Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ


ΣΠΑΝΙΑΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΝΑΣΤΡΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΟΡΟΣ EL TEIDE




Αυτό το βίντεο γυρίστηκε μεταξύ 4ης και 11ης του Απριλίου του 2011. Είχα την ευχαρίστηση να επισκεφθώ το El Teide. 
Το ψηλότερο βουνό της Ισπανίας (3718μ υψόμετρο) είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να φωτογραφίσει κανείς τα αστέρια και επίσης η θέση του Παρατηρητήριου Teide , θεωρείται ότι είναι ένα από τα καλύτερα παρατηρητήρια παγκοσμίως.


Ο στόχος ήταν να συλλάβω τον όμορφο Γαλαξία μας, μαζί με ένα από τα πιο καταπληκτικά βουνά που ξέρω, το El Teide. Πρέπει να πω ότι αυτό ήταν ένα από τα πιο κουραστικά ταξίδια που έχω κάνει. Υπήρχε πολλή πεζοπορία σε μεγάλα υψόμετρα και πιθανώς λιγότερο από 10 ώρες ύπνου συνολικά για όλη την εβδομάδα. 


Έχοντας έρθει ήδη εδώ 10-11 φορές στο παρελθόν είχα μια μακρά λίστα των σημείων που ήθελα να συλλέξω γι 'αυτή την ταινία, αλλά ακόμα δεν έχω φτάσει στο 100% των μέσων που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν ό,τι απαιτείται σε ταινίες time-lapse (εκλείψεως χρόνου). Μια μεγάλη αμμοθύελλα χτύπησε την έρημο της Σαχάρας στις 9η Απρίλη και περίπου στις τρεις το βράδυ, η αμμοθύελλα με χτύπησε, γεγονός που κατέστησε σχεδόν αδύνατο να δω τον ουρανό με τα ίδια μου τα μάτια.

milky way el Teide

 Οι 5 ώρες συνεχούς λήψης με την κάμερα ορίστηκαν ως ικανοποιητικός χρόνος παρακολούθησης του Γαλαξία μας και κατά τη διάρκεια αυτής της αμμοθύελλας ήμουν σίγουρος ότι όλο το σκηνικό μου καταστράφηκε. 

Προς έκπληξή μου, η κινηματογραφική μηχανή μου είχε καταφέρει να συλλάβει την αμμοθύελλα που φωτίζονταν από την Μεγάλη Νήσο των Καναρίων και την έκανε να μοιάζει με χρυσο σύννεφο. 




Ο Γαλαξίας μας έλαμπε μέσα από τα σύννεφα, κάνοντας και τα αστέρια να λάμπουν με έναν πολύ παράξενο τρόπο. Έτσι, αν έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς φαίνεται ο Γαλαξίας μας μέσα από μια αμμοθύελλα Σαχάρα, δείτε στο σημείο 00:32 .

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΤΩΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ EL TEIDE







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου