Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΛΟΓΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ


ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΝ

-ΒΙΝΤΕΟ-

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ,  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΩΝ ΕΔΑΦΩΝ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΑ, ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ.


 
Επειδή όπως είχα γράψει και παλιότερα, είμαι ο αυτουργός της μεταφοράς των λόγων του αγ. γέροντος στο διαδίκτυο, τώρα που έχω την τεχνική δυνατότητα, θα μεταφέρω αυτούσια και τα τρία μέρη της ομιλίας του, που περιέχονται στην κασσέτα που ψηφιοποίησα και η οποία ανήκει στον πολύ καλό μου φίλο Κ.Κ.

Εδώ είναι το πρώτο μέρος που περιέχει και την περίφημη πλέον φράση περί της πολιτειακής ανωμαλίας και της οπισθοχωρήσεως  του διεθνούς εβραϊκού κεφαλαίου, καθώς και της απολύσεως όλων των υπαλλήλων. Θέλω άλλη μιά φορά να τονίσω ότι στο σημείο αυτό έκοψαν τα λόγια του αγ. γέροντος, οι μοναχές από το γυναικείο μοναστήρι στην Πάτμο απ΄όπου ο φίλος μου Κ.Κ. προμηθεύτηκε την κασσέτα. Ο λόγος που επικαλέστηκαν είναι ότι ήταν πολύ άγρια αυτά που ακολουθούσαν και δεν θέλησαν να τρομάξει όποιος ακούσει την κασσέτα. Για να γίνει δε ξεκάθαρο ότι είναι κομμένο, άφησα και μικρό τμήμα από αυτό που ακολουθεί και είναι άσχετο με τα προηγούμενα.

Ειλικρινώς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε αυτά που κόπηκαν, αλλά δυστυχώς σήμερα δεν είναι και πολύ δύσκολο να τα φανταστεί κανείς...
 
Περιέχει όμως το μέρος αυτό και την διαβεβαίωση του αγ. γέροντος, για την ανάκτηση όλης της Μικράς Ασίας αλλά και την περίτρανη απόδειξη ότι άγιος βασιλεύς θα είναι κεκοιμημένος Άγιος που θα αναστηθεί και όχι κάποιος εν ζωή, όπως διάφοροι κατά καιρούς πλανώμενοι νομίζουν! 

Άν και δεν λέγει το όνομά του, φωτογραφίζει τον Άγιο βασιλέα Ιωάννη Βατάτζη, τον μόνον Άγιο βασιλέα που σχετίζεται με την ανάκτηση της βασιλεύουσας από τους Φράγγους, διότι αυτός την προετοίμασε, άν και δεν έζησε να την δεί.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι ο αγ. γέροντας τα είπε αυτά προ εικοσιπενταετίας και πλέον και προείδε ότι δεν θα είναι ο ίδιος στη ζωή όταν θα γίνουν...
 



Θα ακολουθήσουν εν καιρώ και άλλα δύο βίντεο με πνευματικές υποθήκες του αγ. γέροντος.
 
 

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για την ανάρτηση, αλλά πού είναι κάτι καινούργιο; Αυτή η ηχογράφηση είναι στο διαδίκτυο αυτούσια εδώ και πολλούς μήνες αν όχι χρόνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι 2 χρόνια που την έβγαλα στο διαδίκτυο, θα ακολουθήσουν και τα άλλα δύο μέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή