Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. «ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ  «ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»!!! 


   Ο γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Παπαϊωάννου  κατέθεσε  μηνυτήρια αναφορά κατά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου στην Εισαγγελία κατά του ρατσισμού και στην Εισαγγελία Χίου!

Αφορμή για αυτή την απίστευτη ενέργεια ήταν κάποια δημοσιεύματα που έφεραν τον Μητροπολίτη να περιπίπτει στο «ολέθριο σφάλμα» και να χρησιμοποιεί σε ομιλία του τη λέξη «λαθρομετανάστες» (!!!).

Ο Μητροπολίτης Χίου κατηγορείται βάσει ενός δημοσιεύματος για υποκίνηση μίσους(!!!) αλλά κύκλοι της Μητρόπολης λένε ότι «ουδέποτε ζητήθηκε διευκρίνιση από τον ίδιο έστω και με ένα τηλεφώνημα».

Ο Μητροπολίτης έστειλε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει «Ἐξ ἀ­φορ­μῆς δη­μο­σι­εύ­μα­τος το­πι­κῆς Ἐ­φη­με­ρί­δος, τό ὁ­ποῖ­ο μέ φέρ­νει νά εἶ­πα «ὅ­τι δέν ὑ­πάρ­χουν πρό­σφυ­γες, ἀλ­λά εἶ­ναι ὅ­λοι λα­θρο­με­τα­νά­στες», θά ἤ­θε­λα, γιά νά ἀ­πο­φευ­χθεῖ κά­θε πα­ρε­ξή­γη­ση, νά ἐ­νη­με­ρώ­σω γιά τήν ἀ­κρί­βεια τῆς ἀ­να­φο­ρᾶς μου: Ἐ­τό­νι­σα ὅ­τι γιά μᾶς οἱ ἄν­θρω­ποι αὐ­τοί εἶ­ναι εἰ­κό­νες τοῦ Θε­οῦ, τούς ὁ­ποί­ους συμ­πο­νοῦ­με καί συμ­πα­ρι­στά­με­θα. Στή συ­νέ­χεια ἔ­κα­να μιά φι­λο­λο­γι­κή ἑρ­μη­νεί­α τῆς λέ­ξε­ως «λα­θρο­με­τα­νά­στης», τήν ὁ­ποί­α δέν πρέ­πει νά ἐ­νο­χο­ποι­οῦ­με, καί ἀ­νέ­φε­ρα καί τό πε­ρι­ε­χό­με­νο τῆς λέ­ξε­ως «πρό­σφυ­γας» κα­τά τό δι­ε­θνές δί­και­ο. 

Γιά τη θέ­ση μου ἀ­πέ­ναν­τι στό φαι­νό­με­νο αὐ­τό πα­ρα­πέμ­πω

α) Σέ ὅ­σα ἀ­νέ­φε­ρα στόν κ. Πρω­θυ­πουρ­γό κα­τά τήν συ­νάν­τη­σή μας στό Μέ­γα­ρο Μα­ξί­μου τόν Νο­έμ­βριο τοῦ 2015, γιά τά ὁ­ποῖ­α ἔ­δει­ξε τήν ἱ­κα­νο­ποί­η­σή του.

β) Στό δη­μο­σί­ευ­μα politischios.gr τῆς 27.10.2015 «Ἀ­νοί­γουν τά κε­λιά τῶν ἐκ­κλη­σί­ων γιά τούς πρό­σφυ­γες».

γ) Στό δη­μο­σί­ευ­μα τῆς imchiou.gr «Δι­α­κο­νί­α τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Μη­τρο­πό­λε­ως Χί­ου, Ψα­ρῶν καί Οἰ­νουσ­σῶν γιά τούς πρό­σφυ­γες» (Δε­κέμ­βριος 2015) καί

δ) Στό δη­μο­σί­ευ­μα τῆς era-aegean.gr «συμ­πα­ρά­στα­ση στό Γ. Κου­τσο­δόν­τη ἀ­πό τό Μη­τρο­πο­λί­τη Χί­ου» (8.6.2016).

Ἡ με­λέ­τη αὐ­τῶν θά δεί­ξει τήν τῶν πραγ­μά­των ἀ­λή­θεια».

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι όπως έχει πει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης "δολοφονούν τις λέξεις" και αυτό το κάνουν προκειμένου να επιβληθεί η ιδιότυπη "χειρουργικής λεπτότητας" δικτατορία τους.

Για τους επιλεκτικά και όποτε τους βολεύει αγράμματους που σκοτώνοντας την αληθινή έννοια της λέξης 
«λαθρομετανάστης», της προσδίδουν ρατσιστική χροιά, διευκρινίζουμε ότι το πρώτο συνθετικό («λαθραίος») προσδιορίζει το δεύτερο συνθετικό  («μετανάστης») προσδιορίζει δηλαδή τον τρόπο που ενεργεί ο άνθρωπος και όχι τον ίδιο τον άνθρωπο.

 Η διατύπωση  «παράνομος μετανάστης» που αντιπροτείνεται είναι βαρύτερη από την λέξη «λαθρομετανάστης» γιατί ποινικοποιεί την μεταναστευτική δραστηριότητα του ανθρώπου ενώ η λέξη  «λαθρομετανάστης» αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να δικαιολογείται το λαθραίο της ενέργειας π,χ, από ακραία φτώχεια.

Αλλά προκειμένου να δολοφονήσουν τη λέξη παριστάνουν τους αγράμματους και λένε δεν υπάρχει 
«λαθραίος» άνθρωπος! Ερώτηση: Γιατί δεν ποινικοποιείται η λέξη «λαθροκυνηγός» ή «λαθροθήρας»; Εδώ δεν αντιπροτείνεται η χρήση του «παράνομος κυνηγός» ενώ θα άρμοζε περισσότερο αφού δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η λαθροθηρία από κάποια αιτία (αν βέβαια πέσει πείνα, κανείς δεν μπορεί και αυτό να το αποκλείσει).

Ο 
«λαθρεπιβάτης»; Είναι λαθραίος ο άνθρωπος; Ή είναι λαθραία η ενέργειά του να επιβιβαστεί σε ένα μέσον χωρίς εισιτήριο; Απλά παριστάνουν τους αγράμματους γιατί έτσι τους συμφέρει...

Βέβαια κινητοποιήθηκαν και πολλοί «ευαίσθητοι» οι οποίοι χρησιμοποίησαν την  φωτογραφία του μικρού Ομράν για να κάνουν «μάθημα ανθρωπιάς» στον μητροπολίτη λέγοντας:«Αν θέλεις να μάθεις τι είναι πρόσφυγας, δες αυτή την εικόνα »



Βέβαια η φωτογραφία του μικρού Ομράν και το βίντεο προβλήθηκαν από το Κατάρ για να βοηθήσουν τους ισλαμοφασίστες που έχουν στριμωχτεί στο Χαλέπι από τον στρατό της Συρίας και την Ρωσική αεροπορία...

Λεπτομέρειες για την εκμετάλευση του τραυματισμένου παιδιού θα δείτε στο άρθρο που δημοσιεύουμε ακριβώς από κάτω με τίτλο: 


Αλλά ας έρθουμε και στην ουσία και την πραγματική αιτία της δίωξης του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου.

Δύο  μόλις μέρες πριν την μηνυτήρια αναφορά του γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος  σε ένα ξέσπασμα οργής και αγανάκτησης για την αθλιότητα της πολιτικής ηγεσίας είχε δηλώσει με παρρησία:

«Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα»

Καλούσε μάλιστα και τον κόσμο να φωνάξει δυνατά την αντίθεση του στη στάση των βουλευτών να επιτρέψουν τη δημιουργία τεμένους.

Στην Καλαμωτή επίσης, καταφέρθηκε ενάντια στον υπουργό Παιδείας για την ενδεχόμενη κατάργηση της προσευχής και στον Άγιο Αιμιλιανό,ξεσπάθωσε εναντίον του συμφώνου συμβίωσης, των ομοφυλόφιλων  αλλά και ενάντια στον πολιτικό γάμο λέγοντας για τους δημάρχους: «Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας».

Εκεί αναφέρθηκε και στις εισροές των προσφύγων λέγοντας την απαγορευμένη φράση: «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες».

Βλέπουμε λοιπόν ότι υπήρχαν σοβαροί λόγοι για την δίωξη του ιεράρχη, διότι σε καιρούς που οι ποιμένες σιωπούν κατά την σφαγήν του ποιμνίου, αν ένας ποιμενάρχης σηκώσει το ανάστημά του κατά των αχρείων πολιτικών της υποτέλειας και της προδοσίας, μπορεί να ανάψει την θρυαλλίδα της ελευθερίας και να οδηγήσει το ποίμνιο στην εξέγερση!

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ, ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,
«ΔΕΞΙΩΝ»,   «ΚΕΝΤΡΩΩΝ» ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ!

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου