Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΑΝΙΕΡΟ DEAL» ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!



«ΣΥΜΦΩΝΙΑ» Ή «ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ  ΣΥΜΦΩΝΙΑ»; ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ; Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ή Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;




Ανίερος εμπαιγμός του Ελληνικού λαού, σχετικά με το «ανίερο deal» του Τσίπρα με τον Ιερώνυμο από τον Τσίπρα και τον Ιερώνυμο!

Δεν μπορεί, ένας από τους δύο λέει χοντρά ψέμματα! Γιατί ο ένας (Τσίπρας) μιλάει για «συμφωνία» ενώ ο άλλος (Ιερώνυμος) ονομάζει τη θεατρική τους παράσταση στο Μαξίμου «πρόθεση για συμφωνία»!!!


Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο!

Κι όμως δείτε:

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

«Ως ιστορικό βήμα με αμοιβαίες υποχωρήσεις εκατέρωθεν χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός την συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας».

Σε συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας λέγοντας ότι θα υπάρχει κοινό όφελος και στην Εκκλησία και στο κράτος. Επεσήμανε δε ότι "σε κάθε ιστορικό βήμα υπάρχουν αντιδράσεις" αλλά πρόσθεσε ότι η ιστορία θα καταγράψει τη συμφωνία και όχι τις αντιδράσεις».

Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

«Υπάρχει διαφορά: άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, συμπληρώνοντας «Τι έγινε χθες; Η Πολιτεία και η Εκκλησία δείξαμε διάθεση να λύσουμε προβλήματα που υπάρχουν εδώ και έναν αιώνα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να υπάρξει μια συμφωνία».

«Πρέπει να πούμε στους ιερείς μας, διότι αυτοί ανησυχούν, πως ότι είναι να γίνει, θα το κάνουμε μαζί. Δεν θα καταλήξουμε σε ένα σημείο το οποίο δεν θα θέλουν οι ιερείς».

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ανέφερε σχετικά με τη συμφωνία:

«Δεν έγινε μέσα στα 45 λεπτά. Αυτό το «θαύμα» είχε περίπου τρία χρόνια προεργασίας. Εδώ και ενάμιση χρόνο συζητούν οι επιτροπές μας. Ανέθεσα στον κ. Χαρίτση να καταγραφεί η εκκλησιαστική περιουσία μάλιστα έφτιαξε και ΕΣΠΑ για να υπάρξει η καταγραφή της περιουσίας. Ηδη έχουμε προχωρήσει αρκετά, έχουν μπει εθελοντικά 22 μητροπόλεις, γιατί αρχικά ήταν μόνο η Αρχιεπισκοπή».

Πρόθεση λοιπόν του Τσίπρα είναι να βάλει χέρι στην εκκλησιαστική περιουσία! Κι ο Ιερώνυμος αλλά και 22 μητροπόλεις είπανε ΝΑΙ!!!¨

Το άλλο σκέλος είναι να δώσει τις 10.000 θέσεις των παπάδων στο δημόσιο, ώστε να ξανακερδίσει τις εκλογές!


Δείτε: 
«Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι 10.000 θέσεις στο δημόσιο που θα αποδεσμευτούν από την αποχώρηση των ιερέων από την μισθοδοσία του δημοσίου, θα "προκηρυχθούν άμεσα εντός του 2019 και θα αρχίσουν να καλύπτονται από 2020 και μετά" και θα αφορούν γιατρούς καθηγητές, δασκάλους, νοσηλευτές.»

Τί «προθεση συμφωνίας» λέει ο Ιερώνυμος; Ο Τσίπρας μοιράζει κι όλας τις θέσεις των παπάδων στο δημόσιο! Την θεωρεί «συμφωνία» και μάλιστα τελειωμένη!

Θα βρούμε τα χρήματα για την Εκκλησία

Αναφερόμενος στην ουσία της συμφωνίας και ερωτηθείς για το πού θα βρει τα χρήματα το Κράτος για να πληρώνει τα 210 περίπου εκατ. ευρώ στην Εκκλησία, υπό την μορφή επιδότησης, ο κ. Τσίπρας παρέπεμψε στα έσοδα από το Ταμείο που θα δημιουργηθεί από κοινού μεταξύ Εκκλησίας-Πολιτείας. 

Μήπως τα βρήτε και από το  «χριστιανόσημο»;

Η συζήτηση περί εκκλησιαστικού φόρου ή «χριστιανόσημου» όπως κάποιοι το χαρακτήρισαν, επανέρχεται στο προσκήνιο έπειτα από  το «ανίερο deal» μεταξύ Τσίπρα και Ιερώνυμου, καθώς υπάρχει στις σκέψεις πολλών μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ για μια νέου τύπου οικονομική σχέση στο πλαίσιο του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους.

 Το "χριστιανόσημο" δηλαδή που μπορεί να είναι η επόμενη κίνηση της Κυβέρνησης μετά το "ναι" του Ιερώνυμου ο οποίος τάχθηκε υπέρ του γερμανικού μοντέλου στις σχέσεις της Εκκλησίας με το Κράτος! Ποιό είναι το γερμανικό μοντέλο προσαρμοσμένο στα καθ΄ημάς; 

Πιστεύεις στην Ορθοδοξία; Πλήρωνε

Όσοι δηλώσουν ότι είναι άθρησκοι ή άθεοι ή ανήκουν σε άλλο θρήσκευμα ή δόγμα απαλλάσσονται από το φόρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση στοιχεία του 2015 πάνω από μισό εκατομμύριο Γερμανοί δήλωσαν… άθεοι για να γλιτώσουν το «χαράτσι στον χριστιανισμό».

Έτσι θα δούμε την «αθεοποίηση» του Ελληνικού λαού για φορολογικούς λόγους....

Ελπίζουμε το μόνο ανάχωμα στην Ελλάδα, οι 10.000 Έλληνες παπάδες, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εννοούν αυτό που είπαν προχθές ότι «Ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν.»

και ότι «Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα πράξει τα δέοντα για να ακυρωθεί η επαίσχυντη για αυτούς συμφωνία προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Σε κάθε δύσκολη εποχή της Ελληνικής ιστορίας όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος.

Αυτοί που δεν μας ήθελαν συνομιλητές στις δόλιες διαπραγματεύσεις τους, τώρα θα μας βρουν μπροστά τους».



Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ «ΑΝΙΕΡΟ DEAL»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου