Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΙΔΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΙ «ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ» ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ


ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ: 
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΡΙΚΗ ΝΑ ΤΡΕΦΕΣΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ, ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ...ΕΝΤΟΜΑ!

ΒΙΝΤΕΟ



Πίσω από τα καλά και υγιεινά τρόφιμα η νέα τάξη των «πεφωτισμένων» τοκογλύφων κρύβει δηλητήρια ή πλαστικά ή το χειρότερο από όλα προτείνει τρόφιμα που τρώνε τα...σαυροειδή ερπετά. 

Μια μελέτη του 2013 π.χ. από το περιοδικό Algal Research, διαπίστωσε ότι τα φύκια, αυτά τα μικροσκοπικά πράσινα «φυτά» παράγουν μια σειρά από πρωτεΐνες και υδατάνθρακες που αποτελούν μια καλή πηγή θρεπτικών ουσιών.

Μια πιο πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι ορισμένα είδη φυκών περιέχουν πολλά ωμέγα 3, καθώς και άλλα καλά λιπαρά που θα μπορούσαν να προστατέψουν την καρδιά.

Αυτά είναι τα καλά που προτείνει ο δεκάλογος των «μελλοντικών» τροφών.

Όμως εδώ αρχίζει το ύποπτο αλλά και αηδιαστικό μέρος του δεκαλόγου: 

3D printed φαγητό; 


Τα «εκτυπωμένα» τρισδιάστατα τρόφιμα υποτίθεται ότι  εξοικονομούν χρόνο και προσφέρουν μια «νόστιμη και εύκολη επιλογή π.χ. για τους ηλικιωμένους που πάσχουν από δυσκολία στην κατάποση».

Ακόμη και η NASA επένδυσε στην έρευνα για «τρισδιάστατη εκτύπωση τροφίμων» με μηδενική βαρύτητα, ώστε οι αστροναύτες να μπορούν να «μαγειρεύουν» σε αυτές τις αποστολές στο μακρυνό διάστημα.

Η αποξένωση από την φυσική τροφή είναι αναγκαίο κακό για τους αστροναύτες αλλά εμείς γιατί να το υποστούμε;  

GMO Everything

Η γενετική τροποποίηση έχει ήδη κάνει την εμφάνιση της στο καλαμπόκι, τη σόγια, τα ζαχαρότευτλα, τις πατάτες και άλλα λαχανικά, κυρίως για να προστατέψουν τις συγκομιδές από τα σκουλήκια και τα διάφορα ζιζάνια.


Το νέο εργαλείο επεξεργασίας γονιδίων CRISPR / Cas-9 επιτρέπει στους επιστήμονες να μεταβάλλουν τα γονιδιώματα των φυτών με απίστευτη ακρίβεια για να παράγουν μή-μαυρισμένα μήλα, πατάτες χωρίς μώλωπες και ανθεκτικούς σε ιούς χοίρους.

Όμως τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι αποδεδειγμένο ότι αποτελούν ένα από τους 13 τρόπους με τους οποίους θέλουν να μειώσουν τον πληθυσμό της γης.

Ακόμη και η AVAAZ του Soros κάνει καμπάνια εναντίον τους


Συνθετικό κρέας

Οι επιστήμονες σε εταιρείες όπως η Memphis Meat και το Mosa Meat αναζητούν τρόπους ώστε να μετατρέψουν βλαστοκύτταρα σε ζωικό ιστό και τον ιστό σε συνθετικό κρέας.

Μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Environmental Science and Technology κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συνθετικό κρέας θα προσφέρει 7-45% χαμηλότερη ενέργεια, 78-96% χαμηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και 99 λιγότερη χρήση της γης κάνοντας τις επιχειρήσεις εξαιρετικά πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Ωστόσο το συνθετικό κρέας είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις την σύστασή του αλλά σίγουρα μπορείς να φανταστείς ότι θα περιέχει ένα ενισχυτικό γεύσης όπως το όξινο γλουταμινικό νάτριο που και αυτό περιλαμβάνεται στα 13 δηλητήρια με τα οποία η νέα τάξη θέλει να μειώσει τον πληθυσμό της γης... 

Τέλος το πιό αηδιαστικό από όλα είναι η εντομοφαγία 
που τοποθετείται ως νο 1 στη λίστα των «μελλοντικών» τροφών. Έντομα τρώνε τα ερπετά όπως οι σαύρες και οι χαμαιλέοντες και τα αμφίβια όπως οι βάτραχοι!

Τέτοιους θέλουν να μας καταντήσουν!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ!




ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Top 10 Foods You'll Be Eating In The Future by WatchMojo


ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ...ΠΕΙΝΑΜΕ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου