Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ Ε.Π.Μ. ΚΑΙ Ε.ΡΩ. ΜΕ ΘΕΜΑ: «METAMOΣXEYΣΕΙΣ : ΔΩΡΕΑ Ή ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΖΩΗΣ;»

 
ΟMIΛΙΑ ΤΟΥ π. ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΡΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ
 
(Video)
 

Στην εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος της "Εστίας Πατερικών Μελετών" και εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μαρούσι) πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντος, μεταξύ των άλλων είπε τονίζοντας : 

...Είναι ολοφάνερο σε κάθε απροκατάληπτο άνθρωπο, ότι ο αναγκαστικός νόμος 3984/2011 περί "εικαζόμενης συναίνεσης" που ψηφίστηκε με καταφανή καταπάτηση του κανονισμού της Βουλής, απο ελαχίστους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου,εκφράζει την πιό απάνθρωπη συμπεριφορά των μισελλήνων και αντιχρίστων της "Νέας Εποχής" κατά του Έλληνα πολίτη.
Ο νόμος θα θερίσει και θα ξεπαστρέψει "επιστημονικώ τω τρόπω" κόσμο και κοσμάκη, ιδίως όμως τους νέους. Η προσθήκη της φράσεως "συγκατάθεση της οικογένειας"στον νόμο 4075/2012 που ακολούθησε, δεν κατοχυρώνει τον θεωρούμενο "εγκεφαλικά νεκρό" γιατί ο αόριστος όρος "οικογένεια" επιδέχεται ελαστικώτατες θετικές και αρνητικές ερμηνείες. Πρέπει ειδικά να δηλώσουμε,ότι δεν είμαστε κατά των μεταμοσχεύσεων,αντίθετα πιστεύουμε ότι ένας ζωνατνός άνθρωπος, μπορεί να προσφέρει ένα απο τα όργανά του εφ΄όσον δεν προκαλέσει βλάβη στον εαυτό του αλλά θα προσφέρει ζωή, χαρά και ανακούφιση στον πλησίον του.


Η ζωή δεν είναι δική μας για να τη χαρίζουμε όπως μας γουστάρει.Το θέμα των μεταμοσχεύσεων όμως, έχει πολλές παραμέτρους τις οποίες θα μας αναπτύξουν οι εκλεκτοί ομιλητές....
Εμείς ως "Εστία Πατερικών Μελετών" επιδιώκουμε κάτι πολύ απλό που μας λέγει ο Κύριός μας Ιησού Χριστός :"Γνώσεσθαι την Αλήθειαν και η Αλήθεια ελευθερώσει υμάς"...
Δείτε το Video με την ομιλία του π. Σαράντη Σαράντου :
ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
 
Το Video δημοσιεύθηκε απο τις "Αναβάσεις"
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου