Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ BRIMAIN ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ BRΕΧΙΤ

Η GARDIAN ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ


Βρετανία: Μπάχαλο στο αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα, αφαιρέθηκαν 77.000 υπογραφές

Γράφει η Ανθή Κουτσουμπού

Για "γέλια και για κλάματα" η διαδικασία, καθώς έχουν υπογράψει άτομα μέχρι και από την Ισλανδία και τη Τυνησία. Το Βατικανό με πληθυσμό 800 άτομα, φαίνεται να έχει 39.000 κατοίκους! Όλα αυτά ενώ επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο Βρετανών πολιτών και κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου

Το ενδεχόμενο παραποίησης εξετάζουν οι κοινοβουλευτικές αρχές της Βρετανίας , σχετικά με το αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα για παραμονή ή όχι στην ΕΕ, το οποίο έχει συγκεντρώσει συνολικά κοντά 2,5 εκατομμύρια υπογραφές μέσα από το Ηνωμένο Βασίλειο, αν και είναι δύσκολο να πει κανείς πόσες από αυτές ήταν γνήσιες.
Η επιτροπή αιτημάτων της Βουλής των Κοινοτήτων έχει επιβεβαιώσει, ότι μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί 77.000 υπογραφές, οι οποίες προστέθηκαν με δόλο. Οι επίμαχες υπογραφές αφαιρέθηκαν και η επιτροπή, όπως γνωστοποίησε με tweet, θα συνεχίσει να παρακολουθεί την αίτηση για ύποπτη δραστηριότητα.

Να σημειωθεί ότι το αίτημα, στην επίσημη ιστοσελίδα του κοινοβουλίου, για δεύτερο δημοψήφισμα θα πρέπει να έχει υπογραφεί μόνο από Βρετανούς πολίτες και κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα στοιχεία όμως έδειξαν ότι υπάρχουν υπογραφές από διάφορες άλλες χώρες, όπως η Ισλανδία, τα νησιά Κέιμαν και η Τυνησία ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν περισσότερες υπογραφές από το σύνολο του πληθυσμού.

Παράδειγμα, το Βατικανό, το οποίο έχει πληθυσμό 800 άτομα και στο αίτημα φαίνεται να έχουν υπογράψει 39.000 κάτοικοι του.

Στην ιστοσελίδα του αιτήματος, τα μοναδικά στοιχεία που ζητούνται ως επιβεβαίωση είναι αν πρόκειται για Βρετανό πολίτη ή κάτοικο Ηνωμένου Βασιλείου και ο ταχυδρομικός κώδικας.

Έτσι λοιπόν, υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν ανήκουν σε καμία από τις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες, ωστόσο υπογράφουν χρησιμοποιώντας τον ταχυδρομικό κώδικα που είχαν όταν στο παρελθόν διέμεναν στη χώρα.





Υπάρχουν, επίσης, και κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου οι οποίοι ενθαρρύνουν μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, πολίτες άλλων χωρών να χρησιμοποιήσουν τους ταχυδρομικούς κωδικούς τους κατά την υπογραφή.(!!!)




"Υπονομεύουν τον λόγο του αιτήματος"

Η πρόεδρος της επιτροπής αιτημάτων επεσήμανε ότι ανακαλύφθηκαν ψεύτικες υπογραφές και απομακρύνθηκαν, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους απάτες "υπονομεύουν τη διαδικασία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας".

"Η αρμόδια υπηρεσία έχει αναλάβει δράση για τη διερεύνηση και, όπου είναι απαραίτητο, την αφαίρεση δόλιων υπογραφών. Όσοι υπογράφουν με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί να υπονομεύσουν την αιτία που υποτίθεται υποστηρίζουν.

Είναι σαφές ότι το αίτημα είναι πολύ σημαντικό για να έναν μεγάλο αριθμό ατόμων. Η επιτροπή θα εξετάσει την αίτηση στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα και θα αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να προγραμματίσει μια συζήτησή γι' αυτή", δήλωσε η Έλεν Τζόουνς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου