Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Σώστε τη Μήλο απ'τους χρυσοθήρες




Το νησί της Μήλου απειλείται από χρυσοθήρες!
 
 


Αυτά είναι τα γεγονότα:
 
1. Η οικονομική κρίση και οι υψηλές τιμές του χρυσού έχουν οδηγήσει σε εντατικοποίηση των προσπαθειών για να αρχίσουν έργα εξόρυξης χρυσού σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα.


2. Η εξόρυξη χρυσού και η επεξεργασία του, συνεπάγεται την καταστροφή των τοπίων, την διαταραχή της γης, την διάβρωση, την διατάραξη των οικοσυστημάτων, και ρύπανση που επηρεάζει την γη, το νερό, τα ζώα και τους ανθρώπους. Η εξόρυξη του χρυσού είναι επίσης υπεύθυνη για διάφορα προβλήματα υγείας.

3. Εταιρείες χρυσού προσπαθούν τώρα να αρχίσουν εντατικές γεωλογικές έρευνες στη Δυτική Μήλο, όπου πιστεύουν ότι μπορεί να εξαχθεί πάνω από 1 δισ. δολάρια αξίας χρυσού. 4. Η Δυτική Μήλος έχει χαρακτηριστεί ως υψηλής προτεραιότητας περιοχή Natura 2000 (GR4220020 Προφήτη Ηλία), αποτελεί υψηλή προτεραιότητα διατήρησης, λόγω της ενδημικής χλωρίδας και ερπετοπανίδας της.

5. Με δεδομένη την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει προτεραιότητα στην εξόρυξη κατά του περιβάλλοντος, και με δεδομένη την αμφίσημη θέση του Δημάρχου, ένα κίνημα διαμαρτυρίας πρέπει να αναπτυχθεί για να σταματήσει το έργο πολιτικά στην αρχική του φάση. Η εμπειρία από τη Βόρεια Ελλάδα δείχνει ότι απαιτείται τεράστια προσπάθεια για να σταματήσουν τα έργα σε μεταγενέστερα στάδιά τους. Ως εκ τούτου, άμεση δράση για να σταματήσει το έργο απαιτείται τώρα.
 
Βοηθήστε μας και υπογράφοντας την εκστρατεία τώρα!
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου