Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΑΣΟΥΡΑ...


 Η ΕΚΤ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,  ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ 





Θα γράψω τη λύση του προβλήματος της χώρας, την οποία και κοινοποιώ όπου μπορώ. Παρακαλώ διαβάστε, δεν αναφέρω ανακρίβειες αλλά αδιαμφισβήτητα γεγονότα:


Το χρέος μας, το δημόσιο χρέος της χώρας ήταν για πολλά χρόνια, ακόμα και πριν και από την είσοδός μας στο Ευρώ, περίπου στο 100% του ΑΕΠ μας. Το οποίο ΑΕΠ μας όλο και ανέβαινε σιγά σιγά και μαζί του βέβαια και το χρέος μας. 

Πριν από το 2000 το δημόσιο χρέος ήταν στα 160 δις και στα τέλη του 2009 το χρέος μας ήταν στα 220 δις. Δε θα εξηγήσω τώρα πως έγινε και χρωστούσαμε τόσο χρήμα ακόμα και πριν την είσοδό μας στο Ευρώ, αλλά τόσο ήταν, όλοι το παραδέχονται και τα επίσημα στοιχεία αυτό το δείχνουν 

Το 2012 με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο κάναμε το εγκληματικό PSI και έχασαν τα ταμεία μας σχεδόν 100 δις. Χωριστά από αυτά που έχασαν οι ιδιώτες.


Δηλαδή το επίσημο Ελληνικό κράτος, όλα του τα δημόσια ταμεία έδωσαν για το “χρέος” μας 100 δις. Από τα 220 δις στα τέλη του 2009 πήγε όμως στα 320 δις στα τέλη του 2012, παρά τα 100 δις που έχασε η Ελλάδα με το PSI. Αντί δηλαδή το δημόσιο χρέος της χώρας στα τέλη του 2012 να πάει στα 120 δισεκατομμύρια Ευρώ, πήγε στα 320 δις…


Πως έγινε αυτό; Το ξέρει κανείς; Αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς έγινε;200 δισεκατομμύρια Ευρώ προστέθηκαν στο δημόσιο χρέος της χώρας, παρά την κρίση!

Θα σας πω κάτι που όλοι οι κυβερνώντες μας (πρώην, νυν και επόμενοι) το ξέρουν, αλλά δεν το λένε. Αυτά τα διακόσια δισεκατομμύρια Ευρώ τα δώσαμε στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ για “ανακεφαλαιοποιήσεις” και ως “κρατικές εγγυήσεις”. Ξεκινήσαμε το 2010 με τον Παπανδρέου και ολοκληρώσαμε το 2012 με τον Παπαδήμο και με τον Σαμαρά. 

Βέβαια δώσαμε και το 2009 με τον Καραμανλή 23 δις ως “κρατικές εγγυήσεις” στις τράπεζες αλλά μετά αυτός …παραιτήθηκε και οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων το επέστρεψαν, δεν το “χρειάστηκαν”. Επειδή το 2008 δεν είχαμε δώσει ακόμα στις τράπεζες το χρέος μας ήταν κάτω από 200 δις και το 2009 πήγε στα 220 δις, λόγω των δις που δανείστηκε ο Καραμανλής. 

Και παρόλο που οι τράπεζες μετά αυτά τα 23 δις τα επέστρεψαν, χρειάστηκαν στη συνέχεια πάρα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ. Σε δυόμιση μόλις χρόνια. Περισσότερο χρήμα από ότι ήταν οι καταθέσεις μας. Αυτό δεν είναι λίγο παράξενο; Δεν είναι λίγο περίεργο;

Μάθετε και κάτι που επίσης κανείς δεν το λέει:

Την οποιαδήποτε χρηματοδότηση των τραπεζών την αναλαμβάνει η χώρα από μόνη της, μόνο εφόσον έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια. Και μόνο τότε. 

Και μόνο επειδή εκδίδει μόνη της το χρήμα. Και ακριβώς επειδή η χώρα εκδίδει μόνη της το χρήμα. Αυτό γίνεται ανέκαθεν, από τη δημιουργία του χρήματος και του τραπεζικού συστήματος. 

Στην Ελλάδα, επειδή ακριβώς έχουμε Ευρώ, τη χρηματοδότηση των τραπεζών θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ, αφού αυτή εκδίδει το χρήμα. Θα έπρεπε…

Δεν μπορεί η ΕΚΤ να συμμετέχει μόνο στα κέρδη και τη χασούρα να την αναλαμβάνει μόνο του το κάθε κράτος.

Και προσέξτε, μπορεί αυτό που γράφω να ακούγεται από κάποιον ειδήμονα πολύ …ερασιτεχνικό. Γράφω ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να αναλάβει τη χρηματοδότηση όλων των τραπεζών… Θα το εξηγήσω και αυτό λοιπόν.

Καταρχάς είμαι σίγουρος ότι οι ελληνικές τράπεζες δε χρειάζονταν περισσότερο χρήμα ακόμα και από το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, σε δυόμιση χρόνια για …χρηματοδότηση. 

Στη συνέχεια θα αναφέρω πως όταν παλαιότερα επί δραχμής χρειάζονταν χρηματοδότηση η …Τράπεζα Κρήτης, έκανε τον έλεγχο η Τράπεζα της Ελλάδος και στη συνέχεια η Ελλάδα χρηματοδοτούσε. Ολόκληρη η Ελλάδα και όχι η …Κρήτη. 

Που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να ελέγξει εάν πραγματικά χρειάζονταν τόσο χρήμα και μετά ολόκληρη η ΕΕ να χρηματοδοτούσε. Και αναφέρομαι σε όλες τις τράπεζες της ΕΕ που διαχειρίζονται Ευρώ. 

Η ΕΕ θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει όλες τις τράπεζες της Ευρώπης και άρα όλες οι χώρες να συμμετείχαν ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα της κάθε χώρας.

Είναι όμως φανερό ότι αυτές οι «ανακεφαλαιοποιήσεις» των τραπεζών είναι εκβιασμός. Είναι οικονομικός στραγγαλισμός όποιων χωρών επιθυμεί το «σύστημα». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο η Ελλάδα σε περίοδο κρίσης να «χρειάστηκε» 200 δισεκατομμύρια Ευρώ σε δυόμιση χρόνια και πριν και μετά μόνο κάτι εκατομμύρια…

Άλλωστε την οποιαδήποτε χρηματοδότηση απαιτεί οποιαδήποτε τράπεζα της ευρωζώνης, θα πρέπει μετά από έλεγχο η ΕΚΤ να την παρέχει χωρίς αντάλλαγμα. Δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν οι χώρες της ευρωζώνης να έχουν ως κοινό μόνο το νόμισμα και όλο το τραπεζικό σύστημα να είναι …κατακερματισμένο. Δε γίνεται.

Άλλωστε το Ευρώ σήμερα εκδίδεται κατά το δοκούν από την ΕΚΤ και αυτό το Ευρώ δεν έχει αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε. Για αυτό θα έπρεπε η ΕΚΤ να κάνει τις …απαιτούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών απλά κάνοντας delete στα λογιστικά της συστήματα, να σβήσει από τους υπολογιστές της τα χρήματα που χρειάζονται οι τράπεζες των χωρών.-

Η «Ελληνική» μας κυβέρνηση, πλήρως υποταγμένη στις απαιτήσεις των δανειστών, δεν έχει κάνει ούτε καν λογιστικό έλεγχο του χρέους, για να δούμε πόσο είναι τελικά το δημόσιο “χρέος”, πόσα λεφτά πήγαν για τη «χρηματοδότηση» τραπεζών μας και προσμετρήθηκαν στο δημόσιο χρέος

Ούτε έχει αναφέρει κανείς ότι τη “χρηματοδότηση” των ιδιωτικών τραπεζών που διαχειρίζονται Ευρώ θα πρέπει να την αναλάβει η ΕΚΤ.

Ενώ εμείς οι Έλληνες περιμένουμε τώρα να μας σώσει …ο Κούλης.

Και ας υποθέσουμε ότι οι πολιτικοί μας νόμιζαν πως πρέπει να δώσουν αυτά τα χρήματα και ότι πιστεύουν πως πραγματικά αυτά τα χρήματα τώρα τα χρωστάμε. Η ΕΚΤ τί κάνει; Η ΕΕ τί; Δεν ξέρει κανείς τους τίποτα; Δεν ξέρει κανείς για το κόλπο αυτό;

Και αν δε δίναμε αυτά τα πάρα πολλά δις και φαλίριζαν οι τράπεζες κανείς δε θα έχανε τις καταθέσεις του όπως νομίζουν πολλοί, αφού τα χρήματα δε βρίσκονται στα ταμεία των τραπεζών αλλά έχουν δοθεί από τις τράπεζες για δάνεια και δεν υπάρχουν σε ρευστό.

Όταν μας κυβερνήσουν Έλληνες (και όχι ελληνόφωνοι), κατηγορηθούν και κλειστούν φυλακή όλοι οι νυν και οι πρώην κυβερνώντες μας για εσχάτη προδοσία (η οποία εσχάτη προδοσία δεν παραγράφεται ποτέ, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών) και γίνει ένας επίσημος λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους, τότε κανένας Ευρωπαίος, κανένας δανειστής, κανένας τοκογλύφος, κανένας “εταίρος” μας, δεν θα μπορεί να μας πει τίποτε, επειδή δε θα δεχτούμε αυτό το χρέος και δε θα πληρώνουμε μέχρι να λήξει ο λογιστικός έλεγχος. 

Μάθετε ότι και στην Ισλανδία ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο κόλπο, παρόλο που δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ. Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών της. Αναλογικά με τον πληθυσμό της χρωστούσε περισσότερα ακόμα και από ότι το δικό μας “χρέος”.

Και οι ιδιωτικές της τράπεζες …ήθελαν και άλλα. “Χρειάζονταν” να κάνουν και άλλη …ανακεφαλαιοποίηση. Παρόλο λοιπόν που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και το ψήφισαν όλα της τα κόμματα στη βουλή, αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν και άλλα χρήματα, αρνήθηκε να δανειστεί η Ισλανδία και άλλα χρήματα για τις τράπεζές της.

Ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει (βάσει Ισλανδικού συντάγματος). Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζές τους και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα.

 Το ίδιο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας πρόεδρος της δημοκρατίας. Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών. Το 93% των Ισλανδών. Αυτό σε ποιο ΜΜΕ μας το άκουσε κανείς; 

Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή για τα χρέη αυτά. Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.

Που σημαίνει ότι ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμασταν πράγματι τόσο χρήμα για τις τράπεζές μας (αποκλείεται αλλά …λέμε) και εάν ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ όπως σίγουρα ισχύει αλλά λέμε …εάν) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος αυτό, με παράδειγμα την Ισλανδία. 

Τα δικαστήρια θα μας δικαίωναν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά εφόσον πήγαν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών. Ή να τους τα δώσει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ κατά το δοκούν, χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε.

Αφού φημολογείται ότι η ΕΚΤ πληρώνει τα πρόστιμα στην Αμερική για τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες…Φημολογείται επίσης, ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει και η Ισλανδία τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της. Όπως έχει και η Ελλάδα…

Εμάς όμως μας έπεισαν ότι το δήθεν χρέος μας δημιουργήθηκε επειδή πληρώναμε μισθούς και συντάξεις ή επειδή είχαμε πάρα πολλούς δημοσίους υπαλλήλους ή επειδή πάντα οι …προηγούμενοι ήταν σπάταλοι και έκαναν κακοδιαχείριση.

Άρα λοιπόν την αιτία του Ελληνικού προβλήματος αποτελούν οι …υδρογονάνθρακες και θα εξηγηθώ. Μιλάμε για …δάνεια και για χρέη, μάθετε ότι η χώρα δανείστηκε μόνο και μόνο για να χρωστάει και όχι για άλλο λόγο. 

Εδώ και λίγα χρόνια ξεπουλιούνται τα πάντα, ότι αποφέρει πλούτο για τη χώρα ξεπουλιέται χωρίς καμιά αιτία. Και τα χρήματα δεν τα παίρνουμε, αλλά πάνε προς …αποπληρωμή δανείων.

Ο ΟΠΑΠ πχ δόθηκε με χρήματα όσο κέρδος είχε σε ένα χρόνο, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήραμε 45 εκατομμυριάκια (και μάλιστα μιλάμε για εκατοντάδες συρμούς, εκατοντάδες χιλιόμετρα ράγες, δεκάδες σταθμούς κλπ κλπ, καινούριος προαστιακός σιδηρόδρομος, χιλιάδες επιβάτες καθημερινά). 

Λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, ΟΛΘ κλπ. Ξεπουλάμε ότι αποφέρει κέρδος για τη χώρα, έτσι ώστε στο τέλος η Ελλάδα να μη βγάζει άλλα χρήματα για να μπορεί να ξεχρεώνει αυτά που δήθεν χρωστάει…

Δε θα βγάζουμε άλλο κέρδος από την εθνική μας περιουσία και θα …αναγκαστούμε να δώσουμε τον ορυκτό μας πλούτο.

Για να …ξεχρεώνουμε.

Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος …ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού …φοβόμαστε τους Τούρκους. 

Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δική μας. Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες. 

Αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται η φτωχοποίηση της Ελλάδος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην Αφρική, η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου είναι η …Νιγηρία. Και ο λαός της πεθαίνει της πείνας.



14 σχόλια:

  1. ακριβως. αυτη ειναι η αληθεια.φυσικα μαζι με την ληστεια των παντων θα κατορθωσουν και την αλοιωση του πληθυσμου οποτε θα παιτυχουν να μην υπαρχει δυνατοτης αντιδρασης απο τον λαο μας.βεβαια ο λαος μας εγινε οπως οι κοτες.φοβουνται ακομη και αυτοι που χρωστανε να κανουν μυνηση την τραπεζα να την κυνηγυσουν να πανε εως τον αρειο παγο και να κερδισουν εως και7 με 8 χρονια.συμπληρωματικα εχω κερδισει δυο τραπεζες και αν χασω το σπιτι μου θα το κανω μπαζα.επισης αυτοι που κατηγορουν τους δανειοληπτες πρεπει πρωτα να μαθουν την αληθεια διοτι ολα οσα ακουσα ειναι για τρελλους.να μην ξεχναει κανενας ευτυχως πηρανε στεγαστικα δανεια αρκετοι και δεν υπηρχε ανεργια. ολοι απο τους δανειοληπτες ζουσανε καλα. ακομη και οι διαφορες ρυθμισεις των αγροτων των βιοτεχνων και αρκετων βιομηχανων των χρεων των γινοντουσαν χαριν των δανειοληπτων. οποιος αμφιβαλλει να καθισει να μαθει και μετα να μιλαει. αν θελει κανεις ακομη και υψηλα τραπεζικα στελεχη και καθε ενας ναβγουμε επισημα να μιλησουμε. βεβαια οι τραπεζες ειναι μονο κλεφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...την αλοιωση του πληθυσμου..."
      Σωστά, πολύ σωστά, οι Έλληνες φεύγουν (για να επιβιώσουν και όχι για να ...πλουτίσουν) και οι "νέοι Έλληνες" έρχονται. Και βέβαια η κυβέρνησή μας, η εκάστοτε κυβέρνησή μας, δεν τηρεί ούτε το νόμο. Ο νόμος μας λέει πως όποιος εισβάλει παράνομα στη χώρα μας πρέπει να συλλαμβάνεται και να απελαύνεται άμεσα. Εμείς όμως είμαστε "ανθρωπιστές, ταΐζουμε τους "πρόσφυγες", τους δίνουμε σπίτια, τώρα θα τους δίνουμε και χρήματα, ενώ δεν έχουμε να φάμε και να μείνουμε μόνοι μας.
      Τους "πρόσφυγες", από το Μπαγκλαντές, από το Πακιστάν, από το Αφγανιστάν, από την Αλγερία, από την Τυνησία, ή από το Σουδάν και το Μαρόκο... Μάλιστα πρόσφυγες ήταν οι Σύριοι στην Τουρκία, στην Ελλάδα είναι λαθραίοι μετανάστες, σύμφωνα με την UNESCO και όχι τα δικά μου ...ρατσιστικά πιστεύω. Που Σύριοι είναι πλέον μόνο το 5% των εισερχόντων.
      Ωχ, φανέρωσα και πάλι αυτά τα ...ρατσιστικά και ...φασιστικά μου πιστεύω.�� Λοιπόν, ...κακώς που εναντιωθήκαμε 400 χρόνια στην "ευγενή" προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδος, ευτυχώς που τώρα θα πετύχουν το σκοπό τους με τους "πρόσφυγες", με τους Μουζάλες, με τις κυρα Τασίες και γενικώς με τις "δημοκρατικές" κυβερνήσεις μας των τελευταίων χρόνων...
      Και το γράφω αυτό γιατί, τελείως συμπτωματικά, όλοι οι εισβολείς είναι μουσουλμάνοι...

      Διαγραφή
  2. http://dgaroufas.blogspot.gr/2013/12/blog-post_4990.html

    Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013
    Η υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών
    Στις 16-11-2006 ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, του οποίου ήμουν τότε πρόεδρος, μετά από εισήγησή μου, εξέδωσε ένα ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων λέγαμε τότε: «Το δ.σ. του ΔΣΘ με ανησυχία επισημαίνει τον υπερδανεισμό των Ελλήνων πολιτών από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα με επιτόκια (ιδιαίτερα στα καταναλωτικά δάνεια) υπερδιπλάσια των επιτοκίων που ισχύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ». Στη συνέχεια επισημαίναμε την επικίνδυνη δραστηριοποίηση στα όρια της νομιμότητας των εισπρακτικών εταιριών με συμπεριφορά απαξιωτική για τους πολίτες και καλούσαμε «την επίσημη Πολιτεία να ασχοληθεί με το θέμα ενεργοποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και τις εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν σε έρευνα για το σύννομο των ενεργειών αυτών…».
    Ξαναδιαβάζοντας μετά από 7 χρόνια εκείνο το ψήφισμα (δημοσιεύθηκε τότε σε μονόστηλα μόνο σε κάποιες εφημερίδες), αναρωτιέμαι πώς ήταν δυνατό αυτό που βλέπαμε εμείς ως επερχόμενο, με βάση την κοινή λογική, να μην το βλέπουν οι «ιθύνοντες», με αποτελέσματα τραγικά για τη χώρα και τους πολίτες. Γιατί όλοι θυμούνται ότι τότε οι τράπεζες με εκμαυλιστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις στα ΜΜΕ καλούσαν τους πολίτες σε υπερκατανάλωση, εξωθώντας τους να πάρουν «διακοποδάνεια» και «εορτοδάνεια» και οι πολίτες δέχονταν τηλεφωνήματα στα σπίτια τους από τραπεζικούς υπαλλήλους που προσπαθούσαν να τους πείσουν να αποκτήσουν ακόμη μια πιστωτική κάρτα…, ενώ διαφήμιζαν και τη χορήγηση στεγαστικών δανείων χωρίς ιδιαίτερους όρους.
    Αυτά γίνονταν τότε, αλλά τα πληρώνουμε σήμερα. Τα τότε δάνεια έγιναν βραχνάς για τους πολίτες, ενώ οι τράπεζες που τους παρέσυραν σε άκρατο καταναλωτισμό… ίδρυσαν εισπρακτικές εταιρίες που με τρόπο απαξιωτικό για τους πολίτες τούς πιέζουν καθημερινά για εξόφληση αυτών των δανείων οδηγώντας τους σε απόγνωση…
    Δυστυχώς ο πολιτικός κόσμος δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα τότε (θυμάμαι χαρακτηριστικά πως όταν εκδώσαμε αυτό το ψήφισμα σε τυχαία συνάντησή μου με κάποιον υπουργό, μου παρατήρησε ότι «κάνετε λάθος γιατί ανθεί η οικονομία»). Φοβούμαι όμως πως δεν έχει επαφή και με την πραγματικότητα και σήμερα, γιατί οι τραπεζίτες που τότε πίεζαν τους διευθυντές των τοπικών υποκαταστημάτων των τραπεζών να δίνουν πιστωτικές κάρτες σωρηδόν καλούνται σήμερα ως «σωτήρες» να σώσουν τη χώρα… εισηγούμενοι καθημερινά φόρους, τη στιγμή που ξεπεράστηκε από καιρό η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Μάλλον δεν κατανοούν ότι το πρόβλημα της χώρας δεν λύνεται με φόρους, αλλά με ανάπτυξη…, αλλά η ανάπτυξη ακούγεται μόνον ως σύνθημα στη χώρα, γιατί δεν βλέπουμε να υλοποιείται κάποιο αναπτυξιακό σχέδιο με στόχευση, π.χ. τα 17 εκατομμύρια τουριστών να γίνουν 20, τα 14 δισ. ευρώ συνάλλαγμα από την εμπορική ναυτιλία να γίνουν 20, αναδιάρθρωση των αγροτικών καλλιεργειών για πραγματική παραγωγή και εξαγωγές, αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα δάνεια που έλαβαν οι πολίτες μέχρι το 2009, τα έλαβαν με άλλα δεδομένα. Είχαν υψηλότερες αποδοχές και δυνατότητες, ενώ οι πολιτικοί μάς διαβεβαίωναν ότι θα έλθουν ακόμη καλύτερες μέρες… Τώρα οι πολίτες βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων, ακόμη και των στεγαστικών για πρώτη κατοικία, παρά τις όποιες ρυθμίσεις διευκόλυνσης γίνονται από τις τράπεζες, ενώ διαγράφονται και κίνδυνοι να περιέλθουν σε ξένους ομίλους τα δάνεια αυτά... Οι νόμοι για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έδωσαν κάποια προστασία και διέξοδο σε κάποιους πολίτες, αλλά πέραν του ότι δεν μπορούν να υπαχθούν μεγάλες κατηγορίες πολιτών, νομίζω πως ήρθε ο καιρός η κεντρική εξουσία με διακομματική συναίνεση και συνεκτίμηση όλων των παραμέτρων, μετά από συζήτηση με τις διοικήσεις των τραπεζών, να βρει κάποια λύση ανακούφισης, τουλάχιστον των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων, χωρίς να κλονισθεί το τραπεζικό σύστημα. Τέλος, θα πρέπει να λειτουργεί πραγματικά το κράτος και να ασκεί καθημερινή και αυστηρή εποπτεία των λεγόμενων εισπρακτικών εταιριών που με τον τρόπο λειτουργίας τους οδηγούν τους πολίτες σε απόγνωση.

    ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΡΟΥΦΑδικηγόρου, συγγραφέα,πρώην προέδρου ΔΣΘ
    Αγγελιοφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Ελληνικές Τράπεζες απέβλεπαν στην διάλυση της Ελληνικής Βιομηχανίας και γενικά της Ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η ανακεφαλαίωση των Ελληνικών Τραπεζών απέβλεπε στην διάσωση των Γαλλογερμανικών Τραπεζών και σε επενδύσεις προσωπικού ενδιαφέροντος των Τραπεζιτών που δεν απέφεραν ουδέν όφελος στον Ελληνικό Λαό. Το σχέδιο ήταν γνωστό σε όλους τους επικεφαλής των κομμάτων οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με τους Τοκογλύφους , το ΔΝΤ και την Γερμανία εκτελούσαν τις εθνοκτόνες εντολές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "...οι ελληνικές τράπεζες δε χρειάζονταν περισσότερο χρήμα ακόμα και από το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, σε δυόμιση χρόνια για …χρηματοδότηση."
    Πολύ σωστά, σε δυόμιση χρόνια δώσαμε στις τράπεζες περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια Ευρώ και αυτά προστέθηκαν στο δημόσιο χρέος της χώρας. Από το 2010 με τον Γιωργάκη μέχρι τα τέλη του 2012 με Παπαδήμο και με Σαμαρά. Πριν από το 2010 και μετά το 2012 το τραπεζικό μας σύστημα χρειάστηκε μόνο κάτι εκατομμύρια για ...χρηματοδότηση...

    Άρα η οικονομική καταστροφή της χώρας ξεκίνησε το 2010. Γιατί όμως το 2010; Διαβάστε λοιπόν το κάτωθι:
    Το 1964 έγινε η τελική ρύθμιση των ...προπολεμικών χρεών. Αν μη τι άλλο, για την προσφορά της χώρας στη νίκη των συμμάχων κατά τον βππ, έπρεπε τουλάχιστον να μας διαγράψουν τα χρέη τα προπολεμικά. Και δε θα γίνονταν και απολύτως τίποτα αν αρνούμαστε εμείς αυτό το χρέος και ποτέ δεν το αποπληρώναμε. Μετά τα τόσα δεινά του λαού μας κατά τον βππ, μετά το κατοχικό "δάνειο", με ανοιχτές τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις, χρωστούσαμε κιόλας; Και μάλιστα χρέη που είχε διαγράψει ο Μεταξάς και η Ελλάδα είχε δικαιωθεί δικαστικώς από τα διεθνή δικαστήρια.
    Η κυβέρνηση όμως του Γεωργίου Παπανδρέου με υπουργό Οικονομικών τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη υπέγραψε τη χειρότερη δανειακή σύμβαση και ρύθμιση χρεών που έχει υπογράψει ποτέ η χώρα (εκτός από τη σημερινή). Αναγνώρισε το σύνολο των προπολεμικών χρεών της χώρας από το 1881 και μετά. Στο ακέραιο της αξίας τους, χωρίς να παίρνουμε υπόψη αυτά που πληρώθηκαν από τη χώρα ή που είχαν πληρωθεί μέχρι τότε. Χωρίς να παίρνεται υπόψη ότι γι' αυτά είχαμε κηρύξει 2 πτωχεύσεις επίσημες, το 1893 και το 1932. Αναγνώρισαν επιπλέον το σύνολο των τόκων υπερημερίας που είχαν μεταφέρει φυσικά σε τιμές του 1964, συν 71% προσαύξηση των τόκων υπερημερίας για το πιστωτικό κίνδυνο και φυσικά την ψυχική οδύνη, το πρόβλημα της ...ψυχικής γαλήνης, που είχαν υποστεί οι δανειστές.
    Η τελική ρύθμιση έγινε το 1964 με την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου. Η αναγνώριση όμως αυτών των «οφειλών» έγινε το 1962 επί κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τα χρέη που είχε απαρνηθεί ο Μεταξάς...
    Καθορίστηκε να πληρωθούν αυτά τα χρέη σε 45 χρόνια. Που σημαίνει, 1964 και 45 = 2009. Ξεχρεώσαμε δηλαδή με τα ...προπολεμικά χρέη το 2009.
    Και για αυτό λοιπόν ένα χρόνο μετά, το 2010, ξεκίνησαν τα ...νέα χρέη. Το ιδιωτικό τραπεζικό μας σύστημα που διαχειρίζεται Ευρώ, χρειάστηκε να "χρηματοδοτηθεί" με περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια Ευρώ.
    Ο νοών νοείτω.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρειάζεστε ή επιθυμείτε να επενδύσετε σε περισσότερους από έναν τομείς. Η Τράπεζα Group Finance είναι εδώ για να σας βοηθήσει με τα πάντα. Χορηγούμε δάνεια από € 2.000 σε € 3.000.000 με επιτόκιο 2%. Για ό, τι θέλει να επενδύσει, είμαστε επίσης διαθέσιμοι για να σας καλωσορίσουμε, ώστε οι κάτοικοι μου έκαναν την αίτηση δανείου και την επένδυσή σας από τη διεύθυνση: vasilikhpalaiologou@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρειάζεστε ή επιθυμείτε να επενδύσετε σε περισσότερους από έναν τομείς. Η Τράπεζα Group Finance είναι εδώ για να σας βοηθήσει με τα πάντα. Χορηγούμε δάνεια από € 2.000 σε € 3.000.000 με επιτόκιο 2%. Για ό, τι θέλει να επενδύσει, είμαστε επίσης διαθέσιμοι για να σας καλωσορίσουμε, ώστε οι κάτοικοι μου έκαναν την αίτηση δανείου και την επένδυσή σας από τη διεύθυνση: vasilikhpalaiologou@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές, δανείζομαι σε όλες τις επιχειρήσεις ή σε τρίτους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Επιθυμείτε να επωφεληθείτε από μια πίστωση για τα έργα σας, θέλετε να επωφεληθείτε από μια καλή θέληση, θέλετε να επωφεληθείτε από ένα δάνειο για τη χρηματοδότηση των σπουδών σας στο εξωτερικό. Θέλετε να αλλάξετε τα αυτοκίνητα, να εξοπλίσετε τον εαυτό σας με gadgets, να προτείνετε ένα νέο σπίτι. Με την τρέχουσα οικονομική κρίση, θα ήθελα να σας δώσω μια ώθηση στην επιχείρησή σας. Όσοι από εσάς χρειάζεστε χρήματα για να γιορτάσετε σε καλές συνθήκες. Έχω κεφάλαιο 1.000.000 € και το επιτόκιό μου είναι 3%. Είμαι ανοιχτός στους σοβαρούς και τίμιους ανθρώπους. Έτσι, εάν χρειάζεστε ένα δάνειο, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας με το ταχυδρομείο για να μάθετε περισσότερα για τους όρους μου.

    Mail: joinisseaurelie1989@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές, δανείζομαι σε όλες τις επιχειρήσεις ή σε τρίτους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Επιθυμείτε να επωφεληθείτε από μια πίστωση για τα έργα σας, θέλετε να επωφεληθείτε από μια καλή θέληση, θέλετε να επωφεληθείτε από ένα δάνειο για τη χρηματοδότηση των σπουδών σας στο εξωτερικό. Θέλετε να αλλάξετε τα αυτοκίνητα, να εξοπλίσετε τον εαυτό σας με gadgets, να προτείνετε ένα νέο σπίτι. Με την τρέχουσα οικονομική κρίση, θα ήθελα να σας δώσω μια ώθηση στην επιχείρησή σας. Όσοι από εσάς χρειάζεστε χρήματα για να γιορτάσετε σε καλές συνθήκες. Έχω κεφάλαιο 1.000.000 € και το επιτόκιό μου είναι 3%. Είμαι ανοιχτός στους σοβαρούς και τίμιους ανθρώπους. Έτσι, εάν χρειάζεστε ένα δάνειο, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας με το ταχυδρομείο για να μάθετε περισσότερα για τους όρους μου.

    Mail: joinisseaurelie1989@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές, δανείζομαι σε όλες τις επιχειρήσεις ή σε τρίτους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Επιθυμείτε να επωφεληθείτε από μια πίστωση για τα έργα σας, θέλετε να επωφεληθείτε από μια καλή θέληση, θέλετε να επωφεληθείτε από ένα δάνειο για τη χρηματοδότηση των σπουδών σας στο εξωτερικό. Θέλετε να αλλάξετε τα αυτοκίνητα, να εξοπλίσετε τον εαυτό σας με gadgets, να προτείνετε ένα νέο σπίτι. Με την τρέχουσα οικονομική κρίση, θα ήθελα να σας δώσω μια ώθηση στην επιχείρησή σας. Όσοι από εσάς χρειάζεστε χρήματα για να γιορτάσετε σε καλές συνθήκες. Έχω κεφάλαιο 1.000.000 € και το επιτόκιό μου είναι 3%. Είμαι ανοιχτός στους σοβαρούς και τίμιους ανθρώπους. Έτσι, εάν χρειάζεστε ένα δάνειο, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας με το ταχυδρομείο για να μάθετε περισσότερα για τους όρους μου.

    Mail: joinisseaurelie1989@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές, δανείζομαι σε όλες τις επιχειρήσεις ή σε τρίτους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Επιθυμείτε να επωφεληθείτε από μια πίστωση για τα έργα σας, θέλετε να επωφεληθείτε από μια καλή θέληση, θέλετε να επωφεληθείτε από ένα δάνειο για τη χρηματοδότηση των σπουδών σας στο εξωτερικό. Θέλετε να αλλάξετε τα αυτοκίνητα, να εξοπλίσετε τον εαυτό σας με gadgets, να προτείνετε ένα νέο σπίτι. Με την τρέχουσα οικονομική κρίση, θα ήθελα να σας δώσω μια ώθηση στην επιχείρησή σας. Όσοι από εσάς χρειάζεστε χρήματα για να γιορτάσετε σε καλές συνθήκες. Έχω κεφάλαιο 1.000.000 € και το επιτόκιό μου είναι 3%. Είμαι ανοιχτός στους σοβαρούς και τίμιους ανθρώπους. Έτσι, εάν χρειάζεστε ένα δάνειο, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας με το ταχυδρομείο για να μάθετε περισσότερα για τους όρους μου.

    Mail: joinisseaurelie1989@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές, δανείζομαι σε όλες τις επιχειρήσεις ή σε τρίτους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Επιθυμείτε να επωφεληθείτε από μια πίστωση για τα έργα σας, θέλετε να επωφεληθείτε από μια καλή θέληση, θέλετε να επωφεληθείτε από ένα δάνειο για τη χρηματοδότηση των σπουδών σας στο εξωτερικό. Θέλετε να αλλάξετε τα αυτοκίνητα, να εξοπλίσετε τον εαυτό σας με gadgets, να προτείνετε ένα νέο σπίτι. Με την τρέχουσα οικονομική κρίση, θα ήθελα να σας δώσω μια ώθηση στην επιχείρησή σας. Όσοι από εσάς χρειάζεστε χρήματα για να γιορτάσετε σε καλές συνθήκες. Έχω κεφάλαιο 1.000.000 € και το επιτόκιό μου είναι 3%. Είμαι ανοιχτός στους σοβαρούς και τίμιους ανθρώπους. Έτσι, εάν χρειάζεστε ένα δάνειο, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας με το ταχυδρομείο για να μάθετε περισσότερα για τους όρους μου.

    Mail: joinisseaurelie1989@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές, δανείζομαι σε όλες τις επιχειρήσεις ή σε τρίτους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Επιθυμείτε να επωφεληθείτε από μια πίστωση για τα έργα σας, θέλετε να επωφεληθείτε από μια καλή θέληση, θέλετε να επωφεληθείτε από ένα δάνειο για τη χρηματοδότηση των σπουδών σας στο εξωτερικό. Θέλετε να αλλάξετε τα αυτοκίνητα, να εξοπλίσετε τον εαυτό σας με gadgets, να προτείνετε ένα νέο σπίτι. Με την τρέχουσα οικονομική κρίση, θα ήθελα να σας δώσω μια ώθηση στην επιχείρησή σας. Όσοι από εσάς χρειάζεστε χρήματα για να γιορτάσετε σε καλές συνθήκες. Έχω κεφάλαιο 1.000.000 € και το επιτόκιό μου είναι 3%. Είμαι ανοιχτός στους σοβαρούς και τίμιους ανθρώπους. Έτσι, εάν χρειάζεστε ένα δάνειο, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας με το ταχυδρομείο για να μάθετε περισσότερα για τους όρους μου.

    Mail: joinisseaurelie1989@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή