Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΗΝ MHNYΣH TOY ΣTHN ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ " CORPUS CHRISTI"


ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΑΣΚΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "CORPUS CHRISTI" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ!!! 

 
Ποινική δίωξη για την παράσταση «Corpus Christi» ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Κατηγορίες για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ' εξακολούθηση αντιμετωπίζουν οι συντελεστές αλλά και οι ηθοποιοί της παράστασης «Corpus Christi», μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που βασίστηκε στη μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος υποστήριζε ότι καθυβρίζεται το θρήσκευμα.

 
Τη δικογραφία που σχηματίστηκε για το περιεχόμενο της θεατρικής παράστασης, μετά τη μήνυση του μητροπολίτη Σεραφείμ, είχε αναλάβει ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης, ο οποίος κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος όλων όσοι συμμετείχαν στο θεατρικό έργο.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η παράσταση κατηγορείται ότι περιέχει βλάσφημα μηνύματα και υπονοούμενα ομοφυλοφιλικού περιεχομένου σε βάρος των προσώπων της χριστιανικής πίστης.

Σημειώνουμε ότι ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, εκτός των άλλων, έχει δίπλωμα Νομικής και ως εκ τούτου τεκμηρίωσε την μήνυσή του με απόλυτα άρτιο τρόπο, ώστε ο εισαγγελέας δεν είχε περιθώρια να κάνει κάτι διαφορετικό από το να ασκήσει την ποινική δίωξη στους συντελεστές της βλάσφημης και επαίσχυντης παράστασης «Corpus Christi».

Η συνέχεια θα δοθεί στα ποινικά δικαστήρια...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου