Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ: "ΑΝ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΘΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"!


ΠΑΡΑΝΟΪΚΑ "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΤΗΣ ΕΚΤ: ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΕΛΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ "ΑΡΜΑΓΕΔΟΝΑ" ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ GREXIT ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΡΟΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ





Έκθεση της ΕΚΤ, γραμμένη σε διαμετρικά αντίθετο πνεύμα από τις δηλώσεις των "σκληρών" της ευρωζώνης, προεξάρχοντως του σιωνιστή υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε περί "αναίμακτης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη αν δεν συμφωνήσει η Αθήνα σε νέο Μνημόνιο", είδε το φως της δημοσιότητας, ενώ λίγες μέρες πριν η ίδια τράπεζα έσφιγγε την στρόφιγγα της ρευστότητας στην Ελλάδα.


 Όπως τονίζει στην έκθεσή της η ΕΚΤ, "κάτι τέτοιο θα ήταν είναι ένα σοκ για τις αγορές κρατικών ομολόγων που δεν εμφανίζουν υψηλή ρευστότητα, αφού το Χρηματοοικονομικό σύστημα στην Ευρωζώνη δεν είναι ενιαίο και η κατανομή των κεφαλαίων γίνεται ανά χώρα".

Η έκθεσή της  ΕΚΤ σημειώνει πως αν και η τάση σήμερα είναι η αύξηση της ρευστότητας στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης – πέραν της Ελλάδος – αυτή μπορεί να αντιστραφεί αν υπάρξει το σοκ της Ελλάδας με στάση πληρωμών ακόμα και παραμονή της εντός της ευρωζώνης!

"Σε κάποιες από τις ευρωπαϊκές οικονομίες χωρίς επαρκή ρευστότητα το "ελληνικό σοκ" γρήγορα θα μεγεθυνθεί" σημειώνει η έκθεση, επηρεάζοντας τις συνολικές χρηματοοικονομικές συνθήκες και προκαλώντας τεχνητή κρίση ρευστότητας σε όλη την ευρωζώνη, με δεδομένο μάλιστα ότι τα επιτόκια έχουν υποχωρήσει κάτω απ' τα ιστορικά χαμηλά ενώ φαίνεται πως οι τράπεζες χάνουν την εμπιστοσύνη τους πάνω στην ικανότητα τους να παίξουν το ρόλο του market – maker".

Στο σενάριο μίας νέα κρατικής κρίσης χρέους η ΕΚΤ περιμένει νέα άνοδο στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε αυξημένα επίπεδα και πιέσεις και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία, κυρίως τις μετοχές.

Εκτιμά, με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά το 2012 και τις παρεμβάσεις της Κεντρικής Τράπεζας, πως οι αγορές ομολόγων μπορούν να ενσωματώσουν πιθανότητα αύξησης των ευρωπαϊκών spreads κατά 1% στην περίπτωση σοκ στις αποδόσεις των ομολόγων.

Ωστόσο η ΕΚΤ προειδοποιεί πως αυτή η εκτίμηση μπορεί να πέσει έξω αφενός λόγω του προγράμματος QE που “τρέχει” ενώ ενδεχομένως δεν μπορεί να αποτιμήσει πλήρως τους κινδύνους απ' τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων θα παραμείνουν σε αυξημένα επίπεδα τουλάχιστον ως το τέλος του 2016. κατά μ.ο.

Η πρόβλεψη της ΕΚΤ στην έκθεση αποκαλύπτει ότι θα υπάρξει αύξηση του μέσου επιτοκίου της Ευρωζώνης κατά 50 μονάδες βάσης ενώ οι αυξήσεις ανά χώρα θα κυμαίνεται από 2 ως 155 μονάδες βάσης. Ως πιο αδύναμοι κρίκοι αναγνωρίζονται τα ομόλογα της Κύπρου, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας και της Πορτογαλίας.

Σε ό,τι αφορά τις αγορές μετοχών το σοκ ανά αγορά θα ποικίλει από -1,5% ως -25%. Η ΕΚΤ περιμένει το μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο σε Αυστρία, Γαλλία, Ελλάδα και Πορτογαλία. Κατά μέσο όρο σε όλη την Ευρώπη η αγορά θα υποχωρήσει σε ένα τέτοιο σενάριο κατά 12%.

Με απλά λόγια: Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν υπάρξει συμφωνία και η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών μένοντας εντός ευρωζώνης ή στην χειρότερη περίπτωση αποχωρήσει και δημιουργήσει δικό της εθνικό νόμισμα, θα γίνει χαμός στην υπόλοιπη Ευρώπη: Κρίση ρευστότητας, άνοδος των επιτοκίων κλπ, με πρώτα θύματα Γαλλία, Αυστρία,, Πορτογαλία!

Και όταν μιλάμε για Γαλλία, μιλάμε για τον έναν από τους δύο πυλώνες της ευρωζώνης. Φαντασθείτε κρίση ρευστότητας στην Γαλλία...

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος θα φαντάζει ένα απλό ιστορικό επεισόδιο...

Τώρα γιατί αυτό το παιχνίδι από την ΕΚΤ;

Μπορεί να αναγγέλει το σχέδιο της Νέας Τάξης για επιστροφή σε "εθνικά"(εξαρτώμενα) νομίσματα και καταστροφή της παγκόσμιας οικονομίας.

Το πιθανότερο είναι να βοηθάει σε επίτευξη μιας προς το παρόν συμφωνίας που έτσι κι αλλιώς είναι ετεροβαρής υπέρ των τοκογλύφων (75% -25%) οπότε και θα συνεχίσουν να αρμέγουν την Ελλάδα και θα εκτονώσουν (έτσι πιστεύουν) την οργή του Ελληνικού λαού.

Αλλά ο λαός δεν ξεγελιέται πια...από καμμία κυβέρνηση!

Πολύ περισσότερο από την τράπεζα της Παγκόσμιας Τραπεζωπιστωτικής Εξουσίας (ΠΤΕ) την τοκογλυφική ΕΚΤ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου