Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ "ΗΓΕΤΩΝ" ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΥΨΟΣ....

ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΕΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ 
ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ



Γράφει ο Θ. Παπανικολάου


O Τιερί Μεϊσάν, σχετικά με το βομβαρδισμό της Συρίας και την προβοκάτσια των «χημικών» που προηγήθηκε, θέλοντας να σηματοδοτήσει τη στρατηγική αυτού του νέου αμερικανικού εγκλήματος, τιτλοφόρησε το άρθρο του: «Ο Ντολάντ Τραμπ επιβεβαιώνει την εξουσία του πάνω από τους συμμάχους του».
Έσπευσαν ταχέως και προκλητικά ξεδιάντροπα, τα ανδρείκελα του Ευρωπαϊκού Νότου, να επιβεβαιώσουν την επισήμανση του Μεϊσάν.

Έσπευσαν να δηλώσουν τη δουλική υποταγή τους στην αμερικανική αυτοκρατορία και να στηρίξουν το νέο ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της Συρίας, καθώς και τα προβοκατόρικα παραμύθια περί «χημικών» του Άσαντ… 


Διαβάζουμε εδω:

Tι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν της Συνόδου στην Ισπανία. 

Οι εφτά ψευτό–ηγέτες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου(Hollande, Rajoy, Gentiloni António Costa, Τσίπρας, Αναστασιάδης, Muscat), επιδεικνύοντας απεριόριστη αμερικανοδουλεία, ανάμικτη με αδίστακτο πολεμοκάπηλο – ιμπεριαλιστικό πνεύμα, χειροκρότησαν ξεδιάντροπα την βρώμικη ιμπεριαλιστική πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ (D. Trump) εναντίον της Συρίας και ζήτησαν από πάνω θρασύτατα να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησης Assad από τον ΟΗΕ. 

Οι εφτά ψευτο-ηγέτες της καταστροφής, μεταξύ των οποίων σε περίοπτη υπηρετική – υπαλληλική θέση ο Αλ. Τσίπρας, χαρακτήρισαν ”κατανοητά” τα πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ σε βάρος της Συρίας, υιοθετώντας πλήρως την αναπόδεικτη εκδοχή που πλάσαρε ο Trump, πως η επίθεση με χημικά της 4ης Απριλίου στο Χαν Σεϊχούν ήταν έργο του Άssad. 

“Το πλήγμα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση του Σαϊράτ στη Συρία είχε τον κατανοητό στόχο να εμποδίσει και να αποτρέψει τη διάδοση και τη χρήση τέτοιων όπλων (σ.σ. χημικών) και ήταν περιορισμένο και επικεντρωμένο σε αυτόν τον στόχο” αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου. 

Στο κοινό ανακοινωθέν, επίσης, καταδικάζεται «με τον εντονότερο τρόπο» η αεροπορική επίθεση με χημικά όπλα που διαπράχθηκε στις 4 Απριλίου στο Ιντλίμπ της Συρίας. Τονίζεται επίσης ότι «η επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, τόσο από το καθεστώς του (Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ από το 2013 όσο και από το Νταές (σ.σ. άλλο ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) συνιστούν εγκλήματα πολέμου». 

Οι επτά χώρες του ευρωπαϊκού νότου εκτιμούν ότι οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν «για αυτήν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να τους επιβληθούν κυρώσεις στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου