοινωνίας μας; Το πιο μεγάλο όπλο μας είναι η πίστη. Ο Δαβίδ εκστρατεύοντας σε πόλεμο έγραψε τους στίχους αυτούς του ΙΘ΄ψαλμού:


"Ούτοι εν άρμασιν και ούτοι εν ίπποις,,/

ημείς δε εν ονόματι Κυρίου Θεού ημών μεγαλυνθησόμεθα"


(Άλλοι στηρίζονται στα άρματα και άλλοι στη δύναμη του ιππικού τους ,

εμείς επικαλούμαστε το Όνομα του Θεού που θα μας δώσει δύναμη)

Κανένας νουνεχής άνθρωπος σήμερα δεν θεωρεί σωστά αυτά που γίνονται εις βάρος της Ελλάδος.
Ακόμα κι οι ίδιοι οι κυβερνώντες δεν θεωρούν σωστές τις αποφάσεις που λαμβάνουν για να εκτελούν τις εντολές των ξένων χωρίς να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό.

Αν δεν μπορούν να μην υπακούουν στους ξένους που τους διατάζουν, γιατί δεν παραιτούνται; Με τη θέλησή τους, λοιπόν, υπακούουν στους ξένους που ενεργούν σαν κατακτητές της Ελλάδος, χωρίς πόλεμο. Τα τελευταία χρόνια αυτοί που με τις μεθόδους τους κατέλαβαν και άσκησαν την εξουσία στην Ελλάδα άλλαξαν τους θεσμούς της κοινωνίας με την ιδιοτέλεια!

Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε απ΄ τον ύπνο!


ΜΙΚΡΑ ΔΟΚΙΜΙΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου