Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ FED ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.


ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ: H ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ!



Η παγκόσμια οικονομία υποφέρει από πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέει ο πρώην διοικητής της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν χαρακτηρίζοντας το Brexit απλά ως "την κορυφή του παγόβουνου".


"Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε παραγματικό πρόβλημα", συμπλήρωσε


Συμφωνα με τον Γκρινσπαν, η ετυμηγορία των Βρετανών τροφοδοτήθηκε από μια «μαζική επιβράδυνση» του ρυθμού αύξησης των πραγματικών εισοδημάτων, κάτι που είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλη την Ευρώπη, όπως σημείωσε. Αυτό, είπε, δημιουργεί σοβαρά πολιτικά προβλήματα που δεν είναι εύκολο να επιλυθούν.

Πίσω από την επιβράδυνση των εσόδων βρίσκεται η απότομη πτώση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, εξήγησε. Όπως είπε, οι κυβερνήσεις πρέπει να περιορίσουν τα εργασιακά δικαιώματα προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή την αδυναμία. Η μεγαλύτερη ανησυχία δεν είναι η ύφεση, αλλά στασιμότητα, τόνισε ο πρώην επικεφαλής της Fed.

H ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!

Σε συνέντευξη του στο CNBC ο Γκρίνσπαν μίλησε και για την Ευρωζώνη, λέγοντας πως καταρρέει ενώ δεν δίστασε να πει πως η Ελλάδα  έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα και δεν πρόκειται να συνεχισει στο ευρώ για πολύ ακόμα, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σήμερα

«Είναι η χειρότερη περίοδος που θυμάμαι από τότε που βρέθηκα σε δημόσια θέση», πρόσθεσε. «Δεν υπάρχει τίποτα σαν και αυτό» είπε, σημειώνοντας ότι λαμβάνει υπόψη και την πτώση 23% του Dow Jones σε μία μόνο μέρα, τον Οκτώβριο του 1987, όταν ο Dow Jones σημείωσε πτώση ρεκόρ 23%. Τότε νόμιζα πως αυτός ήταν ο πάτος όλων των δυνητικών προβλημάτων» σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Γκρίνσπαν υποστήριξε ότι η «ρίζα του βρετανικού προβλήματος βρίσκεται πολύ πιο βαθιά».

Όπως τόνισε, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα οδηγήσει «σχεδόν σίγουρα» σε προσπάθεια αναβίωσης της ζητήματος της ανεξαρτησίας της Σκωτίας.

«Το ευρώ έχει σοβαρό πρόβλημα»

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα άμεσο πρόβλημα είναι το ευρώ και η ευρωζώνη, που έχουν αποτύχει.


«Το ευρώ έχει σοβαρό πρόβλημα γιατί το Νότιο κομμάτι της ευρωζώνης χρηματοδοτείται από το Βόρειο κομμάτι και την ΕΚΤ» πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου